22335
-
#17052 Jóaz, nem annyira drága. 1 kerékre ennyi, vagy 2-re? -
#17051 Már a szervízben van hétfőn max kedden kész lesz azt mondták. 3300-ért fűzik DT küllővel. -
#17050 Taposó pedálhoz képest tuti nagy, klipszhez képest azért olyan óriási növekedést szerintem nem fogok elérni, de kényelemben, kinézetben tuti jobb :) -
#17049 Ha tényleg számít neked, hogy milyen gyorsan mész, mennyire fáradsz el, mennyit tudsz menni, átlagsebesség, stb. akkor én mindenképp ajánlom neked. Ég és föld, de tényleg. Mintha nem is azon a bringán ülnék amin eddig ültem. A kicsatolást megszokni pedig kb fél óra. Én először az udvaron ismerkedtem a rendszer működésével, kétszer megálltam és oldalra borultam mint a krumplis zsák, de ennyi:) Nem egy nagy ördöngősség, és sokkal élvezetesebbé teszi a bringázást. Azt,hogy a pedálhoz vagy kötve egyáltalán nem érzed, sőt a cipő is olyan mintha rajtad sem lenne. -
#17048 Húú..Hát mi most hétvégén ijászversenyt szerveztünk Felsőtárkányban. 2 rendezvény volt, egyik a miénk, másik elvileg valami teljesítménytúrás, kerékpártúrás valami lehetett.. Sok-sok szép bringa. Mindegyiken SPD, vagy SPD-SL pedál szinte.
Egy sráccal beszélgettem, ide is adta volna kipróbálni egy nagyon picit, csak hát cipő méretre sem egyezett. De így közelről látva, egyre jobban ott vagyok, hogy ez lesz a következő beruházásom :D -
#17047 Úgy tűnik a héten semmiképp nem akar összejönni nekem egy normális tekerés..a héten mentem nem egész 70km-t, vicc:S
Ma a változatosság kedvéért a vihar zavart haza. Vissza kellett fordulnom, mert a legnagyobb feketeségbe mentem:)
Innen jöttem
És erre tartottam, inkább megfordultam:)
Ami viszont pozitív és kiderült már most a rövidke 28km alatt, hogy a cipő egyértelműen pozitív hatással van a teljesítményemre!
Eddig ha jó formában voltam és jól ment akkor 24-25km/h-s átlagsebességeket tudtam menni. Ma szinte kényelmesen mentem, és 26.4-es átlagsebesség jött ki, ráadásul visszafelé már végig viharos szélben jöttem! Úgyhogy lesz ez jobb is még. Odafelé 30 alatt nem mentem, nagyon jó volt. És tényleg érezhetően kevesebb energiát kell befektetnem -
#17046 Ha csak melós bringa, akkor esetleg nézd meg a BTS acél küllőket. Nem sokkal olcsóbbak, de kb ugyanaz a minőség -
#17045 -
#17044 Sziasztok!
Kiszemeltem egy biciklit és szeretném megkérdezni, hogy megéri e a pénzét.
Ez lenne az Scott
Eddig egy mezei KTM gépem volt, most vmi kicsit komolyabbra szeretnék váltani..
Előre is köszi a válaszokat -
Rainbow15 #17043 Be kell fűzni, az még nem nehéz, és sokat lehet vele spórolni. Küllő meghúzást / centizést már én sem vállaltam. :-) -
#17042 Rozsdamentes acél sima legolcsóbb DT küllő van benn 3 éve a kerekembe kapott ez már jót, rosszat izomból mindenhogy, 4 küllő szakadt ki, de az totál egyedi eset volt...
