Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mark007
Húú..ez nagyon szép, felszereltsége is bõven jó😊
110-et megérne szerintem 😊 Ráadásul az eladó is korrektnek tünik.

fook
Azért fog majd kelleni a népnek , mert ez lesz a nagyok bicóján is 😊

Amúgy ti melyiket vennétek meg ?
Lentebb írt Merida TFS500 V
vagy : ezt

Az én szívem a Magellan felé húz.😊

Mark007
Jah, csak majd évente cserélhetsz olajat..😊
Õszintén szólva nem értem, minek ez a népnek 😄
Az a pár gramm aztán marha sok..

Vadnokedli
gondolom nem lazul meg mint a bovden;nem nyúlik ugye. nem állítódik el. 😄

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

Máté94
Hát mivel se SRAM, se Shimano nem állt elõ ilyen váltóval, így érhetõ, hogy drága. Engem érdekel, hogy milyen és hogyan mûködik. Mennyivel jobb, mint a bowdenes társai? 😊
Vadnokedli
500 Ezer forint magyar adóval vámmal mindennel kb 😄

Máté94
Alul le van írva az ára... 😄
SrAta
a fék is drágább, akkor ez miért lenne olcsóbb, fõleg hogy ez lényegesen bonyolultabb vagyis hát nemtom elv nem de franctuggya hogy oldják meg a profik....

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Mark007
Hát..Valahogy feleslegesnek érzem.. Bár ha nem drágább mint a bowdenes, amit kétlek, akkor tán elterjedhet.

Mark007
Jah mármint, elõl 2 tányér, hátul 5ös sor 😊

SrAta
a 2 5 az olyan mint ami nekem van😄 32/18😄

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Mark007
Hát, igen.. Épp ezért gondolom, hogy munkába menet szerintem nem szeretne leizzadni teljesen 😊

De ha én munkába járáshoz akarnék bringát, akkor vmi olcsó használt outit néznék, 2/5-ös hajtással aztán csókolom..nem is drága, normális minõségû alkatrészek vannak rajta.

Vadnokedli
nekem 46/16 ás hegyet mászni se nehéz vele elhiheted; csak kicsit öhöm köhöm; erõteljesen kell vele tekerni. Meg hát nem lehetetlen; Túúúúr De Francon is így tolják kb max kis eltéréssel. 😄

Mark007
Õszintén szólva beleférhet, de ott is vannak dombok, vagy tévedek?
Én singlespeedet csak alföldön használnék, nem szivesen mászok hegyet 44/14 pölö😄 Bár sosenem volt singlem..

Megvannak a klipszek..áhh..elképesztõ, hogy mennyivel kényelmesebb, és gyorsabb így..pedig csak egy acél kosár, meg egy szíj.. Mondjuk hozzá kell szokni, elsõre a kerítés fogott meg...😊 Megszoktam, hogy úgy állok meg, hogy egyensúlyozok még egy kicsit, mikor már állok..csak most nem sikerült leugrani valamiért..😊

Vadnokedli
Miért ne esélyes Pestre a Singlespeed? Szerintem legesélyesebb; városi közlekedésre. 😄 Persze én ehhez vagyok szokva szóval én nem tudom kinek mi a jó.

Mark007
Akkor singlespeed oda nem esélyes gondolom.
Van valami elképzelésed? Outi, monti? Meg mennyid is lenne rá?

Mark007
Milyen stílusú bringa az?
Nem jobb az a hidrás, ha nem kell nagyon nagy fékerõ. Drágább is, karbantartása is drágább.. Hátra meg egyenesen felesleges véleményem szerint..
Nem akarlak lebeszélni persze, te döntésed, de ha nincs elkopva, törve, tehát nem szorulsz rá, hogy tényleg cserélj láncot, sort, váltókat, karokat, akkor felesleges szerintem..

az a helyzet, hogy szeretnék rá hidrás féket, most mechanikus van ,de a hidrásnál jobb nincs.
ugyebár ahhoz kell fékkar is.Azért kérdeztem mert ha veszek váltókart(mert azt mindenképpen vennem kell), milyet vegyek,
8 asat vagy 9 eset.Ha esetleg vennék 9 es váltót akkor valószínûleg csak a deore ig mennek él.

chris82
Budapesten tekerek.

norbi56
Milyen bringád van? Akkor érdemes cserélni a fogsort ha már teljes új váltószettet is veszel, mondjuk egy xt-t akkor ahhoz már illik egy 9es sor, de egyébként fölösleges.

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

értem,köszi

norbi56
Azt mondtad hogy 500-as igaz? Akkor 70-80 ért mindenképpen érdemes!😊

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

Mark007
Melyik város? Esetleg valami singlespeed?

Mark007
Nem éri meg. Miért kellene az a +1 fogaskerék?
A 9-es már egy új rendszer, keskenyebb az egész, hogy elférjen. Tehát ha 9-eset szeretnél, akkor az egész sort cserélned kell, meg persze 9-es váltó+váltókar..
Ha nem versenyszinten tekersz, sztem nem éri meg váltani.
Én nekem csak azért van 9-es, mert 8-ast nehezebb lassan beszerezni..

Sziasztok!
Szeretnék venni új váltórendszert, és a 9 fokozaton gondolkodom.
Nem tudom, hogy ez mennyire érné meg.
Sajnos jelenleg csak 8 van és az a kérdésem, hogy lehet-e még egy 9. koszorút rárakni, vagy újat kell venni.

chris82
Rendben

DannyL
Nagy lesz neked. 19"-osokat nézegesd.

MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu

chris82
Városba, munkába járásra.
Ha esetleg tudtok valamit, szívesen veszem az ötletet 😊 (189cm magas vagyok)
kösz

Mark007
Ennyit nem ér.. Elég gyenge alkatrészek így ránézésre.
Mire kellene?

chris82
Ez milyen : Caprine Forest

greg benz
Na jah😊

Mark007
Valamit valamiért 😉

greg benz
Jó a klipsz is, persze. Csak abból asszem nehezebb kivenni a lábadat

Mark007
Persze, ez tény😊 De van mikor bringával megyek be a városba, aztán az se kellemes, hogy cserélgetem a pedált, mikor melyik kell..
Ezért maradtam a klipsznél. Remélem jó lesz.

greg benz
Nekem csodák csodájára nincs vele semmi problémám,ha a tavalyi szezont is számolom akkor már majdnem 3000 km-t letekertem így😄 A szerelõm is többször rákérdezett,hogy nem vágja-e a lábam a pedál, mondtam, hogy nem😊
Van amúgy olyan spd cipõ amiben lehet sétálni. De én olyat néztem ki amiben nem igazán lehet,nekem nem is szempont mivel ha felveszem a bringás cipõt,ruhát, stb-t, akkor nem sétálgatni fogok feltehetõleg, hanem bringázni😊

Mark007
Akkor ugyanaz, ami nekem van..😊 Csak így elég kényelmetlen, plusz a lábam is becsúszik, így a talpam közepével tekerek..
SPD tetszene, de a cipõk nagyon nem. Ráadásul abban nem is ajánlatos sétálni nagyon..

greg benz
Hát az tényleg mázli volt akkor😊
Van már itthon egy vadi új spd pedálom, de cipõm még nincs hozzá, így egy klipszes pedált használok, klipsz nélkül😄

Mark007
Szebb tényleg 😊
Nekem meg végre meglesz a klipszem, meg jeladót is sikerül majd szerezni végre 😊
Ma meg majdnem feldaraboltam a gumikat.. Próbálgattam mennyire is lehet dönteni kanyarban.. Túl gyorsan jöttem, nem mertem jobban dönteni, és a korlát meg közeledett 😊 útpadkán meg sörösüvegek széttörve, amibe pont belementem. 5-6 méteren keresztül kavicságyban. És eléggé meglepõdtem, mikor még csak defektet sem kaptam..Mázli..
SPD-t használsz amúgy?

fook
Azthiszem hogy 2008-as , gyöngyhátfehér , Merida X mission felszerelés. kevés km-el , megbízható forrásból , alig használtan , garázsban tartva , szerined(szerintetek) megéri olyan 70-75 max. 80 körül ?

greg benz
Ismét alakítottam kicsit a Bianchin😊 Lecseréltem a szürke feliratokat fehér színûre, így sokkal jobban mutat szerintem. A feliratok melletti kis "motívumot" még valahogy meg kell majd csináltatnom szintén fehér színû matricából. Csak még nem tudom hol,hogyan,kivel.. 😊

Mark007
Pontosan nem tudom, engem is érdekelne.. A lámpával tökéletesen egyetértek, de a prizmákkal nagyon nem, szintúgy a láthatósági-vitorlával sem..
Egyedül a pedál prizmának van értelme lámpákkal, szóval az tutibiztos, hogy nem fogok felaggatni prizmákat a bringára..

mascarun
Üdv!

Hol tudok tájékozódni arról hogy most pontosan mi lett kötelezõ a kerékpárok felszereltségét illetõen? Gondolok itt a kerékprizmák, láthatósági mellény és társaira.

Köszönet!

SrAta
nekema középcsapágy ment szét és az csinálja ezt... de nelegyen igazam...

Mark007
Elég valószinû, hogy 2 év alatt elkopott a láncod😊
Próbáld meg kitakarítani ahogy irtad, ha úgyse, vidd el egy boltba, nézzétek meg a nyúlását..ha már csereérett, akkor csere, és kész.
persze lehet, hogy a sor is kopott..

Hunter of Deer
Hali!
Lenne egy olyan problémám hogy amikor hajtom a bringát olyan érzésem van mintha kicsit darálna a lánc (nem is tudom hogyan irjam le) a lényeg hogy a lánc egyenesen fut szal nincs semmi keresztbe váltás stb. 2 éves a bringa, truvativ isoflow hajtás deore 9es koszorú és deore lánc van rajta. lehetséges hogy 2 év alatt így elhasználódott a lánc? (nagyon remélem hogy nem a hajtásnak / fogaskoszorúnak van baja) télen nyáron járok vele (melóba oda vissza 20km + amikor kell akkor máshova is). azon is gondolkodtam hogy a téli használat során a láncszemek forgásához ment be az apró kavics stb és azért csinálja, lehet lekéne venni és beásztatni brigéciolba vagy valami aztan beolajozni.
bocsi hogy ilyen hosszan írtam le 1-2 tapasztalat jöhet ezzel a témával kapcsolatban, esetleg a hajtás / koszorúk élettartamával kapcsolatban. köszike!

H87-D3H/i5 4570*3,6/2*8GB Kingston/Gigabyte Extreme Gaming 1070/ 8TB HDD/Samsung 840 120GB SSD/ 650W/Razer Deathadder 2013/Logitech G15/Logitech Z3 2.1/Dell P2414H/NZXT H440/LGUH635v 4k

Vadnokedli
Share.

attól még õsrégi, lestrapált, gyenge a felszereltsége és még szarul is néz ki.

norbi56
Teljesen! Semmi nem volt még vele, gyári alkatrészekkel sem volt még gond, csapágyakkal sem. Szóval hajrá, nyugodtan megveheted. Milyen évjárat? Ha '09 akkor ugyan az mint az én vázam😊

Miért? A giant újra van csapágyazva.