22335
11330766891279474906.jpg
  • ROW924
    asszem ez így nehéz lesz.
  • gordon 24
    Nekem elöl hátul az van.. Hayes Storker Ace..
  • gordon 24
    De ez baadarság!

Nem azért nem mérjük le, mert szemetek vagyunk..

Az én Intensemre x centi kell, de az rohadtul nem biztos, hogy jó neked.

Az a legjobb megoldás amit írtak, hogy veszel fékcső bovdent és megméred vele (azt fel tudod ugye tenni)

De ha úgy csinálod, hogy a kormánynál meghajlítod, a mérőszalagot, és utánna végig rakod ugy ahol a csőnek kell lennie akkor kb jó lesz.

Dh gépekre, lb 150 es kell. De mondom ez abszolut nem biztos, hogy neked okés...

De ha te fogod megcsinálni akkor meg pláne no para. vegyél fékcsövet, rakd fel üresen a vázra, azzal leméred mekkora kell, majd összeszereled.

De szerintem a legokosabb ha beviszed egy boltba és megcsináltatod.

Egyrészt tuti jó lesz, más részt meg nem szopatod saját magad..

De a te döntésed.
  • Mark007
    Nem hiszem, hogy olyan nagy ár különbség lenne egy 140 és 170cm-es kábel között, hogy megérné a vacakolást :)
  • fook
    :)értem hát elég szar helyzet :( ha lenne lemérném. esetleg bikemag fórumon kérdezősködj , oda járnak az igazi bicó őrültek :)
  • ROW924
    nem akarok off-olni, de leírom nagy vonalakban:
    sajnos nem egyszerű a dolog, anyámat meg tudnám kérni,mert ő hamarabb végez, csak sajnos nagyon beteg a nagybátyám és ápolnia kell.
    Párom is pont 5-ig dolgozik a hivatalban. max a élelmiszer bolt ahová járunk. csak ott sok érdekes dolog nincs bicajhoz. :) néha hátsó villogó, meg elem. :))))))))
  • fook
    ja értem:( esetleg ismerős , családtag , barát ?:) nekem most sajnos bicóm sincs :(
  • ROW924
    Persze, nem a lenézésről van itt szó, hanem arról ismét hogy ha hiszed ha nem nem tudok elmenni a munkahelyről, ha valaki bemegy dolgozni az én kedvemért szombat délután, vagy vasárnap akkor fene egye meg elviszem és csinálja meg. én szabadságon nem voltam nem is tudom a napját mióta. talán temetésre szaladtam el 2-3 órára munkaidőben egy évvel ezelőtt. :( nekem sem öröm ez, de ez van.

a másik hogy nem boltban veszem a féket, mert akkor több mint másfél szerese az ára, (telefonon megkérdeztem) mire ráteszi a hasznát a bolt. nem sajnálom a boltostól a pénzt, de nekem sem mindegy hogy 50 vagy közel 75 ezer.

de azthiszem megveszem a 170-eset és elvágom, ez lesz a módja, hacsak hétvégén valakivel nem találkozom akinek hidraulikus fékje van. és megmérem, hisz egy mérőszalagot le tudok olvasni.

Van itt valakinek hidraulikus hátsó fékje egyáltalán?
  • Mark007
    Nem lesz pontos akkor sem. Csak ha ugyanazt a vázat mérnéd le.
    Én mindig úgy csináltam, hogy lemértem nagyjából mennyi kell. Megvettem kicsivel többet. Aztán felraktam, maradékot meg levágtam.
  • pajti

Ma ilyet láttam 87000-ért , vélemény erről? + a márkáról? Nem hallottam még róla. :D

Tegnap meg egy
    gyönyörű hófehér Scott Scale-t az Intersportban, nahát az odab@sz. 258000.- volt az ára ha jól emlékszem.
  • fook
    közlekedésgépész technikusi végzettséggel sem fog senki lenézni , ha elviszed egy boltba , és ott megcsinálják azok akiknek mondjuk 20éves tapasztalata van e téren. Az meg ugysincs rádírva hogy milyen végzettséged van :)
  • ROW924
    közlekedésgépész technikus végzettséggel szégyellném magam hogy fizetnem kell egy fékcső szerelésért. :)
    ne gondoljatok bonyolult dologra:
    Azt gondoltam ha megkérek valakit hogy mérje meg a csövet egy átlagos biciklin mekkora, akkor kimegy a garázsba és megméri nekem hogy hány centi a cső a hátsó féknél.

