22335
11330766891279474906.jpg
  • SrAta
    jah énis gondolkoztam rajt, ha megállít a rendőr, akkor megmondom neki, hogy miafaszt csináljak magamból karácsonyfát.
  • greg benz
    Azt inkább feltolom a p*ájukba ha baszogatnak:D
  • Mark007
    Hát, köbö:D De karácsonyfa se lenne rossz..
  • greg benz
    Beöltözök szentjánosbogárnak bázmeg
  • Mark007
    KRESZ

Első oldal, 7-es pont: "Fényvisszaverő ruházat (lakott területen
    kívül az úttesten éjszaka vagy rossz látási
    viszonyok között)"

• DannyL
    Városon kívül mindig kötelező.
  • Mark007
    Ha jól tudom igen, kivéve a láthatósági vitorla. az csak este, vagy rossz látási viszonyoknál.
  • ba32107
    És ezek a cuccok éjjel-nappal kellenek?
  • Mark007
    Ne járdázz :D Neked is lassabb mint az út szélén, gyalogosként pedig kiszámíthatatlan, hogy most az illető tud bringázni, és kikerül, vagy nem tud, és vetődnöd kéne, ergo te sem tudod eldönteni, hogy most megtorpan, vagy belédszalad..:D

Prizma pedig sajna kell a lámpa melle, küllőprizmából elég 1db az egész bringára (de azt tedd előre lehetőleg..)
    Bár nekem csak lámpám van..
  • ba32107
    Persze utánaolvastam, csak érdekel a dolog gyakorlati része... bár gondolom rendőre is válogatja.
  • ba32107
    Huhh, ezt jó tudni, ugyanis én szinte mindig járdán megyek :D Illetve majdnem mindig. Piálni nem szoktam, ha bringázok.

A láthatósági dolgok (lámpa, macskaszem) éjjel-nappal kötelező, vagy csak sötétben? A macskaszemből pontosan hány darab kell? Ha egy-egy van mindkét keréken, az elég?

Valamint az sem tiszta, hogy elvileg előre-hátra kéne külön visszaverő prizma is a lámpa és a küllőkön lévő macskaszem mellé? Az azért már túlzás...

