22335
11330766891279474906.jpg
  • Balee 007
    Nagyon szép lett a gép :D
  • Mark007
    Eléggé jah..Buktam rajta egy tízest, azóta már eladtam:)

Nem hiszem. Mondta az eladó, hogy "szaréhugyé" ideadja, nem kell már neki..:) Annyira nem érdekel, a lényeg, hogy működjön :)
  • greg benz
    Itt van még pár kép a gépről, ha esetleg valakit érdekelne:)
  • greg benz
    Lehet lopott:D Majd nézd meg a feladó nevét, sokat elárulhat
    Azzal a vázzal akkor csúnyán mellényúltál, jól át lettél cseszve a palánkon. Mert a leírásod alapján azon kívül, hogy valóban kerékpár váz volt, semmiben nem felelt meg annak amit te elvileg vettél
  • Mark007
    Ez is 130mm-es, a sarutáv meg 128.
    Volt egy régi favorit kőnehéz vázam..az 122-es volt. Még mindig meg van, porosodik.. Vettem egy vázat, amiről azt mondta az illető, hogy 130-as.. Postán jött sajna, nem is én vettem át, és hát 124-es volt, meg singlespeed, úgyhogy befürödtem vele.
    Fel is adtam, aztán kaptam egy mailt, hogy lenne egy pözsó váz. :)

Bikamagon nézegettem az órákat, mert venni akartam..már ki is néztem ebikeon egyet, erre megláttam 2500-ért meghirdetve egyet.
    Túl olcsónak tünt, de azért rákérdeztem, hátha megvan még..
    1 hét után válaszolt az illető, hogy megvan még, jeladókkal, mindennel. Nem tudom miért ilyen olcsó, de nem is érdekel. Már postán van a cucc lassan :)
  • greg benz
    Hát igen, a 9es sor már széles annyira, hogy régi outikba ne férjen be. Mert ugye akkoriban a max az 6-os vagy talán 7es volt, így a vázak is ebben a méretben készültek. Nekem még a 7es is necces,elvileg a villasaru távolságom 126mm az agy pedig 130mm, de ennyi belefér még,oldalanként 2-2mm az egyáltalán nem sok:)
    A flight deck óra nem kicsit volt mázli 3000ért:) Hogy sikerült?
  • Mark007
    Akkor nem a közelben :)
    Őszintén szólva, vicces, de én egy használt 9-es Tiagra fékváltókarra építettem bringát :D :D Megszereztem elég olcsón. Úgyhogy mindenképp 9-es sort kellett beletennem..azt pedig nem nagyon fogadta egyik régi acél váz sem.
    2-3 hónap alatt találtam egy pözsót, amibe belement.

A kerekek nekem megvoltak 30-ból fűzéssel mindennel, újan. Igaz, egy kazettatest csere lesz a közeljövőben, mert az használt volt..

