22335
-
#16652 Milyen bringa?:)
És milyen tányérok vannak elől?
Mondjuk, én most csak a 42-est használom egy 12-25-el. Keresztbe van sajnos, de még így is boldogulok itt Egerben ;)
Egy 30-39/40-50-es hajtókart akarok majd, azzal tökéletes lesz
Alföldön meg mikor múltkor jártam arra, még nem volt hegy:D Úgyhogy szerintem bőségesen elég lesz az a 12-23 :)
-
#16651 Akkor mit ajánlanak az Urak, alföldre, kisebb emelkedőkhöz? :)
Ez van most:
11-12-14-16-18-21-24-28-32
Amire gondoltam:
12-13-14-15-16-17-19-21-23
12-13-14-15-17-19-21-23-25
-
#16650 Köszi szépen a gyors választ:), a váltót azt tudtam de azt hittem be lehet lőni valahogy a kart, akkor a kerekeket adom csak. -
#16649 Max ha egyesével lemérsz mindent, akkor derülne ki:)
De a tippem a monoblokk, agyak, nyereg, nyeregcső, gumik..tán a fékek is.
Vagy csak lyukas a vázad, és tele van vízzel :D -
#16648 Nem tudod belőni :(
9-es váltókar kissebbet mozdít a váltón, tehát nem lesz jó.
A váltókarnak meg a sor sebesség számának meg kell egyeznie. A váltó lefele kompatibilis. -
#16647 éppen eladom a régi kerekeim és váltókarjaim de a vásárlónak csak 8as sora van a váltókar pedig 9es be lehet lőni hogy működjön vele vagy csak a kerekeket adjam oda? Egyébként most fogok venni racing ralphokat 14k-ért 380g/db:) -
#16646 majdnem 4 kiló súlykülönbség gumin? Ezt ugye nem gondolod komolyan?:DD -
#16645 nekem az octane-em 13,5 kiló egyik srácnak van ugyanilyen 9.8 kiló... és nemértem hol van a -súly. Se felnin se villán se vázon, talán gumi vagy nemtom...:S -
#16644 Ez jó hír, bár akkor még kérdés lenne a sorkiosztás, mert elég nehéz dönteni, hogy milyen legyen. :D -
#16643 Jó hát tény, de az ár/érték arány már más kérdés..:)
Monti után ez pehelysúlyú gép most.:) Sőt..Mindenki azt mondja, hogy ez össze fog szakadni...:D -
#16642 Azoknak akik tényleg verseny szinten használják/építik a gépüket, azoknál van valami értelme az ilyen kulcstartóknak és egyebeknek. Mert ugyan csak 5 g ez meg 3 g az, de sok ilyenből azért durva súlycsökkentés össze tud jönni:) Ha valaki annyira nem betegesen műveli ezt, akkor is össze lehet 6-7 kilós outikat hozni, ami azért már nem semmi. Az enyém a 10 kiló környékén lehet, de még azt is könnyűnek érzem:) -
#16641 Az egyedüli értelmes súlycsökkentést a felniben, gumikban látom. Persze nem 5grammért.. De azt lehet érezni, hogy mekkora tömeget is kell elindítanod, na de hogy most 200 vagy 100 grammos a kormányod...
Valószinű lesz egy Sora integrált hajtókarom :) Itthon nem láttam még sehol, neten viszont találtam egyet kb. 16e Ft-ért. Nem vmi szépség, tiszta ezüst szín, de relatíve olcsó, és integrált. -
#16640 Áh, az nem az igazi -
#16639 Hát, egészségükre..Én inkább tekerés előtt elmegyek egy jót ...., és máris olcsóbban jöttem ki súlycsökkentés témakörben...:D -
#16638 Vannak, akik öt grammért megbontják, és újrafűzik a kereküket:D -
#16637 Tudja kezelni :) Azok csak a végletek.
Sőt, szoktak outisok XT váltót használni. Hogy miért, azt nem tudom, de szoktak:)
Igen amúgy, tudom. Van/Volt egy haverom akinek már kb. 1 millióba van a bringája. Mindenből XT vagy XTR kellett neki, még abból is amiből nem volt:D 4 dugós fék, meg floateres váz satöbbi. Őszintén szólva, eddig csak a városban láttam vele, bár állítása szerint volt mátrában is vele.
A lényeg, hogy nem használja ki, de hát menő..