8asok vagyogatnak de nemvészes én TOTÁLISAN megvagyok velük elégedve, nekem a 2 kereket centírozással küllőkkel együtt annakidején 9000 magyar forintért csinálták meg. -
#17041 ui: lehet adnak hozzá csavart gyárilag és nekem ezek a majmok nem adták ide, mikor az öcsém megvette. -
#17040 szóval ezt a kerékpárboltot tessenek kerülni messziről. tahó eladók, semmi alkatrész, lassan ellopják az ember biciklijét is. -
#17039 kiderült nem a pedállal van a baj hanem a hajtókarokkal. mind a kettő balos pedálmenetes volt. na oké leszedték a hajtókart vissza is fizették és a mocskos gecik elvették a lánctányér rögzítő csavart, mert azt mondták, hogy az a hajtókarhoz tartozik. csávóka még kihozott egy bts monoblokkot, hogy megnézze, hogy ahhoz van-e lánctányér rögzítő csavar és ott volt benne. próbálta a nagykert felhívni de, már bezártak szóval hétfőn megyek vissza hozzá, hogy adja vissza nekem az a rohadt csavart. ha meg nem fogja akkor elküldöm őket a picsába. :)
vagy esetleg van valami más ötletetek amivel esetleg bizonyíthatnám, hogy az-az enyém? -
#17038 Hellóka! Kb 2 napja kiszakadt az egyik küllőm a hátsó kerékből (még mindíg nem tudom hogyan amikor sehova nem ütöttem oda). a lényeg hogy ma elviszem szervízbe és átküllőztetem dt küllőkkel (itt a fórumon elég sokszor hallottam hogy erősek) asszem 50ft darabja kb 3500ft-ből megvan. szerintetek jó lesz ezzel a küllővel? semmi durvulásra nem szoktam használni viszont melóba járok vele télen nyáron így a mostani küllők már elég lestrapáltan néznek ki, gondolom a sós lé nem tett neki jót télen ... -
#17037 Én ilyen bandázst használok most. Picit drágább a szokásosnál, de megéri hidd el! Mióta felraktam egyszer sem kellett pucolnom, és már több mint 800km óta fent van! Nagyon jó az anyaga. Korábban egy 1500ft-os bandázsom volt, azt kb 3-4 tekerés után már tisztítani kellett, és teljesen sose lehetett már kitisztítani..
Szóval szerintem egy ilyenre érdemes beruházni mert kicsit ugyan drágább, de tartós is! Annyit még tudni kell róla, hogy ha egyszer felraktad utána leszedni ne nagyon akard már max ha cseréled, mert nagyon erős a ragasztója és ha visszatéped akkor ott marad a kormányon a bandázs alsó rétegével együtt:) Persze felrakásnál még nem viselkedik így rögtön, csak ha már fent van már pár hete. -
#17036 Oké, majd ha elkészül, küldök pár fotót. Egyelőre még csak gondolataimban létezik..:) amúgy ha már itt tartunk, milyen bandázst javasolnál?
Felhasználás: kisebb városi távolságok, nyaranta kisebb túrák (napi max. 40-50 km). Inkább felegyenesedve fogja Bnőm használni, így az sem baj, ha kényelmes a fogása.:) -
#17035 Az elmondásod alapján jó kis bringa lesz, majd tegyél képet ha kész a bringa:) Nekem is alsócsöves váltásom van és néha én is utálom, de a fékváltókar drága nagyon..mondjuk most találtam a múltkor olcsón egyet, de sora ami nem túl szép, és hát a mostani fékkarom az egy nagyon szép darab meg ritka is, egyszerűen sajnálom lecserélni.. a használhatóság rovására megy a design, ez vagyok én:) -
#17034 Hát nagyon speciális a dolog. Barátnőmnek készül egy "dizájnbájk", egy kb. 30 éves Puch Clubmant tupírozunk. Aranyszínű a váza, ehhez kerül arany fékkar (koskormányra való cyclocross és normál is, lásd itt), hozzá fehér bandázs, fehér-fekete köpenyek, krómfelni, krómsárvédő, fehér nyereg. Nagyon nem tetszetős számára az alsócsöves váltás, úgyhogy más megoldás nagyon nincsen. Ez még annyira nem modern, úgyhogy remélem, jól fog kinézni. -
#17033 Szerintem tudod használni, de annyira nem értek hozzá, csak tudom, hogy nekem pl. a 3x8-as fékváltókarra azt mondták tudom használni a 2x7-es rendszeremhez. Egyébként miért nem fékváltókart veszel? Országútin érdekes ilyen váltó:) Vagy egyeneskormányos? -
