Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ásó-Lapát kombó a jó; Te izombol pakolod rá a friss fõdet; a srácok 3 an meg egyengetik - verik lapáttal. mi így szoktuk vagy 2 en ásunk ketten tömörítik😄 meg van egy köztes szállító ember. ha éppen messzebb vagyunk a kelleténél.
"Anime is the proof that two nukes weren't enough."
kérlek kell hozzá 2 lapát ha 2en vagytok de FIGYELJ! 3 ha 3an!!!
Ez fontos, meg annyi kapa amennyi épp van vagy ahányan vagytok, mondjuk talicsaka sem árt, mert könnyebb vele, illetve egy ásó se rossz ha van. de a lapát a lényeg.
Jah a talaj... az mind1 mindenbõl lehet ásni😄 csak elég nedves legyen, ahhoz, hogy összetapadjon, mert sima por homokból pakolhatod életed végéig akk se marad egybe😄 am mi sima egyszerû "fõdbõõõ"😄 ástuk😄
Ez fontos, meg annyi kapa amennyi épp van vagy ahányan vagytok, mondjuk talicsaka sem árt, mert könnyebb vele, illetve egy ásó se rossz ha van. de a lapát a lényeg.
Jah a talaj... az mind1 mindenbõl lehet ásni😄 csak elég nedves legyen, ahhoz, hogy összetapadjon, mert sima por homokból pakolhatod életed végéig akk se marad egybe😄 am mi sima egyszerû "fõdbõõõ"😄 ástuk😄
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
háát 80 százalék barna-8 százalék fekete- 8 százalék lösz- 4 százalék agyag kb. 😄D
Sziasztok.
Azt szeretném kérdezni hogy Dirt pályához milyen fajta homokkal értelemszerû hozzáfogni.
Fekete erdõ talaj az jó lenne hozzá?
Azt szeretném kérdezni hogy Dirt pályához milyen fajta homokkal értelemszerû hozzáfogni.
Fekete erdõ talaj az jó lenne hozzá?
CB:Mester,Krisztike Scania,Volvo,Man
Mekkora láma vagyok, a láncfeszesség állitó csavarra hittem hogy a kábelfeszítõ...na ezek szerint azt is elállitottam 😊
Holnap nekiugrok megint a nulláról, hátha, közben olvasom amit irtál...reméljük nem raknak kényszerzubbonyba ha megõrülök 😊
Kösz,majd jövök
Holnap nekiugrok megint a nulláról, hátha, közben olvasom amit irtál...reméljük nem raknak kényszerzubbonyba ha megõrülök 😊
Kösz,majd jövök
Jobban nem tudom leirni. Ha 4-esben van, és 5ösbe rakja, akkor lazítani kell a kábelen.
Szivesen megcsinálnám neked, de én Egerben vagyok
Szivesen megcsinálnám neked, de én Egerben vagyok
Még mindig nem sikerült, annyira elállítottam. Ugy látszik béna vagyok. Nem 8as hanem 7es van hátul. A 2 végállítót meg a kábelfeszítõt, ha ez a neve, addig tekertem hogy most már a nevemre se emlékszek 😊
Olvastam valami beállitási iránymutatót, de nem lett jobb. Legalább eljutottam oda hogy nem recseg, DE cserébe nem tudok 1esbe váltani, meg 1el arrébb nyomtam a fokozatot, tehát ha mondjuk 4ast mutat a váltókarnál akkor valójában 5ben van hátul.
Kész,kivágom a váltót a kukába lassan... csak a gáz az hogy nincs aki megcsinálja, így maradok magam. Ha még valami jó tipp jönne, akkor azt szivesen veszem. Kösz
Olvastam valami beállitási iránymutatót, de nem lett jobb. Legalább eljutottam oda hogy nem recseg, DE cserébe nem tudok 1esbe váltani, meg 1el arrébb nyomtam a fokozatot, tehát ha mondjuk 4ast mutat a váltókarnál akkor valójában 5ben van hátul.
