Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SrAta
vegyél WTP Salt-ot vagy Royalt😄 1kiló csapággyal együtt😄 és 40bõl megvan😄

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

gordon 24
Nem azt mondom, de szerintem egy Saint kar sokkal szebb, és jobb is mint egy Raceface..

De persze az is bitang erõs. Csak nekem valahogy nem jön be.. Nem azért mert szar, vagy ilyenek, csak drága mint a méreg, és annyival nem tud többet.

És szerintem nem szépek a karjaik.. Szóval én tényleg nagyon nagyon Saint párti vagyok..

Downhill!!

Vadnokedli
Szóval akkor felejtõs?

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

Vadnokedli
Az biztos hogy keresettebb. 😄 Nekem is az van még; RaceFace-t akarok egy ilyen közép kategóriásat 40-60 körül. Csak nem tudom hogy tényleg költsek ennyit e rá vagy ne.

gordon 24
Nekem a Raceface nem jön be hajtásból. Kurva jó márka.a kormányom Stucnim az, de hajtást nem vennék belõle..

Downhill!!

Mark007
Konkrétan XT-t, vagy Hussefeltet(Truvativ) irt, a kettõ közül mondtam, hogy a truva keresetebb...

gordon 24
A Truva olcsó és erõs.

Az xt is okés. De drága. Szóval ha nincs sok pénz és erõs kart akarsz truva.

Ha van sok pénz akkor meg nem szabad semmin gondolkozni! Csak Saint!!!

Downhill!!

Vadnokedli
a Truvativot? nem a RaceFace-t? :K

SrAta
hussefeltem van, de akkor nem a hussefelt howitzer XR középcsapágyat vedd, hanem a truvativ hussefelt TEAM-et,mert az XR recseg, a TEAM viszont már fasza

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Vadnokedli
raceface akármelyik kb 😄xd

Mark007
Nem nagyon próbáltam egyiket sem, de truvativot jobban preferálják a DH-sok tudtommal. Biztos van oka

SrAta
hussefelt

xt

VTX
haver kérdi: Szerintetek melyik hajtás lenne jobb közepes/laza dh/fr-hoz az xt vagy hussefelt?

\"If you want peace, prepare for war!\"

chris82
Szerintem itt nézz körül:

Wikipédia

mojito10
Sziasztok!
Ezt ítéltem meg a kérdésemre legalkalmasabb topicnak. Szóval.. Valaki felhomályítana a pályakerékpár szabályaival kapcsolatban. Láttam egy közvetítést a tv-ben, de nem annyira sikerült megfejtenem. Látom, hogy körbe-körbe mennek meg, hogy meg van dõlve a pálya, meg vannak sprintek a körökön belül... de így kb ennyi az, ami leesett. ^^"

Köszi.

VTX
Hát valamit mégis kéne vennem szóval..

SrAta
hát nekem konám van Û(mivel még nemtudtam eladni úgyhogy van) szépvolt amíghasználtam, nagyon jó kis vas. Nagyon szerettem, csak a kisebb dirt-re szimpibb volt úgyhogy ezért lett másik. Amúgy a merevfarú DH-t azértírtam, mert olcsó és sztem jó 5let.
Amúgy egyiket se venném mivel pofátlanul öregek és megviseltek.

greg benz
Hát jah, az nem mindegy azért😊

Mark007
Most én is..De azért kiváncsi lennék, hogy most 5 bar van benne, vagy 12..😄

greg benz
Ja értem. Hát nem tudom.. én annyira nem is szoktam foglalkozni vele, fogdosom a gumit és mikor már jónak érzem addig fújom😄

Mark007
Prestára gondolok😊
Átalakító is megvan..de nekem azzal nem mutatja a benzinkútnál, hogy mennyi van benne..:S

greg benz
Nekem nem volt szingós a régi kerekem, az új meg fõleg nem az😊 Szelepátalakítót használok hozzá.

Ilyen Presta szelepem van

És ilyen átalakítót használok hozzá.

Mark007
Úgy értem 😊

gondolom neked is szingó szelepes.. Hogy fújod fel? Mert én konkrétan megszívtam vele tegnap. Bevittem a boltba, mert azt mondta, hogy majd megmérjük mennyi van benne.. Hát, 3 pumpa közül egyik sem nyomott bele, cserébe leeresztette, és az egyiknek még a nyomásmérõje is kiakadt..😄

Benzinkútnál meg nem méri, hogy mennyi van benne.

greg benz
Nem csak a váz volt ennyi, kompletten vettem ennyiért. Csak 105-ös cirádás szettel volt szerelve, meg ambrosio kerekekkel,stb😊 Tehát a vázon kívül gyakorlatilag mindent lecseréltem

Mark007
AAz szép..😊)
A vázad ilyen drága volt?
Nekem egy 10-es volt meg egy suntour mountech régi hátsó váltó, ezért jött a váz, csapágyai, nyereg, meg az elsõ váltó 😊

Szóval pontosan nem tudom, de köbö 90-100e a max.

greg benz
De amúgy ez is kívánatos.

