Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Máté94
Elárulom ami alattad van az is túrabicikli 😄D
Kapni fog még egy szép letámasztót és egy csomagtartót is 😄DDDD
n3whous3
Jó neked, hogy szereted a sárvédõt a kerókon, én ugyan nem fogok rakni ezek után, annyira "túrabicikli" hangulata van így, pedig... 😄

púúúúú

Mybuster
óó!!
<#ijedt>

Máté94
Képek!<#wink>
Máté94
Menj és rendelj két méretet, lehetõleg nagyobbat annál amit kinõttél.
Mybuster
Ezt hogy érted azt a 2 cm? annyi hely van még?<#confused><#lookaround>

norbi56
Én 180 vagyok és 18" van még kb 2cm van benne😛

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

Mybuster
Csak mondom hogy a régebbi a 18" volt és azt már kinõttem de lehet hogy nagyobb kell!!

Máté94
Nem is tudom nem kellene neki inkább egy nagyobb, hogy késõbb ne keljen vázat cserélni?
DannyL
16-17.5"

MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu

Mybuster
16

Máté94
Hány éves vagy?
Mybuster
Hali!
Kéne egy kis segítség 172cm vagyok és a kerómhoz kéne megfelelõ vázméret
Hanyas kellene nekem ?? 15,5", 17,5", 19,5", 21,5" ?<#worship><#worship><#worship>

SrAta
sajna ritkán járok szal elkezdtem, de rájöttem h csak tippelni tudnék úgyh ink hagytam😊

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

DannyL
Én is. 😊

Vaxi
kitöltöttem 😊

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

Vaxi
naccerû, köszönöm, maybe holnap már neki lehet esni 😄
srata neked még a régi accod is megvan 😄

Máté94
<#integet2>
SrAta
jah én😄

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Vaxi
Lenne pár ember, aki segítene tesztelgetni az eddig elkészült dolgokat? 😄

DannyL
2,1-esnél nagyobb már egészségtelen abba a gépbe.

SrAta
De ha elárulod, h a mostani gumid mekkora és oldalanként kb mekkora a legkisebb hely a vázg a gumitól akk megmondom😄

SrAta
sajna a geometriai adatokba a gyártó oldalán nincs benn az a táv...:S de sztem 2,2-2,25ös guminál nagyobb nemigazán fér oda...

SrAta
de pill ésutánanézek😛

Mybuster
Oks<#ijedt>

Mybuster
Ebbe a keróba!!

SrAta
mi a fsznak 2,5ös gumi bele?XD
egyébként a Kona Shredbe megy bele max a 2,5ös, szal a Kellysbe, ami nem egy freeride váz oda nemhiszem...

Mybuster
Hali!!!
Szerintetek mekkora a legnagyobb gumi méret amit még be lehet rakni egy
26" Kellys scarpe -ba? Gyárilag 26x2.0 van benne esetleg 2.5?

Mybuster
Oké thx!!!!!!!😊

SrAta
hiddel nagyon😄 Ha leesik az esõ meg fõleg😛 amíg nincs sár tapad😛

Gordon:
Oks! Elhiszem😛
Megpróbálom 3-3,5 báron:d aztán majd írok véleményt😄
Egyébként a magyar four cross pályák ink dirtre hasonlítanak... tehát, nem az a brutálsaras sziklás cucc, ami nekem elsõre DHnak tûnt, csak azé tuttam, h nemaz me 4en vannak😄😄😄
De ezek az ívek annyira kemények, nem olyan cucc, mint ami a világkupákon van....
Tehát egy mélyen barázdált gumi csúszik rajt, nincs mibe megkapaszkodnia... Betonkemények az ívek... Kapával nem sikerült megbontani😄😄😄😄
Ezért is szimpatikus ez a mintázat😛

bardocz
Az a lyukacsos gumi nem is tudom hogyan tapadhat, ha leesik egy kis esõ, vagy egy homokos részre érsz vele.
gordon 24
Nahh most érdekes, hogy egy 4x os csávóval kell vitáznom, de ez rohadtúl nem így van!😄

Ad1.
Én kint voltam kb 3 évig a 4x világ kupán, hát kurvára nem olyan gumikkal mennek, mint amiket linkeltél.

