22335
11330766891279474906.jpg
  • böröczk
    Na, most mondja, hogy nem lehet a képfeltöltésről linkelni..:)
  • Mark007
    Nincsmit, szivesen segítek, engem is érdekel:)
    Tedd fel, ránézek.

De a legegyszerűbb az lesz, hogy beviszed egy bringásboltba, ahol van 6-os soruk, és rápróbáljátok. Csak ha régi, eredeti alkatrészek vannak rajta, akkor lehetséges, hogy a váltókar csak 5 sebességes, sőt, még az is, hogy a váltó is..:S
  • böröczk
    Teljesen egyetértek, egy valamit NEM szeretnék. Kereket fűzni/fűzetni, vagy ezért füzetni. Szép állapotban lévő, krómozott felnije ill. agya van a bringának, szeretném ezt a kinézetét megtartani. Amúgy, véleményem szerint bőven lenne helye egy 6. sornak is, még anno készítettem róla fotókat. Ha ez alapján tudsz valami okosat mondani, akkor valahova felteszem gyorsan, hogy megnézhesd. Amúgy nagyon méltányolom a segítségedet!
  • Mark007
    Hát, még ha tudod, matuzmaster-nél kérdezz utána, igaz, Pécsen van. De szerintem neki tuti van..:)

Vagy marad a Sram sor.
    Véleményem szerint nem éri meg tengellyel szenvedni, akkor már inkább egy kazettás agy..
  • kisbesi

Akkor így már értem.
  • böröczk
    ...:D speciel barátnőmé a felhasználó, tőle kaptam kölcsön, Ő a számítógépes topicokba írogat... bocs a megtévesztésért, azonban a bringa az Övé:)
  • kisbesi
    azt a mindenit, ha valóban lány vagy nagyon értesz a többi csajhoz képest a bringákhoz.( Nem rosszból mondom!)
  • Mark007
    Életemben egyszer láttam menetes agyat, nem nagyon foglalkoztam vele:)
    Ha most a tengely épphogy átéri az 5-öset, akkor a 6-os nem fog rámenni, ez tutibiztos.
  • böröczk
    Amúgy sajnos most nem tudom lemérni, nem vagyok ott a bringa körül.
  • böröczk
    Hát nem kell feltétlenül a nagyobb sor, annyira nagy difi nincs, főként, hogy kisebb túrákra ill. városba fog kelleni. Sajnos csak neten nézelődtem, üzletekbe nem mentem be nézelődni. A Dechatlonban van 3200 körül Sram 5ös racsni, oda még nem mentem el megnézni.
  • böröczk
    Speciel 135-ösből flex használatával igen szép eredményt lehet elérni 120-ra vagy 126-ra alakítással. Viszont azt mondod, hogy ha 6-osat szeretnék, akkor tutira kell nagyobb tengely, mert nem fér rá a menetre.
  • Mark007
    Megtudod mérni a sarutávolságot? (két papucs közti távolság)
    135 mindenképp sok lesz. Nekem 9-es kazetta van fent, és 130mm-es.
    135 tudtommal montis agyaknál van..

Ha 120mm-es, akkor 126-ra szétlehet húzni, azt még bírja.

Mindenképp nagyobb sort akarsz, vagy jó az 5-ös is? Mert valahonnan tuti lehet szerezni még..
  • böröczk
    135ös tengelyt lehet szerezni, csak félek, hogy nem fér be a vázba.
  • Mark007
    Meg kellene mérnie a sarutávolságot, és az agy tengelyhosszát is..
    Ez bonyolultabb kicsit:S
    Méregetni kellene hozzá. De szerintem tengelyt sem egyszerű szerezni már..
  • Mark007
    áá és most mekkora baromságot mondtam:)
    menetesnél a sorban van az egész szerkezet... Akkor viszont az agy rendben van..
  • SrAta
    a váltókar a kisebb gond, de belefér a vázba a nagyobb sor?
  • Mark007
    Ezzel szívtam :)
    5 sebességes 120mm-es, 6-7 sebességes 126mm-es, 8 és felette pedig 130mm-es
  • SrAta
    hát elvileg a 7,8,9 sebesség van ugyanolyan 135mm-es sarutávolságú(szélességű agynál) nemtudom, hogy az 5,6 is külön szabvány e, de előfordulhat
  • Mark007
    Csúszik a kuplungod! :))

Mivel 5 sebességes, így erősen valószinű, hogy menetes racsni van rajta. Magyarán a fogaskerék koszorúnak nincs baja, azok csak fogaskerekek. Az agy halt meg.

A váltókart pedig nézd meg, hogy ha 5ösbe, vagy 1-esbe váltassz, akkor marad-e még útja a váltókarnak, vagy az is végállásba kerül.
    Ha van még hely, akkor rámegy egy nagyobb sor(6 vagy 7), ha viszont nem, akkor vagy váltókar csere, vagy marad az 5-ös sor.
  • böröczk
    Még egy aggály... ha kell hosszabb tengely, bele fog-e férni a vázba?
  • böröczk
    Sziasztok.

Volna egy kicsit összetett kérdésem.

Pár napja vásároltam egy igen jó állapotú, kb. 20 éves Puch Clubman bringát, gyakorlatilag különösebb baja nincs, csak annyi, hogy a hátsó racsni kaka. Induláskor a levegőt tekerem egy kis darabig, utána indul a hajtás.

