22335
-
#17612 elég nagy a sárférőhely a két kerék között...:D:D:D:
Na a viccet félretéve:P Vmi oka biztos van hogy nem terjedt el...:P (Az egyik az hogy ocsmány, de vmi más is van:P o.O)
-
#17611 Ha aszfalt, akkor az jó, köszi. -
#17610 Nekem tetszik..:)
-
#17609 Minden méretben:
Schwalbe, Maxxis, Rubena, Mischlein , Continental. Én a Kendát nemigazán ajánlanám, de valaki azt szereti. -
bmate17 #17608 milyen márkájú gumit ajánlanátok 26x1,5-ös méretben? -
#17607 Szerintem nem rossz. A legtöbb helyen alacsony gördülési ellenállású aszfaltból van. Amit esetleg hibaként lehet felhozni, az az, hogy egy két helyen a fák gyökerei feltolták az aszfaltot. Ott érdemes figyelni. De tedd fel nyugodtan a slick-et. -
#17606 A balaton körüli bringaút tényleg jó minőségű aszfalt végig? Csak hogy felrakjam-e a slick gumit a biciklimre, és úgy induljak el, vagy a terep gumit hagyjam fent inkább. -
gabeone #17605 Tudtok jó MTB akcióról, akár webáruházban is? -
#17604 Ha csak a fogaskerekek lenének, akkor ennek egy mai verziója talán nem is lenne sokkal nehezebb, mint egy váltós gép, de a váz nehezebb emiatt, és gondolom közel sem olyan merev így. -
#17603 Leginkább a súlya miatt gondolom. Illetve randa is mint a bűn (szubjektív). :) -
#17602 Kötelezővé tenném a szoknyát is hozzá! :D -
#17601 Ha már az a fura/érdekes bicikliknél járunk, ezt kifejezetten nőknek ajánlanám:
-
#17600 Hát az biztos, hogy lánc problémákkal nem kell küszködni, a fogaskerék meg nem fog egyhamar elkopni. De valószínű jó oka van, hogy nem terjedt el. -
#17599 De jó:) Nekem tetszik az ötlet:) -
-
Rainbow15 #17597 csavarhúzóval szoktam szétnyomni, azzal simán szétmegy, ha jó. -
#17596 najó feladom. most feltöltöttem harmadszorra is és csak szarabb lett. sőt a kiegyenlítő tartály egyik csavar menete meg szétment. szerintem eladom az egészet úgy ahogy van. itt a városunkban meg nem csinálnak olajos fék szervizelést. -
#17595 kiszívtam az olajat és szétszedtem az egészet. de a féktest egyik dugattyúját nem tudom visszanyomni sehogy sem. a féktestet meg nem tudom szétszedni annyira rá van szorítva a csavar. -
Rainbow15 #17594 Ha hosszú az út, akkor fent még töltesz rá olajat.
Youtube-on vannak fent stroker légtelenítős videók :) És a hayes oldalán is le van írva, hogyan kell csinálni, nézd meg azt is. -
Rainbow15 #17593 Én olajcserét is csináltam, szóval szétszedtem a rendszert, kifújtam a csőből a mocskot, összeraktam.
Utána alul felül kinyitottam. Alulra cső+fecskendő, levegőmentesen feltöltöttem, míg fent már buborékmentesen jött. Utána elkezded pumpálni, ha nem jön buborék, akkor légmentes. Még kicsit megkocogtatod a rendszert, aztán alul felül elzárod. -
#17592 közben megcsináltam, de sajnos nem lett sokkal jobb. leírnád a te procedúrádat, hogy te hogyan csináltad meg? hátha másodjára jobban fog már sikerülni.
előre is köszönöm! -
Rainbow15 #17591 hayesnél én is úgy csináltam, folyt a semmibe a fékkarnál az olaj, úgy is meglehet csinálni, csak olajos lesz a környezeted :) -
#17590 annyival másabb a szitu, hogy a hayes-nél a fékkarnál van egy csavar amit ha kicsavarok akkor szabad lesz az út és ott ki tud folyni az olaj. -
#17589 hayes stroker trail, azt hiszem 2008-as. de köszönöm az útmutatót! :) -
#17588 Milyen fékről van szó?
Mert a shimanokat egyszerű!
