22335
-
ba32107 #17092 Jaja eddig én is úgy voltam vele, hogy sötétben úgysem fogok bringázni.... de most nagyon megjött hozzá a kedvem :D Azért lehet egy fílingje sötétben legurulni a hegyről :D
Én valószínűleg veszek levehető lámpákat, és csak akkor teszem fel ha este megyek valahova (prizmával együtt). Akkor tényleg kell, ezt beismerem... de amúgy nagyon ronda a bringán, ezért nem akarom.
Kulacstartót meg való igaz hogy egyszerű fel-le csavarozni, de ha már lehet, akkor inkább veszek egy síneset :D Utánaérdeklődöm majd. Egyre jobban utálok hátizsákkal túrázni menni (és az esetek 80%-ában az egyetlen lényegi dolog ami benne van a víz). -
#17091 Na az bebaszna.. az is egyidős a többi cuccal, szóval abban is 860km van. És az nem is bóvli, SRAM, 5000 ft körül volt. -
#17090 Nekem a felsoroltak közül az egyetlen ami megvan az a bukósisak:) A mezem mondjuk felér egy láthatósági mellénnyel, rikító sárga livestrongos.
A lámpa és prizma dolgot kb leszarom mert nem szoktam sötétben bringázni, világosban meg nehogy már beszóljon érte.. Bár lámpát lehet fogok majd venni valamikor. A csengőért meg különösen nem szólhat szerintem. De egyébként szerintem a rendőrök inkább a kocsmabringásokra meg azokra utaznak akik a fát viszik vele, nem a "sportolókra":) Nekem még egyszer sem volt dolgom rendőrökkel. -
#17089 Lehet a lánc is meg van nyúlva, meg kellene méretned :S -
#17088 Szerintem azt a két csavart nem tart 1 percnél tovább kicsavarni, ergó felesleges sines kulacstartó rögzítés :)
Prizma kell, előre 1, hátra 2 azthiszem, küllőre minimum 1 db, sárga.
első, hátsó lámpa. ELvileg a csengő is kell, de azt nem nagyon látják.
Bukósisak csak akkor, ha tervezel 40km/h óra felett közlekedni, de persze azért jó az ha van rajtad mindig!
Láthatósági vitorla pedig csak este, és rossz látási viszonyok között, lakott területen kivül :) -
#17087 Most szenvedtem vele egy kört, próbáltam állítgatni a váltón hátha..de csak rosszabb lett, meg jól felidegesítettem magam. A bowdenfeszesség állító csavar pl fogta magát és kiugrott a helyéről ahogy állítgattam..és vissza már nem lehetett rakni:S Azzal már a múltkor baj volt, nemrég lett kicserélve. De úgy tűnik valami megint fos vele, szerintem szét is van baszódva a váltóban a csavar menete..vagy nemtom. Végül bátyám bringájából kölcsönöztem ki a csavart, azt be tudtam tekerni. De ettől függetlenül a váltásom egy fos, komplett sebességek hiányoznak. -
#17086 Nekem shimano valamilyen van, ebikeról, 12-25-ös sor, kifejezetten outinak irva. Nem sokat mentem vele, de eddig semmi baja. -
ba32107 #17085 Bár utálom a felesleges kiegészítőket, lassan kezdek rájönni, hogy néhány dolog nélkülözhetetlen. Eddig semmi nem volt a bringámon az égvilágon, se sárhányó, se lámpa, még macskaszem se. Hátsó lámpát most tettem fel, mert muszáj volt (egyik este sötétben tekertem haza, nem akartam hogy megbüntessenek). Szeretnék egy-két cuccot venni, de egyúttal szeretném megőrizni a "minimalista" dizájnt a bringámon. Van olyan kulacstartó, ami levehető? Csak akkor szeretném feltenni, ha nagyobb túrára megyek. Olyasmire gondolok, mint a lámpák tartói (sínes megoldás). Első és hátsó lámpára tudom, hogy van ilyen.
További kérdés: sok helyen keresgéltem, kérdeztem, de egymásnak ellentmondó dolgokat találtam. Végülis kresz szerint mi kötelező egy bringára? Én ezeket találtam:
- prizma a küllőkre, elöl-hátul
- első és hátsó lámpa
- csengő
- bukósisak (?)