De hát, ebből élnek meg shimanoék:D
A másik meg a carbon őrület... Amit vettem kulacstartót 2500 volt. Volt mellette carbonból ugyanilyen kerek 20e-ért. Nah azt senki ne magyarázza be nekem, hogy megéri azért az 5 grammért:D -
#16636 Nem csak lassan, hanem már az is. :)
Acera 9 speed
Amúgy kezdek rájönni, hogy városba teljesen felesleges monti sor. Csak kérdés, hogy XT szeretné e az országúti sort? Valahol mintha azt olvastam volna, hogy 11-32 és 11-34-et kezel csak, amit furcsálltam is... Nem tud valaki valami okosat? :D -
#16635 Hátőő jah:D
Amúgy nem csak versenyzők vesznek durát, hanem olyanok is akik azt sem tudják mi az, csak menő mer az a csúcs, pénz van, oszt felpakoljuk a kerékpárjárműre sokan vannak akik szimpla sznobizmusból vesznek ilyen élvonalbeli szintű cuccokat.. arról nem beszélve, hogy sokszor vitatható, hogy mennyivel jobbak ezek mondjuk az ultegránál és egyebeknél:) -
#16634 De épp ezt mondom, ez a bajom:D
XTR meg Dura-Ace legyen mittomén hány sebességes. Azt úgy is az veszi, aki versenyzik köbö.
Na de már lassan az Acera is 9-es.. -
#16633 Verseny szinten már nem:D -
#16632 Nem tudom tour de franceon pl. milyen kiosztású sorokat használnak, de nekem a 12-25-ös bőven elég és ha jól tudom, az elején foganként emelkedik. Annál simább nem lehet.
Az meg, hogy 1-2-3-ban kattan egyet..kibirható bőven azthiszem :) -
#16631 2x7 nem 2x8.. több hiba asszem nincs:D -
#16630 * nagytányért -
#16629 Valóban országútin jó a több fokozat, de nekem megfelel ez a 2x8 is,és ezt sem használom ki teljesen. Amíg 2x6 volt kihasználtam,de mióta a 2x7 van, a nagytanyért elől gyakorlatilag nem használom -
#16628 Dehát el kell tudni valamit adni a parasztoknak újdonság néven Még a 3*8-at sem használom ki, pedig megyek hegyen, terepen, meg városban is. -
#16627 Országútin nem. Azon szerintem már meg se érezne az ember a váltást egy-egy fogaskerék között. -
#16626 Elég az szerintem.. Lassan egy egész fogaskerék torony lesz hátul..meg egy hangyafasz vastagságú lánc.. -
#16625 Bezzeg én problémamentesen élem világomat a 2x7es rendszeremmel:PP -
#16624 Lesz ez még 11-es is, csak az a kérdés, hogy utána is növelni fogják, vagy elkezdenek agyváltóba gondolkodni? :D
Mondjuk nekem ami bejön, az Durca Ace Di2. :) -
#16623 Én csak a fékváltókarom miatt használok 9-eset, 8-asat szerettem volna, de olyat még használtan sem találtam.. De nagyon nem szeretem, nem tudom elérni, hogy normálisan váltson..Mondjuk belejátszik, hogy szar a láncvonalam ezzel a hajtókarral, de akkoris... -
#16622 És a lánc is hamarabb tönkremegy. Be kell vásárolnom 8 sebességes váltókból. -
#16621 áá..minek? keskenyebb lánc meg minden, 1mm-ert nyúlik a bowden, aztán már állíthatod is újra az egészet, annyira zsúfolt lesz.. -
#16620 Shimano-nal nagyon nyomatják a 10-es rendszert, állítólag már leállították az 9-es XTR-ek gyártását. :) -
#16619 Shimano TX váltás és hajtással van szerelve szal kuka...
Váltóból és hajtásból legalább:
Shimano Acera, de inkább Alivio
vagy
SRAM X4 (X5 és felette úgysem kapsz ennyiért) -
#16618 Néha nekem is sikerül úgy odavernem,hogy fáj ahogy hallom, de egyelőre jól bírja:) -
#16617 Ötlet beszorult monoblokkra?:)
Haveromnak vettem egy integrált hajtókart, beakartuk rakni, de nem jött ki a monoblokk.. Elvittük boltba, a fickó egy cca. 1méteres villáskulccsal ugrált rajta, de meg sem nyekkent.. befújta csavarlazítóval, szintén semmi.
Van még valami megoldás? Brutálisabban nem merem már, mert félek, hogy vagy a váz törik, vagy menetestül jön ki az egész :D -
#16616 Nekem már van 8-asom sajnos :( Pici a hátsóban. Volt sajnos egy-két kátyú amit kifogtam vele. -
#16615 Gepida? szerintem kuka. -
ba32107 #16614 Inkább cross-ra gondoltam, pl. erre:
katt
Erről mit gondoltok? -
#16613 Hát sokban nem tér el ez sem az enyémtől:) De sokan vannak akik még a jó öreg ambrosio , stb. felniken gurulnak, szóval ha nekik nincs gondjuk nekem sem lesz:D