Kész,kivágom a váltót a kukába lassan... csak a gáz az hogy nincs aki megcsinálja, így maradok magam. Ha még valami jó tipp jönne, akkor azt szivesen veszem. Kösz
ez a beszéd!!!
a felsõ csövem és az ülés csövem 1- ill. 2cm-el rövidebb. 150-es fékcsõ. ez már nekem biztosíték hogy jól mértem, mert ha megnézitek a 16317-es hozzászólást akkor kiderül hogy erre akartam kilyukadni. rendelek 150-est és nincs baj.
Nagyon szépen köszönöm.
a felsõ csövem és az ülés csövem 1- ill. 2cm-el rövidebb. 150-es fékcsõ. ez már nekem biztosíték hogy jól mértem, mert ha megnézitek a 16317-es hozzászólást akkor kiderül hogy erre akartam kilyukadni. rendelek 150-est és nincs baj.
Nagyon szépen köszönöm.
nem én bonyolítom egyem a szíved, látom nem érted, nem a pénz a lényeg, fõleg nem pár száz forint hanem ha vágom nincs garancia, idõm meg nincs sehová szaladgálni ha lenne nem kérdeznék. gondolhatod nekem sem az a heppem hogy embereket küldözgetek 2 napon keresztül méricskélni ezt azt. 😊
srácok!
szeretnék új telót a bringámra
skarpea S250 em van.. amit kinéztem és tetszenek az a rock shox dart 3 meg az RST peak? melyik lenne a jobb?
illetve az én bringámhoz milyen villanyak lenne a jó? mert többféle módon, formában adják meg a villanyak méretét. de nemtudom hogy nekem melyik jó.a-heades kell az tuti. például Villanyak: kovácsolt 6061 T6 alumínium vagy 1 1/8" a-head acél vagy amikor így van megadva: 28,6x260ahead
szeretnék új telót a bringámra
skarpea S250 em van.. amit kinéztem és tetszenek az a rock shox dart 3 meg az RST peak? melyik lenne a jobb?
illetve az én bringámhoz milyen villanyak lenne a jó? mert többféle módon, formában adják meg a villanyak méretét. de nemtudom hogy nekem melyik jó.a-heades kell az tuti. például Villanyak: kovácsolt 6061 T6 alumínium vagy 1 1/8" a-head acél vagy amikor így van megadva: 28,6x260ahead
Nahh szóval:
(minden mérés az orrán lévõ pajzs közepétõl a csövek kb középpontjáig van)
Alsó csõ: 69cm
Felsõ csõ: 56cm
Ülés csõ: 45cm
A homlokcsõtõl a hátsókerékig: 104cm
És a fékcsõ: 148cm.
De nekem direkt be jelöltem pirossal az alsó csövön megy, majd felkanyarodik a hátsó villa felsõ csövére és ott csatlakozik a fékhez.
(minden mérés az orrán lévõ pajzs közepétõl a csövek kb középpontjáig van)
Alsó csõ: 69cm
Felsõ csõ: 56cm
Ülés csõ: 45cm
A homlokcsõtõl a hátsókerékig: 104cm
És a fékcsõ: 148cm.
De nekem direkt be jelöltem pirossal az alsó csövön megy, majd felkanyarodik a hátsó villa felsõ csövére és ott csatlakozik a fékhez.
Downhill!!
Tényleg túl bonyolítod.. Ha meg nem elég a rövdebb, és azt veszed, akkor meg gáz van.. Vedd meg a 170-eset, tutira elég lesz, és nem fog fölhözvágni az a +párszáz ft..
Hiába méri le, neki teljesen más, mivel az õ biciklije összteleszkópos, így még ha alap állapotban ezek a hosszok egyeznek is, lehet, hogy nem lesz jó a te biciklidhez.
Hát huhh..😄 Várjá..
Kimegyek megmérem neked.. De nem tudom mit fog segíteni..
(nyugodtan írjál ezért van ez a forum!!!)
