Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

VTX
Nem dirt-özni akarok, hanem DH-zni, de nincs annyi pénzem, meg kezdetben még gyakorolnék...

\"If you want peace, prepare for war!\"

én mindkettõt nagy ívben kerülném. ha nincs pénze nemtudom minek akar fullyt , vegyen valami szar hardyt 150-es villával és gurulgasson azzal.

gordon 24
Az igaz, de a kona is egy öreg szar:😄

2004 es vagy öregebb az a váz.. akkor volt ez a narancs fekete..

És az a rugóstag konkrétan egy szar.

Az Ih-ban egy fox dhx3.0 van.. Az a váz amikor "új volt" kb 6x ért többet mint a stinky..

Szóval nekem nem lenne kérdés..

Downhill!!

lehet de öreg szar, a srác nem hiszem hogy mindig cserélgetné az alkatrészeket . a kona szerintem keveset volt használva talán tovább bírná alatta.

gordon 24
Most nem azért de a Kona minõségében alkatrészekben sokkal szarabb mint az Ih.

Plusz egy fos ahogy mozog. Nekem volt Konám tudom mirõl beszélek..

Én szerintem 200 ért drága is.. Én tuti nem venném meg a Konát.

Én az ironhorset venném meg. Jobb cuccok vannak rajta, és jobb a mozgása, jobb bringa..

Downhill!!

mindenképp a kona. a szar ironhorse-t nehogy megvedd

VTX
Ok, kösz az összehasonlítást! 😊

gordon 24
No egy kis összehasonlítás..😄

Mind a 2 váz elég öreg, tehát ilyen szempontból, teljesen mindegy.

A Konaban egy nem tudom milyen tag van. Az Ironban viszont egy Fox DHX3.0 ami egy sokkal jobb tag túlfolyó tartályos, több állítási lehetõséggel Sokkal jobb minõség.

A telõ ironhorse egy sima VF marzó. Kona meg egy drop off. Amik igazából semmit nem érnek, de használható..

Konán Hayes Nine van ami nem egy jó fék. Az Avid Jucy viszont erõsebb jobb.

Hajtás ugyan az.. Olcsó de jó..

Az Ironon Spank kormány van ami jóval többet ér mint a sima Kona ami a stinkyn...

NA ez az összehasonlítás.

Aztán egy saját vélemény:

Igazából a kona erõs váz, de a mozgása katasztrófa. Nagyon sokan nem szeretik.. A bicó viszont ha jól emlékszem ez a szín 2004 es kiadás.

Az Ironhorse is nagyon régi, ugyanakkor szerintem biztos, hogy sokkal szebben mozog, mint a stinky.
Kb Big hit a mozgása van.

Szóval én azt gondolom, hogy az Ih..

De mind a 2 t ha megnézed, nagyon nézd meg nincs-e repedve törve csavarodva stb stb....

Downhill!!

VTX
Kona Stinky vagy Iron Horse?

Ezek közt filózok már vagy egy hete.

Vaxi
szia.
irigykedve néztem végig a videót, nagyon élvezetes volt 😄
a cigányokra említett hasonlataidon megfeküdtem 😄DDD
Talán ez a táj az egyetlen, ami hiányzik Szegedbõl. 😞
Várjuk a következõ videót (és a térképet 😉)!

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

erre a túrára elmennék én is szivesen :😊😊

,,atomtámadás alatt is bringáznának" haha 😄😄😄😄😄😄

greg benz
Hosszú, de érdemes végignézni
Olyan megoldásokkal van tele ez a rendszer, hogy öröm nézni. Szerintem ennél finomabb cuccról nem is álmodhat egy bringás.

norbi56
Amikor beszúrtad az egyik videódat, megnéztem mindet! Már vártam az újat! Szeretem õket nézni😊

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

Üdv a Kollegáknak!

Én ezidáig téli álmot aludtam,úgyhogy a pénteki tekerésem csak állapotfelmérés volt,…akit érdekel megnézheti.

Videó itt:

http://www.youtube.com/watch?v=713EL6v37l8

vagy itt,ha a beszúrás nem sikerül:

http://cobranco.atw.hu/

http://cobranco.hu/

bardocz
Ha tudni akarod hány km-t mentél, hol mennyivel, térképet kapni errõl, akkor mindenképpen érdemes.
greg benz
Köszi😊
Inkább õk vigyázzanak rám!😛

gordon 24
Szép! Gratula!! Ízléses... Használd egészséggel, és vigyázz az autósokra:😄

Downhill!!