Azokat a gumikat még az e-bike is ami egy nem is tudom mi. Dirtre és Streetre ajánlja.

Nem 4x gumi egyiksem.

A Four Cross gumi ilyen. Brain Lopez nevével fémjelezve, aki Four Cross indulás óta ismeri és csinálja ezt a sportot:

katt

2 külön világ a Dh és a Four Cross, de nem használják õk sem 4 báron a gumit, ugyanis tapadnia kell szegénynek. Nem is 2.5 baron használják mint a Dh-sok, mert akkora terhelést kap, hogy lefordul a felnirõl. Ezért keményebb 3-3.2 bar, de 4-et 4.5 et nem raknak bele.

Az meg a másik, hogy nem kell megfogadni, csak elmondtam. Ugy csinálja mindenki ahogy akarja.

Downhill!!

SrAta
1 szétcseszi a pályát a high roller, 2 kopik mint állat, 3 porban marhára nem fog meg a high roller😄

nem azért de dh meg 4x két külön világ.a 4bar szerintem optimális erre a felhasználásra,dhra (vc) meg ok a fele.

amiket linkelt srata nem street gumik. aki meg highrollert és társait dirtön,4x-en nyúzza egészségére.

amugy énis szeretem akik okítanak,hogy miért használok vékony gumit,a vastag sokkal jobb... na persze csak hátránya van,abban sokkal jobb.

gordon 24
Ezek street gumik te😄

De sokan használják 4 x ra a dh gumikat. Nézd meg a Maxxis Lopez gumit pl, vagy ilyeneket. Nagy bütykös brutál gumik.

De mondjuk, nekem 8 annyit fújsz amennyit akarsz.
Trialosokat buktam, de a többi az így van.

Amikor kezdtem a dolgot, én is 4.45 barral Dh -ztam. Engem is mások okítottak ki, és valóban sokkal jobb így.
Sõt arról nem is beszélek, hogy a világ kupán 1.5-2-2.5 bar nyomással mennek a Dh sok pályától függõen.

És mivel általában a 4x pályák a Dh pályák alja (legalábbis egy része) elég mintás durva gumikat használnak.

Downhill!!

SrAta
de rápróbálok a 3 bárra😄 csak fos kiérni vele a pályára😄😄😄

SrAta
triálos haver egyébként aztmondta h 1,5 - 2 bárt fúj bele.... Mert a keményebbel lepattan a korlátról

SrAta
nincs sok difi a gumik közt?😄😄😄😄😄😄
Akk csak 2 képet mutatok😄
Én gumijaim:

Te gumijaid:

Sztem ég és föld😄😄😄

gordon 24
Ezt nem neked szántam.

Aszfalt az más tészta. Ezt Sratának írtam, aki 4x zozik.

Aszfalton, a gumi mondja meg. Rávan írva az oldalára. Van eg minimum és egy maximim jelölés. A 2 között kell lennie.

Amit írtam az a 2-3-3.5 monti gumikra értendõ. Csak azt nem írtam oda😄 Sorry.

Egyébként én is "amatör vagyok"

Downhill!!

DannyL
A 3,5 bar-t kipróbálom még egyszer aszfalton.
Azt nem próbáltam, lehet elég lesz.

Amúgy valóban amatõr vagyok. 😊

gordon 24
Igen az amatörök mind ezt mondják!😄

Most nem szarakodok, de ez hülyeség. Fõleg nektek, hiszen ti nem is mentek köves terepen stb stb.

Én Dh ra 2.5-3 bart nyomok a gumikba. És így tapad igazán. És mivel a 2 mûfaj gumijai között nem sok difi van így nem gondolom hogy a 4 bar szükséges lenne.

Sok.

Országutikba kell 7-8 a többi bringába ez a 2-3-3.5 bõven elég. Kivéve a triálosoknál, õk tolnak bele 4.5 pl. De õk oda is basszák, egyszer egyszer fém akadályok éléhez stb stb.

Downhill!!

