Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kapni fog még egy szép letámasztót és egy csomagtartót is 😄DDDD
púúúúú
Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |
Kéne egy kis segítség 172cm vagyok és a kerómhoz kéne megfelelõ vázméret
Hanyas kellene nekem ?? 15,5", 17,5", 19,5", 21,5" ?<#worship>#worship><#worship>#worship><#worship>#worship>
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
srata neked még a régi accod is megvan 😄
Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.
egyébként a Kona Shredbe megy bele max a 2,5ös, szal a Kellysbe, ami nem egy freeride váz oda nemhiszem...
Szerintetek mekkora a legnagyobb gumi méret amit még be lehet rakni egy
26" Kellys scarpe -ba? Gyárilag 26x2.0 van benne esetleg 2.5?

Gordon:
Oks! Elhiszem😛
Megpróbálom 3-3,5 báron:d aztán majd írok véleményt😄
Egyébként a magyar four cross pályák ink dirtre hasonlítanak... tehát, nem az a brutálsaras sziklás cucc, ami nekem elsõre DHnak tûnt, csak azé tuttam, h nemaz me 4en vannak😄😄😄
De ezek az ívek annyira kemények, nem olyan cucc, mint ami a világkupákon van....
Tehát egy mélyen barázdált gumi csúszik rajt, nincs mibe megkapaszkodnia... Betonkemények az ívek... Kapával nem sikerült megbontani😄😄😄😄
Ezért is szimpatikus ez a mintázat😛
Ad1.
Én kint voltam kb 3 évig a 4x világ kupán, hát kurvára nem olyan gumikkal mennek, mint amiket linkeltél.
Azokat a gumikat még az e-bike is ami egy nem is tudom mi. Dirtre és Streetre ajánlja.
Nem 4x gumi egyiksem.
A Four Cross gumi ilyen. Brain Lopez nevével fémjelezve, aki Four Cross indulás óta ismeri és csinálja ezt a sportot:
katt
2 külön világ a Dh és a Four Cross, de nem használják õk sem 4 báron a gumit, ugyanis tapadnia kell szegénynek. Nem is 2.5 baron használják mint a Dh-sok, mert akkora terhelést kap, hogy lefordul a felnirõl. Ezért keményebb 3-3.2 bar, de 4-et 4.5 et nem raknak bele.
Az meg a másik, hogy nem kell megfogadni, csak elmondtam. Ugy csinálja mindenki ahogy akarja.
Downhill!!
amiket linkelt srata nem street gumik. aki meg highrollert és társait dirtön,4x-en nyúzza egészségére.
amugy énis szeretem akik okítanak,hogy miért használok vékony gumit,a vastag sokkal jobb... na persze csak hátránya van,abban sokkal jobb.
De sokan használják 4 x ra a dh gumikat. Nézd meg a Maxxis Lopez gumit pl, vagy ilyeneket. Nagy bütykös brutál gumik.
De mondjuk, nekem 8 annyit fújsz amennyit akarsz.
Trialosokat buktam, de a többi az így van.
Amikor kezdtem a dolgot, én is 4.45 barral Dh -ztam. Engem is mások okítottak ki, és valóban sokkal jobb így.
Sõt arról nem is beszélek, hogy a világ kupán 1.5-2-2.5 bar nyomással mennek a Dh sok pályától függõen.
És mivel általában a 4x pályák a Dh pályák alja (legalábbis egy része) elég mintás durva gumikat használnak.
Downhill!!
Akk csak 2 képet mutatok😄
Én gumijaim:

Te gumijaid:
Sztem ég és föld😄😄😄
Aszfalt az más tészta. Ezt Sratának írtam, aki 4x zozik.
Aszfalton, a gumi mondja meg. Rávan írva az oldalára. Van eg minimum és egy maximim jelölés. A 2 között kell lennie.
Amit írtam az a 2-3-3.5 monti gumikra értendõ. Csak azt nem írtam oda😄 Sorry.