Megírja nekem, én meg megrendelem interneten a féket.

Nem baj akkor kiveszek egy szabadnapot és bemegyek egy bicikliboltba megmérek egy fékcsövet. én a vázamat (mivel még csak váz formában van a többi alkatrész meg ládában gyűlik) ugyan el nem cipelem sehová főleg ha így is-úgyis el kell mennem akkor már bovdenházért is el tudnék menni. spórolni akartam magamnak egy utat meg egy szabadnapot (sajna nehezen tudok elszabadulni, nem a főnökeim miatt hanem a beosztás miatt)
    ezért lett volna egyszerűbb ha mér valaki, mert az megint nem sok idő.
  • gordon 24
    Elviszed egy bringa boltba (lehetőleg oda ahol veszed ha garis) és megcsinálják kb 4000 ft ért:D
  • ROW924
    Az a baj a hidraulikus fékkel, ha megveszem a hosszabbat gond nélkül rövidebbre bírom vágni a csövet, csak akkor a garancia ugrott, azt meg nem akarom hogy egy 50-60 ezer forintos fékrendszernek csak úgy kukába tegyem a garanciáját.

Bowdenházat meg azért nem "akarok" venni, mert egyrészt 7-től dolgozom mire végzek bezár a bolt ahol itt tudok venni. max arra lenne időm hogy rendelek neten. :) felesleges lenne.

Gondoltam megkérdezem van-e valakinek, hisz ez lenne a legegyszerűbb.
  • Mark007
    És ha vennél sima bowdenházat, végigvinnéd, leméred azt, és veszel olyan hosszú hidraulikus csövet?

100ft métere a leggagyibb bowdenháznak, a célnak megfelel szerintem
  • ROW924
    Üdv Mindenkinek!
    Kérdésem lenne, hátha valaki tud nekem választ adni.
    Tudja-e valaki esetleg hogy Csepel Magnum-ra hátra milyen hosszú fékcsővel szerelt hidraulikus tárcsaféket vegyek? Esetleg van-e valaki akinek ilyen bicaja és hidraulikus fék van rajta.

a helyzet a következő.

Szétszedett ill épülő félben lévő kerékpárról van szó kb-150cm az amit mérek, de lehet elég lenne a 140cm-es. Na most nagy átlagban gyártótól függetlenül van 1300mm-es, 1370mm-es 1400mm-es, 1600mm-es, 1700mm-es fékcsővel szerelve, szinte bármelyiket nézem. nem akarok partra szállni vele hogy a 140cm-es rövid lesz, viszont azt sem akarom hogy lógjon nekem a világba az a fránya fékvezeték.

Vásárlás előtt, jó lenne pontos méret mert így csak a levegőbe hadonászok a mérőszalaggal+hogy mennyit kellene még ráhagyni hogy a kormányt el lehessen fordítani jobbra-balra csak tippelni tudom.

Pár méret esetleg ha valakinek a bicajához passzolna a és megmérné nekem hogy milyen hosszú csövet vegyek nagyon megköszönöm.
    a felső cső hossza 550mm
    a felső csőtől a kerék közép tengelyéig 430mm

Előre is köszönöm! Üdvözlettel Roland
  • Mark007
    Hát, mivel kiszeded a bowdent, így igen
  • Vadnokedli
    Meglepő!
  • Jenc
    de akkor ha a váltókart kicserélem akkor újra be kell majd állítani a váltót???
  • Jenc
    köszi, akkor csere... :(
  • Mark007
    Elég valószinű, hogy a váltókar törött.. Nem tartja meg a bowdent..
  • Jenc
    Sziasztok!

Nekem is váltóval lenne bajom. A hátsó váltó ahogy felváltok egyesbe, szépen lassan visszapattan 6-osba. Mi lehet a probléma?

Előre is köszi!
  • Mark007
    Hát.
    Pedig nem bonyolult. Mindkét kis csavart(min, max) csavard ki (ne essen ki, de ne korlátozza a mozgást semerre)
    Gondolom 8 sebességes.. válts akkor mondjuk..5-ösbe. Elől meg középre.
    Tehát, a lényeg, hogy a lánc legyen egyenes.
    Ha ez megvan akkor a káblefeszítőt(ahol csatlakozik a bowden a váltóhoz) csavargasd addig, amíg simán nem fut a lánc. Ez egyértelműen akkor fog megtörténni, ha a váltógörgő egyvonalban lesz a fogaskerékkel.

