Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

norbi56
Srácok az én terveim is véglegesülni látszanak, egy AM gépben😊
Konkrétan van az itteni kereskedésben egy trans mission hfs 3000-D 09-es
tesztbringa volt 460ért árulják de szinte karcmentes, ennyiért megérné már megvenni? Bikemagon is nagyon dicsérték.(azért még picit alkudni hátha tudok ottvan régóta szegény bicó)Ja és az xc is 09es még illenének is egymáshoz!😊

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

gordon 24
Jaja! De egyébként ahogy a lenti képen látod.. 1x megvolt így ezzel az összeállítással a balaton kör vele😄 Szóval ha kicsit városiasodva lesz még akár arra is jó lenne.

Egyébként 16.5 es ez a váz.

Downhill!!

SrAta
Túrázgatni jólesz ez😛
Mérete pontjó😄 Nem Össztelós és nem 12,6"os (amivel itt megjegyzem lehet haladni 4-5km-t utána gyilkos😄) lelehet ülni rá😄 szal jógépleszaz😛

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

SrAta
08😄

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

gordon 24
Majd ha elkezd készülgetni rakok képeket. Idõpontot nem tudok mondani, de zsír lesz!😄

Downhill!!

Máté94
<#eljen>
gordon 24
Hát😄 Volt régen egy magellan Polaris extreme gépem. Biztos emlékeztek, de mindjárt berakom..

Õ ni:

No és vissza kaptam aputól..

Az elképzelésem:

Le lesz festve kékre a váz. Azon bronz színnel egy új fajta magellan felirat de csak az.
Minden cserélve lesz feketére. fekete felnik, küllõk, fekete ülés csõ, fekete ülés kormány stucni minden..

Bronz agyak. és mivel dh gépem van ezért nem terep gumikkal lesz szerelve, hanem slick de 2.2 2.3 street gumikkal.
Tárcsafékkel valószínüleg bovdenes aviddal.

Kb ez az elképzelés, egyszóval egy városi harcos cirkáló lesz belõle. A Villa az ez ami a képen is van matricákat leszedem róla az is csak fekete lesz.😄

Ezt fogom használni a városba, ugye az Intense az Dh gép az oda is való.
És van egy országúti ami pedig balcsikarika és egyéb túrákra van/lesz.

Downhill!!

Máté94
Milyen lesz? 😄
Grat hozzá 😄
Úgy döntöttem hogy lehet inkább egy Freddy2-ebe lesz beruházva 😄 arról több jót is olvastam ellenben a magellanról olyan rémhírek járnak hogy törik a láncvillája mint a ropi. Szóval nemsokára UMF Freddy 2 tulaj leszek 😄

Lenovo ThinkPad T400; Sennheiser HD 201; Merida Matts TFS Trail 350D

gordon 24
Megjött a Jézuska!

Hozott nekem két novatech gyors záras bronz színû agyat.😄 A készülõ utcai harcosba..😄

Downhill!!

gordon 24
Ez bírja, de nem egy vadállat. De bírja persze..

Downhill!!

A durvát az út felületére értettem. Valamint nálunk /Kislõd/ van egy Freeride pálya is azon szeretném néha meghajtani.
Bocs a dupla postért.

Értelek és köszönöm az instrukciókat.
Végül is nem is annyira DH-zni mint inkább freerideolni szeretnék vele. Szóval vannak erre mifelénk laza lejtõs részek meg kisebb letörések is. Ezen felül durva földutakon lenne használva fõként. Azokat szted bírná?

gordon 24
Hát..

Az Iron Horse ennél jobb, igaz drágább is.

Ez a bicó mondjuk kezdésnek jó.. Nem hiszem hogy bármit is cserélni kellene rajta..
Én ezt a bringát nem venném meg, mert nem vagyok nagyon magellan párti. Plusz ez inkább freeride bringa.

De ha soha nem bringáztál még mondjuk ilyen stílusban és olcsón szeretnéd kipróbálni annak a célnak megfelel. De ne várj tõle nagyon sokat.

Szóval én az Iron Horset- mondanám. Igaz drágább, de az a bringa új korában egy nagyon jó dh gép volt. Persze nagyon öreg már ezért is ennyi😄

Az ára ennek a Denebnek szerintem jó.. Többet nem ér..

Csak viszonyítási alapnak mondom, hogy egy DH gép ami új és jó cuccokkal szerelt bõven az 1200000ft feletti értéket képviseli. Az én bicóm is ha új lenne kb ezen az áron kelne el..

Downhill!!

Hello
Lenne még egy kérdésem gordon.
Szerinted ez megéri az árát vagy nagyon túlárazott?
Azért néztem még ezt mert az ironhorse-hoz még kellene kerékszett is meg váltó szóval az még sok pluszot jelentene, de ehhez minden van. Ha nem lehet annyira úgymond DH-ra használni nekem az se baj, úgyse az volt az eredeti célom, de azért a kicsit keményebb terepet ez is bírná szerinted? Ha esetleg megvenném, akkor mik azok amiket sürgõsen kellene cserélni rajta?

Vadnokedli
ok; akkor én a bicómat kormány nélkül eltudnám adni vagy 105k ért 😄

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

Üdv!