(az enyém össztelós gép!!) Van a galériába kép róla..
Kimegyek megmérem neked.. De nem tudom mit fog segíteni..
(nyugodtan írjál ezért van ez a forum!!!)
(az enyém össztelós gép!!) Van a galériába kép róla..
Downhill!!
hátsó fékcsõ?
felsõ csõtõl a hátsó kerék közép tengely távolsága?
B: 50cm
A: 30cm
Nálam; 15" os váz.
felsõ csõtõl a hátsó kerék közép tengely távolsága?
B: 50cm
A: 30cm
Nálam; 15" os váz.
Megkérlek szépen, és ígérem ha kell soha többé nem írok ide
pár méretre vagyok kíváncsi a bicikliddel kapcsolatban
-felsõ csöved hossza (😎
-ülõ csõ hossza (A)
-felsõ csõtõl a hátsó kerék közép tengely távolsága
-a hátsó fékcsöved hossza
[/img]
ezeket szeretném tudni.
pár méretre vagyok kíváncsi a bicikliddel kapcsolatban
-felsõ csöved hossza (😎
-ülõ csõ hossza (A)
-felsõ csõtõl a hátsó kerék közép tengely távolsága
-a hátsó fékcsöved hossza
[/img]
ezeket szeretném tudni.
7100FT-ért shimano deore v-fék vagy 9500-ért Avid single digit 5?
bár avidot lehet tudok venni 8600 ért is.
jobb az avid annyival hogy megrje az árkülömbözetet?
bár avidot lehet tudok venni 8600 ért is.
jobb az avid annyival hogy megrje az árkülömbözetet?
H a váz-stucni-kormány egybe van rakva, akkor nagyjából lemérhetõ mérõszalaggal. Amit mértél arra max rászámolsz 20 centit, hogy biztosra menj, aztán meg van oldva.
asszem ez így nehéz lesz.
De ez baadarság!
Nem azért nem mérjük le, mert szemetek vagyunk..
Az én Intensemre x centi kell, de az rohadtul nem biztos, hogy jó neked.
Az a legjobb megoldás amit írtak, hogy veszel fékcsõ bovdent és megméred vele (azt fel tudod ugye tenni)
De ha úgy csinálod, hogy a kormánynál meghajlítod, a mérõszalagot, és utánna végig rakod ugy ahol a csõnek kell lennie akkor kb jó lesz.
Dh gépekre, lb 150 es kell. De mondom ez abszolut nem biztos, hogy neked okés...
De ha te fogod megcsinálni akkor meg pláne no para. vegyél fékcsövet, rakd fel üresen a vázra, azzal leméred mekkora kell, majd összeszereled.
De szerintem a legokosabb ha beviszed egy boltba és megcsináltatod.
Egyrészt tuti jó lesz, más részt meg nem szopatod saját magad..
De a te döntésed.
Nem azért nem mérjük le, mert szemetek vagyunk..
Az én Intensemre x centi kell, de az rohadtul nem biztos, hogy jó neked.
Az a legjobb megoldás amit írtak, hogy veszel fékcsõ bovdent és megméred vele (azt fel tudod ugye tenni)
De ha úgy csinálod, hogy a kormánynál meghajlítod, a mérõszalagot, és utánna végig rakod ugy ahol a csõnek kell lennie akkor kb jó lesz.
Dh gépekre, lb 150 es kell. De mondom ez abszolut nem biztos, hogy neked okés...
De ha te fogod megcsinálni akkor meg pláne no para. vegyél fékcsövet, rakd fel üresen a vázra, azzal leméred mekkora kell, majd összeszereled.
De szerintem a legokosabb ha beviszed egy boltba és megcsináltatod.
Egyrészt tuti jó lesz, más részt meg nem szopatod saját magad..
De a te döntésed.
Downhill!!
