Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Máté94
Azért nem feltétlen kell elfelejteni a teleszkópot.
Ez talán érdekelhet.
*heti 2-4 alkalom (az 5 hétköznapból)

Egyelõre még nem néztem semmit, mert hát egyrészt nem értek hozzá, másrészt gondolkozom hogy mennyit tudok rászánni. Azért gondoltam teló nélkül, mert a cikkekben azt olvastam, hogy ebben az árkategóriában inkább felejtsem el a teleszkópot. A napi használat az azért nem teljesen igaz, mondjuk hogy az 2-4 alkalommal használnám a bringát (nyilván idõjárásfüggõ, stb), és az tényleg nem egy nagy út, pár km sík talajon. Hétvégén meg egy kb. 20-40 kilométeres túra aszfalton, hegymenetben, de nem minden hétvégén (mondjuk havi 3).

Persze ezek csak elképzelések, nyilván nem pontos számok. Ha te/ti tudtok ajánlani egy-két nekem való bicót, szívesen várom.

Máté94
Én városba teljesen ellenzem a merev bringát, ha csak nincs benne monti gumi és nem vékony szar, mert az szétrázza mindened. Nekem legalábbis ez a tapasztalatom.

70e megint kevés szerintem. És ha jól értem napi használatban lesz, így elég hamar cseréssé válhatnak dolgok, de mutass párat, amire gondoltál.
Kösz a válaszokat. Olvasgattam a bikemagon a kezdõknek szóló cikkeket, és arra jutottam, hogy egy V-fékes, teló nélküli bringába fektetek be 70 körül, és akkor az már inkább minõségibb. Cross bicóban gondolkozom én is. Ez szerintetek vállalható?

DannyL
Azzal érdemes számolni, hogy a hidraulikus tárcsafék és a levegõs teleszkóp karbantartás igényes, foglalkozni kell velük. Ugyanis olajcserés mindkettõ, minimum 2x egy évben, durvább felhasználásnál még sûrûbben.

Ha karbantartás mentes cuccot akarsz, akkor V-fékest kell venni rugós telóval.

MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu

Szerintem 60-70 körül is kerülnek egész jó bringák,fõleg az akciósok között.Én is a trekking,cross-t ajánlanám ha szinte sosem mész terepre...
Ja és szerintem ebben az árkategóriában inkább v-fékest vegyél,fölösleges a tárcsafék...

Máté94
40-60e Ft között normális bringa nincs.
100-150e Ft az alap.

www.bikemag.hu-t ajánlom, ott szoktak lenni jól felszerelt bringák lenni.
Elõször inkább trekking-et ajánlanám a figyelmedbe, mert ha jól értem neked köztes megoldás kell.

Hidraulikust árcsafék meg kerekenként 20e Ft, az alap.

Minden bringát gondozni kell, ez használattól függ, meg egy kicsit az alkatrészek minõségétõl.
Sziasztok!

Szeretnék tanácsot kérni bringavásárlás téren. Nem igazán értek a témához (na jó, egyáltalán nem). Leírom mire kell és mekkora a keret, és majd ajánlotok valamit 😊 Általában testedzésre akarom használni. Hétköznap eljárnék vele munkába (szóval általános városi használat, semmi extra), hétvégente pedig egy kisebb-nagyobb túra. 99%-ban aszfalton használnám, terepre csak nagyon elvétve mennék, vagy inkább soha. Mivel egy hegy lábánál lakom, és oda mennék bringázni, ezért alapvetõ feltétel lenne egy normális fék, a többi engem nem nagyon izgat.

Szóval egy megbízható, alap bringát keresek, ami azért hosszútávon kiszolgálná a fenti igényemet. Elsõsorban mountain-bike-ot szeretnék, de rugalmas vagyok. Körülbelül 40-50-et szánnék rá, a 60 a nagyon teteje. Ennyibõl megoldható egy ilyen bicaj? Az egyetlen dolog amit laikusként szeretnék rá az a tárcsafék, de nem tudom hogy ez ennyibõl kijön-e, és ha igen, akkor egyáltalán van-e értelme (tehát az ilyen árú bringán lévõ tárcsafék elég jó-e). Egy ismerõsöm a Magellán bicókat ajánlotta. Egy bringaboltban kérdezõsködtem eddig, ott azt mondta a fickó, hogy egy ilyen megbízható bringa 90-100 alatt nem nagyon van. Na most ebbõl mennyi az igazság, és mennyire akart lehúzni? 😊

Még két kérdésem lenne: a kiegészítõ cuccokra (fények, kilométeróra, stb) mennyit kell szánni? A másik: egy ilyen bringával a fenti igénybevétel mellett mennyit kell foglalkozni? Tehát szervízelni, ilyesmi... kb. milyen idõközönként, és mennyibe kerülõ kiadásokra lehet számítani?