Ley Roland
Hát nemtudom. Majd talán kipróbálom valamikor.

MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |

bardocz
Miért szedne le akármennyit is?😄 GPS-en keresztül mûködik, az meg viszonylag ingyen van. A programot meg talán januárban le lehetett tölteni ingyen.
Mark007
Én is nézegettem már..De ha már van pénzem, inkább veszek vmibõl jobbat, szerszámot meg kölcsön kérek 😊

Ley Roland
És hány 1000FT-ot szedett le?😄DD

MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |

bardocz
Androidra van egy runkeeper pro nevû program. GPS-en keresztül figyeli, hogy merre tekerünk, vagy akár futunk, sétálunk, bármi. Tegnap kipróbáltam végre, és gyönyörûen figyelt mindent, térképen kirajzolja az útvonalat, szintmagasságot, sebességet. Az oldalukra meg fel lehet tölteni, így meg lehet osztani különbözõ közösségi portálokon is akár. Itt van a tegnapim, nem tudom meg tudjátok-e nézni.
greg benz
Ez tényleg elég jó, nekem sem ártana már valami hasonló, mert elég foghíjas a szerszámkészletem😛

Persze, bringát össze lehet vele rakni simán. Itt a tartósságon van a hangsúly inkább. Nekem már csak a monoblokk szerszám, kazetta leszedõ, meg kónuszkulcs hiányzik, de azért jó lenne így egyben minden😊.
Mark007
Elég sok minden benne van, és árban jobban megéri így, mint ha egyesével szednéd össze. Egy bringát össze lehet vele rakni, mi kell még?...😊
(bár 3 imbuszkulccsal, 2 fogóval, meg egy csõfogóval is sikerült szal...😄)

Sziasztok! Szerintetek egy ilyen mennyire éri meg? http://ebike.hu/etA/
Lehet beruházok rá, mert szerintem bõven jó árban van így egyben az összes szerszámmal/célszerszámmal.
rendben megpróbálom
köszönöm.

Mark007
Szervízben nem tudták megcsinálni? Akkor ott más gond van.
De én arra tippelnék, hogy nincs rászorítva rendesen. Gondolom Ahead-es.
Emeld meg, és mozgasd a villát elõre-hátra. Ha úgy is kotyog, akkor laza..
Ha nem..akkor tippem sincs, mi más mozoghat..Csak a villa belseje..

greg benz
Köszi😊

Sziasztok
Ismét hozzátok fordulok segítségért.
Sajnos már tavaly is jelentkezett ez a probléma és akkor sehogy sem sikerült megoldani
na szóval, mikor egy komolyabbat fékezem kottyanik egyet a kormány
( nem a teleszkóp ez egészen biztos). Talán a kormánycsapágy de ezt sajnos nem tudtam biztosan megállapítani.
Próbáltam meghúzni többször is de hiába, szervízbe is 6* vittem de nem tudták meghúzni úgy hogy ne adja ezt a fura hangot.
Esetleg van valakinek ötlete mitõl lehet és hogy hogyan lehet megcsinálni?

Nagyon szép lett a gép 😄

Lenovo ThinkPad T400; Sennheiser HD 201; Merida Matts TFS Trail 350D

Mark007
Eléggé jah..Buktam rajta egy tízest, azóta már eladtam😊

Nem hiszem. Mondta az eladó, hogy "szaréhugyé" ideadja, nem kell már neki..😊 Annyira nem érdekel, a lényeg, hogy mûködjön 😊

greg benz
Itt van még pár kép a géprõl, ha esetleg valakit érdekelne😊

greg benz
Lehet lopott😄 Majd nézd meg a feladó nevét, sokat elárulhat<#hehe>
Azzal a vázzal akkor csúnyán mellényúltál, jól át lettél cseszve a palánkon. Mert a leírásod alapján azon kívül, hogy valóban kerékpár váz volt, semmiben nem felelt meg annak amit te elvileg vettél<#idiota>

Mark007
Ez is 130mm-es, a sarutáv meg 128.
Volt egy régi favorit kõnehéz vázam..az 122-es volt. Még mindig meg van, porosodik.. Vettem egy vázat, amirõl azt mondta az illetõ, hogy 130-as.. Postán jött sajna, nem is én vettem át, és hát 124-es volt, meg singlespeed, úgyhogy befürödtem vele.
Fel is adtam, aztán kaptam egy mailt, hogy lenne egy pözsó váz. 😊