Nem hiszem, hogy olyan nagy ár különbség lenne egy 140 és 170cm-es kábel között, hogy megérné a vacakolást 😊
😊értem hát elég szar helyzet 😞 ha lenne lemérném. esetleg bikemag fórumon kérdezõsködj , oda járnak az igazi bicó õrültek 😊
nem akarok off-olni, de leírom nagy vonalakban:
sajnos nem egyszerû a dolog, anyámat meg tudnám kérni,mert õ hamarabb végez, csak sajnos nagyon beteg a nagybátyám és ápolnia kell.
Párom is pont 5-ig dolgozik a hivatalban. max a élelmiszer bolt ahová járunk. csak ott sok érdekes dolog nincs bicajhoz. 😊 néha hátsó villogó, meg elem. 😊)))))))
sajnos nem egyszerû a dolog, anyámat meg tudnám kérni,mert õ hamarabb végez, csak sajnos nagyon beteg a nagybátyám és ápolnia kell.
Párom is pont 5-ig dolgozik a hivatalban. max a élelmiszer bolt ahová járunk. csak ott sok érdekes dolog nincs bicajhoz. 😊 néha hátsó villogó, meg elem. 😊)))))))
Persze, nem a lenézésrõl van itt szó, hanem arról ismét hogy ha hiszed ha nem nem tudok elmenni a munkahelyrõl, ha valaki bemegy dolgozni az én kedvemért szombat délután, vagy vasárnap akkor fene egye meg elviszem és csinálja meg. én szabadságon nem voltam nem is tudom a napját mióta. talán temetésre szaladtam el 2-3 órára munkaidõben egy évvel ezelõtt. 😞 nekem sem öröm ez, de ez van.
a másik hogy nem boltban veszem a féket, mert akkor több mint másfél szerese az ára, (telefonon megkérdeztem) mire ráteszi a hasznát a bolt. nem sajnálom a boltostól a pénzt, de nekem sem mindegy hogy 50 vagy közel 75 ezer.
de azthiszem megveszem a 170-eset és elvágom, ez lesz a módja, hacsak hétvégén valakivel nem találkozom akinek hidraulikus fékje van. és megmérem, hisz egy mérõszalagot le tudok olvasni.
Van itt valakinek hidraulikus hátsó fékje egyáltalán?
a másik hogy nem boltban veszem a féket, mert akkor több mint másfél szerese az ára, (telefonon megkérdeztem) mire ráteszi a hasznát a bolt. nem sajnálom a boltostól a pénzt, de nekem sem mindegy hogy 50 vagy közel 75 ezer.
de azthiszem megveszem a 170-eset és elvágom, ez lesz a módja, hacsak hétvégén valakivel nem találkozom akinek hidraulikus fékje van. és megmérem, hisz egy mérõszalagot le tudok olvasni.
Van itt valakinek hidraulikus hátsó fékje egyáltalán?
Nem lesz pontos akkor sem. Csak ha ugyanazt a vázat mérnéd le.
Én mindig úgy csináltam, hogy lemértem nagyjából mennyi kell. Megvettem kicsivel többet. Aztán felraktam, maradékot meg levágtam.
Én mindig úgy csináltam, hogy lemértem nagyjából mennyi kell. Megvettem kicsivel többet. Aztán felraktam, maradékot meg levágtam.
Ma ilyet láttam 87000-ért , vélemény errõl? + a márkáról? <#whatever>#whatever> Nem hallottam még róla. 😄
Tegnap meg egy
gyönyörû hófehér Scott Scale-t az Intersportban, nahát az odab@sz. 258000.- volt az ára ha jól emlékszem.
közlekedésgépész technikusi végzettséggel sem fog senki lenézni , ha elviszed egy boltba , és ott megcsinálják azok akiknek mondjuk 20éves tapasztalata van e téren. Az meg ugysincs rádírva hogy milyen végzettséged van 😊
közlekedésgépész technikus végzettséggel szégyellném magam hogy fizetnem kell egy fékcsõ szerelésért. 😊
ne gondoljatok bonyolult dologra:
Azt gondoltam ha megkérek valakit hogy mérje meg a csövet egy átlagos biciklin mekkora, akkor kimegy a garázsba és megméri nekem hogy hány centi a csõ a hátsó féknél.