A gép 5 sebességes, felmérésem szerint (mivel alsócsöves a váltó) nem pozicionáltak a váltói. Szerettem volna a hátsó racsnit lecserélni, de 5 sebességeset nem igen találok sehol. Gondoltam tehát, hogy felteszek egy 6-7-8 sebességes darabot. Kérdésem az, hogy ebben az esetben szükségem lesz-e új tengelyre/agyra/váltóra/váltókarra?
    Nem egy gagyi darabot szeretnék összehozni, de túl sok pénzt sem óhajtanék rá költeni.
    A jelenlegi váltó számomra nóném, viszont nem Shimano positron, ebből feltételezem, hogy tetszőlegesen állítható a minimális és a maximális mozgása, elvileg nem kell cserélni nagyobb fogas-kerékszám esetében sem...szerintem (mivel csak hobbibringás vagyok)
  • Blum
    Nyomom azt is,de hiányzik a tekerés néha a haverokkal,meg néha csak úgy felpattannék a bringára és kimennék a városból valahova messze..:)
    Amúgy csak sima box :)
  • Mark007
    Az szép:)
    Nekem a max olyan 50-55 között volt..
    Átlagod mennyi szokott lenni? nekem 27-28 között mozog..
    Sík terepen meg 30körül normál tempóban..
  • SrAta
    nem a kickbox mellett döntöttél?:D
  • greg benz
    Pedig a 40 az még nem is olyan sok, főleg lejtőn:) Én a múltkor elkaptam egy jó hátszelet, fix 50et mentem síkon. A rekordom pedig lejtőn (tenkesnél) 77, az már azért durva volt:D
  • dx
    múltkor láttam egy kurvajó cube-ot de elvitték 1-2 hét alatt , 160ért volt fent de ettől sokkal jobb cuccok voltak rajta, meg jobban nézett ki.
  • Blum
    Sziasztok!

Hát..úgy néz ki,hogy nem bírom tovább,visszatérek a kerekezés világába. Elkezdtem nézegetni a gépeket..
    Mindenféleképp használtat szeretnék venni,de abból is a megkímélt darabok érdekelnek kizárólag.

Most így délután kinéztem Őt.

Nagyon fasza kis gépnek tűnik,méretre is pont jó lenne. Nektek mi a véleményetek róla,megér ez 130ezret?

Max. 150-ig mennék el,de az már nagyon a max. :)
    Eredetileg valami kicsi hátsó rugóúttal rendelkező fullyban gondolkodtam,de amint látom ebbe a keretbe nem fér bele egy megkímélt darab. Meg aztán csak ritkán mennék vele terepre,szóval lehet,hogy fölös is lenne.
  • pajti
    Ja és persze utána csikorgó hátsógumit lehetett hallani.
  • pajti
    Régen (kb10éve) a haverral mentünk lefele a lejtőn aztán mellém tekert, átszólt hogy mennyivel megyünk? Mondom: 40! és abban a pillanatban le repült a fejéről a bézból sapi :'D
  • greg benz
    tényleg,azt én észre sem vettem:D
  • pajti
    1:09 sapi
  • greg benz
    Harkány.
    Mi azelőtt, hogy betettük erre a szemétbánya helyre a lábunkat pesten éltünk (én,bátyám és faterom születésünk óta, muterom is nagyon régóta), és ott nem tapasztaltunk ilyen dolgokat mint amik itt vannak, nem voltak ilyen gondjaink. Szerintem egyszerűen annyira más felfogásúak itt az emberek, hogy az félelmetes.. a linkségről meg már nem is beszélve.
  • ba32107
    Melyik településen laksz? Én Pécsen, de hasonlókat tapasztalok, mint te... mondjuk szerintem Pest sem lesz jobb :) (Én is költözök fel nemsokára)
  • greg benz
    Hát próbálgatni nem nagyon lesz lehetőségem, mivel postán keresztül veszem majd meg. De max ha nem tudom használni akkor felrakom kicsit olcsóbban bikemagra és elviszik hamar.
  • Mark007
    Szerintem még használható lenne. Ha leengeded teljesen a nyerget..
    Stucnit nekem is cserélnem kéne, a 120-as hosszú, de nagyon drága..
    Nem akarok apróhirdetni, de ha esetleg érdekel valaki, akkor van egy 120-as stucnim eladó, lesz még egy 2tányéros outi hajtókar, és talán egy 105-ös hátsó agy is :)

Jut eszembe, néztem a zefal gyorszárat. Én régen szívtam csúszópapuccsal és gyorszárral, csak a shimano fogta meg. Persze ott tárcsa is volt, de azért mégis.
    Szóval előtte azért próbáld majd ki :)
  • greg benz
    De talán még annyi sem
  • greg benz
    Na,gondoltam:) Én 175 vagyok,és a Bianchi váza asszem 56-os, de nem vagyok benne biztos, sosem tudom.. de egyébként nem 100%-ig nekem ideális a mérete, de elvagyok vele:) Annyi, hogy nekem is kb 5 centi látszik ki a nyeregcsőből:D
  • Mark007
    180-185 között. A nyereg meg úgy 5centit van kihúzva.
  • greg benz
    Hú, az nekem sajna nagy..bár még nőhetek:DD
    Te hány centi vagy?
  • Mark007
    Ha minden igaz akkor 57. tán 58, de inkább az előbbi :)