22335
11330766891279474906.jpg
  • SrAta
    elég nagy a sárférőhely a két kerék között...:D:D:D:
    Na a viccet félretéve:P Vmi oka biztos van hogy nem terjedt el...:P (Az egyik az hogy ocsmány, de vmi más is van:P o.O)
  • bardocz
    Ha aszfalt, akkor az jó, köszi.
  • Mark007
    Nekem tetszik..:)
  • SrAta
    Minden méretben:
    Schwalbe, Maxxis, Rubena, Mischlein , Continental. Én a Kendát nemigazán ajánlanám, de valaki azt szereti.
  • bmate17
    milyen márkájú gumit ajánlanátok 26x1,5-ös méretben?
  • DannyL
    Szerintem nem rossz. A legtöbb helyen alacsony gördülési ellenállású aszfaltból van. Amit esetleg hibaként lehet felhozni, az az, hogy egy két helyen a fák gyökerei feltolták az aszfaltot. Ott érdemes figyelni. De tedd fel nyugodtan a slick-et.
  • bardocz
    A balaton körüli bringaút tényleg jó minőségű aszfalt végig? Csak hogy felrakjam-e a slick gumit a biciklimre, és úgy induljak el, vagy a terep gumit hagyjam fent inkább.
  • gabeone
    Tudtok jó MTB akcióról, akár webáruházban is?
  • bardocz
    Ha csak a fogaskerekek lenének, akkor ennek egy mai verziója talán nem is lenne sokkal nehezebb, mint egy váltós gép, de a váz nehezebb emiatt, és gondolom közel sem olyan merev így.
  • DannyL
    Leginkább a súlya miatt gondolom. Illetve randa is mint a bűn (szubjektív). :)
  • DannyL
    Kötelezővé tenném a szoknyát is hozzá! :D
  • pajti
    Ha már az a fura/érdekes bicikliknél járunk, ezt kifejezetten nőknek ajánlanám:

• bardocz
    Hát az biztos, hogy lánc problémákkal nem kell küszködni, a fogaskerék meg nem fog egyhamar elkopni. De valószínű jó oka van, hogy nem terjedt el.
  • Mark007
    De jó:) Nekem tetszik az ötlet:)
  • pajti

