22335
11330766891279474906.jpg
  • greg benz
    Hát ha sötétben mész akkor neked is érdeked, hogy legyen valami világító cucc a bringádon. Egyébként van például küllőkre húzható fényvisszaverő csík is (nem küllőprizma!), az kifejezetten jól néz ki, és ha valami, akkor az észrevehető

katt
  • Knabb
    Köszi eztis, elmentettem... De holnapra tényleg csak annyi kell, hogy ne legyek annyira paranoid, és ha kell akkor még az autósok is lássanak.
  • greg benz
    Ha tudsz internetről rendelni és van dombornyomott kártyád is akkor előre mindenképp ezt ajánlom, haverom is ilyet használ, és annyira megtetszett az övé, hogy már én is:) Szerintem ilyen árfekvésben még csak hasonló fényerővel bíró lámpát sem fogsz találni. (érdemes megnézni a képeket és a videókat az oldalon)
    Hátra pedig (bár nem a legolcsóbb, de amit az első lámpán megpsóroltál inkább erre költsd!) Blackburn Mars 3.0 amit én javasolnék, a képen az én bringám és lámpám van, szóval nem csak látatlanban ajánlom.
    Írtad, hogy sürgősen kell, szóval lehet nem sokra mész az én linkjeimmel, mert az első lámpával jó 2-3 hetet kell várnod mire megérkezik:) De megéri szerintem.
  • ba32107
    Baszki, én 2000-ért vettem egy ennél sokkal szarabbat :(
  • Knabb
    Vao, köszönöm szépen, ez jólesz, és kösz a gyors választ is ;)
  • bardocz
    Ezt használtuk sötétben tekerésnél, illetve este a sátorban, meg körülötte, ahova a tűz fénye már nem jutott el, nekem eléggé bevált.
  • Knabb
    Hellosziasztok
    Öamm tudnátok ajánlani gyorsan, meglehetősen olcsó, első hátsó biciklilámpát? Csak az a lényeg, hogy a kékek ne csapjanak meg, ha meglátnak nélküle. Köszi előre is :)
  • greg benz
    Köszi a válaszokat, megpróbálom majd:)
  • SrAta
    brigéciol shell kuton, mol kuton is van de én a praktikerben vettem!
  • Mark007
    Benzinkutat próbálgasd. MOL kútnál vettem multkor.
    Féktisztítót is vettem nemrég, nekem annyira nem jött be, bár attól függ mire kéne. Ezzel le lehet fújni a zsírt, de utána vízzel is lekell mosni azonnal, mert ugyanúgy visszaszárad a kosz.
  • bardocz
    Így, hogy volt szállásunk minden napra ingyen, kb 10k-ból megvolt az egész vonatjeggyel.
  • DannyL
    Autósboltban szokott lenni, azzal mossák a kocsik motorját.
  • greg benz
    És persze ba32107-nek is köszi
  • greg benz
    Köszi, akkor majd ilyet is keresek
  • DJ RX7
    igen. 500 ml, 600-1000 Ft körül van.
  • greg benz
    És olyat hol kapok? Autós bolt? Szempont mondjuk az is, hogy melyik az olcsóbb, mert én elég gyakran tisztítom a bringát, így viszonylag sokat használok (használnék) a szerből
  • DJ RX7
    szerintem féktisztító is ugyanúgy megteszi a dolgát.
  • ba32107
    Praktiker, esetleg festékbolt lenne a tippem
  • greg benz
    Valaki árulja már el hol a tökömben lehet brigéciolt venni, mert sehol nem kaptunk
    Benzinkút,tesco ezeket néztük már...
  • ba32107
    Aham köszi az infókat :) Sajnos havernak nincs pénze / ideje rá, úgyhogy valószínűleg halasztjuk jövőre...
  • greg benz
    Igen, jól el lehet picsázni:D Vagy utánafutni, sőt ott volt a bringa,utána lehet menni..
  • pajti
    Én is csak néztem hogy simán elsétál a fószer.. De hát mit lehet tenni ilyenkor?
  • greg benz
    A helyükben én jól el is vertem volna a buzit
  • pajti
  • DannyL
    ERRE aztán marhára kell az eggbeater. Elképzelem ahogy Pierre leszáll a yacht-ról és már húzza is a klipszes cipőt, hogy elmenjen a fél millás palack borért 500m-t.
  • bardocz
    Hát mi szombaton indultunk, és szerdán jöttünk haza, egyáltalán nem siettünk, reggelente 12 előtt csak egy nap sikerült elindulni.
    Nekem az első két napon nagyon fájt a térdem, bal lábbal alig bírtam tekerni, az megerőltető volt, meg folyton rám kellett várni, de végül elmúlt ez, és többnyire elöl mentem, meg el se fáradtam igazán.
    A szállást úgy oldottuk meg, hogy két nap nyaralóban, két nap meg vadkemping. Hatan mentünk, 3 sátor bőven elég volt úgy, hogy még a cuccokat is berakhattuk. Én zárakat, ruhát, hálózsákot, meg polifoam-ot vittem, nameg kaja, pia.
    A terep nem lenne olyan vészes, csak nekünk volt olyan nap, amikor végig szembeszél volt. Emelkedők vannak, de kibírhatók mind, nameg utána úgyis ott a lejtő, ami néhol kifejezetten élvezetes. Az út minősége olyan össze-vissza, van, ahol isteni, van, ahol a fák gyökere feltúrta, és ehhez még keskeny is. Mi is mind montival mentünk, szerelni szintén nem tudunk, csak defekt, meg fék beállítás, de ez elég volt. Egyik srácnak kellett volna egy új hátsó agy, mert a kb 130 kilótól, ami terhelte, el kezdett lötyögni.
    Az egész túra viszont letudható 2 nap alatt, egyik lány a társaságból már megcsinálta úgy egyszer.
  • ba32107
    Aham, hát ja én is defektre gondoltam max. Az a gond hogy igazából viszonyítási alapon nincs hogy mennyit bírnék, mert szoktam rendszeresen bringázni, de csak a hegyekben, és ott ugye folyamatos fel-le van, és jobban kifárad az ember. Hosszabb távú sík utas túrát még nem csináltam.

