22335
11330766891279474906.jpg
  • SrAta
    vegyél WTP Salt-ot vagy Royalt:D 1kiló csapággyal együtt:D és 40ből megvan:D
  • gordon 24
    Nem azt mondom, de szerintem egy Saint kar sokkal szebb, és jobb is mint egy Raceface..

De persze az is bitang erős. Csak nekem valahogy nem jön be.. Nem azért mert szar, vagy ilyenek, csak drága mint a méreg, és annyival nem tud többet.

És szerintem nem szépek a karjaik.. Szóval én tényleg nagyon nagyon Saint párti vagyok..
  • Vadnokedli
    Szóval akkor felejtős?
  • Vadnokedli
    Az biztos hogy keresettebb. :D Nekem is az van még; RaceFace-t akarok egy ilyen közép kategóriásat 40-60 körül. Csak nem tudom hogy tényleg költsek ennyit e rá vagy ne.
  • gordon 24
    Nekem a Raceface nem jön be hajtásból. Kurva jó márka.a kormányom Stucnim az, de hajtást nem vennék belőle..
  • Mark007
    Konkrétan XT-t, vagy Hussefeltet(Truvativ) irt, a kettő közül mondtam, hogy a truva keresetebb...
  • gordon 24
    A Truva olcsó és erős.

Az xt is okés. De drága. Szóval ha nincs sok pénz és erős kart akarsz truva.

Ha van sok pénz akkor meg nem szabad semmin gondolkozni! Csak Saint!!!
  • Vadnokedli
    a Truvativot? nem a RaceFace-t? :K
  • SrAta
    hussefeltem van, de akkor nem a hussefelt howitzer XR középcsapágyat vedd, hanem a truvativ hussefelt TEAM-et,mert az XR recseg, a TEAM viszont már fasza
  • Vadnokedli
    raceface akármelyik kb :Dxd
  • Mark007
    Nem nagyon próbáltam egyiket sem, de truvativot jobban preferálják a DH-sok tudtommal. Biztos van oka
  • SrAta
    hussefelt
  • dx
    xt
  • VTX
    haver kérdi: Szerintetek melyik hajtás lenne jobb közepes/laza dh/fr-hoz az xt vagy hussefelt?
  • chris82
    Szerintem itt nézz körül:

Wikipédia
  • mojito10
    Sziasztok!
    Ezt ítéltem meg a kérdésemre legalkalmasabb topicnak. Szóval.. Valaki felhomályítana a pályakerékpár szabályaival kapcsolatban. Láttam egy közvetítést a tv-ben, de nem annyira sikerült megfejtenem. Látom, hogy körbe-körbe mennek meg, hogy meg van dőlve a pálya, meg vannak sprintek a körökön belül... de így kb ennyi az, ami leesett. ^^"

Köszi.
  • VTX
    Hát valamit mégis kéne vennem szóval..
  • SrAta
    hát nekem konám van Ű(mivel még nemtudtam eladni úgyhogy van) szépvolt amíghasználtam, nagyon jó kis vas. Nagyon szerettem, csak a kisebb dirt-re szimpibb volt úgyhogy ezért lett másik. Amúgy a merevfarú DH-t azértírtam, mert olcsó és sztem jó 5let.
    Amúgy egyiket se venném mivel pofátlanul öregek és megviseltek.
  • greg benz
    Hát jah, az nem mindegy azért:)
  • Mark007
    Most én is..De azért kiváncsi lennék, hogy most 5 bar van benne, vagy 12..:D
  • greg benz
    Ja értem. Hát nem tudom.. én annyira nem is szoktam foglalkozni vele, fogdosom a gumit és mikor már jónak érzem addig fújom:D
  • Mark007
    Prestára gondolok:)
    Átalakító is megvan..de nekem azzal nem mutatja a benzinkútnál, hogy mennyi van benne..:S
  • greg benz
    Nekem nem volt szingós a régi kerekem, az új meg főleg nem az:) Szelepátalakítót használok hozzá.

Ilyen Presta szelepem van

És ilyen átalakítót használok hozzá.
  • Mark007
    Úgy értem :)

gondolom neked is szingó szelepes.. Hogy fújod fel? Mert én konkrétan megszívtam vele tegnap. Bevittem a boltba, mert azt mondta, hogy majd megmérjük mennyi van benne.. Hát, 3 pumpa közül egyik sem nyomott bele, cserébe leeresztette, és az egyiknek még a nyomásmérője is kiakadt..:D

Benzinkútnál meg nem méri, hogy mennyi van benne.
  • greg benz
    Nem csak a váz volt ennyi, kompletten vettem ennyiért. Csak 105-ös cirádás szettel volt szerelve, meg ambrosio kerekekkel,stb:) Tehát a vázon kívül gyakorlatilag mindent lecseréltem
  • Mark007
    AAz szép..:))
    A vázad ilyen drága volt?
    Nekem egy 10-es volt meg egy suntour mountech régi hátsó váltó, ezért jött a váz, csapágyai, nyereg, meg az első váltó :)

Szóval pontosan nem tudom, de köbö 90-100e a max.
  • greg benz
    De amúgy ez is kívánatos.

