22335
11330766891279474906.jpg
  • zotja22
    korrekt áron komplett kerék hátulra. Ötlet? :)
  • hefii
    Felkerültek a hivatalos Szilvásvárad Maraton 2011 pályafotók
  • böröczk
    Helló,

Nem tudjátok, lehet-e valahol kapni színes váltó-bowdenházat? Vettem szép pepitásat, aztán kiderült, hogy csak a fékhez alkalmas. Elég hülyén fog kinézni, hogy a fékeknek és a váltóknak más színű... így kéne valami tipp.
  • kisbesi
    oké, megpróbálom
    köszönöm a válaszokat!
  • Mark007
    Tudom, pont ezért nem így szoktam csinálni :)
    Ha túlhúzod, szorul, ha laza, akkor meg lötyögni fog.
    Kis akrobatikus mutatvánnyal összelehet nyomni a villát és a stucnit, ráhúzni a 2 csavart erősen. Ezután a felsőt már csak épphogy becsavarom..

Számomra sokkal egyszerűbb, mint játszani a csavarral, hogy mennyire húzzam meg:)
  • Rainbow15
    Kilazítod azt a 2 csavart, ami a stucnin van, és 1 ami a stucni fölött van, a rózsánál. Utána először a felsőt meghúzod, ezzel ráhúzza a villára a stucnit. Ha nincs eléggé ráhúzva, kotyogni fog, ha nagyon meghúzod, nem fog simán mozogni a kormánycsapágy. Utána a stucnin meghúzod a 2 csavart, ami a villa nyakára rögzíti rá.
  • Mark007
    Alulról felfele kell nyomni a villát, stucnit meg lefele, erősen, és úgy meghúzni a csavarokat.
    Ha csak szimplán a földön van úgy nem lesz a helyén a villa, és ha ráteszi a stucnit, lötyögni fog..
  • kisbesi
    csak az a vicc hogy szervízbe nem is tudom hányszor volt már
    kb 5*-6*
    én is meghúztam de nem jó.
  • Mark007
    Kellene nekem majd egy hátsó agy.
    Tud valaki valami relatíve olcsót? 9-es kazetta megy majd rá, 130mm-es kellene.
    Országútiba lenne végülis.
  • Mark007
    A-head-es gondolom.
    Erősen arra tippelek, hogy nincs erősen meghúzva a stucni. Ha befékezel, előremegy a súly nagyrésze, és megmozdul a villa a csapágyban.

Vagy a szervízben nem nagyon jöttek rá, vagy valami más a gond.

