Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nekem egy Truva Giga Pipe DH monoblokkom van, és ha jól emléksze, bal oldalról is le húzható a csésze.

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

gordon 24
Viszont ha kint van.. Akkor a Blokkot be tudod fogni satuba stb stb.. És tudod ütni a kart mint az atom állat😄

Downhill!!

Mark007
😊 Rajtamarad, ez tény. De azért mégiscsak egyszerûbb így, mint ha nekiállsz flexxel..

DJ RX7
okés most már értem, de ha kiszedem csõfogóval a monoblokkot akkor azzal mit értem el? attól még gondolom ugyan úgy rajtamarad a hajtókar a tengelyen.

:3

Mark007
õõ, kalapáccsal ütöd a hajtókart a tengelyrõl.
A csõfogóval a monoblokkot hajtod ki. Ha azzal odaférsz, akkor azzal simán ki fog jönni, és nem is sérted meg vele. De te tudod

DJ RX7
ha a kalapács nem segített akkor tuti az sem fog.
itthon még egyszer neki fogok esni az egésznek hátha sikerülni fog.

mindenesetre köszönöm szépen a tanácsokat.

gordon 24
Nem rossz ötlet😄 Papagáj fogó lehet oda fér... Igaz..

Downhill!!

Mark007
Még egy tipp. Csõfogó nem fér be oda? Azzal ki tudod hajtani a monoblokkot, aztán szevasz.

gordon 24
Majd összevariáljátok, az a lényeg, hogy elõszór kerüljön ki belõle..😄 Ha az megvan a pótlása egyszerûbb...

Downhill!!

DJ RX7
srácnak van monoblokkja is csak abban a csapágy szanaszét van menve.

gordon 24
Hát ott a méret a kérdés, ha az isis-es közép rész akkor azok táv tartósok..

Nahh mondom😄

Szóval az isis-es közép részbõl minden vázhoz összesen két méret létezik.

egy 68-73 és asszem 78-83 valami ilyesmi...

Tehát ha a vázad mitudom én 68 as akkor is a 73 as kell bele amit ki kell hézagolni..

Szóval ezt meg kell mérni.. De a BMX kart azt így nem tudom, mert a BMX-knek asszem olyan van ami vagy egybe van, és át kell tolni rajta, vagy olyan mint az új saint, hogy a jobb kar egybe van a tengellyel, és a bal kar fogja meg egy csavarral..

De majd ezt meglátjátok... Ha jó a mérete akkor sima ügy..

Elvágni meg el tudod azt a tengelyt.. Én mondjuk egy nagy fexxel próbálnám mert annak nagy a tányéra, és eléri, csak vigyázz nehogy a vázat is😄

Ha ez nem fér oda akkor fürész, de azzal nem lesz egyszerû😄

Downhill!!

DJ RX7
Mark007
Értem.
De ha meg kitépte a menetet, akkor az az életben nem jön le.
Max ha vki fogja a vázat, a másik meg kalapálná a tányért, hogy leüsse a tengelyrõl..

Tányérokat meg nem lehet úgy leszedni gondolom, hiába csavarod ki, nem tudod kiemelni onnan..marad a flex..

DJ RX7
lehet az lesz, hogy levágjuk a picsába az egészet a tengellyet együtt. havernak van egy hajtása csak az 8 fogas a tengelye és az a kérdés, hogy az passzolna az én blokkomba. ha az belemenne akkor az jó lenne, mert vannak hajtókarjai is hozzá csak annyi a gáz, hogy az bmx hajtókaros és még kell hozzá lánctányér.

gordon 24
Ha monoblokk van benne nem..

Mert a blokk egybe van, és a bal oldali karnál csak egy mûanyag támasztéka van, és maga a fém blokk jobb oldalról van belehajtva.

Csakk akkor mûködhet ez, ha régi tengelyes rendszerü, mert akkor csak két csésze van benne, és egy tengely.. De ha jól emlékszem az a tengely is úgy van megoldva, hogy nem tud kicsúszni a csészébõl..

Szóval szerintem ha rajta van a kar, nem tudod kiszedni a közepét... Csak az új rendszereknél.. De ez nem olyen..

