Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gordon 24
Azt azért én hozzá tenném, hogy a Tag egy DHX 5.0 azon amelyiken rossz a szimering. És maga a váz is sokkal fiatalabb. Igaz egy Magellan és nem egy Giant.

A rossz szimering é olaj csere kb 15-20 ezer ft egy Fox tagnál..

Szóval gondold, meg, de a Manitou 6 way. Szarabb mint egy Fox DHX5..

Downhill!!

Vadnokedli
azon BMX fékkarvan; Goldfinger(ha jól látom).. nem tudom hogy egy BMX fékkar mennyire hatékony egy tárcsafékhez 😄

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

Vadnokedli
JAJA elég para 😄DD meg nézd meg hogy hol kopott ki a zöld váz.. Nem gyengén használhatták. Kicsit megviselt.

VTX
Szóval marad a giant. 😄

\"If you want peace, prepare for war!\"

SrAta
azt ugye vágod, hogy a másodikon szimmering gond van a hátsó tagba...? azaz ereszt az olaj!!
Ja meg hogy azon nincs fék hátul!!4 Hátul csak tárcsa van!

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

VTX

norbi56
Szép!
Az enyém szombaton lesz kész majd rakok én is képeket😊

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

SrAta
egyetértek X5 és afölött angyon jó cucc, kicsit nehézde nagyonjó! stabil feszít mint a bika és összenemtudod törni!😊

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

fook
szerintem egyértelmûen sramot 😊

SrAta
Merida Matts 10-V
esetleg ez? vagy ez már áron felülvan?

SrAta
hát nemtom ez se egy mai veréb...😄

köszi a tömör és velõs véleményt!
Neked milyen bringád van?
És Caprine márka az milyen?
Máté94
bikemagon is leírtam, hogy használhatatlan. 😊
szevasztok. Kellene egy kis tanács, segítség. Most készülök új bringát venni, mert ami volt az elkopott, használtat meg nem akarok.
Kint németben veszem a gépet és sajna nagyon drágák a biciklis boltok, olyan 3-4-500 euró alatt nincs, csak gyerekbringa max a neten rendelve olcsóbb 😊

Rátaláltam a következõre: SERIOUS a márkája...??? Milyen márka ez? Megbizható valamennyire??? Szimplán normál használatra venném, igaz majdnem minden nap rónám a köröket vele ide-oda, ugyhogy semmi ugra-bugra, pattogás...még a szakszót se tudom hogy is van ez... 😊

Tudom sokaknak 2-300 rugónál kezdõdik a bicaj, de nekem halandónak csak egy eszköz amit használok. És ha megfelelõen vigyázok rá, akkor kiszolgál hosszabb ideig.

Légyszi valaki adjon valami használható tippet hogy megéri e megvenni és nem e gagyi, mert nem vagyok az a nagy szakértõ a témában,igaz kicsi korom óta bringázok. De tényleg megköszönném ha valami használható ötletet adnátok, mert lassan kifogyok az ötletbõl, drágábbra nem költök, használt meg minek! 😊)

Sajna linket nem tudok beszúrni, mivel ez a kedves weboldal30napig nem engedi a regisztrációtól...grrrrrrrr!!!!

Amugy a bicaj Serious Rockville lenne! És az Otto.de oldalon 200euroért mérik.
VTX
Na ehhez mit szóltok: http://forum.bikemag.hu/apro/hirdetes-74104 ? 😊

Máté94
Láttam bikmagon, tetszik. 😊
DannyL

MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu

VTX
szép 😊

DannyL
Na kész a verdám. 😊

MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu

Mark007
Igaz, a krétás izgalmasabb és látványosabb😄😄

bardocz
Micsoda elcseszett ötlet már ez kör kerületének a számolására^^
Máté94
Budget kategória.

Mennyit szánsz rá? Egy új olyan 120e Ft, bikemag.hu-s régebbi modellek, de újakhoz olcsóbban hozzá lehet jutni.
Mark007
Nem egyszerûbb megmérni a sugárat, aztán kiszámolod a kerületét? 😄

VTX
Áhh, az nagyon rossz. Olyan ne vegyél, az gyerekeknek való.

mascarun
Ok! Köszönöm!

És a marokváltóról mik az általános tapasztalatok?

VTX
Szerintem egyértelmûen shimanot vegyél, annál pedig úgy van, hogy betûrendben vannak a jobbak, tehát ami A-val kezdõdik az az alap, és az XTR jelenleg a legjobb.