Megírja nekem, én meg megrendelem interneten a féket.
Nem baj akkor kiveszek egy szabadnapot és bemegyek egy bicikliboltba megmérek egy fékcsövet. én a vázamat (mivel még csak váz formában van a többi alkatrész meg ládában gyûlik) ugyan el nem cipelem sehová fõleg ha így is-úgyis el kell mennem akkor már bovdenházért is el tudnék menni. spórolni akartam magamnak egy utat meg egy szabadnapot (sajna nehezen tudok elszabadulni, nem a fõnökeim miatt hanem a beosztás miatt)
ezért lett volna egyszerûbb ha mér valaki, mert az megint nem sok idõ.
ne gondoljatok bonyolult dologra:
Azt gondoltam ha megkérek valakit hogy mérje meg a csövet egy átlagos biciklin mekkora, akkor kimegy a garázsba és megméri nekem hogy hány centi a csõ a hátsó féknél.
Megírja nekem, én meg megrendelem interneten a féket.
Nem baj akkor kiveszek egy szabadnapot és bemegyek egy bicikliboltba megmérek egy fékcsövet. én a vázamat (mivel még csak váz formában van a többi alkatrész meg ládában gyûlik) ugyan el nem cipelem sehová fõleg ha így is-úgyis el kell mennem akkor már bovdenházért is el tudnék menni. spórolni akartam magamnak egy utat meg egy szabadnapot (sajna nehezen tudok elszabadulni, nem a fõnökeim miatt hanem a beosztás miatt)
ezért lett volna egyszerûbb ha mér valaki, mert az megint nem sok idõ.
Elviszed egy bringa boltba (lehetõleg oda ahol veszed ha garis) és megcsinálják kb 4000 ft ért😄
Downhill!!
Az a baj a hidraulikus fékkel, ha megveszem a hosszabbat gond nélkül rövidebbre bírom vágni a csövet, csak akkor a garancia ugrott, azt meg nem akarom hogy egy 50-60 ezer forintos fékrendszernek csak úgy kukába tegyem a garanciáját.
Bowdenházat meg azért nem "akarok" venni, mert egyrészt 7-tõl dolgozom mire végzek bezár a bolt ahol itt tudok venni. max arra lenne idõm hogy rendelek neten. 😊 felesleges lenne.
Gondoltam megkérdezem van-e valakinek, hisz ez lenne a legegyszerûbb.
Bowdenházat meg azért nem "akarok" venni, mert egyrészt 7-tõl dolgozom mire végzek bezár a bolt ahol itt tudok venni. max arra lenne idõm hogy rendelek neten. 😊 felesleges lenne.
Gondoltam megkérdezem van-e valakinek, hisz ez lenne a legegyszerûbb.
És ha vennél sima bowdenházat, végigvinnéd, leméred azt, és veszel olyan hosszú hidraulikus csövet?
100ft métere a leggagyibb bowdenháznak, a célnak megfelel szerintem
100ft métere a leggagyibb bowdenháznak, a célnak megfelel szerintem
Üdv Mindenkinek!
Kérdésem lenne, hátha valaki tud nekem választ adni.
Tudja-e valaki esetleg hogy Csepel Magnum-ra hátra milyen hosszú fékcsõvel szerelt hidraulikus tárcsaféket vegyek? Esetleg van-e valaki akinek ilyen bicaja és hidraulikus fék van rajta.
a helyzet a következõ.
Szétszedett ill épülõ félben lévõ kerékpárról van szó kb-150cm az amit mérek, de lehet elég lenne a 140cm-es. Na most nagy átlagban gyártótól függetlenül van 1300mm-es, 1370mm-es 1400mm-es, 1600mm-es, 1700mm-es fékcsõvel szerelve, szinte bármelyiket nézem. nem akarok partra szállni vele hogy a 140cm-es rövid lesz, viszont azt sem akarom hogy lógjon nekem a világba az a fránya fékvezeték.