Downhill!!

gordon 24
Jah az alsó kicsi?? Az szép😄

Jó akkor viszont hiába csavarod ki nem fogod tudni lehúzni róla..

Akkor vágjátok el a blokk tengelyét és úgy le fog esni és ki tudod szedni a blokkot is a vázból.

De én mondom ha megtámasztod a blokkot és elkezded ütni le kell hogy jöjjön.. Kúpos, de annyira nem, hogy ilyen szinten rászoruljon. Fõlleg hogy ez alu kar, így összerohadni sem tud...

Downhill!!

DJ RX7
ha megpróbálom leszedni a bal oldali hajtókart akkor nem tudnám kihúzni valahogy a jobb oldali hajtókart a tengellyel együtt? vagy a tengely az a bal oldal fele jön ki? mert akkor úgy is jó lenne, mert úgy is fel tudnám rakni a 32 fogas tányért.

DJ RX7
a 32 fogashoz pedig hozzá van szegecselve a 22 fogas lánctányér.

gordon 24
Csak nem olyan bírka hogy az anya rajta van és úgy akarja leszedni😄 Valószínûleg visszatekerte😄

Downhill!!

DJ RX7
azt kicsavartuk nyugi, azért annyira hülyék nem vagyunk. 😄

Mark007
Várjál már😄
Ott van egy anya rajta, nem jól látom?
Azt kell kicsavarni, aztán fogod és lehúzod róla.. Az az anya ott fogja, persze, hogy nem jön le a hajtókar.

gordon 24
Igen.

Csak akkor olyan kar is kell.

Downhill!!

gordon 24
A csavart vedd ki.. És próbáld meg mondom a blokkot megtámasztani, majd üsd a kart.

Ha a blokott nem támasztod meg akkor rugozik a váz és az életben nem jön le.

Ha meg nem jön le akkor szedd ki a csavarokat (alu csavarok a küllök végén) elvileg 5 ös imbusz.

Akkor lejönnek a tányérok, majd flexxel próbáld meg elvágni magát a kart..

Ha ezt nem tudod fordítsd fel a bicót.. Hogy a hasát lásd, és ha nincsenek fent a lánctányérok hozzá tudsz férni ahhoz a tengelyhez ami kijön a vázból, és tartja a kart. Fogsz egy fürészt és elvágod...

Leesik a kar, és utána ki tudod szedni a blokkot a vázból, veszel új blokkot kart és örülsz😄

De én azt próbálnám, meg hogy elvágnám magát a kart, de ugye vigyázz mert ha belevágsz a blokkba, akkor inkább vágd el ahogy az elöbb írtam, mert úgy egyszerûbb😄

De ha ütésre nem jön le, más megoldásod nincs.

Egyébként ez a kar nem szegecselt.. Mert azok a csavarok tartják amik a küllõ végén alu színnel virítanak. 5-ös imbusszal ki tudod csavarni és elengedi a fogakat..

Downhill!!

DJ RX7
egyébként a 4 szögû tengelyt ki lehet szedni és 8 fogast rakni a helyére?

DJ RX7
tessék így néz ki. látszik, hogy már semmi menet nincs benne.
#15774: úgy próbáltuk, hogy asztalra felraktuk és ütöttük mint atom minden irányból 1x-1x hátha lejön, de nem akart.

gordon 24
Hát kalapálással elméletileg le kellene jönnie.. De úgy, hogy ugye nincs benne a csavar. Támasszátok meg a monoblokott valamivel (ugye egy akkora átmérõjû dologgal ami nem szorul bele, de nem fekszik fel a kar peremére)
Ezzel tehermentesíted a vázat is, és próbáld ütni a kar küllö részét..

Ha így nem indul meg.. Akkor nincs ötlet.. Flexel vágd el a kart. de ugye ez brutális és megsértheted a vázat is..

Vagy bukóvári a monoblokk, és elvágod azt a csonkot ami tartja a kart.

Downhill!!

Mark007
Képet tudsz róla? Mert én nem értem speciel. De lehet csak én nem

DJ RX7
nem a blokk nem jött ki csak a hajtókarban lévõ menet. szerintem 4 szöges.

Mark007
Várjál.. Menet is jött vele.. Kihúztátok a monoblokkot is, vagy mi? 😄
Négyszöges?

