Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
MSI K9N-neoF,SAPPHIRE HD 4850 Dual Slot Fansink,AMD64 X2 6000+,Transcend 2GbDDR2,HDD WD 250Gb, Trust 520 watt,Win 7
MSI K9N-neoF,SAPPHIRE HD 4850 Dual Slot Fansink,AMD64 X2 6000+,Transcend 2GbDDR2,HDD WD 250Gb, Trust 520 watt,Win 7
MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |
"Anime is the proof that two nukes weren't enough."
MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu
Egy gagyi országúti bringám van és jön a tél😄
Nem szeretnék odafagyni a bringához sem, ellenben nem akarok szétizzadt testtel megérkezni a munkahelyemre. Szóval szerintetek milyen ruházat elõnyös pesti városi bringázáshoz? Napi csak 20-25kmt megyek, nem sokat.
De jó lenne, ha adnátok tippeket😊 mert ma reggel is már 8 fok volt. Ez még nem vészes, de félek h hamar le fog hûlni a levegõ. így is 3 hete már taknyos vagyok😄😄
ha valaki ilyet tud annak híre menne pillanatok alatt.
nem pedig 1 alacsony minõségû videó lenne róla az interneten, minden nemû adat/név/forrás nélkül...
u dont have to listen anybody else but me
púúúúú
szerintem a visszafogás a legkevesebb, mellényúlt majd elkapta a kormányt.
nekem inkább az a része nem "tetszik".
hogy minden mozdulathoz kell valami ellenerõ, és mivel a fickónk úgy "fordulperdül" hogy közben a bicikli meg sem moccan, szóval ez a része fura.
szivacsba próbáltuk és ahogy mi elkezdtünk fordulni egybõl elkószált a bicikli minden felé.
100% hogy kamu elvégre akkor már látni kellett volna ezt máshol is.
ez most kb. a csúcsbicajozás (mostnyáriverseny)
a végén a cash-roll most a legnehezebb trükk amit lehet csinálni (azóta már adják rendesen érkezõbe is, hatalmas dirtökön is)
csak érdekesség 😊
minden alkatrész hõkezelt, ahol csak lehet ésszerûen, ott könnyítve van.
tele van praktikus technikai megoldásokkal, titán alkatrészekkel és még sorolhatnám.
montiba ilyen áron még közel sem kapni pro kerékpárt.
/pro alatt értem mondjuk egy gyártó elsõ számú versenyzõjét aki sorra nyeri a versenyeket.
de lényegében
váz-140
villa-24
kormány-18
elsõkerék kompletten-65
hátsókerék kopmletten-80
hajtás-45
lánctányér-11
pedál-26
fék-30
stucni-14
ülés-10
nem biztos hogy pontos árak, párezret lehet tévedtem ide-oda, de nem tudom a bolti árakat, emlékezetbõl írtam.
Kicsi is(Tehát könyebb elérni a kivánt merevséget), nincs is sok alkatrész rajta.
Azért egy MTBnál megértem valahogy, hogy drága egy tárcsafék, egy hajtás, egy normális villa, vagy jó kerék(oké, az meg BMXnél is)
Le tudod irni, hogy mi mennyibe került rajta? Csak kiváncsiságból😊
100 -> 600 ig
ennyi a max ebben az iparágban
értelmes keretek között 400ig "érdemes" elmenni szerintem.
de ja. drágák 😄
/nem mellesleg ha valaki érdeklõdne egy FBM vázra épített halálmasinában 380.000 környékén akkor szóljon és írok részleteket 😉

én sem vagyok pénzes, de megéri (saját tapasztalat) beruházni egy kicsit (ez még mindig elenyészõ ár egy bicikliért(!)
15368 - tisztában vagyok vele, hol a gond? 😄
nehéz, geometriája, hát annak nem is nevezném, nincs mögötte éveken át tartó tesztelés, és profik tapasztalatai, nincsen bennük semmien innovatív technikai megoldás, a cél hogy " legyen egy ilyen is, páran úgyis megveszik " .
röviden és tömören...
egy ilyen bicaj nehéz, valós extrém használatra teljes mértékben alkalmatlan!
ha olyan biciklit szeretnél ami megfelel a mai kor elvárásainak akkor 80e a belépõ kategória.
40-50 környékén maximum használtan kaphatsz.
ha akarod segítek.
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"
Ma fûztünk egy elsõ kereket SrAtával, elsõre sikerült 😄 Nem volt egyszerû de megoldottuk. 8-as az van benne, nem is kicsi, de remélem szakszervizben kiszedik. Nem téptük meg a küllõket.
Alkatrészekkel jelenleg így állok, vázon kívül jövõhét végére szerintem meg lesz minden 😊
RodiDH felnik, hátul Joytech golyós agy, elõl BTS HC anyás agy, Hayes Nine fékek, többi nem lényeg.
Féknél a fékolaj csere az egyenlõ a légtelenítéssel, vagy ha légtelenítek nem muszáj az egész olajat lecserélni, csak nyomni utána valamennyit? Mert szerintem nem levegõs, csak kevés benne az olaj és sok a fékút.
Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"
http://www.bikemap.net/
Szépen be is került a könyvjelzõk közé. :o)
Lenovo ThinkPad T400; Sennheiser HD 201; Merida Matts TFS Trail 350D
Ugyanis nem csak azért, mert egy Dirt váz nem erre van kitalálva, hanem azért is, mert a bringa vázakat amikor a gyártás elõtt megtervezik gondosan kiszámolják az adatait.
Ez azt jelenti, hogy ki számolják, a váz geometriáját, mit akarnak belõle kihozni. Mire legyen alkalmas. Ehhez terveznek egy fejcsõszöget. Amihez megvan határozva egy gyári villa érték amely a legjobb. Tehát nem orr nehéz, jól fordul bla bla..
De ha te ezt felborítod egy sokkal nagyobb, vagy egy kisebb villával, akkor az egész dolog a kútba döl😄 Tehát orr nehéz lesz, nem fog jól ugrani, befordítja a kanyarokba a kereket maga alá stb stb.
Plusz, a terhelést ezeknél a bringáknál szintén az elõzetesen kiszámolt villa méretére tervezik. Magyarul nincs olyan szinten megerõsítve az eleje, hogy egy dupla vállas villa erõhatásait, csavaró erejét kibírja. Így 95% hogy idõvel le fogja törni a bringa fejcsövét.
Plusz összehorpasztja az oldalát egy esésénél (ezt megteszi a dh vázakkal is a villa) viszont ha egy törés után vissza viszed egybõl garancia vesztést okoz. (ellentétben egy dh vázzal hiszen az arra való)
Szóval egy szó mint száz! Semmi értelme, csak kibaszol saját magaddal.
Egy dirt bringába max 130 milis telót szabad tenni. Ha mozog a fenek és Fr váz akkor 180 milis. Ha Dh váz akkor 203 milis telót szabad rakni beléjük.
Üdv.
Downhill!!
MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |
Olcsó jó😛
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
Ráadásul nem is szép egy duplavállas egy merev vázban..Szerintem😊
Lenovo ThinkPad T400; Sennheiser HD 201; Merida Matts TFS Trail 350D