Amúgy szerintetek mennyire tartatják be ezeket a rendőrök? Nem hiszem hogy egy járőrautó fékcsikorgatva megállna, mert nincs macskaszem a bicómon... max. igazoltatásnál, nem?
  • greg benz
    link1
    link2
  • SrAta
    csak azon filozok közbe hogy a fehérrel túl fehér lenne a vas:D pirosat meg nemtalálok ami szép piros:D
  • SrAta
    értem én hogy meghibásodhat, de sztem valószínűbb hogy pályán lefele fog ahol néha beletépek és nem síktalajon ahol 20percenként egyszer egy ujjal hozzáérek:D
  • greg benz
    Az mondjuk vicces, ha pont a sisak az egyetlen ami nem kötelező..
  • greg benz
    Fehér bowdenház, mi ebben olyan nagy szám?:D Van fék meg váltó bowdenházban is fehér, nekem is az összes az:D
    Ezen a képen jól látszik
  • Mark007
    Végülis igazad van, de ennek a két fékes dolognak nem a fékerő a lényege.
    Hanem ha az egyik elromlik, akkor legyen egy másik.
    Persze, tudom, féknélkül is meglehet állni, satöbbi, de ezek a szabályzások nem miattad, miattunk vannak, hanem tényleg azoknak akik kb a boltig járnak el, és közel életveszélyesen közlekednek..
  • SrAta
    huhh nem voltam 3 napig mert a szolgáltató nem adott netet.... központi hiba.. és már 68 post, amiben 7-tel reagáltam:D bocs a sok postért jah mostmá 1el több sszal 8
  • SrAta
    nekem elől a kemény 1 fogaskerekembe van ferdeség, 8as, hogy azt hogy tettem bele???
  • SrAta
    kopó alkatrész, sajnos szóval innentől kezdve garancia nuku...
  • SrAta
    honnan van fehér bowdenházad van fékbowdenházba is ilyen?
  • SrAta
    nekem egy fejlámpa van fenn a kormányomon ha sötétben megyek, egyszerűen csak rátekerem a pántjánál kezdve csomó aztán kész, hátul meg a zsebemen van:D Sajnos a gumi meg a nyereg között nincs annyi hely hogy elférjen a lámpa
  • SrAta
    Amit újabban nagyon figyelnek az a tökig letolt nyergű street bicósok, mert azon általában nincs elől fék, de engem se kaptak még el pedig újabban láttam már egy csomót és nincs fékem. Egyébként meg az 1 fékem fog annyit, mint 32 70éves tanyabájk 2 féke, úgyhogy ha őket nem vágják meg a fékezésre alkalmatlan fékért akkor engem se baszogassanak hogy csak 1 kurvajó van.
  • SrAta
    hiányos felszerelésért, azaz, hogy nincs vagy macskaszemed vagy lámpád, vagy féked (vagy városon kívül mellényed) 50 000FTig terjedő pénzbírsággal vagy súlytható. SISAK NEM KÖTELEZŐ!
    Ha ittas vagy vagy járdán mész, akkor már szabálysértés és az 100 000FT-ig terjedő pénzbírság.
  • SrAta
    5ös imbusszal nyitható az a csavar a konámon, amin van ahhoz szem.
  • fook
    hát szerintem a tök alap felszereltség van rajta amivel kijött. Fénykép holnap lessz.
  • greg benz
    Köszi
  • Mark007
    Hát sok sikert hozzá:)
  • greg benz
    Nem tudom.. azt mondta szétszedi és csinál vele valamit. De nem a fogak vannak elferdülve, hanem effektív a fogaskerekek szerintem vagy én már nem tudom..mert az az érdekes, hogy a fogaskerekekben is némelyikben külön van ferdeség, meg magában az egész cuccban is..
  • Mark007
    De ezt hogy javítja? Főleg a nagyot, mivel a felső 3 egyben van általában.
    Egyenesre hajlítani, a fogakat főleg nem kis meló..
  • greg benz
    A szerelőm aki az egész bringát összerakta és szervízeli vette rá ezt a sort, és ha lenne ideje már meg is csinálta volna, de egyszerűen annyi melója van, hogy nincs két perce sem.. már nem vállal el szerelést. Mondjuk azt azért elvárom ezek után, hogy garanciába kijavítsa vagy nem tudom..
  • Mark007
    Sokat nem tudsz vele kezdeni sajna:S
    Visszavenni ugye nem fogják, szóval marad a csere. Így eladni sem nagyon tudod..max ha valakinek a jó fogaskerekek kellenek..
  • greg benz
    Ne kérdezd.. mondom 860km-es sor,(montis!!) és nem hinném, hogy az én nem egészen 60 kilóm alatt extrém igénybevételnek van kitéve..
  • kisbesi
    az igen.
    Hogy hoztad össze?:D
  • greg benz
    Csináltam egy videót a sorról, nem a legjobb de valamennyire látható rajta a jelenség.

A képen bekarikázott részeket figyeljétek, ezeken mindenképp észreveszitek
    [IMG][/IMG]
  • greg benz
    Felszereltség, állapot, stb stb.. ezek nélkül nem tud senki értelmes árat mondani neked rá. Esetleg ha van róla fotód az is sokat segít
  • fook
    Valaki ?:)
  • Rainbow15
    Ártól függ, szerintem testbike-n bármit el lehet adni a 12 éveseknek...
  • Máté94
    Gagyit főleg nem.
  • ba32107
    Más kérdés: szerintetek a régi, használt tárcsafékemet (mechanikus, mondjuk hogy gagyi) el lehet adni valahogy? Komplett első-hátsó fék, tárcsával, bowdennel, csavarokkal. MEnnyire vesznek az emberek használt féket? Gondolom semennyire.