22335
-
#17172 bazz ha nemteszel fel külsőt hanem simán belsőn gurulsz se kapsz ennyi defektet:D
A viccet félretéve milyen hulladék külső van fenn most?
Mire kéne?
Miért szokott defekted lenni?
felütés vagy tüske? -
#17171 Én kamaraerdőbe szoktam elmenni, de mivel oda legalább 45 perc az út, így csak ~negyed-fél órát töltök az erdőben. -
#17170 pest közelében nem tudtok jó helyet XC-hez? -
Jenc #17169 Nézegettem, megtaláltam. A Schwalbe Smart Sam Double Defense gumiről milyen véleményetek van? Nekem az még egy elfogadható ár. Mert 12.000-ért a racing ralphot annyiért találtam. -
Jenc #17168 Mennyire csúszkál a Racing ralph gumi? A Double Defenses gumikat meg nem találom. Lehet hogy rossz helyen kerestem... A defektgátló szalag mennyit véd? (Mondom, nagyon laikus vagyok ebben a kérdésben, én csak hajtani tudom. Azért görcsölök ennyit a gumin mert 940km alatt 14 defektet kaptam, és már tele a hócipőm a ragasztgatással.) -
#17167 Nekem elöl hátul kevláros Schwalbe Racing Ralph DD 2.1 van, darabja 540g. Ez azt hiszem nem nevezhető nehéznek egy defektálló külsőnél. -
#17166 hát nekem első gumi 650g hátsó meg 825g traktorgumi tudom:D meg defektezik is rendesen:D elől schwalbe table top 2,25 hátul maxxis holy roller 2,4 nehezek de legalább a szálesség megvan és tapad poron mint a barom, de a kövi gumim súly miatt kevlárperemes lesz nekemis:D -
#17165 Nem akarlak megzavarni, de a szalag faszság, a lötty meg felesleges.
A kevláros Schwalbe-m ~200g-al könnyebb mint az előző WTB gumim volt.
A két keréken fél kilót dobtam el, miközben defekt állóvá tettem a kerekeket. Milyen súlynövekedésről is beszélsz? ;) -
Blum #17164 És akkor a két kerék már szó szerint 10kiló lesz :DD -
#17163 jah meg ilyen joe no flat vagy i a vér defektgátló folyadék a belsőkbe:D -
#17162 meg még defektgátló szalag is, meg dupla felniszalag, meg a felni élére tehető szalag és akkor talán megáll a két kerék 10 kilóba:DXD -
#17161 Nézegesd a Schwalbe "Double Defense (DD)"-es gummáit. Futófelületen és oldalfalon is kevláros, és a súlya sincs elszállva, 500g körül vannak a hajtogatósak. Nekem Racing Ralph van, még sosem volt defektem, pedig az akácerdős gödöllői dombságban tekerek.
Ha nagyon pro akarsz lenni defektvédelemből, akkor beszerzel még Michelin latex belsőket is. Annak meg az az előnye, hogy sokkal rugalmasabb mint a sima belső, ezáltal nehezebb kiszúrni. Viszont porózusabb anyaga miatt sűrűbben kell fújni. -
Balee 007 #17160 Nekem is főleg a Karaton volt a befutó. Főleg hogy nekem még kezdő létemre kapna elég sokat. -
Jenc #17159 Milyen külsőt tudtok ajánlani ami a legjobb defektvédelemmel van ellátva és jó kis terep gumi is. (Laikus vagyok ebben a kérdésben. Lécci segítsetek!) -
Blum #17158 Én a karatont választanám. Hihetetlenül erős kis váz,én másfél évig nyüstöltem anno,kapott az olyanokat,hogy már nekem fájt...És semmi problémám nem volt vele. Dirt-re is jó,de streetre főleg,mert kurva rövid az egész váz. Nagyon könnyű vele bunnyzni,manuálozni,meg jobban is lehet vele kanyarodni ezáltal. (Legalábbis én így éreztem)
#17153-ban linkelt 2. magellánt semmiféle képpen nem választanám,az a hatalmas villa elég rendesen megviselte szerintem már azt a vázat.. -
Rainbow15 #17157 de, hülyeséget írtam. Csak kevertem ezzel a vázzal. -
Balee 007 #17156 szal abba akkor nem is tudom beletenni a sima 26os kerekemet sehogyan? -
Rainbow15 #17155 ja bocs mégsem, a táblással kevertem :) -
Rainbow15 #17154 a testbikesre figyelj majd, hogy csak 24-es kerék megy bele max. -
Balee 007 #17153 Gepida
Magellán
vagy még várok erre hogy mennyi a váz magában: Magellan2 -
Rainbow15 #17152 Ha ugyan akkora a váz, akkor én is px-re szavaznék.. -
#17151 link esetleg a hirdetésekről? -
Balee 007 #17150 használtan mindenképpen 10K mind a két váz -
#17149 használtan vagy újonnan akarsz venni?
ha e kettő között kellene dönteni akkor én a polarx-et választanám. -
Balee 007 #17148 Hellosztok.
