22335
11330766891279474906.jpg
  • SrAta
    IGEN! az a csavar amit beletekersz a hajtókarba a padálból az szabvány. Mindegyik ugyan akkora.
  • ba32107
    A pedálcsavarok szabvány méretűek? Szeretnék venni egy ilyet (netről), de nem akarok kellemetlen meglepetést a felszerelésnél :)

• SrAta
    Tucanat nagyon szidják a geometriája miatt, meg hogy ropi, wensont senki nem használ, akinek neme gyedileg hegesztett váza van az Echot használ.
  • Mark007
    Mondjuk az nem egy rossz dolog..
    Tudtommal itt senki sem trialozik :S De egy trialossal kellene beszélned, vagy utánaolvasni több helyen.
  • Balee 007
    Csak azért gondoltam hogy a Wenson jobb lenne mert annak cserélhető a váltó papucsa nem úgy mint a magellánnak. Szal ha azon eltörik nem sokat lehet vele kezdeni de a másikra tudok venni és csak kicserélem.
  • Rainbow15
    Bp-n merre lehet bicózni? Vagyis Bp-n környékére gondolok. (csak tekerésre, semmi extrémkedés :) )
  • Balee 007
    Akkor esetleg EZ jó lehet? Monoblokkal együtt van szal még azt se kéne hozzá vennem.
  • Mark007
    Itt Egerben több triálost is láttam, nagyon sokan Tucana vázat használnak.
    Biztosan van oka:)
  • Mark007
    Az tutira nem az:) Az aranyszinű karokról beszélek, a váltók mellett.
    Azok be vannak kötve, de két szélsőre lennék kiváncsi, hogy mi célt szolgálnak
  • Balee 007
    Hellosztok.
    Szeretném elkezdeni a triálozást és ahhoz kellene nekem egy olcsó de strapabíró váz.
    Már néztem is egyet ami nekem tetszik, de nem tudom hogy megéri-e.
    Erről lenne szó
    Ilyen árban van esetleg jobb vétel? Nem akarom profi szinten csinálni csak már régóta szerettem volna triálozni eleinte motorral, de anyagiak miatt marad a bicikli.
    Remélem tudtok segíteni. Előre is kösz mindenkinek.
  • SrAta
    Szerintetek egy alig használt kb 4-5 éves Hayes stroker trail fék (biztosan tudom, hogy alig ment vagy 500km-t, és áll kb 3-4 éve, haveré a fék) megér adapterrel együtt 14 000FTot?
    A legolcsóbb helyen netről rendelve az idei darab 19500 lenne adapterrel együtt.
    Vélemény????
  • SrAta
    A középső 2 váltókar:D
  • Mark007
    Hú, pedig egy Deore integrált hajtókar álomszépen mutat;)
  • S2000
    Hát, sajnos nem egy high-end felszereléssel bíró dolog:) Persze szívem szerint vennék valami Deore hajtás(is:D).. csak hát ezzel is meg vagyok elégedve:)
  • Mark007
    Gőzöm sincs. Ha elég erővel ütöd, a 200tonnás acéltömb is deformálódik, szóval...:))
  • böröczk
    Hát jó, leszedek egy régi bringámról egy hatos racsnit, aztán próba-cseresznye. Amúgy tud belül görbülni, deformálódni egy menetes racsni (Shimano)?
  • Mark007
    Az a fékkar rendszer hogy van ott?:)
    4db fékkart látok. Mindegyik be van kötve, vagy csak a középsők, a szélsők pedig csak "fogás"nak vannak?:)
  • Mark007
    Elvileg lehetséges persze..de a legegyszerűbb, ha felraksz egy másikat, megpörgeted, és kiderül.

Ne vegyél agyat feleslegesen, ha nem annak van kínja :)
  • böröczk
    Nézd, ha a tengellyel van a gond, akkor a kónuszbeállításoknál kiderülne a dolog, márpedig ez elég finoman forgott. Ami szerintem gyanús, hogy magára az alu agyra borzasztóan rá volt gyógyulva még az az ötös racsni, amit nagy kínok árán sikerült leszedni. Elképzelhető, hogy akkor kicsit meggörbült a menetnél..?
  • Mark007
    Szép:) Jól néz ki, kivéve a hajtókart..olyan olcsó hatása van nagyon..:S
  • S2000
    Ma én is csináltam pár képet, engedjétek meg, hogy szétbontsam vele a topikot kicsit:D

Ezt inkább csak linkben, mert hosszú :)

@17270: Én is tengelyre tippelnék... egy próbát megér, kiveszed, megforgatod, és ha van benne bármi kis nyolcas, az azonnal látszik a tengelyen
  • Mark007
    :) Ugyanez a bajom, csak nekem kazettás.. A sor új volt, az agy használt, és szorul, ergó tuti az agy a rossz. Mégpedig eddig a kazettatestre gondoltam, de lehet hogy a tengely ezekszerint..