Mi oda és vissza biztosan vonattal mennénk. Nekem csak úgy férne bele, hogy péntek délután indulni, este megaludni haver nyaralójában fenyvesen, másnap kora reggel indulás, este sátorban alvás, és vasárnap ahol ránkesteledik indulás haza vonattal. Sajnos nekem csak így jönne össze, mert nem nagyon tudok szabadnapot kérni. Ez talán még tartható is lenne :)
  • S2000
    Jók a videóid, szinte az összes biciklist megnéztem:D

#17664: Én is most gondolkoztam egy Balaton körüli úton, én három napra lőttem be magamnak, így oda és vissza úttal együtt kb. 100km/napot kéne tekernem, ami talán számomra még a pont vállalható kategória:) Egyedül még a szállás az, amiről fogalmam sincs, hogy oldanám meg:D
    Szerintem a mtb nem lenne akadály, gondolom nem 2.2, 2.4 meg ilyen lufi gumijaid vannak:)
    Az úton szerintem max. defekt ami szóba jöhet, azt meg tudod orvosolni:) Alap szerszámok persze nem ártanak, fékhez imbuszkulcs meg ilyenek, tuti akkor lazulna le ha nem vinnél magaddal...:)
  • ba32107
    Nagyon megtetszett ez az ötlet. Írnál egy kicsit róla? Hány napot voltatok, hol aludtatok? Milyen a terep (mennyi nagy domb van)?

Jó lenne még nyáron bevállalni egy ilyen túrát. Egy hétvégre kevés rá (munka miatt érdekel)? Szerinted/szerintetek el merjünk indulni úgy a haverommal, hogy:
    - mindkettőnknek MTB-je van
    - szerelésben nem igazán vagyunk jártasak (féket beállítani, belsőt kicserélni még tudnék, komolyabb dolgot nem igazán)
    - annyira nem is vagyunk edzettek
    - viszont kalandvágyunk bőven van :)
  • ba32107
    Mennyire megerőltető egy ilyen túra és kb. meddig tart? Milyen cuccokat vittetek?
  • bardocz
    Befejeztük a balaton körbetekerést. Megpakolva a bicó 20 kiló volt, minden sallang nélkül 11.9. Ha ezt mind a hátamon kellett volna vinnem...:)
  • cobranco
    Nem tudom ki hogy van vele,de én már nagyon unom ezt az angliai időjárást,remélem, már nem tart sokáig...addig is itt egy kis izelitő abból,hogy volt már az idén 30 fok:

Videó itt:

...és-remélem-nemsokára lesz is még...
  • Mark007
    Véleményem szerint én még annyit sem ölnék bele.
    Egy Suntour XCM is elég neked. Mozog rendesen, annyit ami neked kell, és fele annyiba kerül.
    Sajnos arról ne álmodj, hogy vajpuha mozgást kapsz ilyen kategóriában, de a merev villához képest nagy lesz a különbség:)
  • DannyL
    Sokat ne invesztálj bele a dologba ha csak városban fogod használni. Egy rugós Rock Shox Dart 2 vagy 3 bőven elég lesz mindenre. Szerintem.
  • Nyiri
    Hali!

Lenne egy-két kérdésem MTB-vel kapcsolatban. Van egy keróm ami elől fix villás és gondoltam hogy átszerelném telósra. Hobbi biciklis vagyok. Csak a mozgás miatt kell. Városban, bicikliúton, néha közúton kerózom. Milyen villát érdemes venni (nem akarok egy vagyont költeni). Egyáltalán érdemes? Komfortérzete jobb? Mert amúgy városban nagyon ráz a keró. Tehát a döccenőknél merev.

Ha úgy döntök hogy cserélem, akkor milyen méreteket kell venni? Hogyan tudom lemérni? Tudom van villanyak átmérő és nyak hossz. Ezek valszeg szabványosak. Mostani villa nyakátmérője szvsz 1.1/8" mivel olyan 3,1cm a villanyak külső átmérője ebből tippelem hogy a belső olyan 1.1/8" lehet.
  • DJ RX7
    megjött a fék. tényleg hosszú az útja. még nem fog annyira nagyon patentül, de bekopik és utána jó lesz. külsőre kurva jól néz ki a cucc.

lámpák is adják nagyon. :D
  • Mark007
    Naháttő..a baloldali se nem semmi..:D
    Duplavállas egysebi
  • DJ RX7
    már ne haragudjon meg a világ, de ennek mi értelme van???
  • Mark007
    Akkor meg modern-retró:D
    De jó kép:)
  • greg benz
    Hát azért az alkatrészek a bringán meg a livestrongos mez...kicsit kilógna a lóláb:D