22335
11330766891279474906.jpg
  • Vadnokedli
    áh magura villa oszt jóság :D
  • Mark007
    Igen, de azóta sincs panasz rá tudtommal. Külön gyár részleget építettek neki, a minőség kb ugyanaz, csak más a matrica a olajpatronon :D
  • Vadnokedli
    Úristen! Akkor meg vették a Marzot? :|

igaz; 2007-08 óta nem nagyon gyárt jó villákat a marzo, szóval nem is kár.

• Mark007
    Bike europe
    De idézem: "After Marzocchi was taken over by Tenneco Inc. in August 2008, the complete production of the bike suspension products was switched to SR Suntour. All Marzocchi suspension forks as well as all shock absorbers are now produced at SR Suntour’s HQ and hi-end production unit in Changhua, Taiwan. This facility was expanded in particular to cater for the Marzocchi production."
  • Vadnokedli
    HAT REMELEM NEM!!!! Uristen.. Marzot a Suntour?!???
  • Mark007
    Suntour vette meg a Marzo-t ha jól tudom, de a lényegen nem változtat :)
    Egy alivio váltó tényleg nem drága, és megéri. A régi montimon használt Alivio van hátul, kemény 1000ft volt, azóta is tökéletesen vált :)

Más. Valaki szedett már szét teljesen hátsó agyat. Kónuszos Shimano 105-ről lenne szó. Megkaptam féláron, nem volt használva..Csak ha berohadt. Használható bőven, de nem fut simán azért. A csapágyak át vannak kenve, de a kazettatesthez nem férek hozzá. Boltban nem vállalták, mert hogy túl bonyolult. Tényleg nem érdemes szétbontani?
    Ha lenne másik agy, megpróbálnám, de így félek, hogy nem tudom összerakni..
  • bardocz
    Axonnal meg Epiconnal sem jár rosszul, de az más árkategória.
  • SrAta
    DURO,RUX ezeket érdemes venni ez a Suntourra vonatkozott
  • SrAta
    hát Suntourból a 2009 és utána évekbeliek már Marzocchi belesek (vagy a marzó suntour belesek, lényeg ami lényeg fasza.) Zoom egy hulladék. 2 kiló szemét.(DURO, RUX ezeket érdemes venni)
    Shimano Altus a jobb, de szerintem egy Acera se sokkal drágább, viszont sokkal jobb! (Alivio alatt nem vennék váltót!)
    Fék! Egyértelműen a Tárcsa a jobb! VISZONT! tárcsából Hayes vagy Avid ezek olyan darabját tárcsával adapterrel már 10 000 FT körül kapsz(Bowdeneset), hidraulikusat is kapsz nagyon jót már 17000-19000 között. 10 000 ft alatt tárcsával adapterrel nem érdemes tárcsafékbe gondolkodni!!!
    Nyeregmárkát nemtudok ajánlani, mert nemhasználok nyerget. BikePositiv DIRT nyergem van. Mocsok kényelmetlen, de legalább ha véletlen ráülök dirt street közbe nem fáj.
  • Ley Roland
    Én is gondoltam már rá, hogy előre rakok fel egy tárcsát, mivel hátra nem is tudnák a váz miatt. :)
  • Mark007
    Valami ilyesmi. Tektro fék helyett meg mindenképpen vmi normális V-fék..
    Volt (bal)szerencsém tektro tárcsafékhez, nem kivánom senkinek. Nem is fog, beállítani képtelenség, és tuti 6 kezű manók szerelik őket össze, mert 2 kézzel képtelenség..

De ha fontos a tárcsa (méssz sárban, rossz időben is) akkor egy Avid BB5-öt vagy BB7-et ajánlok előre, hátulra meg maradhat a V-fék.
  • Ley Roland
    Egyértelműen Suntour. :) Nekem is az van, Duro (100mm). Zoom-ot ne vegyél!
    Altus jobb a Tourneynél.
    Fékből szerintem a tárcsa jobb, igaz nekem is csak v-fék van... A Tektroról meg megvan a véleményem... az volt egy ideig de bármit csináltam vele nem volt képes rendesen visszahúzni a rugó...
  • pajti
    :)nyereg: fizik, Selle Italia, WTB, Ritchey stb..
  • hamonka
    Kicsit rázzuk fel a fórumot! Érdekelne 1-2 vélemény!

Villából mi a jobb? Suntour v. Zoom? Hány mm ami már elég jól tompít 70-80kg körüli sofőrrel?
    Váltó: Shymano Altus v. Tourney?
    Fék: Tárcsa v. V-fék? Jó e a Tektro fék?
    1-2 jó űlésmárka?
  • Mark007
    Nem vedd meg.. Tipikus tescobringa.. Lehet, hogy a megvétel után 10 percig még mozogni is fog..utána már csak nyikorogni veszettül :) Az ilyennel csak a gond van. Inkább valami használt, merevett nézz ilyen árban.
    Bikemag, esetleg testbike apró.
  • Vadnokedli
    ez?

Szerintem ilyen olcsón fully-s bicót ne vegyél; mert hát nem fogja sokáig bírni.

Inkább valami merev vázasat első telóval; az tartósabb szerintem.