Nekem is ilyen mondjuk. Ha erősen behúzom a fékeket, kottyan egyet az egész eleje. De különösen nem érdekel, normális használat közben semmi nem mozdul meg, hirtelen meg elég ritkán szoktam megállni :) Csak ezért nem fogom szétbontani..
  • kisbesi
    még annyit tudok mondani hogy mikor erőset fékezek koppanik valami a kormánycsapágy felől. nem tudom mi az.többször levittem szervizbe, csak kilazították majd meghúzták de nem múlik el.a bringát júli 28 án vettem, nem kínzom nem ugratok.Bontrager kormánycsapágy van benn
  • SrAta
    Mivel erősen tekersz, lehet az is, hogy a középcsapágyban rossz a csapágy, vagy nem elég zsíros, vagy a hajtókar lazult le, nekem pl mind a 2 gond miatt kattogott így, illetve a fejcsőbe mozog a villa, vagy maga a villa kotyog, ha teleszkóp.
  • Mark007
    Akár bowden, akár a nyereg lötyög, rosszabb esetben az agyban mozog a tengely, esetleg a villa mozog a fejcsőben.
    Ezt így elég nehéz távolról :S
  • kisbesi
    sziasztok
    egy újabb gondom akad a bringámmal.
    már régóta fenn áll a probléma és nem tudom hogy mi az.
    mikor erősebben tekerek és kiállok a nyeregből(nagyobb súly lesz így a kormányon), és kicsit dülöngél a bicikli.Eközben egy fura kattogást hallok a kormány felől. nem tudom honnan jön. talán valami bóvdenkattogás lehet.Nem találkoztatok hasonló problémával?
  • DannyL
    Mázlista!
  • SrAta
    aztán még lehet ivott is vmit vagy egykis füvecske:D vagy incsnálajogsi vagy izzókészlet vagy eszemfaszom aztán rögtön nem 100rugó hanem ugrik a jogsi + egyis bírság...:D
  • greg benz
    Ezért mondom, hogy nem véletlenül választotta ezt a megoldást:)
  • SrAta
    azér bicikliuton elütni valakit, az veszélyeztetés és 100 000Ft-tól jogsielvételig büntetendő...
  • greg benz
    Tutira neki is jobb volt így, nem véletlenül csinálta ezt.. nem kell sajnálni egy percig sem:) Mindenki jól járt, igaz ő kevésbé:D
  • Mark007
    Nah, valami lehetett ott is, ha ennyire félt.
  • zaki
    nem húztam le, ő ajánlotta fel. :D
    de valszeg a rendőr megbüntette volna.
    lehet ő is jobban járt így.
    főleg ha mondjuk megivott előtte egy pohár bambit :D
  • Mark007
    :D:D
    Hát az tény, hogy jól jártál, de azért lehúzni szegényt ennyivel :S
    Főleg ha normális, és nem támad neked..
  • DJ RX7
    én ezt nem nagyon reklámoznám. :D
  • zaki
    omg, tegnap vmi barom elcsapott a bicikliúton. jöttem lazán, erre jön a barom ember a passattal, be akart állni a parkolóba, és elkapta a hátsó kerekem... én elszálltam mint a győzelmi zászló, semmi bajom nem lett szerencsére, és a bringának se lett komolyabb baja. mondtam a csákónak hívjuk ki a rendőröket, majd ők eldöntik mi a teendő. felajánlotta a faszi, hogy kifizeti a szervíz költségét. mondjuk ezzel nagyon nem mondott nagyot, ez az alap szerintem. vártunk egy fél órát, rendőrök nem jöttek, kérdezte mennyiért vettem a bringát, mondtam 100k-ért pár hónapja (tényleg ennyiért). mondtam neki, hogy ez a bringa már megy a levesbe, totálkáros, meg minden. erre felajánlotta, hogy ad 80 rongyot, mivel ennyi van nála kp-ban. :o
    mondtam ok, rendőröknek meg visszatelefonáltunk ,hogy nem kell már kijönniük, elrendeztük a dolgot. kicsit toltam a bringát, később felpattantam rá, igaz, hogy a hátsó kerékbe egyk ib@szott nagy 8as került, de egyéb baja nem lett a bringának úgy néz ki. ma kicentíroztattam 1500ft-ért, és egész jó lett a kerék, és maradt 78500ftom, lol :D
    haveroknak elmeséltem, mindenki el akarja most üttetni magát :DDD
    amúgy korrekt rendes faszi volt, együttműködő, higgadt, totál beismerte, hogy ő volt a jani.
  • SrAta
    Széplett:p
  • SrAta
    csapottseggű?:D
  • DJ RX7
    itt egy kis olvasnivaló.
  • ba32107
    Ezek a csapottseggű bicók a "dirt" bringák? Az pontosan mit jelent?
  • Ley Roland
    Aha, gondoltam. SrAta-é volt.
  • Rainbow15
    ismerős, találkoztam már vele, grat :)
  • Ley Roland
    Na itt az új vas! :)
  • DannyL
    Ezt fogja neked eladni: 19,9 EUR

Te meg ilyet szeretnél: 34,95 EUR

A helyedben rákérdeznék.
  • DannyL
    És a sima az nem kevláros, ergó neked nem megoldás.
  • DannyL
    Nem akarlak kiakasztani, de 6.000 Ft-ért nem a double defense-es Racing Ralph-ot fogod kapni hanem a simát. A DD-s 12.000 Ft még Németországból is.
  • Jenc
    No, voltam biciklisnél. Megrendeltem a külsőket. Racer Ralph-ot tudja nekem hozni 5.000-ér, míg a Smart Sam-et amit kinéztem 6.000-ér. Ahogy olvasgattam meg ahogy írtátok is a Racer jobb, (meg olcsóbb per pill.) így azt rendeltem. :)
  • Jenc
    Hát jah... Ha már veszek egy külsőt akkor már legyen jó. Ezért szenvedek ajta ennyit.
  • SrAta
    az igeenn:D:D:D Bazza belső vastagabb mint a külső:D
  • DannyL
    Ennél a felhasználásnál amire te szánod, nem fog megcsúszni. :D
  • Jenc
    Külső, gyári külső van rajta. Megmértem a legvastagabb résznél 3mm vastag a külső... :D
    Hát én a biciklit ált. közúton használom de mivel kiszolgáló vagyok egy reptéren, így terepre is kikell mennem. Szal. mindenképp olyan kell amivel kevés defektet kapok. Ált. napi szinten 3km-től 15km-ig szoktam terepen lenni.
    Hát az enyimbe már minden volt. A 10mm-es fémsórjától elkezdve az üvegszilánkon át, az olajfa üüskén keresztül a vasszögig minden volt. :)

DannyL: Kanyarba mennyire tart? Ha vizes az út mennyire cszúszkál? Könnyű vele felnyalni a placcot?
  • DannyL
    Mi az hogy mennyire csúszkál?