Itt ráviszed az egeret a Products-ra aztán a Mountain Bike-ra és megmutatja az MTB váltókat. (fent vannak a legjobbak, lent pedig az alap váltók)

mascarun
MTB

VTX
Milyen biciklihez kéne a váltó? mtb, országúti, stb. ?

mascarun
Üdv!
Hónap végén szeretnék venni valamilyen kerékpárt és érdekelne a véleményetek váltó és váltó közötti különbségekrõl. Kinek mi a tapasztalata.
Az üzletben értelemszerûen nem akarom az eladót megkérdezni mert az mindent rám akarna beszéni. Szerintük minden jó csak vigyed alapon. 😊

norbi56
Az a baj hogy az úgy nem pontos és minden óra papírjára más van írva, pl vdo és vdo között is van pár miliméter különbség, jobb az ha megméred.

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

SrAta
Szerintem meg rávan írva a gumira, hogy 26*2,4 pld és ezt kikeresed az óra használati útmutatójából, ott lesz egy 3jegyû kód hozzá és azt beleírod és fasza is... a cateye órámat így kellett legalábbis...

norbi56
Hétfõn viszem be a boltba a bringát, megrendeljük az agyakat(BTS XC PRO) és a felniket(Sun Equalizer 21) DT küllõkkel természetesen😊
A hajtás, váltókarok megvannak(SLX)úgyhogy maximum 2 héten belül kész a vas😊

norbi56
Húzol krétával a betonra egy vonalat, tolod a bringát amíg egy teljes kört meg nem tesz ott húzol mégegyet. Megméred a két vonal távolságát és ezt írod be miliméterben az órába. Célszerû úgy csinálni hogy a szeleptõl-szelepig mérjed így pontosabban meg lehet határozni.

S2000
a kerék teljes kerülete, azaz a futófelület "hossza" a lényeg. Egyszerûen leméred milyen hosszú út kell ahhoz, hogy egyszer körbeforduljon.

VTX
Az átlóját kell mérni.
De miért kell tudni a kerék méretét a km/h óra beállításához? Én úgy tudom, hogy a kerékagy és a gumi távolságának a feléhez kell tenni.

Sziasztok, nem nagyon szoktam biciklizni de a télen kicsit elkényelmesedtem ezért elhatároztam hogy idén sportolok egy kicsit és bringázni fogok, hogy mérni tudjam mennyit tekerek vettem egy digitális kilóméterórát de akadt egy kis gondom nem tudom hogy kell mérni a kerékméretet. Én úgy tudtam hogy átlósan vagyis a kerék eggyik oldalától a közepén át a másik oldaláig, de a használati utasításon meg úgy irja hogy circumference ami a fordító szerint körmérete, kerülete valaminek, most teljes a képzavar nálam, nem tudom mit mérjek, aki tudja kérem segítsen, elõre is köszönöm.

VTX
(ami jó is)

VTX
OK

Mondanátok pár specialized big hit-hez hasonló árkategóriájú, duplavállas bringát?

Mark007
Merevebb, tartósabb. Tudtommal.
Azért egy 180-as, szimplavállas teló könnyebben törik a vállnál, mint egy duplavállas, egyértelmûen.

VTX
Mi a különbség a szmpla és a duplavállas telók között, ha pl mindkettõ 180-at mozog?
(azon kívül, hogy a duplavállas jobban néz ki😄)

fook
már nem azért de ez is 200 alatt van 😊

bardocz
Hát kb a váz-rugóstag-villa áll meg 200ból egy dh bicónál. (de még egy komoly XC gépnél is)
Lehet de azt nembiztos, hogy a seggemalá tenném. Amúgymeg lehet mákod és kiszúrhatsz egyet.

Positive Mental Attitude

VTX
De baszki, akkor nem lehet kapni lightos DH bicót 200k alatt?? <#violent>

Vadnokedli
Ez KTM? Te elhiszed? És KTM et ki az a hülye aki vesz bicóban?

😄 meg ebbõl nem csak egy teló csere lenne.

VTX
Maradok a KTM-nél, csak egy elsõ teló kell hozzá.
Ez milyen?

VTX
Megpróbálom lealkudni 170-re. <#finom>

Vaxi
menj már, lenne annyim vinném...

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

inkább a ktm mint a szar ironhorse ...