Bianchi - 42000
    Váz matrica - 1500
    Fékkar - 15000
    Nyereg - 7500
    Fékek - 8000
    Hajtómű - 8000
    Bandázs - 3000
    Gumik - 10000
    Felnik - 22000
    Váltók - 14000
    Váltókar- 1900
    Pedálok - 7600
    Lánc - 4800
    Sor,bowdenek,nyeregtáska, szerelés,egyebek - 8500

És a kulacsot stb-t nem számoltam hozzá, mert ugye az nem a bringa szerves része. Jó akkor ezzel az erővel a nyeregtáska is lejön, szóval -2500:D
  • Mark007
    Az tuti :)
    Tényleg.. Összesen neked mennyiben van a bianchi?
  • greg benz
    Na mindegy kb leszarnám, geci szép és jó ez a bringa:D És ennyiért ajándék
  • Mark007
    Dehogyis.. Rohadtul merev. Drágább vázakban vannak ilyen ívek, amik csillapítják..de azért állítólag az acél vázak közelébe nem jut..
  • greg benz
    Lehet hülyeséget mondok de asszem a karbon ilyen szempontból jobb, mert elnyeli a rezgéseket
  • Mark007
    58-as nekem tökéletes lenne:D
    De nem tetszik.. Persze..elfogadnám nem kérdés..:) Tényleg..féláron van szinte..
    Mondjuk, azthiszem, ha az acél váz merevnek hat, akkor ezen meghalnék..:D
  • greg benz
    Igazán megrohadhat aki meg fogja venni:D
  • Vaxi
    bazzeg :O
  • greg benz
    Most nézem csak, ultegra szettel..basszus ezzel valaki kurva jól jár
  • greg benz
    Persze, a fékváltó kényelmesebb az egyértelmű, nem kell mesélni:)
    Ez kb. azt a kurva! szint. Ha valaki elvinné 150ért (nekem kb annyiba van) a Bianchit rögtön akkor lehet erre hajlandó lennék lecserélni:D Aztán persze ezt is az ízlésemhez igazítanám. De ez ennyiért parádés! Mondjuk az 58as váz már lehet nagy lenne nekem
  • Mark007
    Hát. Próbáld ki egyszer a fékváltót :)
    Sokkal nagyobb kényelem, főleg városban. Pl. ha hirtelen kéne megállni, és erősebben fékezek, közben le tudok váltogatni, hogy ne induláskor kelljen szenvedni. Ez elég érdekes mutatvány lenne vázváltóval :)
    De hát azért meg lehet azt is szokni gondolom :)

Már várom a flight decket..:)
  • greg benz
    Persze, ezért mondtam, hogy nekem felejtős a fékváltókar. Dura-t és hasonlókat nem fogok 50-80ezer forintért venni, Campához meg építhetném újra a rendszert, amit megint csak nem fogok.
    A campa fékváltókarokat nem nehéz beszerezni, bikemagon is mindig látok belőle. Pl ez a xenon is nevetségesen olcsó, bár elég fapados is cserébe, élen például a műanyag karral:) De ha nem kéne az egész rendszert újraépíteni hozzá, akkor szerintem vennék egy olcsóbb Campa fékváltót, így viszont inkább maradok a vázváltónál, így, hogy már pozícionált úgysem olyan gáz, főleg, hogy most az új sorral, lánccal úgy vált mint a parancsolat:))
  • Mark007
    És tényleg.
    De szerintem egy Dura ace már túlzás lenne hobbi szintre.. :)

Campa fékváltók fényévekkel jobban, csak hát akkor campa rendszert kell venni.. Azok meg drágábbak ha úgy nézed, meg nehezebb beszerezni..Persze nem lehetetlen :)
  • greg benz
    Én "használtan" (kb 40km volt bennük) vettem a kettőt 21ért:) Tiagra agyakkal,vittoria belsőkkel, deda külsőkkel:) Csak a két agy és a két külső kerülne ennyibe nagyjából.
    Itt van a Dura ST-7900-as fékváltókar, annál minden bowden bemegy a bandázs alá.

És itt van egy Campa is példának, de a Campának asszem az összes fékváltókarja ilyen megoldású. Sajnos a shimanonál csak a legdrágább típusok