#17032 Sziasztok,
Volna egy kis problémám... régi országútin szeretném áttenni a vázcsőről a kormányra a váltókat. Sikerült szereznem átalakítót, amivel a vázcsövön megfogatjuk a bovdent, innentől megy majd a bovdenház. Ezzel talán túl vagyunk a nehezén, viszont kéne nekem váltókar is. Nézegettem, ami stílusban megfelelne nekem, az a Shimano sl-tx50-es váltója, amelyből még gyártanak jobb-6 bal-frikciós darabokat. A gyártó azonban azt írja, hogy frikciós, 3 sebességes a váltókar. Kérdezem én, hogy lehet-e ezt használni két tányéros outi tárcsára...? Mivel maga a váltókar nem igazán tudja a három sebességet, kétlem, hogy túlváltana, azonban nem tudom, hogy egyáltalán megoldható-e..? -
#17031 Megjött a cipőm, úgy tűnik pontyó a méret:)) -
#17030 nem menetfésű, hanem rá kell tekerni egy ugyanakkora menetmetszőt, hátha kijavítja
-
#17029 az a baj, egy hogy nem kovácsműhelybe viszed, mert nem a kovács, hanem az esztergályos vág menetet. Kettő. Minden további nélkül megoldható, hogy teljesen új menetet vágjon bele, CSAK kisebb lesz az egész és nem lesz jó a hajtókarodba. Mutass egy képet a sérült menetről és megmondom, lehet házilag is korrigálható egy menetfésűvel, vagy ha letakarítod a menetet.
-
#17028 Pf hát megmondom neki, hogy útközben kiesett belőle arról meg nem tehetek. ne hogy már egy prizma miatt ne cserélné ki egy 500-assal ocslóbb pedálra. -
#17027 De komolyan:D Gondolom ha már reklamációval viszel vissza egy terméket akkor azt elvárják, hogy ne legyen sérült vagy hiányos:D -
#17026 -
#17025 Ha nincs benne a prizma akkor szerintem úgy küldenek el a pedállal együtt, hogy repülsz:) -
#17024 én ezt más miatt basztam el. hosszú. az a lényeg, hogy beleerőltettem egy hajtókarba, nem kellet volna. vettem újat ennek meg gyárilag szar a menete. viszem vissza, remélem kicserélik annak ellenére, hogy nincs meg az egyik prizma. max majd amire kicseréltetem abból kiveszem az egyiket. csak sajnos szegecsesből nekik már csak fehér műanyag haro pedál ez meg szép metrokék színű volt. :D
szerintetek a régi pedálomat ha elviszem egy kovácsműhelybe meg tudják javítani rajta a menetet? -
#17023 nekem benne van vagy 2000km és rendesen ugribugriztam vele és semmi gubanc nincs a fehér bts pedálommal, HC Comp -
#17022 Gratulálok:D -
#17021 Az úgy gázos:D
Menj be a boltba, vegyél rá egy prizmát, rakd fel a szeme előtt a pedálra, és add vissza:D:D -
#17020 ráadás szerkesztve. :Dd -
#17019 Hát akkor vidd vissza és követeld a pénzed, és többé ne vegyél ilyen fost:D -
#17018 ha már pedálról van szó. tegnap elkúrtam a fehér bts pedálom menetét. ma vettem újat és hát az újnak is szar a menete. nem, nem a hajtókarban rossz.
ja és a mi még vicces, hogy siettem a felszereléssel barátnő miatt és a macskaszemeket gyorsan lepattintottam róla, mert ugye minek rá. hát most az egyik elrepült a picsába és nem találom. meg kell még keresnem, hogy vissza tudjam vinni a boltba. -
#17017 Akkor nem lesz baj:) -
#17016 A szövet sértetlen, szóval csaknem adja meg magát.. Remélem, nem volt olcsó..:D -
#17015 idővel ha kop, úr isten ilyet leírtam?:D Idővel ha kopik..na:P -
#17014 Hát szerintem nagy baja még nem lesz talán attól, bár lehet idővel majd gondol egyet és végigszakad ott:D A nagy nyomás miatt ugye.. De tényleg attól függ, hogy mennyire mélyen jött le a gumi. -
#17013 ÁÁÁÁ. Hogy ez nekem nem jutott eszembe..úristen..:D
Köszi! :)
Amúgy, relatíve új gumi, 200km van benne köbö..Nagy baja azért nincs, csak egy 10-15 centis részen, 1mm szélességben tünt el a gumi..