22335
11330766891279474906.jpg
  • Vadnokedli
    Úgy mint a reggeli kávé-cigi-csoki-zabpehely vagy akármi. :D Csak kicsit lassabban.
  • S2000
    Nem csak a fékpofa kopik el ilyenkor, a fal is fogy, persze az lassabban:)

• ba32107
    Kopásjelző? A fém fal hogy tud elkopni, elfogyni? :D
  • S2000
    Az kopás jelző csík... ha kezd eltűnni, nemsokára vége a felni oldalfalának:)
  • ba32107
    Inkább csak priviben írom le a nevét, hogy ne legyen belőle semmilyen probléma senkinek... :)
  • dx
    melyik bolt?
  • ba32107
    Persze, tudom hogy nem szabad fokozatosan fékezni, szakaszosan szoktam én is. A gond inkább az, hogy az út sajátosságai miatt nem tudom kigurulni a lejtőket (kanyargós út, nagy lejtők, kb. 20 perc leérni). Ha erre megyek bringázni (márpedig erre szeretek menni, másfelé nagyon nincs is lehetőség), akkor ezt sajnos nem tudom kivédeni. Első-hátsóval felváltva fékezést legközelebb kipróbálom, eddig kizárólag együtt használtam a kettőt, külön-külön nem volt túl nagy biztonságérzetem (nem sokat lassultam :D)

Aszfalton használom csak. Hogy mennyit szánok rá az jó kérdés... túl sokat nem szeretnék, mégpedig azért, mert egyre inkább szeretnék kicsit durvulni, terepen menni, és ehhez egy jobb bringa szükséges. Tehát inkább arra gyűjteném a pénzt, minthogy a mostani alap gépembe öljem. Ez maradna utcainak, de ez még jó messze van (legalább 1 év), szóval egyelőre erre is kell valami jobb fék. A beállítással már többet foglalkoztam mint a felszereléssel, de így sem tudtam olyan jól megcsinálni, mint mások. Gondolom V-féket könnyebb beállítani, mint egy tárcsaféket.

Bolt van bőven (Pécsen lakom). Egyelőre nem érdeklődtem komolyabban, mert először online kutakodom. Ahol vettem a biciklit, oda nem akarom visszavinni. Eléggé kontárok (úgy adták át a biciklit, hogy a hátsó féktokot meg sem húzták...), nem túl kedvesek, nem bízom bennük.

Köszi a segítséget még egyszer :) Vagy a két V-fék, vagy hátra V-fék, előre BB7 variáció mellett fogok dönteni.

Amúgy mi történik hidraulikusnál, ha nagyon felmelegszik? Meggyullad az olaj? :D
  • Vadnokedli
    Nincs a közelben bringás bolt? Lehet ott is van; és meg tudakolhatod mennyi a felszerelés-beszerzés, stb.
  • Mark007
    Jah igen, ezt is irni akartam :)
    Vagy tényleg szakaszosan fékezel, vagy pedig első-hátsóval FELVÁLTVA.
    Így mindkettőnek van ideje hűlni. Hidraulikusnál már vigyázni kell, mert ha felfőzöd, akkor gázvan:)
  • Hunter of Deer
    Ne csodálkozz ha csökken a fékerő ha szinte állandóan fékezel... túlmelegszik a fék. jobb ha fékezel egy kicsit majd gurulsz és újra fékezel mert akkor legalább tud hűlni egy kicsit. nekem Shimano hidraulikus fék van elől hátúl és megvagyok elégedve vele.
  • Mark007
    Mennyit szánsz rá? Aszfalton jössz lefele, vagy terepen?
    Terepre én már elgondolkodnék egy hidrás féken, hátra meg egy jobbfajta (pl. Avid Single Digit 7) V-fék. És akkor azzal tuti nem lesz bajod, meg is fog fogni.
    Azért egy 20perces ereszkedés gyorsabban megfogja enni a fékpofát :S
    Én általában aszfalton használtam, és ott is úgy, hogy nem fékeztem a lejtő végén, mert bőven kigurultam.

Vagy esetleg két darab Avid Single Digit 7-es, és akkor olcsón jössz ki.