Vásárlás elõtt, jó lenne pontos méret mert így csak a levegõbe hadonászok a mérõszalaggal+hogy mennyit kellene még ráhagyni hogy a kormányt el lehessen fordítani jobbra-balra csak tippelni tudom.
Pár méret esetleg ha valakinek a bicajához passzolna a és megmérné nekem hogy milyen hosszú csövet vegyek nagyon megköszönöm.
a felsõ csõ hossza 550mm
a felsõ csõtõl a kerék közép tengelyéig 430mm
Elõre is köszönöm! Üdvözlettel Roland
Kérdésem lenne, hátha valaki tud nekem választ adni.
Tudja-e valaki esetleg hogy Csepel Magnum-ra hátra milyen hosszú fékcsõvel szerelt hidraulikus tárcsaféket vegyek? Esetleg van-e valaki akinek ilyen bicaja és hidraulikus fék van rajta.
a helyzet a következõ.
Szétszedett ill épülõ félben lévõ kerékpárról van szó kb-150cm az amit mérek, de lehet elég lenne a 140cm-es. Na most nagy átlagban gyártótól függetlenül van 1300mm-es, 1370mm-es 1400mm-es, 1600mm-es, 1700mm-es fékcsõvel szerelve, szinte bármelyiket nézem. nem akarok partra szállni vele hogy a 140cm-es rövid lesz, viszont azt sem akarom hogy lógjon nekem a világba az a fránya fékvezeték.
Vásárlás elõtt, jó lenne pontos méret mert így csak a levegõbe hadonászok a mérõszalaggal+hogy mennyit kellene még ráhagyni hogy a kormányt el lehessen fordítani jobbra-balra csak tippelni tudom.
Pár méret esetleg ha valakinek a bicajához passzolna a és megmérné nekem hogy milyen hosszú csövet vegyek nagyon megköszönöm.
a felsõ csõ hossza 550mm
a felsõ csõtõl a kerék közép tengelyéig 430mm
Elõre is köszönöm! Üdvözlettel Roland
de akkor ha a váltókart kicserélem akkor újra be kell majd állítani a váltót???
köszi, akkor csere... 😞
Sziasztok!
Nekem is váltóval lenne bajom. A hátsó váltó ahogy felváltok egyesbe, szépen lassan visszapattan 6-osba. Mi lehet a probléma?
Elõre is köszi!
Nekem is váltóval lenne bajom. A hátsó váltó ahogy felváltok egyesbe, szépen lassan visszapattan 6-osba. Mi lehet a probléma?
Elõre is köszi!
Hát.
Pedig nem bonyolult. Mindkét kis csavart(min, max) csavard ki (ne essen ki, de ne korlátozza a mozgást semerre)
Gondolom 8 sebességes.. válts akkor mondjuk..5-ösbe. Elõl meg középre.
Tehát, a lényeg, hogy a lánc legyen egyenes.
Ha ez megvan akkor a káblefeszítõt(ahol csatlakozik a bowden a váltóhoz) csavargasd addig, amíg simán nem fut a lánc. Ez egyértelmûen akkor fog megtörténni, ha a váltógörgõ egyvonalban lesz a fogaskerékkel.
Ha ez is sikerült, akkor váltogass fel is, le is. Elvileg simán váltania kell. Válts le 8-asba. Jobb esetben nem dobja be a láncot. Ha mégis, akkor a max csavart csavargasd be addig, amíg a lánc nem esik le, nem kattog.
Ezután válts fel 1-esbe. Itt már valószinûbb, hogy benyomja a láncot a küllõkhöz..ugyanúgy, addig csavargasd befele a min csavart, amíg nem fut simán 1-esben is.
Remélem így elég érthetõ. A két kis csavarral a két végállást állítod be. A csavarvég beleütközik a pöcökbe, így nem tud tovább mozogni.