Elõre is köszi a válaszokat.

Mark007
Szép váz 😛

greg benz
Jó kis vidi😊 Azért az is elgondolkodtató, hogy NY-ban, ahol nem kicsit nagyobb a forgalom mint mondjuk pesten, mennyivel jobban tolerálják a bringásokat

Vadnokedli
Semmi extra; fixi.

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

DJ RX7
fék nélkül merész

:3

Szabi84
én is bírom ezeket a videókat, fõleg mikor nagy városban tekernek, ez egy kicsit reklám de jó:

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

greg benz
Igen,ezek régi klasszikusok😊 A macaframa-ból érdemes megnézni a teljes kisflimet, mert nagyon adja a hangulata

pajti

jó kis videok, régebben voltak már azt hiszem de jó újra megnézni😊

Mark007
Az lesz a gond, mert nem ahhoz a lánchoz van kopva a sor..
Vegyél egy új sort is, aztán jóság lesz 😊

Hunter of Deer
hat jo akkor visszateszem a regi egtisztitott lancomat es megnezem azzal mit mutat, az uj lanc meg jo lesz ha a sort is cserelem majd.

H87-D3H/i5 4570*3,6/2*8GB Kingston/Gigabyte Extreme Gaming 1070/ 8TB HDD/Samsung 840 120GB SSD/ 650W/Razer Deathadder 2013/Logitech G15/Logitech Z3 2.1/Dell P2414H/NZXT H440/LGUH635v 4k

greg benz
Lehet hülyeséget mondok, de úgy tudom a legegészségesebb, ha a sor és a lánc együtt van cserélve. Mert lehet a te esetedben is azért ugrál az új lánccal, mert a lánc még új, a sor viszont már kopott. Együtt kell kopniuk, az a legjobb

Hunter of Deer
gondolom hátul nem lehet cserelni 😊 vagy esetleg leszedni a hatsorol a lanctanyert es megforditani? nemtudom megoldhato e, amugy az also 2 tanyer kicsit mozog gondolom az sem normalis.

ilyen esetben mi a teendo tegyem vissza a regi lancot? csak mert azzal ugralni nem ugralt.

H87-D3H/i5 4570*3,6/2*8GB Kingston/Gigabyte Extreme Gaming 1070/ 8TB HDD/Samsung 840 120GB SSD/ 650W/Razer Deathadder 2013/Logitech G15/Logitech Z3 2.1/Dell P2414H/NZXT H440/LGUH635v 4k

bardocz
Valószínûbb, hogy hátul ugrik a lánc, nem pedig a hajtómûvön. De amúgy sem kell komplett hajtómûvet venni, hanem a lánctányérokat kell kicserélni rajta.
Hunter of Deer
nem rég már írtam nektek lánccal kapcsolatban. nah most megvettem az uj láncot, brigéciollal megpucoltam a lánctányért és a hátsó fogaskerekeket, és most ugrik a lánc :/ elõl a masodikon hátul a 7ediken van a lánc (hátul 9es deore koszoru van). gondolom ez még nem számít keresztbe váltásnak. ha meg a hajtómû van megkopva akkor egyenlõre felejtõs a dolog mert nincs 10k-m egy truvativ isoflowra :/ lehet inkább megpucolom a régi láncot és azt dobom vissza.
tanácsok jöhetnek thx!

Ley Roland
Oks kösz. 😊 Hátra lehet beszerzek egyet. 😄

MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |

SrAta
Sun Ditch Witch felnim van Novatec Do 41 és Do42SB agyakkal fûzve! Könnyû,erõs nekem ennél jobb sose kellene! Dirt+four cross+streetre használom!

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Ley Roland
Tudna valaki véleményt mondani a Sun Ditch Witch felnirõl? Érdemes venni?
És milyen aggyal érdemes felfûzetni? Én erre gondoltam, 2mmes DT küllõkkel.

MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |

Máté94
Igen, gyorsan kipróbáltam, így viszonylag szépen váltogatott, bár azt nem mondom, hogy nem hezitált egy kicsit. Tehát adott sokszor hangot. Mármint, ha fejre állítom.