SrAta
én 4 bárt fújok elõre a táblásba, hátra a holyba, meg 4,3at éskibaszottul tapad four cross pályán, poron😄

DannyL
Terepen 3 bar-on mentem. Aszfalton jobb volt a 4 bar ezzel az abroncscsal.

DannyL
A 2007-esem egyébként eladó. Ha érdekel valakit innen, szerintem megegyezünk. Nektek az ár, irányár. 😉

Nagy szervíz után vagyunk, most tip top õnagysága. 😊

Magellan Polaris Deore 2007

bardocz
Azt meg kifelejtettem, hogy terepen meg sokkal rosszabb lesz a tapadása.
bardocz
"Pajtásomnak az új Meridáján folyamatosan surlódott a tárcsafék új korában"

Be kell állítani, és nem fog súrlódni.
A gumiba meg szerintem sok az a 4 bar, és nem feltétlen lesz jobb a gördülési ellenállás, ha keményebbre fújod, egy szint után ugyan úgy rossz lesz.
DannyL
Ígértem egy kis élmény beszámolót a Magellan Polaris Deore Disc 2009-rõl. Nos mivel sikerült kerülnöm már vele jó párat és lassan össze is áll a gép, gondoltam megosztom az elsõ tapasztalatokat.

Az elsõ körön kattogott valami a hajtómû környékén, mondom szuper, mi a franc! Aztán kiderült, hogy elég gagyi a gyári pedál, úgyhogy lecseréltem egy BBB BPD-21 kétfunkciós SPD-re és a jelenség meg is szûnt.

A 2007-es Polaris-omhoz képest ami feltûnõ volt, az a teleszkóp mûködése. A Dart2 azért jóval a Gila elõtt van. A lockolhatóság pedig nagy találmány, sokat segít aszfalton. Minõségi csere volt a Magellántól.

Szintén nagy élményt nyújtanak a Shimano Deore M486 hidraulikus tárcsafékek. Ezt ugye nem hasonlítom össze a 2007-es V fékemmel, mert botorság lenne, de arról tudok beszélni amit tapasztaltam. Pajtásomnak az új Meridáján folyamatosan surlódott a tárcsafék új korában (Shimano de nem tudom milyen), melegedett is. Valami hasonló kezdeti nehézségekre gondoltam, de egyik sem jelentkezett szerencsére. Igazából egy rossza szavam nem lehet rá. Semmi fura hang, terhelésen sem nyikorog, fog mint állat és akár 1 ujjal is adagolható, nagyon finom mûszer.

A WTB Weirwolf 2,1 abroncsok tapadnak mint az állat, 4 bar alatt meg se próbáltam aszfaltra menni vele. 4 bar-on viszont egész gördülékenyen mentek a dolgok, persze ez a gumi nem épp betonra való. Murván nagyon rendben mentek a dolgok, igazi romboló.

Strapabírásról egyelõre nem nyilatkozom, azt majd 500km után teszem meg.

Összességében nagyon meg vagyok elégedve és úgy érzem minõségi cserét csináltam. Pont annyival nyújt többet amennyivel szerettem volna. És pont annyival komolyabb a felszerelése, mint amit egyébként is fel szerettem volna szerelni a 2007-esre. Csak így relatíve olcsóbb volt.

Viszont amikor ráültem a 2009-re, akkor egybõl tudtam hogy Magellánon ülök. Sikerült tovább vinni az elõdjei által nyújtott érzést, minden jó benne van a 2007-esbõl. Úgyhogy hamar összebarátkoztunk. 😊

bardocz
Azt hiszem, ez eléggé jó ajánlat, ha valaki éppen féket akarna venni.
gordon 24
Hát mx4 nekem is volt, az tényleg nem egy huhh, de az sem rossz fék.

Nekem most ugye Stroker Ace van. 4 dugattyús fék. A 20 kilos Intenset, meg az én 100kg mat úgy felemeli egy kerékre mint a szél😄

Csak kicsit hangos, de nem tudok vele mit kezdeni.

Ha nem puha betét van benne, még szarabb. Szóval ezzel a puha betéttel, igen jól fog és el viselhetõ a hangja is😄

Downhill!!

SrAta
Hopp a másodikat elk*rtam...😄