• Rainbow15
    csavarhúzóval szoktam szétnyomni, azzal simán szétmegy, ha jó.
  • DJ RX7
    najó feladom. most feltöltöttem harmadszorra is és csak szarabb lett. sőt a kiegyenlítő tartály egyik csavar menete meg szétment. szerintem eladom az egészet úgy ahogy van. itt a városunkban meg nem csinálnak olajos fék szervizelést.
  • DJ RX7
    kiszívtam az olajat és szétszedtem az egészet. de a féktest egyik dugattyúját nem tudom visszanyomni sehogy sem. a féktestet meg nem tudom szétszedni annyira rá van szorítva a csavar.
  • Rainbow15
    Ha hosszú az út, akkor fent még töltesz rá olajat.
    Youtube-on vannak fent stroker légtelenítős videók :) És a hayes oldalán is le van írva, hogyan kell csinálni, nézd meg azt is.
  • Rainbow15
    Én olajcserét is csináltam, szóval szétszedtem a rendszert, kifújtam a csőből a mocskot, összeraktam.
    Utána alul felül kinyitottam. Alulra cső+fecskendő, levegőmentesen feltöltöttem, míg fent már buborékmentesen jött. Utána elkezded pumpálni, ha nem jön buborék, akkor légmentes. Még kicsit megkocogtatod a rendszert, aztán alul felül elzárod.
  • DJ RX7
    közben megcsináltam, de sajnos nem lett sokkal jobb. leírnád a te procedúrádat, hogy te hogyan csináltad meg? hátha másodjára jobban fog már sikerülni.
    előre is köszönöm!
  • Rainbow15
    hayesnél én is úgy csináltam, folyt a semmibe a fékkarnál az olaj, úgy is meglehet csinálni, csak olajos lesz a környezeted :)
  • DJ RX7
    annyival másabb a szitu, hogy a hayes-nél a fékkarnál van egy csavar amit ha kicsavarok akkor szabad lesz az út és ott ki tud folyni az olaj.
  • DJ RX7
    hayes stroker trail, azt hiszem 2008-as. de köszönöm az útmutatót! :)
  • SrAta
    Milyen fékről van szó?
    Mert a shimanokat egyszerű!
    1. Ott beállítod a kiegyenlítőtartályt a földdel vízszintesbe!
    2. Leveszed a fedelét, mivel vízszintes a talajjal, így nem folyik ki az olaj.
    3. A féktesten a légtelenítőcsapra ráteszed a csövet és a fecskendőt.
    4. 7es imbusszal kinyitod a csavart és közben elkezded a fecskendővel kiszívni belőle az olajat. Közben pumpálod a fékkart. Ha már úgy érzed, hogy nincs benn, akkor elzárod a csapot.
    5. Leveszed a csövet az elzárt csapról.
    6. Kinyomod az olajat a fecskendőből.
    7. új olajat szívsz bele úgy, hogy miután teleszívtad kinyomod belőle egy picit az olajat, hogy a csőben semmiképp se maradjon levegő.
    8. Ráhúzod a csapra, majd a csapot megnyitod fél-1/3 fordulatra és szép lassan elkezded beletolni addig, amig tele nem lesz olajjal a kiegyenlítőtartály.
    9. Ezután elzárod a csapot le a cső
    10. Ha televan elkezded csavarhúzóval kocogtatni a féktestet, meg a fékolajvezetéket, meg a kart, meg folyamatosan pumpálod a fékkart, amíg buborékokat látsz feljönni kb egy 5percig szórakozol vele, aztán ha már nem jönnek buborékok, akkor SZÍNÜLTIG nyomod a kiegyenítőtartály olajjal, onnan felülről, nem a féktest felől!
    11. Beleteszed a gumimembránt.
    12. ráhúzod a kiiegyenlítőtartály fedelét.
    13. örülsz, hogy van egy légtelen rövid útú féked:)
    Sok sikert!
  • DJ RX7
    sziasztok!
    vettem fecskendőt, fékolajat, meg csövet. szóval a féktesthez megvan minden. de a fékkarhoz nincs semmi. ha úgy csinálom meg, hogy egy zacskót rágumizok és abba folyatom az olajat az úgy jó? vagy muszáj, hogy teljesen légtelen legyen a fékkar is? szóval muszáj hozzá légtelenítő szett vagy meg lehet anélkül is oldani?
  • greg benz
    Úgy ám:DD
  • SrAta
    haha megerőszakolta az egered az órád:D
  • greg benz
    Na mindegy, megpróbálom távol tartani az órát az egeremtől, akkor nem lesz baj
  • greg benz
    Vagyis a beállítások nem törlődtek, ez jó. De minden nullázásnál újra végig kell menni a beállításokon? Mert ez így fura
  • greg benz
    Jah így másodszorra már hamar megvolt,hogy tudom mit hogy kell rögtön:D
    Tusy: Van hozzá leírás csak már nem tudom hova raktam:D De most kipróbáltam amit mondtál, és nem is tudom mi történt:D
    Megjelent a képen kb egy ilyen ábra:

<<---->> meg egy kis elem ikon. és most sikerült megint minden beállítást törölnöm,szupi:D
  • Tusy
    - leírást nem kaptál hozzá? Ha az alsó 2 gombot elég sokáig folyamatosan nyomva tartod akkor is reseteli
  • popzu
    nemvészes azt azért beállítani... nem egy hosszú művelet
  • greg benz
    Igen, csak akkor állíthatok be mindent újra:D De úgy tűnik csak ez lesz a megoldás..
  • popzu
    kinyitod hátul,kiveszed elemet,arra a kis körre ami felül van reset talán rányomsz egy tollal vagy csavarhuzoval
  • greg benz
    Ez működik is, de a total odo-t egyszerűen nem tudom nullázni..a szervíz intervallum beállítást hozza rá be
  • popzu
    fogod alul a jobb gombot addig nyomogatod amíg nem megy el trip distance-ig ha odaér akkor folyamatosan hosszan addig nyomod az alsó baloldalit amíg nem nullázódik le
  • greg benz
    Hát nem tudom, sehogy sem sikerül lenullázni.. a szervízintervallum beállítást hozza elő
  • popzu
    fent ugye 1 nagy gomb lent 2 kicsi rámész a tripdistance mondjuk és hosszan nyomod az alsó bal oldalit.szerintem totalnál is így megy
  • greg benz
    Nem tudja valamelyikőtök, hogy hogyan lehet ezt a lidl-s órát nullázni? Nem teljesen gondoltam, hanem hogy az aktuális menetet nulláról indítsam, ne legyen benne az előző. Amúgy tegnap este a vezeték nélküli egerem mellé raktam, és elég faszán bezavarta:D Belerakott kb 800km-t amíg aludtam:D Ebből kifolyólag azt is megmondhatná valaki, hogy a total odo-t hogy lehet nullázni:D
    Köszi