• eN00 Begger
    Hi! Egy Schwinn-csepel Boss Fully kerékpár megvásárlásán gondolkozok. Tapasztalatok vannak esetleg a gyártóval, vagy kifejezetten a modellel kapcsolatban? Első kerékpárom lesz, hatalmas igényeim nincsenek, és sok pénzem se, ezért gondoltam erre a modellre.
  • SrAta
    mosógép kiviszi:D
  • Spongya08
    Megpróbálom valamivel kiszedni,bár még ráérek én ilyen esőbe kinem megyek a gumim ugy csúszik.Esik még mindig ez a szar eső :S
  • Mark007
    Benzin. Bár azt nem mondom, hogy tutira nem fog meglátszani a helye..
  • Vadnokedli
    Csak feketét hordok :] még a zoknimis, és a 'fehérneműm' is fekete. Ez a meg oldás; de én a hétköznapokban is csak feketét hordok. amúgy van ilyen Vanish szappan cucc; azzal kijön ha jól tudom.
  • Spongya08
    Héé fiúk!
    Ti mivel szeditek ki a ruhátokból az esetleges olaj,zsír foltokat?:)
    Fontos lenne mivel össze zsíroztam az egyik bicajos pulcsim,elég nagy mértékben meglátszik az újján :SS
  • barren
    köszi a tippet, amíg gyűlik a money lesz időm gondolkodni :P
  • Máté94
    Igazából ez éri meg a legjobban, mert ez van ennyiért a legjobban felszerelve. :)
  • Máté94
    Ezek még az éppen használható kategórai, de folyamatos használtot ezek se nagyon fogják bírni, de ki tudja.
  • barren
    Hali emberek!

Szeretnék pici segítséget kérni, mert kifejezetten amatőr vagyok a témában. Kerékpár vásárlás előtt állok (meglepő módon...).
    Anyagilag úgy állok, hogy olyan 70.000 lenne a keret, de az már eléggé a teteje. Nézelődtem...tesco meg auchan bicóra szerintem kár pénzt adni + barátaim ajánlották a bikemagon a használt részleget, és tényleg vannak egész jó darabok (szerintem).
    Egyszerűbb mtb-ra gondoltam, semmi extra. Városi használatra, ill. kisebb-nagyobb túrákra használnám.

Találtam párat ami így nekem, laikusnak eléggé tetszett:
    http://forum.bikemag.hu/apro/hirdetes-72263
    http://forum.bikemag.hu/apro/hirdetes-76603
    http://forum.bikemag.hu/apro/hirdetes-76906
    http://forum.bikemag.hu/apro/hirdetes-76841
    stb...ezeket példának szedtem ki, hogy ilyen és ehhez hasonlók jók e, vagy rossz felé járok e

Szóval tippeket, ötleteket szeretnék kérni. Nem tudom pl. új bringát lehet e venni ennyi keretből (ami meg is éri).

Köszönöm
  • Máté94
    20/21, ki kell próbálni. Anélkül ne vegyél semmit.
  • Speti81
    Sziasztok!
    Segítsetek nekem, mi alapján kell a mtb méretét kiválasztani? Mekkora mtb kell a 188 centimhez? 19" , 20" vagy 21"
  • Mark007
    Hát, irtam, hogy nem jelezte, szóval nem nyomja be :S Lukoilnál digitális, Ott beállítottam, hogy mennyire fújja, de nem nyomott bele semennyit, mert nem jelezte a nyomást..Úgyhogy másik kúttal belenyomtam kézzel, amíg kőkemény nem lett..

De tényleg Pumpa kell majd..
  • gordon 24
    Elméletileg ha raksz rá szingó átalakítót, és fullra ki van tekerve a szingó.. Akkor vissz nyomja ugyan úgy.. De jobban jársz, sima pumpával, mert a benzin kúton az mégis egy gép. Szóval a sima pumpa fontosabb..

Jahh és ha akartok fixiket, single speedeket építeni, vagy venni, látogassatok el a tesom web lapjára, és vegyétek fel a kapcsolatot vele..

Ő csinálja a Galie Fixiket..

Képek:

katt
  • Mark007
    Tudom, hogy inkább MTB a téma, de hátha akad Outis is.
    Szingós szeleppel hogy és mivel mérem meg a nyomást? Mert fújtam benzinkútnál, de hát a szelepből ilyenkor nem jön a levegő, mint az autósnál.. Szal így nem jelzi ki, mennyi is van benne..
  • hamonka
    Gondolkoztam és szerintem egy Serious-t fogok venni...ha jól vágom amcsi gyártmány, ott sok fut belőle és legalább különlegesebb mint a sok tömegtermék itthon.
    Ja és kicsit többet is költök rá, mert váratlanul megjött a pénzmagom és nem kell még egy moci, a bicó egészségesebb...

Serious Carbon Race lehet a nyerő! Kicsit drágább mint amit kigondoltam, de ez kell!
    Valakinek amugy van ilyen gyártmány? Vagy mit hallott róla?

http://www.fahrrad.de/fahrraeder/mountainbikes/serious-carbon-race/223107.html
  • norbi56
    A Caprine nem rossz, de ilyen kategóriában én inkább Magellant vennék, nekem az volt. Pontosan milyen Cherokee? Egy linket tudsz róla beszúrni?
  • VTX
    Akkor ez: http://forum.bikemag.hu/apro/hirdetes-69329 ?
  • hamonka
    Caprine bringák milyenek? A cherokee ebből?
  • Vadnokedli
    Tudod miért várja meg? mert senki se olyan hülye hogy egy öreg DH-t vegyen. :D
  • VTX
    Azért, mert még nincs rá elég pénz, és azt elég gyorsan el is kapkodták.
    A giant tulajával meg beszéltem, aztán megvárja, amíg összejön a pénz, szóval az lesz.
  • dx
    Miert nem volt jo amit linkeltem mongoose? Sokkal jobb mint ezek az osregi bicok meg olcsobb es semmit nem kellett volna kolteni ra...
  • VTX
    OK, kösz a tanácsokat!
  • gordon 24
    De én is a Giantot venném!

Mert a Magellanban a teló ugyan fiatal de semmi nem állítható rajta.
    A Giantban elég öreg a teló viszont World Cup. Oda vissza út állítás.

Szóval jobb bicó. Kivéve a hátsó tagot. Az jobb a Magellanban:D