- láthatósági mellény (?)
Ezek valóban kellenek? Melyek azok, amiért valóban megbüntet a rendőr, és melyikre van csak ejnye-bejnye? Hallottam ilyen rémtörténeteket, hogy a srácot 50 ezerre büntették, mert nem volt macskaszeme... ellenben gondolom a csengő hiánya annyira nem érdekli őket. -
#17084 Nemtom, asszem valami shimano..de a vicc az, hogy montis sor amúgy. Mondjuk óccsó is volt, valami 2600 ft körül -
#17083 Miféle sor az?
Montimon egy sunrace valami volt 1 évig.. Miután lecseréltük, megnéztem, és egyik fogaskerék sem volt egyenes, összevissza állt.. Azóta egy shimano HG-50 van rajta ha jól tudom, még mindig olyan, mintha új lenne:) -
#17082 Fásszom kivan.. valamiért kezd szarrámenni a sorom (ami amúgy szinte új, 860km van benne), az egyik fogaskerék ferde vagy 8as van benne, meg már az egésznek van egy "kilengése".. és egy sebességem konkrétan nincs már meg. A szerelőmhöz meg hiába viszem, egyszerűen annyi melója van, hogy nem tudja már bevállalni.. -
#17081 Hát erről nem tudok még nyilatkozni, mert viszonylag új.
De igen, állítólag a stopli gyorsan kopik. Meglássuk... -
#17080 Természetesen 1 kerékről van szó. 50 ft *32 a küllő és 1700 a fűzés.
majd valamikor az első kereket is átfűzetem de annak még semmi baja. -
#17079 Csak a CB-k nem olyan tartósak. -
#17078 Üdv!
Valaki tud mondani egy csavarméretet ami jó a kulacstartó felfogatásához?!
Vagy ahány kerékpár akkora méret? -
#17077 Ja ez a gödöllői dombság, csak ez nem derül ki a képről. -
#17076 Mi erre toltuk szombaton. :)
-
#17075 uhh dejó :) amúgy szerintetek mennyit ér egy schwinn apolló sztár ?:D -
-
timexxx #17073 srácok, szerintetek melyik a jobb teleszkóp?
az RST Peak RA 130 vagy a Marzocchi bomber MZ comp?
megbízhatóság, és rugózás tekintetében -
#17072 Persze, ezt tudom :) Klipszem van, tehát arra vagyok kiváncsi igazán, hogy ahhoz képest mit tud. Bár elsősorban csak stabilabb a kötés..
A húzás nekem már első alkalommal ment, taposópedálhoz képest óriási előnyt, kényelmet jelent, ez egyértelmű. -
#17071 Sokkal hatékonyabban tudsz hajtani. Én jó ideje ilyennel tekerek, volt SPD-m, most meg CB habverőm van. Két dolog miatt jók ezek a pedálok:
1. Lefele menetnél nem csúszik le a lábad a pedálról.
2. Lehet húzni is. Ennek igazából a keményebb felfele meneteknél van jelentősége. Első időkben nem fogsz semmit sem érezni, mert a húzáshoz használt izmokat "ki kell nevelni", hogy hatékonyan tudd ezt a technikát alkalmazni. De aki nem adja fel és felfedezi ezen új izmokat, az hosszú távon sokkal könnyebben fog hegyet mászni vele.
És hogy miért cseréltem le az SPD-t a CB-re:
1. A két habverő kb. olyan nehéz mint 1db SPD pedál, így elsősorban a súly miatt vágtam bele. De van más előnye is.
2. Lassú felfele meneteknél ha megakadsz valamiben és le kéne tenni hirtelen a lábad, az SPD-vel szinte lehetetlen ezt megtenni, nem akad ki időben és irány az útszéli bokor. :) Ezzel szemben a CB sokkal hamarabb reagál a hirtelen lábkiemelő mozdulatra és le tudod tenni a lábad.
Mindkettőt tanulni kell és előre kell gondolkodni, ha nem akarsz eldőlni. Mindenki elporol egyszer-kétszer vele, ez természetes. Viszont rengeteget nyújt cserébe.