Féket felrakni nem bonyolult, JÓL beállítani annál inkább.
    Attól függ mennyit kér a szerelő, előtte kérdezd meg. 1-2ezret szerintem megér, ha tipped sincs, hogy kezdj neki.
  • ba32107
    A Mecsek lábánál lakom, és általában oda tekerek fel, majd gurulok le (20 percnyi folyamatos fékezés körülbelül). Szóval azért használva van rendesen. A mostani fékeket mindenképp szeretném lecserélni (sajnos gagyi, látszattárcsafékről van szó), előre valószínűleg beszerzek egy BB7-et, hátra pedig... azt még meglátom :)

Még egy kérdés: ha veszek egy féket online, vagy valahol, akkor minimális tapasztalattal nekiálljak magam feltenni, vagy inkább vigyem el valahova? Gondolom ott jó pénzt fognak elkérni a szerelésért.
  • Mark007
    Hátulra jóval kisebb fékerő is elég, inkább előre vegyél egy BB7-et tényleg, bőven elég lesz :)
    Attól függ mire használod. Nekem a montimon volt hátul bb7, használtan vettem, kopott pofával, 2 éve még mindig az van benne :) és még van rajta anyag..:)
  • Vadnokedli
    Nekem csak hátul van fékem; fémig le van kopva majdnem teljesen, így is fog. (még nem cseréltem benne fékpofát. :D
  • ba32107
    Azzal én is szemeztem már :) Csak sajnos egy kerékre ennyi, a hátsóra is kéne. Amúgy a pofáknak milyen a minősége? Gyorsan kopnak? Én az enyémmel legurultam vele párszor a helyi hegyről, és teljesen elnyalódtak a pofák, alig volt fékerő a végén...

Kösz az infót a felniről. Még csak ismerkedem a témával :)
  • Vadnokedli
    én egy Avid BB7 es tárcsaféket vennék. 17 ezer újonnan. Nekem is ez van(2-3-4 éve)

Amúgy ez a CNC-zett falú felni. Ez nem recés :D
  • ba32107
    Hát nekem 10 éve volt utoljára bringám :D Szóval én még a teljesen sima falú felnire emlékszem. A fekete csík elvileg az a rész, ahol a duplafalat összehegesztették, legalábbis ezt mondták nekem.