Egy megoldás: fogaskoszorú csere. Ha ugyanez, akkor az agy, ha nem, akkor a sor a rossz:)
  • böröczk
    Nem lehet, hogy a kerékagy van eldeformálódva? Elég erősen kellett róla leütni a régi rossz racsnit, lehet, hogy meggörbült? Egy régi, retro aluminium Normandie márkájú agyról volna szó.
  • Ley Roland
    Hát nem tudom. Nekem sincs a felnibe semmi és így megy a racsni, mivel szemmel láthatóan ferde a tengely.
  • böröczk
    Nincs baja a tengelynek. Jóapám szerint centírozási probléma... Túlhúztam az egyik felét, a másikat nagyon ellanyhasztottam. Ha tengely lenne ferde, akkor ütne a kerék, viszont a fékpofáknál nagyon szép, egyenletes... szerinted?
  • Ley Roland
    A fogaskoszorú nekem akkor szokott ilyet csinálni, amikor ferde a tengely. :D
  • böröczk
    Egyébként készítettem a gépről pár képet, kértétek még anno, íme...
    Sajnos a telefonon a fókuszálási lehetőség elég limitált.
  • böröczk
    Sziasztok,

Ismét segítségre volna szükségem.
    Rég óta újítgatok egy Puch Clubmant, mely gyakorlatilag 95%osan kész van, az első váltót nem tudom beállítani, illetve van egy igen csúnya problémám, amit csak most vettem észre.
    A hátsó kereket forgatván (már nem hajtva) észrevehető, hogy a fogaskoszorú csúnyán kileng minden fordulatnál, ezáltal hajtás közben minden tekerésnél kattog a lánc, mivel kb. 1-2 mm-es eltérésről beszélhetünk. Feltettem jútyúbra egy videót, ha tud valaki, kérem segítsen.

Mark007, még anno Veled kezdtem a kérdéssort, egy 5-ös racsnit akartam lecserélni 6-osra, kérdeztem, hogy lehetséges-e. Hát igen, működik, csak éppen most ez a gondom. Amúgy ez egy használt racsni, egy régi gépről szedtem le racsnileszedővel, de igen keményen kellett püfölni a villáskulcsot, csak nagykalapáccsal jött le. Kérdés persze az is, hogy nem a racsni tengelye sérült-e meg... centírozási hiba..?
  • SrAta
    Jó volt mikor megvetted?
  • SrAta
    Láncfeszesség állító csavar van túlhúzva vagy nincs eléggé meghúzva, avagy a láncvonalad nem korrekt. Jó volt amikor megvetted.
  • fityusz
    Üdv!

Tudnátok tanácsot adni, abban, hogy a kerékpáromon váltáskor 1 sebességfokozatot nem, vagy csak nagyon nehezen tud váltani, viszont az összes többit hibátlanul váltja. A bringám egy Kelly's Definite 2010-es modell, a hátsó váltón van a gond, a váltó típusa: SHIMANO Deore XT M772.
    És a kombináció, amin nem vált: Elöl a középső fogaskerekeken van, hátul pedig a 3. legkisebb fogaskerék. Érdekesség, hogy terheletlenül, tehát ha állványon van és úgy hajtom kézzel a pedált, és váltok felfele, akkor simán váltja, csak használat közben, mikor terhelem, akkor nem váltja, csak kattogás hallatszik hátulról. Ha esetleg valaki tudna segíteni, tanácsot adni, azt megköszönöm!
  • SrAta
    köszi:D énis erősen elgondolkoztam a leszólások után, hogy legyen e fekete, de az túl snassz:D fehérbe meg nincs ilyen kormány:S meg legynmá színes:D szal ja mjuk kicsit télleg elüt:D
  • Mark007
    Én is nézegettem outi vázakat, de ami jó, az drága.
    Úgyhogy, ha vázat veszek, az egy Merida road race lesz. fehér zöld:P 40-50között mozog, és gyönyörű.
  • greg benz
    Apropó Bianchi, ezt érdemes elolvasni,megnézegetni
  • greg benz
    Türkiz mániás hát,azért nem tudod feldolgozni a Bianchi Celeste színét
  • S2000
    +1, nekem is bejön, mondjuk erősen rátesz, hogy türkiz mániás vagyok:D
    De amúgy is, ha neked tetszik, hajrá:)
  • norbi56
    Én a többiek ellen szólok, szerintem Istenkirályulnézki:D és ilyen nem fog szembe jönni;)
  • DJ RX7
    [center]

• Blum
    Dirt vaza eleg jo (Altrix Airborne)...lehet,hogy ez is fasza kis darab. Kezdesnek szerintem tokeletes.
  • DannyL
    Na ehhez nem kell kukásmellény!