Egyébként én is "amatör vagyok"
Downhill!!
Azt nem próbáltam, lehet elég lesz.
Amúgy valóban amatõr vagyok. 😊
MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu
Most nem szarakodok, de ez hülyeség. Fõleg nektek, hiszen ti nem is mentek köves terepen stb stb.
Én Dh ra 2.5-3 bart nyomok a gumikba. És így tapad igazán. És mivel a 2 mûfaj gumijai között nem sok difi van így nem gondolom hogy a 4 bar szükséges lenne.
Sok.
Országutikba kell 7-8 a többi bringába ez a 2-3-3.5 bõven elég. Kivéve a triálosoknál, õk tolnak bele 4.5 pl. De õk oda is basszák, egyszer egyszer fém akadályok éléhez stb stb.
Downhill!!
Nagy szervíz után vagyunk, most tip top õnagysága. 😊
Magellan Polaris Deore 2007
Be kell állítani, és nem fog súrlódni.
A gumiba meg szerintem sok az a 4 bar, és nem feltétlen lesz jobb a gördülési ellenállás, ha keményebbre fújod, egy szint után ugyan úgy rossz lesz.
Az elsõ körön kattogott valami a hajtómû környékén, mondom szuper, mi a franc! Aztán kiderült, hogy elég gagyi a gyári pedál, úgyhogy lecseréltem egy BBB BPD-21 kétfunkciós SPD-re és a jelenség meg is szûnt.
A 2007-es Polaris-omhoz képest ami feltûnõ volt, az a teleszkóp mûködése. A Dart2 azért jóval a Gila elõtt van. A lockolhatóság pedig nagy találmány, sokat segít aszfalton. Minõségi csere volt a Magellántól.
Szintén nagy élményt nyújtanak a Shimano Deore M486 hidraulikus tárcsafékek. Ezt ugye nem hasonlítom össze a 2007-es V fékemmel, mert botorság lenne, de arról tudok beszélni amit tapasztaltam. Pajtásomnak az új Meridáján folyamatosan surlódott a tárcsafék új korában (Shimano de nem tudom milyen), melegedett is. Valami hasonló kezdeti nehézségekre gondoltam, de egyik sem jelentkezett szerencsére. Igazából egy rossza szavam nem lehet rá. Semmi fura hang, terhelésen sem nyikorog, fog mint állat és akár 1 ujjal is adagolható, nagyon finom mûszer.
A WTB Weirwolf 2,1 abroncsok tapadnak mint az állat, 4 bar alatt meg se próbáltam aszfaltra menni vele. 4 bar-on viszont egész gördülékenyen mentek a dolgok, persze ez a gumi nem épp betonra való. Murván nagyon rendben mentek a dolgok, igazi romboló.
Strapabírásról egyelõre nem nyilatkozom, azt majd 500km után teszem meg.
Összességében nagyon meg vagyok elégedve és úgy érzem minõségi cserét csináltam. Pont annyival nyújt többet amennyivel szerettem volna. És pont annyival komolyabb a felszerelése, mint amit egyébként is fel szerettem volna szerelni a 2007-esre. Csak így relatíve olcsóbb volt.
Viszont amikor ráültem a 2009-re, akkor egybõl tudtam hogy Magellánon ülök. Sikerült tovább vinni az elõdjei által nyújtott érzést, minden jó benne van a 2007-esbõl. Úgyhogy hamar összebarátkoztunk. 😊
Nekem most ugye Stroker Ace van. 4 dugattyús fék. A 20 kilos Intenset, meg az én 100kg mat úgy felemeli egy kerékre mint a szél😄
Csak kicsit hangos, de nem tudok vele mit kezdeni.
Ha nem puha betét van benne, még szarabb. Szóval ezzel a puha betéttel, igen jól fog és el viselhetõ a hangja is😄
Downhill!!