Én a CB-t ajánlom inkább. Ha valaki komolyan gondolja és van rá magja, akkor ilyet vesz. -
#17070 Bár én olvastam valahol, hogy nem nyersz húzással annyit, mint amennyit fáradsz, de attól függetlenül hatékonyabban tudsz hajtani. -
#17069 Igen és azért jó mert nem csak nyomsz vele, húzod is. Meg kell tanulni mert nagy pofára esés lehet belőle. -
#17068 cikk1
cikk2 -
#17067 Egyébként montisok és országútisok egyaránt használnak spd-t. Az spd-sl ami országútin a jellemzőbb (meg a look), az spd pedig a montisoknál -
#17066 Keresek neked róla mindjárt valami jó cikket vagy ilyesmit. Egyébként igen, a cipőt a talpán található stopli segítségével becsatolod a pedálba, így lényegében össze vagy kapcsolva a bringáddal:) -
#17065 Hát az nem hátrány ha nem lötyög össze-vissza a hajtókarod, tény:DD -
ba32107 #17064 Igazából úgy értettem, hogy ez hogy működik, miért jó, stb :) Kezdő vagyok még, nem vágom. Meg amúgy is, ha jól sejtem ez országútira való (nekem montim van). Szóval ez hogy is van? A cipő "hozzákapcsolódik" a pedálhoz? -
#17063 Eger, szóval itt is van bőven hegy, domb :)
Őszintén szólva még nem volt időm nagyon kipróbálgatni az új hajtókart, Pedig tényleg érezni, hogy merevebb..nem kotyog, simán forog, nem rezonál be..Úgyhogy ez is gyorsít azért.. -
#17062 Korábban linkeltem de itt van újra:)
Nem tudom van-e még nekik amúgy, mert mikor beszéltem telón az üzlettel már akkor mondta a srác, hogy viszik mint a cukrot -
ba32107 #17061 Erről a cipő/pedál cuccosról tudsz valami bővebb infót adni/linkelni? -
#17060 Eddig én is lassúnak éreztem magam, mert az is voltam:D De ezzel az spd dologgal úgy érzem új dimenziók nyíltak meg előttem:D Egyébként ebben a 47es körben nekem is volt emelkedő,lejtő, sík egyaránt. Nem az alföldön vagyok, itt változatos a terep:) Hová valósi vagy egyébként? -
#17059 Jah és sokat segített ez az új hajtókar, bár elég kifacsart módon:D
Első váltóm ugye nem jó most ehhez, így csak középső, 39-es tányért tudok használni, és köbö 1-estől a 7-esig hátul. az olyan 14 fog ha jól tudom 7-esben.
Eddig mindig leváltottam, amint gyorsabban mentem. Most meg nincs lejjebb, jóval gyorsabban pörgött a lábam, és nagyon meglepődtem, mikor eddig olyan helyen, ahol 30 körül mentem, 35-36-ot mutatott az óra.
Valószinű nagyon lassú fordulatszámon mentem eddig ezekszerint.. -
#17058 Elmennék tekerni veled egyszer..:)
nagyjából sík terepen 27-28 szokott lenni, ha emelkedős, hegyre fel, hegyről le az út, akkor is 26 körül vagyok. Pedig valahogy lassúnak érzem magam. Igaz, 20-25 km-es köröket szoktam menni csak. -
Blum #17057 Én régebben mindig úgy állítottam be,hogy hogyha a mutatóujjammal megfeszítem a láncot,akkor függőlegesen kb. 1 ujjnyit lengjen ki. (Ezt jól megaszontam,remélem érted,hogy mit mondok :D) -
#17056 single speed-en mennyire legyen feszes a láncom?
van csúszópapucsos láncfeszítőm szóval be tudom állítani pontosan csak nem tudom milyen lenne az optimális láncfeszesség. -
#17055 Én régóta húztam a dolgot, aztán egy barátom belinkelte ezt az akciós szettet és pont pénzem is volt úgyhogy lecsaptam rá:D
Kimentem még egyet gurulni, a vége 47km lett, 27.1-es átlaggal -
#17054 Tutira :)
Majd, ha lesz rá pénz :) -
#17053 Szerintem a klipszhez képest is, mert az spd-n abszolút fixen van a lábad nem mozog sehová, úgyhogy hatékonyabban tudsz pedálozni. Ha más nem keress spd-s ismerőst és próbáld ki egy rövid túra erejéig, szerintem te is beleszeretsz:D