Ha ez is sikerült, akkor váltogass fel is, le is. Elvileg simán váltania kell. Válts le 8-asba. Jobb esetben nem dobja be a láncot. Ha mégis, akkor a max csavart csavargasd be addig, amíg a lánc nem esik le, nem kattog.

Ezután válts fel 1-esbe. Itt már valószinűbb, hogy benyomja a láncot a küllőkhöz..ugyanúgy, addig csavargasd befele a min csavart, amíg nem fut simán 1-esben is.

Remélem így elég érthető. A két kis csavarral a két végállást állítod be. A csavarvég beleütközik a pöcökbe, így nem tud tovább mozogni.
    A 3. csavar alatt nem tudom mire gondolsz, szerintem arra, ami rögzítő csavar mellett van. Az ha jól tévedek, a görgő távolságát állítja tulajdonképpen, tehát, hogy 1-esben ne érjen bele a fogaskerékbe a görgő.
  • DJ RX7
    Szerintem ne vacakolj vele vidd el egy bringaboltba és pár száz forintért beállítják Neked. :)
  • hamonka
    shymano altus beállításában valaki tudna segíteni, mert kicsit szétvet az ideg...az a 3db csavarocska megőrít.
    Tünetek: recseg a váltó, már a legnagyobbra sem ugrik fel ha 1est pakolok neki,utána meg ugrál és nem találja önmagát.
    Eléggé gyökér voltam hogy elkezdtem forgatgatni...most lassan menni se lehet a bringával...kész vagyok!!! Valaki tipp????????
  • Mark007
    Mechanikusnál csak az egyik fékpofát mozgatod, és ahogy kopik a betét, úgy utána kell állítani. Olajos önbeálló, ott nincs ilyen.

Lényegében az olajos erősebb, nem kell állítgatni, de drágább mind megvenni, és karbantartani is. (olajcsere pl.)

Én max előre tennék hidraulikusat, ha kell a fékerő. Normál használatra egy Avid BB7 bőven sok..
  • Balee 007
    A hidraulikus olajos mint pl egy motornál, a mechanikus pedig sima bowdenes.
  • VTX
    Mi a különbség a hidraulikus és a mechanikus tárcsafékek között?
  • Vadnokedli
    Attól függ milyen téren mozogsz. Műfajban.
    Én előre szoktam 4 et hátulra 3.8 at; bár ezt pont fordítva kéne. :D úgy tudom.
  • mascarun
    Általában a gumiban mekkora nyomásnak kéne lennie?
  • SrAta
    a szerkezete marhára nem ugyanaz...
  • bardocz
    Meg az alul felsorolt különbségek mellett lehet olyan is, hogy a márkás merevebb, így nagyobbat lehet vele fékezni(persze ameddig nem nyitogatja a vázat/villát).
  • pajti
    Tartósság meg normális fékerő persze jó fékpofával. A gagyi fék hamar szétkopik nagy terhelés melett lötyögni fog, Volt nekem is iylen.. nekem már nem lehetett rögzíteni normálisan mert ha a csavart meghúztam fixen maradt x'D röhej. Meg a rugók szoktak még elfáradni..
  • timexxx
    ebikeon lehet kapnii fék adatpert nem tárcsafékes vázakhoz. elvileg azzal tudsz szerelni hátulra is tárcsaféket
  • timexxx
    sziasztok!

Milyen külömbség lehet egy no name meg egy márkás V-fék között? Bővebben lent

Nos van nekem egy no name (valami c-star) márkájú v-fékem.. igaz nem fékez rosszul...de márkás fékem soha nemvolt mint pl shimano deore, AVID vagy ilyesmi.. és ezért valahogy nemtudom elképzelni hogy azokkal jobb is a fékhatás, elvégre ugyanúgy müködik mindegyik.

de most kinéztem magamnak 2 őt. de nemtudok dönteni, illetve hogy megéri-e lecserélni.

Shimano Deore az egyik.. a másik Avid single digit 5..

shimano rapidfire fékváltókarral használnám (altus azt hiszem)
  • Vadnokedli
    Nem tudok rá mit mondani; szerintem sok.
  • VTX
    ja, kerék meg láncterelő nélkül
    na de milyen? :)
  • Vadnokedli
    Nem 174 ért adja? :]
  • VTX
    mármint az egész kompletten(annyiért odaadná)
  • VTX
    EZ megér 200k-t??