Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Vadnokedli
Hát; összetett választ valószínûleg nem fogsz kapni.

De azt hiszem sokak nevében ezt most elmondhatom; SZAR! SZAR! SZAR!

Fõként miért? Öregek a fõbb alkatrészek. Talán hátsó tag ami elmegy, de azzal meg nem sokra mész..
én 60 nál többet nem adnék érte.

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

csak minden.

chris82
Az érdi Maxi-Bike-ról mi a véleményetek/tapasztalatotok?

VTX
Miért mi a szar benne?<#wow1>

\"If you want peace, prepare for war!\"

Vadnokedli
60 ezret se ér.

Idézek a hirdetésbõl; "csak annyit hogy 120ért vettem és már benne van 195ezer alkatrészként és felújításként 1-év alatt."

aha szép és jó. de ha össze adod a komplett bicó nem ér ennyit új onnan...
120 -at nem ér! nem hogy 150 et 😄

-mellesleg kicsit kamu hogy 195 ezret költött bele, és ilyen szarok rajta a cuccok. Szóval NEEEE +!4! NEEE VEDD MEEG NE!!!! 😄DD

nehogy megvedd!

adásvételit írsz, amiben leírod az eladó nevében, hogy "átadáskor törve, repedve nem volt, stb..." én is így szoktam 😊

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

fook
Sziasztok , szerintetek ?

VTX
Jólvan, jólvan 😄
Szerintem nincs semmi baja a váznak, csak a festék lepattogott róla, mert az denebnél gyakori, olvastam.
Az elsõ telóról mi a vélemény? 😊

SrAta
Hát nemtom akk minek festette át?😄 Kétlem, hogy nemtetszett a színe😄 a denebnek szép színe van😄 bár lehet csak esett és karcos lett, de ha esett akkor törhetett is😄 szal érted😄

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

VTX
Azt írja, hogy repedve, törve nem volt. Ennyire nem hiszel neki, vagy mi? 😄

SrAta
Amúgy cserélni max a fékeket olajosra elõbb utóbb, de minden fasza rajt, csak nehogy törött, repedt, vagy vmi egyéb finomság legyen...

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

SrAta
Énmondtam, nekem ezzel csak annyi a bajom, hogy át van festve. Mindig van oka a festésnek.... A másik meg az, hogy a srác legalább a 2. tulaja... (120ért vette. Szóval nemtudom:S

SrAta
jah azt énis néztem😄 azé vicc h énmeg a hibátlant szinte karcmentesen nemtom eladni csõvel csapággyal annyiért...XD

VTX
Szétnéztem mindenhol, aztán végül maradtam ennél:
http://forum.bikemag.hu/apro/hirdetes-74027

Szerintetek megéri ennyiért, és miket kéne lecserélni, meg hasonlók? Minden vélemény érdekel. 😊

Vaxi
az igen 😄😄DD😄

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

Ley Roland
Az ilyen embereket sose értettem meg, mi értelme van mindenféle merev vázba duplavállas villákat rakni.. amikor a vázat nem arra találták ki...
Az meg a másik, hogy szépen töri a fejcsövet. 😄

MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |

Mark007
Na igen..
De volt már fent régebben egy Kona. 30e-ért, törött hátsóvillával, mondván, hogy csak egy hegesztés, és olyan mint az új...

SrAta
ha már ki nem törte... csak mert tuttommal polarx nem létezik gyári metálpink színbe....😄 szal lehet heggesztett...😄

Mark007
FR-ra singlespeed meg csak hátsó fékkel..Hát..hajrá😄
Az a villa is ki fogja törni a fejcsövet rövid idõn belül...

Vadnokedli
Elég pofátlanok már nem azért...FR gép eladó? No komment. csak annyit mondok még egyszer, elég pofátlanok... 😄DD ennyi pénzt elkérni egy használt bicóért..

elég nevetséges ez. 😄

Mark007
Takarítsd le. Más tippem így nincs.

nem ugrál, ilyen fura hangot ad ki,de csak 1-2 fokozatban

Mark007
Ugrál a lánc? Be kell állítani a váltót helyesen.
Van rajta két csavar, min és max. Azzal a két végállást tudod belõni(hogy ne engedje a láncot leesni, és ne is nyomja be a küllõkhöz)
Utána meg a kábel feszítõt csavargasd addig, amig nem vált simán, és nem ugrál a lánc.

köszi és még egy kérdésem lenne a váltóm 1-2 fokozatban a nagyobb 6-7es fokozatokban ilyen fura hangot ad ki,szóval nemvészes,de zavar erre vmi tipp?

Mark007
Én leszoktam mosni WD-40-el..lefújom vele áztatom benne fél napig, aztán lemosom sok vízzel, abban is hagyom állni, utána meg láncolajjal.

láncot mivel szoktad újrakenni?