Bianchi - 42000
Váz matrica - 1500
Fékkar - 15000
Nyereg - 7500
Fékek - 8000
Hajtómû - 8000
Bandázs - 3000
Gumik - 10000
Felnik - 22000
Váltók - 14000
Váltókar- 1900
Pedálok - 7600
Lánc - 4800
Sor,bowdenek,nyeregtáska, szerelés,egyebek - 8500

És a kulacsot stb-t nem számoltam hozzá, mert ugye az nem a bringa szerves része. Jó akkor ezzel az erõvel a nyeregtáska is lejön, szóval -2500😄

Mark007
Az tuti 😊
Tényleg.. Összesen neked mennyiben van a bianchi?

greg benz
Na mindegy kb leszarnám, geci szép és jó ez a bringa😄 És ennyiért ajándék

Mark007
Dehogyis.. Rohadtul merev. Drágább vázakban vannak ilyen ívek, amik csillapítják..de azért állítólag az acél vázak közelébe nem jut..

greg benz
Lehet hülyeséget mondok de asszem a karbon ilyen szempontból jobb, mert elnyeli a rezgéseket

Mark007
58-as nekem tökéletes lenne😄
De nem tetszik.. Persze..elfogadnám nem kérdés..😊 Tényleg..féláron van szinte..
Mondjuk, azthiszem, ha az acél váz merevnek hat, akkor ezen meghalnék..😄

greg benz
Igazán megrohadhat aki meg fogja venni😄

Vaxi
bazzeg 😮

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

greg benz
Most nézem csak, ultegra szettel..basszus ezzel valaki kurva jól jár

greg benz
Persze, a fékváltó kényelmesebb az egyértelmû, nem kell mesélni😊
Ez kb. azt a kurva! szint. Ha valaki elvinné 150ért (nekem kb annyiba van) a Bianchit rögtön akkor lehet erre hajlandó lennék lecserélni😄 Aztán persze ezt is az ízlésemhez igazítanám. De ez ennyiért parádés! Mondjuk az 58as váz már lehet nagy lenne nekem

Mark007
Hát. Próbáld ki egyszer a fékváltót 😊
Sokkal nagyobb kényelem, fõleg városban. Pl. ha hirtelen kéne megállni, és erõsebben fékezek, közben le tudok váltogatni, hogy ne induláskor kelljen szenvedni. Ez elég érdekes mutatvány lenne vázváltóval 😊
De hát azért meg lehet azt is szokni gondolom 😊

Már várom a flight decket..😊

greg benz
Persze, ezért mondtam, hogy nekem felejtõs a fékváltókar. Dura-t és hasonlókat nem fogok 50-80ezer forintért venni, Campához meg építhetném újra a rendszert, amit megint csak nem fogok.
A campa fékváltókarokat nem nehéz beszerezni, bikemagon is mindig látok belõle. Pl ez a xenon is nevetségesen olcsó, bár elég fapados is cserébe, élen például a mûanyag karral😊 De ha nem kéne az egész rendszert újraépíteni hozzá, akkor szerintem vennék egy olcsóbb Campa fékváltót, így viszont inkább maradok a vázváltónál, így, hogy már pozícionált úgysem olyan gáz, fõleg, hogy most az új sorral, lánccal úgy vált mint a parancsolat😊)

Mark007
És tényleg.
De szerintem egy Dura ace már túlzás lenne hobbi szintre.. 😊

Campa fékváltók fényévekkel jobban, csak hát akkor campa rendszert kell venni.. Azok meg drágábbak ha úgy nézed, meg nehezebb beszerezni..Persze nem lehetetlen 😊

greg benz
Én "használtan" (kb 40km volt bennük) vettem a kettõt 21ért😊 Tiagra agyakkal,vittoria belsõkkel, deda külsõkkel😊 Csak a két agy és a két külsõ kerülne ennyibe nagyjából.
Itt van a Dura ST-7900-as fékváltókar, annál minden bowden bemegy a bandázs alá.