Most pedig mázlim volt, és szereztem egy flight deck órát mindennel együtt 3000Ft-ért :)
  • greg benz
    7es sor van rajta. 8as is ráment volna asszem, de a váltókarok csak 7 sebességig kezelnek szóval maradtam a 7nél. Én megszoktam már a vázváltót, sőt most, hogy már pozícionált karok vannak, még könnyebb az egész. Nagy sebességnél meg nem valószínű, hogy váltanod kell, de ha igen az sem okoz különösebb gondot:)
    Itt a környéken szoktam gurigázni, harkány-siklós-máriagyűd, drávaszabolcs, pécsre is bementem már párszor.
  • greg benz
    Igen, rodi stylus felnik. kb 40km volt bennük úgy vettem őket, deda gumikkal (ami rajta van az nem az) ,vittoria belsőkkel együtt az egész 21ezer forint volt, szerintem elég jó ár. Megnéztem és csak a két tiagra agy meg a gumik kerülnének már kb. ennyibe. És akkor még nincs küllő,felni,fűzés ára, belsők,stb.
  • Mark007
    Tudod a fékpofák szögét állítani? Tudtommal V-féknél van ilyen homorú-domború alátét kombó.
    Ha jól tudom, akkor ha úgy állítod be, hogy a fékpofák eleje érje el először a felnit, akkor csökken a nyikorgás. Persze ha kőkemény a pofa, akkor nem fog megszünni. De én a helyedben először pofát cserélnék, mert az nyikorog, nem a féktest :)
  • Mark007
    :) Jól látom, hogy stylus felnik? Enyém fehér, de ez is szép.
    Hány sebességes sort erőszakoltál bele? :)
    Bár az alsócsöves váltást nem tudnám megszokni. Nagyobb sebességnél nem zavaró, hogy el kell engedned kormányt?
    Jah és merre szoktál közlekedni vele?
  • greg benz
    Köszi:) Jóformán mindent Shimano 600 Ultegra alkatrészekre cseréltem
  • pajti
    oops, egyel lejjebb
    #16357-re
  • pajti
    valami olcsóbb shimano-t
  • Vadnokedli
    Pasz; V-féket legutoljára 10-11 évesen vettem assze még az akkori biciklimbe. 8 ezerért anno. XD Bike-Positive. :Dxd
  • mascarun
    Ez a Trinity "V" fék amit kaptam a kerékpárhoz gyorsan elkezdett nyikorogni. -.-
    Milyen fékbe lenne érdemes befektetni aminek még emberi ára van?
  • Mark007
    Széép:)
    Miféle alkatrészek vannak rajta?
  • greg benz
    Sziasztok!

Jó rég nem jártam itt:)
    Közben végre valahára, kb. 1 év vásárolgatás és szerelgetés után úgy tűnik véglegesen összeállt a Bianchi

• Vadnokedli
    amúgy a fekete erdő talajba kb keverj bele 10-18% homokozó homokot :D vagy Löszt, mert a fekete elég nedves meg porhanyós. :D és így kicsit össze gyurva talán jó lesz. :D
  • Cosmo1999
    Thx a segítséget;D
  • Vadnokedli
    Ásó-Lapát kombó a jó; Te izombol pakolod rá a friss fődet; a srácok 3 an meg egyengetik - verik lapáttal. mi így szoktuk vagy 2 en ásunk ketten tömörítik:D meg van egy köztes szállító ember. ha éppen messzebb vagyunk a kelleténél.
  • SrAta
    kérlek kell hozzá 2 lapát ha 2en vagytok de FIGYELJ! 3 ha 3an!!!
    Ez fontos, meg annyi kapa amennyi épp van vagy ahányan vagytok, mondjuk talicsaka sem árt, mert könnyebb vele, illetve egy ásó se rossz ha van. de a lapát a lényeg.
    Jah a talaj... az mind1 mindenből lehet ásni:D csak elég nedves legyen, ahhoz, hogy összetapadjon, mert sima por homokból pakolhatod életed végéig akk se marad egybe:D am mi sima egyszerű "fődbőőő":D ástuk:D
  • Vadnokedli
    háát 80 százalék barna-8 százalék fekete- 8 százalék lösz- 4 százalék agyag kb. :DD
  • Cosmo1999
    Sziasztok.
    Azt szeretném kérdezni hogy Dirt pályához milyen fajta homokkal értelemszerű hozzáfogni.
    Fekete erdő talaj az jó lenne hozzá?
  • hamonka
    Mekkora láma vagyok, a láncfeszesség állitó csavarra hittem hogy a kábelfeszítő...na ezek szerint azt is elállitottam :)
    Holnap nekiugrok megint a nulláról, hátha, közben olvasom amit irtál...reméljük nem raknak kényszerzubbonyba ha megőrülök :)
    Kösz,majd jövök
  • Mark007
    Jobban nem tudom leirni. Ha 4-esben van, és 5ösbe rakja, akkor lazítani kell a kábelen.