A 3. csavar alatt nem tudom mire gondolsz, szerintem arra, ami rögzítõ csavar mellett van. Az ha jól tévedek, a görgõ távolságát állítja tulajdonképpen, tehát, hogy 1-esben ne érjen bele a fogaskerékbe a görgõ.
Pedig nem bonyolult. Mindkét kis csavart(min, max) csavard ki (ne essen ki, de ne korlátozza a mozgást semerre)
Gondolom 8 sebességes.. válts akkor mondjuk..5-ösbe. Elõl meg középre.
Tehát, a lényeg, hogy a lánc legyen egyenes.
Ha ez megvan akkor a káblefeszítõt(ahol csatlakozik a bowden a váltóhoz) csavargasd addig, amíg simán nem fut a lánc. Ez egyértelmûen akkor fog megtörténni, ha a váltógörgõ egyvonalban lesz a fogaskerékkel.
Ha ez is sikerült, akkor váltogass fel is, le is. Elvileg simán váltania kell. Válts le 8-asba. Jobb esetben nem dobja be a láncot. Ha mégis, akkor a max csavart csavargasd be addig, amíg a lánc nem esik le, nem kattog.
Ezután válts fel 1-esbe. Itt már valószinûbb, hogy benyomja a láncot a küllõkhöz..ugyanúgy, addig csavargasd befele a min csavart, amíg nem fut simán 1-esben is.
Remélem így elég érthetõ. A két kis csavarral a két végállást állítod be. A csavarvég beleütközik a pöcökbe, így nem tud tovább mozogni.
A 3. csavar alatt nem tudom mire gondolsz, szerintem arra, ami rögzítõ csavar mellett van. Az ha jól tévedek, a görgõ távolságát állítja tulajdonképpen, tehát, hogy 1-esben ne érjen bele a fogaskerékbe a görgõ.
Szerintem ne vacakolj vele vidd el egy bringaboltba és pár száz forintért beállítják Neked. 😊
:3
shymano altus beállításában valaki tudna segíteni, mert kicsit szétvet az ideg...az a 3db csavarocska megõrít.
Tünetek: recseg a váltó, már a legnagyobbra sem ugrik fel ha 1est pakolok neki,utána meg ugrál és nem találja önmagát.
Eléggé gyökér voltam hogy elkezdtem forgatgatni...most lassan menni se lehet a bringával...kész vagyok!!! Valaki tipp????????
Tünetek: recseg a váltó, már a legnagyobbra sem ugrik fel ha 1est pakolok neki,utána meg ugrál és nem találja önmagát.
Eléggé gyökér voltam hogy elkezdtem forgatgatni...most lassan menni se lehet a bringával...kész vagyok!!! Valaki tipp????????
Mechanikusnál csak az egyik fékpofát mozgatod, és ahogy kopik a betét, úgy utána kell állítani. Olajos önbeálló, ott nincs ilyen.
Lényegében az olajos erõsebb, nem kell állítgatni, de drágább mind megvenni, és karbantartani is. (olajcsere pl.)
Én max elõre tennék hidraulikusat, ha kell a fékerõ. Normál használatra egy Avid BB7 bõven sok..
Lényegében az olajos erõsebb, nem kell állítgatni, de drágább mind megvenni, és karbantartani is. (olajcsere pl.)
Én max elõre tennék hidraulikusat, ha kell a fékerõ. Normál használatra egy Avid BB7 bõven sok..
A hidraulikus olajos mint pl egy motornál, a mechanikus pedig sima bowdenes.
Lenovo ThinkPad T400; Sennheiser HD 201; Merida Matts TFS Trail 350D
Mi a különbség a hidraulikus és a mechanikus tárcsafékek között?
\"If you want peace, prepare for war!\"
Attól függ milyen téren mozogsz. Mûfajban.
Én elõre szoktam 4 et hátulra 3.8 at; bár ezt pont fordítva kéne. 😄 úgy tudom.
Én elõre szoktam 4 et hátulra 3.8 at; bár ezt pont fordítva kéne. 😄 úgy tudom.