Mark007
Sokmindent nem kell szerintem, azért mert egyhelyben állt.
Törölgesd át, gumikat nézd meg, láncot nem árt letakarítani és újrakenni, ugyanígy a sorral.. Nézd meg azért, hogy a bowdenek, egyéb csavarok nem rozsdáltak-e be.

Sziasztok, egész télen nem nyúltam a biciklimhez most pedig elõvenném, mi a teendõ egy ilyen hosszabb idõ után? miket nézzek meg? esetleg olajozni valamit stb.? válaszokat elõre is köszönöm!

Mark007
Szerintem akkor a legegyszerûbb, ha kiszeded azt a szemet, és patentszemmel összekötöd. Ha jól tévedek, rövidebb sem lesz

SrAta
jah azt nemmondom hogy ki tudod próbálni, mert a kerék meg hajtás át lett telepítve az új vasba😄 Szal csak a váz kormánycsapágy, meg nyeregcsõ meg nyeregcsõbilincs van. meg adok hozzá egy régi suntour villát, mert az csak útba vanxD azzal használtam jódarabig😄

SrAta
Okés😛 Am Gyõrben lakok, szóval itt a környéken akármikor meg is tudod nézni😄 Festésen van 1-2 kisebb karc, meg most nincs rajt váltófül, de amúgy hibátlan😄 Festésen 1-2 karc az kb annyit tesz hogy a láncvilla kicsit karcos😊 vigyáztam rá elsõ bicó 😄

VTX
Kösz a tanácsokat, majd szétnézek. 😊
Ezt a Kona Shred-et 30ezer-ért meg még átgondolom, hogy milyen lenne DH-ra.

chris82
Köszönöm a válaszaitokat 😊

nem
valószínûleg ledobta a kistányér és beakadt a váz és a hajtás közé.
Csak télen nem használtam és sajnos most vettem észre.:/

DannyL
De hogy konstruktív is legyek:

Ezekkel érdemes lehet foglalkozni:
1.
2.
3.

MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu

DannyL
Hát ez nálam is az a kategória ami nélkül jobb.

Acél azaz nehéz mint a dög, a teló ami benne van jobb ha nem is lenne, mert nem funkciónál teleszkópként. A váltó meg hát erõsen a legolcsóbb Shimano ami létezik.

Úgyhogy osztom az elõttem szóló véleményét.

Máté94
Hát, inkább valami használtat 60-70e Ft-ért...
chris82
Link
Ez mennyire ajánlott? Munkába járásra használnám városban.

Mark007
Gondolom Szétbontottad, és összeraktad, nem?
Nekem is ez volt, mikor láncot cseréltünk a régi bringámon.. Összenyomtam, de szorult. Egy idõ után meglazult picit, tehát nem ugrott folyton, de inkább vettem egy patentszemet, aztán összekötöttem azzal.

SrAta
tedd be az egész láncot gázolajba ázni kb pár órára. így a zsír meg kosz meg minden lejön róla, majd törölgesd át és olajozd újra... ha ez se segített akk új lánc...:S

Sziasztok
ismét hozzátok fordulok segítségéért, de most a lánccal akadt problémám, ugyanis összeszorult 2 szem(csak harapófogóval lehet mozgatni, ezért mikor a görgõkhöz ér ugrik egyet a váltó)
Nem tudom van e erre valami egyszerû megoldás hogy hogyan lehet megjavítani.
Próbáltam kicsit kitágítani csavarhúzóval de nem lett jobb.
Valami ötlet?

SrAta
De ha merevfarúba gondolkodsz, akkor nekem is van egy eladó fekete-fehér kona Shred-em 2008-as, csak azért adom el, mert dirtözni akartam oda meg acél kell, szóval csak áll az asztalon. én vettem az egész cuccot 70ért (váz kormánycsapágy nyeregcsõ) 30ért odaadom. Tudom most ez így olyan mint ha lenne vmi baja, de nincs, megkíméltem, oks jártam vele four crossozni, de vagyok 55 kiló, szal nem terheltem agyon😄 ha érdekel akk írj privátot😊

http://bolha.testbike.hu/glist.php?p=search&what=&cat_id=102&minp=130000&maxp=160000&shid=0
SrAta
Át van fújva a bicó! tehát tuti hogy esve volt vele... na most ha estek vele akkor repedhetett is!
Csak óvatosan!
Amúgy 160 000ért merevfarú freeride gépeket kaphatsz...

VTX
Kösz. <#vigyor2>

DannyL
Jó vételnek tûnik, sok sikert hozzá. 😊

VTX
Sejtettem, hogy tudod. <#vigyor>

DannyL
Háhá, tudtam hogy ez az! Láttam én is miközben körbe néztem. 😄