És itt van egy Campa is példának, de a Campának asszem az összes fékváltókarja ilyen megoldású. Sajnos a shimanonál csak a legdrágább típusok

Mark007
Most kerestem, de nem találok olyan képet sehol, amin ne oldalt jönne ki a váltóbowden.
Ez speciel túl hosszúra van szabva szerintem 😊 De a látvány hasonló.
Engem nem zavar egyáltalán😊

A hátsó agy volt használtan 6, a többi új. nem tudom pontosan, A felni darabja 4e volt. Elsõ agy is 4e.
30-ban megállt az tuti. Plussz a gumik, ami 8e volt a kettõ együtt 😊

greg benz
Beszéltünk már errõl? Elfelejtettem😄 Te mennyiért vetted õket?
Bikemagot minden nap szinte óránként nézem meg, rá vagyok kattanva ne félj,szóval láttam már ezt meg azt😊 A kusza kábelek alatt erre a látványra gondoltam:

Örültem, hogy a rejtett bowdenes fékkarokkal sikerült eltûntetni a kormányon hülyén álló kábeleket, nem akarnám ezekkel helyettesíteni, még ha útban nincsenek is😊 Egyszerûen zavarna, szeretem a letisztult dolgokat. És sajnos még a 105ös fékváltókar is ilyen, asszem egyedül az ultegra és a dura ace ahol már rejtve van a fékváltókar összes bowdene.

Mark007
Pár sorral lejebb beszéltük, hogy nekem is stylus van amúgy 😊

Hát, a képeken nem látszik, de ez is rejtett bowden. Pontosabban a fékbowdenek futnak a bandázs alatt. A váltóké pedig oldalt jön ki, és mennek az alsócsõhöz. Ahol neked a váltókarok vannak, ott nekem 1-1 bowden feszítõ. De egyáltalán nem mennek összevissza, igazából észre sem veszed, hogy ott lennének 😊

Nézegesd a bikemag aprót gyakran. Mikor megvettem ezt, pár napra rá volt fent 105-ös fékváltókar(jobb-bal) szintén 15e-ért, és nem volt bajuk. Úgyhogy, ha mázlid van, te is kifoghatsz egy párt olcsón 😊

Felnit pedig nemadom, megszenvedtem érte 😊Utolsó két darabot vettem meg valószinûleg az egész országban, az egész raktárt áttúrták nekem 😄
Lett volna Vuelta airline 4-es, aztán rodi airline, de csak fekete volt.
Végül mikor letettem róla, hogy lesz fehér felnim, akkor szóltak, hogy mégiscsak találtak 2darabot 😊

greg benz
Bazz nekem is rodi stylus felnik vannak, csak nem fehér hanem fekete😄 Pedig nekem fehér lenne az ûberfasza😄 Nem cserélünk?😛PP

Fékváltókarra én is gondoltam amúgy, de nekem ez nagyon nem tetszik, hogy a sok bowden ott elõl ilyen hülyén tekereg össze-vissza. Shimanonál csak a csúcsmodelleknél van rejtett bowdenes fékváltókar ami egy vagyon lenne, vagy Campa-t vehetnék de az sem olcsó, plusz nem tudna valszeg a shimano cuccokkal dolgozni, meg hülyén is venné ki magát😄

Mark007
Köszi😊
Sok kép nincs róla egyelõre.
A vázat én is csak szerencsével találtam..pontosabban õ talált meg engem 😊 De ezt már leirtam.
Hát. Legfõképp Tiagra szint. A fékváltókarok, a hátsó váltó és az elsõ agy Tiagrák. A hátsó agy és az elsõ váltó 105-ös, de az agyon sajna kazettatestet kell majd cserélnem 😞
Acor fékek vannak rajta, használtan vettem 2 darab ezresért, de megfognak 😊
Hajtókar egy nagyon régi(~25év) Aero Coronado, összesen 540gr+csapágy.
Ez sem tökéletes, 42/52-es, ami kicsit nagy még így. Bár elférne, de szükségem lenne egy kis tányérra is, 30 körül.
Sor pedig Shimano CS-HG50-es(12-25 ha jól tudom fejbõl)
Kormány altrix, stucni BBB 120-as amivel megszívtam, mert 60-as kellene, de hát ez volt az akciós 😄
Nyereg selle Italia, grátiszként kaptam a vázhoz 😊
Pedálokról nem sokat tudok, japán klipszes, csak klipszek még nem vannak egyelõre 😊
Felnik Rodi Stylusok, Schwalbe Blizzard 23-as külsõkkel, BTS küllõk.

Szeretnék majd SPD-t,de hát drága a cipõ..

greg benz
Nagyon szép az a pug, mikor országútit akartam venni akkor elõször ezt a fajta peugeot vázat kerestem égen földön (van belõle többféle ugye, de nekem ilyen fehér kellett és ezzel a csíkozással), de aztán letettem róla mert egyszerûen nem találtam😊És így lett végül Bianchi😊
Tehetnél még róla pár képet, meg érdekelne a felszereltsége😊 Látom fékváltókar van

Mark007
Gondolom elfér 😊
A két általam épített bringa:

Vicces dolog outiról átülni montira..Mintha egy fapadról ülnél egy fotelbe..😊 Persze a sebesség az ára 😊

VTX
nem én mondtam, csak válaszoltam rá
amúgy szerinted melyik? 😄

SrAta
merevfarú dh?

bardocz

Ma este termése.