Amúgy gagyi a tárcsafékem, és gondolkozom hogy lecserélem egy minőségi V-fékre. Mit ajánlotok? Márka, stb?
  • Mark007
    Recés? Ez sztem sima fékfelület :) bár az a fekete csík nem tudom mi benne, de nekem is ilyen.
  • ba32107
    Ilyen: katt
  • Vadnokedli
    Mutass egy képet a felniről; mert nem értem hogy recés. (mert van olyan felni aminek cnc-zett az oldala és úgy recés? érted.)
  • ba32107
    Erre tudnátok valamit mondani?
  • dx
    ez egy rakás szar...
  • DJ RX7
    egyrészt mert 25k-ba kerül, mert 16-ért már nem lehetne kapni, mert tudtommal azok az utolsó darabokra vonatkoztak, másrészt meg nincs szükségem arra, hogy frikóval toljam.
  • SrAta
    te beteg vagy:D ha erre vadászol és van 15k-d egy agyra:D miért baj ha frikós????:D csak plusz előny!:D
  • SrAta
    jaja egykis reklám:p hátha érdekel:P
  • Mark007
    Mondom, hogy nem értek ehhez a részéhez :)
    Utána is olvasok mán'...:D
    De akkor bocsi, nem nyert :)
  • DJ RX7
    "Freecoster-es" :)
  • Mark007
    Nem nagyon vagyok otthon SP-ben, meg azt sem tudom perpill, mifán terem az a driveres agy :), de Ebikeon pölö van egy BTS singlespeed agy 16e-ért, driveres.
    BTS HC elite
  • DJ RX7
    akkor helyette tudnátok ajánlani valami hátsó agyat max 15k Ft-ig? 36 lyukas és csúszópapucsos vázhoz kellene. (dirt/street-re) szóval single speed lenne a legjobb. gondolom 15k-ért driverest nem lehet még találni újonnan.
  • Mark007
    Be lehet egyáltalán rendesen? 4 lyuk ki fog maradni, nem lesz valami merev tákolmány szerintem
  • DJ RX7
    sziasztok!
    32 küllős NS driveres agyat idiótaság lenne befűzni 36 lyukas felnibe? később lenne ennek valami következménye? esetleg van így valami hátránya?
  • ba32107
    Ezt biztos nekem akartad? :)
  • SrAta
    bbocsi nem Void 12,6" hanem Void 3.0
  • SrAta
    van egy 1 évet használt kona shred vázam 2008 megkímélt állapotban (3 karc a láncvillán, meg egy a vázon, de semmi baja), illetve egy SRAM X5 váltószettem. A váz újonnan 60 000 bele a csapágy 7000 a nyeregcső meg 3000 ezt odaadom neked 30ért, meg adok egy első villát is, a vűltószettet, meg viheted 15ezerbe ha kellene. Szerintem gondolkozz el rajt. Csak azért adom el, mert nagy nekem a váz. A váltószettet meg azért, mivel az új vázamon (OctaneOne Void 12,6") nincs váltórögzítési lehetőség. Szerintem jó vétel, gondold végig. Ezzel a vázzal gondod nem lenne, a váltószett meg mérföldekkel jobb mint akármelyik bicón van, amit mutattál. Eredeti ára: 13e a kar 9e a hátsóváltó és 6e az első. Ezt adom 15000ért... Szerintem korrekt. Azért adom ennyiért mert kell a lóvé jogsira, meg mert használt. Ha érdekel írj ide vagy írj privit. a Cuccot Győrben akármikor megtudod nézni (Kivéve érettségi alatt május 2-6, akkor csak délután:D:D:D)
    Üdv!:D
  • Mark007
    Linkeket esetleg tudsz adni?
    Biztos nem érdekelnek használt bringák? Lehet találni olcsó, jó állapotút, és mérföldekkel jobb felszereltségűt mint ezek.. Némelyik alkatrész szinte noname kategória :(
  • ba32107
    Recés falú felnihez lehet tenni v-féket?
  • greg benz
    Hali:)
    Bianchi ismét nagytakarítás után:P
  • vprime
    Ezzel tisztában vagyok hogy egy belépő kategória kapható ezért az árért, de nekem tényleg általános célokra, inkább aszfaltra nem extrém típusú minimális terepre. Valamint hobbi és testmozgás miatt kellene egy azért nem ratyi tescobike. Cross és teleszkóposban gondolkodom. Mindenképpen élőben fogom megvenni, de előtte azért tájékozódok. :)

Egy-két modell amit nézegettem:

(sajnos linkelni még nem tudok, sry)

Kelly's Coach 2010
    Merida Crossway 10V 2009
    Gepida Alboin 200 Crs
    Alpina Eco C10 2011

Ezekről mi a vélemény, melyik inkább mint a másik? Előre is köszönöm!
  • Mark007
    90ből már összetudsz hozni egy egész jó bringát.
    A legegyszerűbb viszont ha keresel egy-két boltot, beméssz, elmondod mit is szeretnél, aztán majd mutat valamit. Úgyis ki kell próbálnod élőben.

Igazából a márka nem teljesen, de tökmindegy. Inkább a felszereltség számít ugye. De ahogy most elnézegetem, eléggé alja kategória sajnos :(
    Merev villa, vagy teleszkópot is szeretnél?
  • vprime
    Sziasztok. Egy bringa vásárlás előtt állok. 185cm, 82kg. Ezekhez a méretekhez szeretnék választani. Leszögezem hogy általános közlekedésre, esetleg kisebb túrára kellene a gép, szinte csak aszfaltra. Tehát semmi hegyes, kemény terep! Szóval inkább olyan hétvégi bicajos lennék... Sajnos nem igazán vagyok otthon a témában, de nem szeretnék egy áruházi tucat bringát venni. 90e ft amit max áldoznék rá, az olvasottak alapján tudom hogy egy alsó kategória, de úgy gondolom hogy heti 2-3 használatra nekem elég lenne. Mindenképpen újat szeretnék, bennem már nem hiszem hogy kialakulna az hogy jobbat és jobbat... Egy ideje már böngészek, élőben is nézelődtem, de hatalmas a kínálat még ha alsó kategória is, ezért is kellene egy kis segítség hogy ti miket ajánlotok. Merida, Gepida, Kelly's, Ferrini, Caprine, Dema, GT, trekkingekben és crossban. Nagy részben ezek közül szemezgettem, de hogy melyiket és milyen típust érdemes a keretek között az PASSZ! Szóval ha segítetek akkor előre is köszönöm!