Szivesen megcsinálnám neked, de én Egerben vagyok
  • hamonka
    Még mindig nem sikerült, annyira elállítottam. Ugy látszik béna vagyok. Nem 8as hanem 7es van hátul. A 2 végállítót meg a kábelfeszítőt, ha ez a neve, addig tekertem hogy most már a nevemre se emlékszek :)
    Olvastam valami beállitási iránymutatót, de nem lett jobb. Legalább eljutottam oda hogy nem recseg, DE cserébe nem tudok 1esbe váltani, meg 1el arrébb nyomtam a fokozatot, tehát ha mondjuk 4ast mutat a váltókarnál akkor valójában 5ben van hátul.
    Kész,kivágom a váltót a kukába lassan... csak a gáz az hogy nincs aki megcsinálja, így maradok magam. Ha még valami jó tipp jönne, akkor azt szivesen veszem. Kösz
  • gordon 24
    Nincs mit...
  • ROW924
    ez a beszéd!!!
    a felső csövem és az ülés csövem 1- ill. 2cm-el rövidebb. 150-es fékcső. ez már nekem biztosíték hogy jól mértem, mert ha megnézitek a 16317-es hozzászólást akkor kiderül hogy erre akartam kilyukadni. rendelek 150-est és nincs baj.

Nagyon szépen köszönöm.
  • ROW924
    nem én bonyolítom egyem a szíved, látom nem érted, nem a pénz a lényeg, főleg nem pár száz forint hanem ha vágom nincs garancia, időm meg nincs sehová szaladgálni ha lenne nem kérdeznék. gondolhatod nekem sem az a heppem hogy embereket küldözgetek 2 napon keresztül méricskélni ezt azt. :)
  • timexxx
    srácok!

szeretnék új telót a bringámra

skarpea S250 em van.. amit kinéztem és tetszenek az a rock shox dart 3 meg az RST peak? melyik lenne a jobb?

illetve az én bringámhoz milyen villanyak lenne a jó? mert többféle módon, formában adják meg a villanyak méretét. de nemtudom hogy nekem melyik jó.a-heades kell az tuti. például Villanyak: kovácsolt 6061 T6 alumínium vagy 1 1/8" a-head acél vagy amikor így van megadva: 28,6x260ahead
  • gordon 24
    Nahh szóval:

(minden mérés az orrán lévő pajzs közepétől a csövek kb középpontjáig van)

Alsó cső: 69cm
    Felső cső: 56cm
    Ülés cső: 45cm
    A homlokcsőtől a hátsókerékig: 104cm
    És a fékcső: 148cm.

De nekem direkt be jelöltem pirossal az alsó csövön megy, majd felkanyarodik a hátsó villa felső csövére és ott csatlakozik a fékhez.

• Mark007
    Tényleg túl bonyolítod.. Ha meg nem elég a rövdebb, és azt veszed, akkor meg gáz van.. Vedd meg a 170-eset, tutira elég lesz, és nem fog fölhözvágni az a +párszáz ft..
  • Vadnokedli
    Le mérjem még a másik 2 bicómat is?
  • bardocz
    Hiába méri le, neki teljesen más, mivel az ő biciklije összteleszkópos, így még ha alap állapotban ezek a hosszok egyeznek is, lehet, hogy nem lesz jó a te biciklidhez.
  • gordon 24
    Hát huhh..:D Várjá..

Kimegyek megmérem neked.. De nem tudom mit fog segíteni..

(nyugodtan írjál ezért van ez a forum!!!)

(az enyém össztelós gép!!) Van a galériába kép róla..
  • Vadnokedli
    hátsó fékcső?

felső csőtől a hátsó kerék közép tengely távolsága?

B: 50cm
    A: 30cm

Nálam; 15" os váz.
  • ROW924
    Megkérlek szépen, és ígérem ha kell soha többé nem írok ide

pár méretre vagyok kíváncsi a bicikliddel kapcsolatban

-felső csöved hossza (B)
    -ülő cső hossza (A)
    -felső csőtől a hátsó kerék közép tengely távolsága
    -a hátsó fékcsöved hossza
    [IMG][/IMG]
    ezeket szeretném tudni.
  • timexxx
    7100FT-ért shimano deore v-fék vagy 9500-ért Avid single digit 5?

bár avidot lehet tudok venni 8600 ért is.

jobb az avid annyival hogy megrje az árkülömbözetet?
  • bardocz
    H a váz-stucni-kormány egybe van rakva, akkor nagyjából lemérhető mérőszalaggal. Amit mértél arra max rászámolsz 20 centit, hogy biztosra menj, aztán meg van oldva.