1. Ott beállítod a kiegyenlítőtartályt a földdel vízszintesbe!
2. Leveszed a fedelét, mivel vízszintes a talajjal, így nem folyik ki az olaj.
3. A féktesten a légtelenítőcsapra ráteszed a csövet és a fecskendőt.
4. 7es imbusszal kinyitod a csavart és közben elkezded a fecskendővel kiszívni belőle az olajat. Közben pumpálod a fékkart. Ha már úgy érzed, hogy nincs benn, akkor elzárod a csapot.
5. Leveszed a csövet az elzárt csapról.
6. Kinyomod az olajat a fecskendőből.
7. új olajat szívsz bele úgy, hogy miután teleszívtad kinyomod belőle egy picit az olajat, hogy a csőben semmiképp se maradjon levegő.
8. Ráhúzod a csapra, majd a csapot megnyitod fél-1/3 fordulatra és szép lassan elkezded beletolni addig, amig tele nem lesz olajjal a kiegyenlítőtartály.
9. Ezután elzárod a csapot le a cső
10. Ha televan elkezded csavarhúzóval kocogtatni a féktestet, meg a fékolajvezetéket, meg a kart, meg folyamatosan pumpálod a fékkart, amíg buborékokat látsz feljönni kb egy 5percig szórakozol vele, aztán ha már nem jönnek buborékok, akkor SZÍNÜLTIG nyomod a kiegyenítőtartály olajjal, onnan felülről, nem a féktest felől!
11. Beleteszed a gumimembránt.
12. ráhúzod a kiiegyenlítőtartály fedelét.
13. örülsz, hogy van egy légtelen rövid útú féked:)
Sok sikert! -
#17587 sziasztok!
vettem fecskendőt, fékolajat, meg csövet. szóval a féktesthez megvan minden. de a fékkarhoz nincs semmi. ha úgy csinálom meg, hogy egy zacskót rágumizok és abba folyatom az olajat az úgy jó? vagy muszáj, hogy teljesen légtelen legyen a fékkar is? szóval muszáj hozzá légtelenítő szett vagy meg lehet anélkül is oldani? -
#17586 Úgy ám:DD -
#17585 haha megerőszakolta az egered az órád:D -
#17584 Na mindegy, megpróbálom távol tartani az órát az egeremtől, akkor nem lesz baj -
#17583 Vagyis a beállítások nem törlődtek, ez jó. De minden nullázásnál újra végig kell menni a beállításokon? Mert ez így fura -
#17582 Jah így másodszorra már hamar megvolt,hogy tudom mit hogy kell rögtön:D
Tusy: Van hozzá leírás csak már nem tudom hova raktam:D De most kipróbáltam amit mondtál, és nem is tudom mi történt:D
Megjelent a képen kb egy ilyen ábra:
<<---->> meg egy kis elem ikon. és most sikerült megint minden beállítást törölnöm,szupi:D -
Tusy #17581 - leírást nem kaptál hozzá? Ha az alsó 2 gombot elég sokáig folyamatosan nyomva tartod akkor is reseteli -
#17580 nemvészes azt azért beállítani... nem egy hosszú művelet -
#17579 Igen, csak akkor állíthatok be mindent újra:D De úgy tűnik csak ez lesz a megoldás.. -
#17578 kinyitod hátul,kiveszed elemet,arra a kis körre ami felül van reset talán rányomsz egy tollal vagy csavarhuzoval -
#17577 Ez működik is, de a total odo-t egyszerűen nem tudom nullázni..a szervíz intervallum beállítást hozza rá be -
#17576 fogod alul a jobb gombot addig nyomogatod amíg nem megy el trip distance-ig ha odaér akkor folyamatosan hosszan addig nyomod az alsó baloldalit amíg nem nullázódik le -
#17575 Hát nem tudom, sehogy sem sikerül lenullázni.. a szervízintervallum beállítást hozza elő -
#17574 fent ugye 1 nagy gomb lent 2 kicsi rámész a tripdistance mondjuk és hosszan nyomod az alsó bal oldalit.szerintem totalnál is így megy -
#17573 Nem tudja valamelyikőtök, hogy hogyan lehet ezt a lidl-s órát nullázni? Nem teljesen gondoltam, hanem hogy az aktuális menetet nulláról indítsam, ne legyen benne az előző. Amúgy tegnap este a vezeték nélküli egerem mellé raktam, és elég faszán bezavarta:D Belerakott kb 800km-t amíg aludtam:D Ebből kifolyólag azt is megmondhatná valaki, hogy a total odo-t hogy lehet nullázni:D
Köszi