22335
-
#16692 Visszavonom, a 10-es láncok jobban bírják...
-
pauly #16691 Városba,túrához bőven elég... -
ba32107 #16690 Ja gondoltam :) Akkor félreértettetek. Nem nyomom hardcore módon, csak városban megyek és néha hegyen bringázok (de akkor is csak aszfalton). Nagyon nagy sebességeket sem szoktam elérni. A freeride-os bringát csak kíváncsiságképp kérdeztem :) Szóval az én céljaimra nem elég egy 7-8 ezer forintos bukó? -
Knabb #16689 hárdkór, amibe ha csattansz akkor megy a fejed is sisakkal együtt :D -
ba32107 #16688 HC? -
#16687 19-25 alatt nem nagyon szabad venni ha HC módon tolod.
Belépőszintű hm 200-350 kb; lehet keveset mondtam. -
ba32107 #16686 Jaés bukósisakra mennyit költsek mininum, melyik az a kategória ami alatt nem szabad venni? (városba + túrához, semmi extrém) -
ba32107 #16685 Egy belépő szintű freeride bicó mennyit kóstál? -
#16684 2012 XT & XTR -
#16683 sima XC váz, nem rossz. Bár aluból a 3 nyomással készített 7005ös aluminium a divat és a legjobb, de ez sem rossz. -
#16682 Már megoldottam. :D sry :D -
#16681 Valaki HELP!
Ki akarom szedni a monoblokkot, de egyszerűen nem bírom megtekerni. Az egyik oldaláról már ki tudtam tekerni, de a lánctányéros oldalról nem... egy ideig tekeredett, szép nagyokat reccsent... azt most újra megszorult, de olyan mintha nem tekeredne kifele semmit... -
#16680 A marzo drop-off triple-ről és a drop-off 4-ről mi a véleményetek? -
ba32107 #16679 Holnap ezt megvizsgálom, thx -
#16678 Minden tucat ebből készül. -
#16677 A teló akkor van "jól beállítva:
Amikor ráülsz a bicóra, kb 1 centit megül..
Amikor nyomogatod le tudud nyomni rendesen. Én Pl a Dh villám pedig az 20 centit mozog le tudom nyomni álló helyzetben vagy 17 et.
De.. Viszont a gyengébb villákon és ebbe bele tartozik a tied is, nincs compresszió állítás. Ez azt jelenti, hogy álltában le tudod nyomni 17 centit, viszont amikor mész vele, és kapja a pofonokat a benne lévő olaj megfogja a villát és nem engedi lekoppani.
Ez a gyenge villákból hiányzik. De van benne elasztomer aminek szintén ez a feladata. Tehát ha álló helyzetben le tudod félig nyomni az kb jó lesz.. -
ba32107 #16676 Akkor megnyugodtam :) Amúgy nekem a váz sem tűnik túl szarnak, ez van ráírva (nem tudom hogy ez mennyire mond sokat). Ill. ha az segít akkor itt egy kép:
katt -
#16675 jah értem:) mondom a vázat nem ismerem, de mivel nemolyan kategóriára használod, így a geometriába levő hiányosságok (nem túl képzett tervezőmérnökök) illetve az hogy törhet neked nem fog előjönni. A felszereltség viszont ennyiért Korrekt!
-
ba32107 #16674 Új, boltban vettem. Gondolom nem tudja eladni a bringáit, mert amiket mutatott, mindegyikre kb. 5-10-el kevesebbet mondott mint ami rá volt írva :) -
#16673 sztem hajtókaron van 100g gumikon 500. agyakon van 200. stucnin meg kormányon is 100. fék meg csak 1 van:)
-
#16672 szerintem korrekt. Új, vagy használt, de boltba vetted?
-
ba32107 #16671 Hát 86 volt a címkén, és 80-ért odaadta, ebben benne volt egy ingyen gumi csere (aszfaltra) és pedálcsere (fémpedálra). És 40-et kellett csak most adni, a többit részletre (kamat nélkül). -
#16670 ez kijött 60-70ből?
NAGYON JÓ VÁSÁR VOLT! A vázat nem ismerem, de a felszereltség belépő kategória. a teleszkóp meg a váltók bőven elég amire neked kell.