Nagyon lightos "dirt"-re szerintetek elég lehet egy Gepida Karaton váz vagy inkább egy Magellán PolarX lenne jobb? Ugyanabban az árban van mind a kettő ezért is nem tudok dönteni.
Előre is kösz a segítséget mindenkinek. -
Rainbow15 #17147 Szééép grat :D -
#17146 [center]
-
Jenc #17145 Sziasztok!
Tudom, hogy már kérdeztem, csak nem mentettem el a linket. Milyen külsőt tudtok ajánlani ami a legjobb defektvédelemmel van ellátva és jó kis terep gumi is.
Válaszotokat előre is köszönöm! -
Rainbow15 #17144 Persze. Én is azt csináltam, mivel szétjött a fékem, kiszakadt a fékcső. Kifújtam belőle az összes olajat, és feltöltöttem. A hayes oldalán le van írva minden fékhez, hogyan kell légteleníteni/feltölteni. Én ugye alulról nyomtam az olajat, a karhoz pedig vagy raksz rongyot, hogy ne legyen minden tiszta olaj (így nehezebb látni mikor jön buborékmentesen az olaj), vagy pedig a felső lyukhoz csinálsz valami szűkített csövet. -
#17143 hát de ha csinálok egy teljes olajcserét akkor légtelenítve lesz a rendszer nemde?
sajnos hayes légtelenítő szett nincs sehol raktáron. -
Rainbow15 #17142 Kb, de az sok is szerintem, én még direkt többet is nyomtam rajta át.
Alulról nyomtam. A szelepre egy csövet rányomtam, bele a fecskendő. Aztán addig nyomtam, míg maradt a fecskendőben kb 0.5ml. Lehúztam a csőről (ugye ilyenkor tele van a cső még olajjal. Aztán feltöltöd a cuccot, rárakod a csűre, úgy, hogy levegő ne kerüljön a cső és a fecskendő közé. Ha ez meg van, akkor jó lesz :D Amúgy Hayes Nine, de a strokernél is hasonló ha jól tudom. Ja és ha nem menne, egy légtelenítő szett 1000 Ft a strokerhez azthiszem :) És akkor 2000 Ft-ból meg van a légtelenítés, marad olajad is, tudod máskor is légteleníteni, és még légteleníteni is megtanultál :D -
#17141 szóval akkor olyan 25 ml olaj kell bele? és ügyesen hogy oldottad meg? :D -
Rainbow15 #17140 gyógyszertárban csak 5ml-t kaptam, ami ugye kevés. De megoldottam a hayes-nél, csak ügyesnek kellett lenni, kb. 4-5 fecskendőnyit nyomtam át rajta, levegőmentesen. -
#17139 Fecskendőt gyógyszertárban, csövet barkácsboltban. -
#17138 sziasztok!
szeretnék olajat cserélni a hayes stroker-emben. egyrészt, mert tiszta levegő az egész másrészt meg már ráfér. gondolom nem egy nagy ördöngösség az otthoni elvégzése ennek a műveletnek. gondolom dot 3/4-es fékolajat bármelyik autós boltban kaphatok.
de jó nagy injekciós fecskendőt és olyan vékony átlátszó gumicsövet hol szerezhetnék be? -
#17137 ja de nálad kell lennie! Me mivan ha rossz lesz a látásiviszony...?:D
-
#17136 Jé télleg, pedig meg voltam győződve róla. Na de akkor ez szuper, mert ezek szerint akkor legálisan szartam rá eddig. :) -
#17135 Na hosszas szopóág után annyit sikerült elérnem, hogy az összes sebesség megvan újra és viszonylag jól is vált.. 1-2 fokozatban hülye hangokat ad ki de az már a sor hibája, nem tudok mit kezdeni vele -
#17134 Én megoldottam.. Táskára felkötöztem egy darabot a mellényből.. Egyetlen egyszer jöttem így, rendőrautó simán elment mellettem. -
Blum #17133 Rajtam egyszer nem volt kukásmellény lakott területen kívül éjszaka,persze,hogy akkor fogtak meg. De valahogy ki "standup"-oltam magam (kis mosoly,poénkodás,kedves érdeklődés),szóval nem büntettek meg..:D