Bikamagon nézegettem az órákat, mert venni akartam..már ki is néztem ebikeon egyet, erre megláttam 2500-ért meghirdetve egyet.
Túl olcsónak tünt, de azért rákérdeztem, hátha megvan még..
1 hét után válaszolt az illetõ, hogy megvan még, jeladókkal, mindennel. Nem tudom miért ilyen olcsó, de nem is érdekel. Már postán van a cucc lassan 😊

greg benz
Hát igen, a 9es sor már széles annyira, hogy régi outikba ne férjen be. Mert ugye akkoriban a max az 6-os vagy talán 7es volt, így a vázak is ebben a méretben készültek. Nekem még a 7es is necces,elvileg a villasaru távolságom 126mm az agy pedig 130mm, de ennyi belefér még,oldalanként 2-2mm az egyáltalán nem sok😊
A flight deck óra nem kicsit volt mázli 3000ért😊 Hogy sikerült?

Mark007
Akkor nem a közelben 😊
Õszintén szólva, vicces, de én egy használt 9-es Tiagra fékváltókarra építettem bringát 😄 😄 Megszereztem elég olcsón. Úgyhogy mindenképp 9-es sort kellett beletennem..azt pedig nem nagyon fogadta egyik régi acél váz sem.
2-3 hónap alatt találtam egy pözsót, amibe belement.

A kerekek nekem megvoltak 30-ból fûzéssel mindennel, újan. Igaz, egy kazettatest csere lesz a közeljövõben, mert az használt volt..

Most pedig mázlim volt, és szereztem egy flight deck órát mindennel együtt 3000Ft-ért 😊

greg benz
7es sor van rajta. 8as is ráment volna asszem, de a váltókarok csak 7 sebességig kezelnek szóval maradtam a 7nél. Én megszoktam már a vázváltót, sõt most, hogy már pozícionált karok vannak, még könnyebb az egész. Nagy sebességnél meg nem valószínû, hogy váltanod kell, de ha igen az sem okoz különösebb gondot😊
Itt a környéken szoktam gurigázni, harkány-siklós-máriagyûd, drávaszabolcs, pécsre is bementem már párszor.

greg benz
Igen, rodi stylus felnik. kb 40km volt bennük úgy vettem õket, deda gumikkal (ami rajta van az nem az) ,vittoria belsõkkel együtt az egész 21ezer forint volt, szerintem elég jó ár. Megnéztem és csak a két tiagra agy meg a gumik kerülnének már kb. ennyibe. És akkor még nincs küllõ,felni,fûzés ára, belsõk,stb.

Mark007
Tudod a fékpofák szögét állítani? Tudtommal V-féknél van ilyen homorú-domború alátét kombó.
Ha jól tudom, akkor ha úgy állítod be, hogy a fékpofák eleje érje el elõször a felnit, akkor csökken a nyikorgás. Persze ha kõkemény a pofa, akkor nem fog megszünni. De én a helyedben elõször pofát cserélnék, mert az nyikorog, nem a féktest 😊

Mark007
😊 Jól látom, hogy stylus felnik? Enyém fehér, de ez is szép.
Hány sebességes sort erõszakoltál bele? 😊
Bár az alsócsöves váltást nem tudnám megszokni. Nagyobb sebességnél nem zavaró, hogy el kell engedned kormányt?
Jah és merre szoktál közlekedni vele?

greg benz
Köszi😊 Jóformán mindent Shimano 600 Ultegra alkatrészekre cseréltem

pajti
oops, egyel lejjebb
#16357-re

pajti
valami olcsóbb shimano-t

Vadnokedli
Pasz; V-féket legutoljára 10-11 évesen vettem assze még az akkori biciklimbe. 8 ezerért anno. XD Bike-Positive. 😄xd

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

mascarun
Ez a Trinity "V" fék amit kaptam a kerékpárhoz gyorsan elkezdett nyikorogni. -.-
Milyen fékbe lenne érdemes befektetni aminek még emberi ára van?

Mark007
Széép😊
Miféle alkatrészek vannak rajta?

greg benz
Sziasztok!

Jó rég nem jártam itt😊
Közben végre valahára, kb. 1 év vásárolgatás és szerelgetés után úgy tûnik véglegesen összeállt a Bianchi

Vadnokedli
amúgy a fekete erdõ talajba kb keverj bele 10-18% homokozó homokot 😄 vagy Löszt, mert a fekete elég nedves meg porhanyós. 😄 és így kicsit össze gyurva talán jó lesz. 😄

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

Cosmo1999
Thx a segítséget;D

CB:Mester,Krisztike Scania,Volvo,Man