-
ba32107 #16669 Okés, köszi mindenkinek :) -
#16668 Jó lesz az, nem lesz vele gond ne izgulj. Hozzáértés nélkül nehéz a használt piacon jót kifogni, újonnan meg ennyibe kerülnek. -
Rainbow15 #16667 Én városon belül, ha ott kell hagyni valahol a bicót, akkor egy 10e Ft-s Auchanos bicóval megyek, A-B-be tökéletes, akárki akármit mond. :) -
ba32107 #16666 Öhm, hát igazából nem értem ezzel mire célzol, de biztos :)
De most komolyan azt mondjátok hogy annyira szar, hogy nem jó egy hobbi biciklisnek? -
#16665 Működik még a 3-napos pénz visszatés, visszavétel? :) -
#16664 80-ért azért lehet kaptál volna egy deore körüli felszereltségű traktort :)
Féket koptasd, hátha jobb lesz, de ha valami tektro szerű, akkor ne várj tőle sokat. -
ba32107 #16663 Meg a másik hogy így van 1 év garanciám, ugye. -
ba32107 #16662 Igazad van, kicsit szidom is magam hogy ilyen hamar megvettem, de most már nincs mit tenni. Szerintem azért jó lesz nekem ez is :) -
#16661 Nem is az mondtam, hogy milliókért vegyél bicót, hanem várj vele, nézz apróhirdetést, mert szoktak keveset használt, nagyon jó bicók lenni. -
ba32107 #16660 Ja hát pont erre kell, amit írtál. Akkor még használom kicsit, mielőtt visszavinném állíthatni a fékeket, hátha jobb lesz.
#16658: egy kicsit tényleg az volt, de nagyon jó ajánlat volt (csak a felét kellett most fizetnem), és több pénzem nem volt rá. Vedd figyelembe hogy én azért nem olyan szinten akarok bringázni mint ti :) -
#16659 Gila egy kezdő szintű rugós teló, csodákat ne várj tőle. Egy ideig tolni fogja azsírt is kifle, de majd abbahagyja. Egyébként az nem baj, ha jó nagyokat mozog a villa. Az a gáz ha felüt, de azt nem fog ne izgulj.
A tárcsaféknek meg az elején kell pár km míg bekopik kicsit, javulni fog valamennyit a fékhatás.
A konfiguráció erősen hobby XC kategória, de túrázni meg császkálni tökéletes. Csak semmi durvulás. -
#16658 Elhamarkodott döntés volt... -
ba32107 #16657 Vettem bicót. Lenne pár kérdésem:
1. a telót csak én érzem rettenetesen puhának, vagy minden teló ilyen? Pl. simán erőből kb a feléig le tudom nyomni. Ez így jó? Már felnyomtam az erősséget maxra, de így is puhának érzem. Rugós teló.
2. mechanikus tárcsafékes elöl-hátul, viszont én nagyon gyengének érzem a féket. Mondtam az eladónak hogy állítsák be, mert a próbakör során is gyengének éreztem, de szerintem elfelejtették. Ha tövig behúzom, akkor mennyire kéne megfognia? Nyilván nem blokkolnia kéne, azt tudom, de gondolom erősen és gyorsan meg kell fognia. Be kell esetleg kopnia? Mennyi idő? Vagy vigyem vissza hogy állítsák be?
Bocs a hülye kérdésekért, de még sosem volt se tárcsafékes, se teleszkópos bringám.
Amúgy adatok, amiket megtaláltam a bringán:
Maga a bringa: Sprint Hektor
Teló: GILA T8 RST
Váltó: Shimano Altus
Fogaskoszorú: Shimano Acera
Gumi: Kenda
Fék, lánc: nemtom
Többi infót egyelőre nem tudok. Ezek mennyire gagyi/jó cuccok? Amúgy 80 volt, kedvezménnyel. -
#16656 Itt a hidraulikus váltószett :) -
#16655 Ez elég jó ár, elfogadnám -
#16654 Szerintem elég az a 12-23..Ha én itt elmászogatok vele, akkor te neked ott a síkságon bőven sok is lesz az a 23...:D -
#16653 Milyen bringa? Hát az enyém. :DD
Trekking országúti kerékkel+ 32-es gumi.
Elől azt hiszem 48-38-28. De mindig a középsőt használom.