DJ RX7
hajtókart akartuk leszedni a tengelyrõl, hogy csak új 32 fogas legyen fent ne pedig a 32 és a 22-es egybe szegecselve. valami szar suntour xcm.

Mark007
Miféle hajtókar az?
Én úgytudtam, a legnagyobb tányér külön van, a másik kettõ pedig egybe fogatva imbuszos csavarral. Ha azt kihajtos, akkor annyi.

Vagy magát a hajtókart akartátok leszedni a tengelyrõl?

DJ RX7
sziasztok!

ma szerettem volna 32 fogas 4 csavaros lánctányért felrakni a bringámra, mert az eredeti már így is kopott volt nagyon és ahhoz hozzá van szegecselve a 22 fogas. elviszem haverhoz kiszedjük a csavart, belerakja a hajtásbontót belecsavarjuk, elkezdi kifele csavarni és az egész baszott menetet kihúzta a hajtókarból. utána próbáltuk gumikalapáccsal leoperálni de nem jött le sehogy. van valami ötletetek, hogy a késõbbiekben, hogyan lehetne az leszedni onnan?
suntour meg bekaphatja.

"Európa itt épül" 😛

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

Vadnokedli
Hogyne; Pestrõl megyek oda.. 😄 ugrok; hol alszok? 😄D Szerzek valami lányt akinél tudok ott aludni.. 😄

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

SrAta
gyõrben😄 jöhetsz nyugodtan😄 ásó van kapa van lapát van😄

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Vadnokedli
merre is laktok? Pest? Vidék? Debrecen-Gyõr-stbstb?
Mert akkor ások én is; mert szeretek ásni.xd

SrAta
milyen gaaaz?😄 hol látsz te ott gazt???😄😄😄😄:XD

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

SrAta
jaja😄 ez csak az alfa verzió😄
ennyi idõnk meg erõnk volt😄 2en ástuk rainnel...XD de kezdésnek nemrossz😄 lesz ez még többis meg nagyobbis😄

Vadnokedli
Bele a gazba; 😄

Még 2-3szor ekkora legyen aztán lehet is rajta ugrálni =D

SrAta
3,5 óra kemény kapa és lapátolás után😄

SrAta

SrAta
okéoké dobom😄 temeg gyere emesenre😄

linkeld a mai alkotásunkat 😄

SrAta
szponzor felejtõs... Vannak magyar srácok akik 360° dupla vázpöriket adnak, meg hátraszaltó vázpöriket és nincs szponzoruk, versenyeket nyernek, de semmi. Kinn meg bead valaki egy 360°sima vázpörit aztán jönnek h naaa csatlakozz hozzám... Sajna ilyen a magyar Montis helyzet... ezvan...

Spongya08
Vagy még a Turborágó-t is megprobálhatod, vagy az Aro cukor gyárat😄

Vadnokedli
Magyarországon vagy! Szponzor? életbe nem kapsz. Traubisoda-t probáld meg. 😄

Spongya08
Én 14 vagyok 30éves outimvan, napi 70km-t mentem 25ös átlaggal...
A szponzort felejtsd el..az meg hogy asztmás vagy semmiben nem gátol.
Dolgozz sokat húzd le anyádékat mert szponzort az életbe nemkapsz.😄D

Mark007
Szereztem egy Peugeot vázat 😊
Szép és jó. Beraktam a kerekeket, viszont a hátsó nincs középen..
Balra húz, hiába fordítom meg, akkor is balra.
Nem tudom eldönteni, hogy mi lehet a gond. Ha a fûzést rontotta volna el, akkor ha megfordítom, jobbra kéne húznia..A vázat megméregettem, egyenesnek tünik..

Sziasztok
Én 18 éves vagyok, tavaly tekertem országuton átlag 100km-ereket/hét és azon agyaltam hogy ha sikerülne akkor komolyabban is belevágnék, persze úgy hogy valahogy találni 1-2 szponzort aki segítene, mellesleg asztmás vagyok emiatt kezdtem el tekerni 😊 de nem a "vészes" kategória

Örömmel elengedem a haragot, a sérelmeket, mert ez szabaddá, könnyűvé és gondtalanná tesz.

SrAta
acél is van 2,4 kila és azis 45-48k😄