Tegnap reggel eladtam a Polarist,60K-ért ment el.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

talán mert kicsit más egy ('06?) 16"-os kona váz meg egy aktuális ~13"-as octane...

SrAta
Nekem merev farba jött ki a különbség az Octane és a Kona között...😄
Ég és föld....😄 pedig elvileg mind2 dirt street.... Hát igen NSék lehet hogy jobb geot talátak?😄

gordon 24
Igen.. Volt, de eladtam.. Mert mondom ég és föld sokkal jobb a mostani bike😄

Downhill!!

gordon 24
Hát ez egy jó bringa..

De természetesen nagyon régi a váz a villa a fékek. Szóval öreg nem véletlen az, hogy a srác el akarja adni.

De ennyiért nem tudsz venni komoly fiatal dh gépet.
Egyszóval ha el akarod kezdeni, ls van ennyi pénzed szerintem megvehetõ a bicó..

Downhill!!

Esetleg kikérhetném a véleményed egy géprõl?
Konkrétan errõl: LINK
Szerinted mennyire jó ez?

Hát azt nem tudom de ahogy láttam neked is volt Stab-od 😊 nagyon megfogott ez a gép most 😄 Asszem elkezdek szorgosan gyûjtögetni 😄

gordon 24
Így van😄 És mekkora difi van egy Kona stab és egy intense között😄 Ott ugyan úgy érezni a különbséget😄

Downhill!!

Már értem hogy gordon miért szereti az Intese-t 😊 Ma volt szerencsém kipróbálni egy Kona Stab-ot. Hát nagyon megszerettem még ha csak pár órára is kaptam meg. Nem gondoltam volna hogy ekkora különbség lehet keémy terepen két bringa között...

SrAta
ugyaniyen az Octane One void 3.0 vaáz, csaképp nem 120k hanem 48😄
A gyártó ns csak a lengyel leányvállalata

Vadnokedli
patent. villa elég minimal szinten van 😄 de úgy a jó.

Ez de rohadt szép..😮
Magáért a street/dirt stílusért nem vagyok oda,de ez....<#ijedt>

Máté94
Megtaláltam 😄
Máté94
Nem tudjátok, hogy régen mennyire voltak 622-es kerékméretû mtb-k?
Mostanában látok egyet, ami még szerintem akkor készült amikor nem voltak nagyon elsõ teleszkópok, meg 622-es kerék sem. Azt hiszem régi Alivio szettet láttam rajta. Igazából meglepett, hogy van/volt ilyen.
Merev villás, de szerintem nem trekking. 😊 Sajnos a vázon nem voltak feliratok, de a csövek olyanok mint a régi mtb-ké.
Esetleg tud ilyenekrõl valamit?
chris82
"A vázméret C-T a hajtómû közepétõl a nyeregcsõig, a C-C a hajtómû közepétõl a felsõ csõ közepéig értendõ."
Mivel nem értek hozzá, megkérdem: ez az én 190 cm-hez megfelelõ? 😊

DannyL
Jópofa!

MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu

bardocz
Ez is nagyon jónak tûnik. A fékek valamivel gyengébbek rajta, mint a Gianton, de amúgy nagyon jó.
chris82
Köszönöm az eddigi válaszokat 😊

errõl mi a véleményetek?
Bianchi X32

DannyL
Jó hát ennyi pénzért kompromisszumokat kell kötni.
Ezeknél csak gyengébb felszereltségûek vannak 40e alatt.

Máté94
Hát érdekes. Mindenesetre nem mondanám, hogy X7, de Shimano biztos nem lehet.Látszik rajta, hogy nem az. 😊
bardocz
Shimano fékváltókarral? Más a bowdenhúzása a két váltónak, úgyhogy vagy nagyon szarul vált, vagy nagyon elírta a csóka.
Máté94
Az ott egy X7-es SRAM szerintem 😊
bardocz
Nem tudni róla szinte semmit. 3*8sebességes. Köszi, ez lehet XTR is, meg acera is. Valószínû Alivio. Másikon deora lx minden. Meridában van egy gagyi teleszkóp, hajtómû szintén szar. Giant alig drágább, de 2x annyiba kerülne így összepakolni.
Máté94
Szerintem pedig a Merida Matts a legjobb ezek közül. 😊
Vadnokedli
Vélemény valakinek errõl ? > Tsar bomba.

Az a Giant az nem rossz 😉

bardocz
Egyedül a Gianttal érdemes foglalkozni ezek közül, meg városba az jó.
Vadnokedli
hát én nem tudom...xd

DannyL
Amúgy ezek megérnének egy szemlét:

TREK 3900
SCOTT Voltage
Merida Matts
Merida Sub 40D
Giant LX

DannyL
Szerintem a bikemag.hu adás-vételijébe nézz körül.
A legtöbb bolt oda is beteszi a használt gépeit.

chris82
De, nézem a netet is, de gondoltam körbenézek boltokban is.

Netrõl nem jó? Rengeteg Pesti eladó van ott is..

chris82
és 30-40e körüli összegért tudtok ajánlani valamit?
városban használnám, munkába járásra.

Vadnokedli
gyakorlatilag mindenhol :"D