Próbáltam terhelés nélkül, de valahogy még úgy is zavaró volt...
Majd tavaszi szünetben úgy is be kell vinnem, mert mondták, hogy majd fék- és váltóbovdent állítanak rajta, mert most a bekoptatós idõszak van.
gordon 24
Amikor vált, csak tekerni kell, de terhelést le kell szedni róla, tehát úgy kell váltani, hogy csak forgasd, de ne tiszta izomból.. Mert úgy csak küzd.

Nézesd meg.. Hogy jól mûködik-e..

Avagy, felfordítod a bicót (kormány ülés) és hajtod kézzel és váltogatsz, ha szépen fel le megy, akkor hagyd.. Ha valahol hezitál, vagy nem megy fel jól akkor állíttass rá..

Downhill!!

Máté94
Nem is akarom, csak eddig jó volt, aztán egyre rosszabb kezdett lenni.
De az én esetemben tehát ha hajtok, folyamatosan, és úgy váltok, hogy nem állok le egy kicsit a tekeréssel, akkor nyekken, kicsit kattan egyet és olyan érzés, mintha ugrana a lánc.

Lehet telhetetlen vagyok? 😄
gordon 24
Meg tud nyúlni igen. De te ne kezdj neki ha nem értesz hozzá mert teljesen elállítod..

A zökkenõmentes váltás az úgy értendõ, hogy megnyomod a kart reccs kész, reccs kész..

Tehát nem gondolkodik zörög kattog stbstb, hanem vált..

ha a kar megnyomása után ratata meg zörr zörr van akkor nem jó😄D

Downhill!!

Máté94
Csak azért gondoltam rá, mert városba teljesen felesleges még a 11-32-es sor, mert max. a 2.-at induláshoz használom, utána a többin gyorsan átváltok a kb. 4-5.-ig. Na, meg, hogy XT-n szerintem ideje állítani, 3 hónap alatt lehet megnyúlt annyit a bowden?

De a zökkenõmenteset úgy érted, hogy téped neki és nem nyekken egyet amikor lefelé váltasz. Mert, most olyan lassúnak érzem. Nem igazán tudom, hogy ebbõl mire lehet következtetni. 😊
gordon 24
Ha jó a cucc.

Tehát nem lóg a váltó, jó a lánc (nincs megnyúlva), nncs megkopva a sor..

És jól be van állítva. Mind a 2-nél zökkenõ mentes, és gyors a váltás. Amennyiben az elõbbieknél bármi hiba fent áll, abban az esetben szarul vált.

Én pl a Dh gépre csak országúti cuccokat fogok venni. Most országúti sor van fent.. A láncot is arra cserélem majd, sõt ha úgy alakul a váltót is.

Downhill!!

greg benz
Vagy ez még jobb vétel, de ennek sajnos óriási a váza, ez már tényleg langalétáknak való😊

greg benz
Ha esetleg mégis gondolkodnál outiban is, akkor ez szerintem korrekt ennyiért, és az általad említett célnak megfelelne. Persze csak akkor, ha a vázméret is jó neked😊

greg benz
Nekem spec mtb-s sor van felrakva az országútimra😛 De szerintem nincs különbség..sor és lánc kopottságának,váltó mûködésének/beállítottságának függvényében változik

greg benz
Hát így nem merek venni, hogy hátha lesz majd másik oldali is, mert akkor mikor nekem kéne tuti nem lenne ezer évig😄 Marad inkább minden ahogy van.
De azért köszi 😉

Máté94
Országútisoktól kérdezném, hogy mennyire simább a váltás egy MTB és egy Országúti sor között? 😊
Mark007
Értem én 😊
Bár az a Tiagra lehet megérné ilyen kevés pénzért, hátha lesz fent egyszer másik oldali is. De hát csak gondolom szólok, hogy van 😊

gordon 24

Hát figyi..

Nem tudom mennyi lesz. De kizártnak találom hogy ezt 650 euróért el tudod hozni..

10 dikéig van a licit.. Ez a bringa simán ér vagy 300 at de inkább többet ~450-500.

700 euró az 200 ezer ft..

De ha annyiért megy akkor vedd meg!😄 Megéri..😄

Downhill!!

greg benz
A tiagra nem rossz, elég jó állapotban van. De az ultegra az csúnya. Meg így felemásként elég gáz lenne😊 Meg annyira nem is akarok fékváltókarosítani, elvagyok én a vázváltóval

Mark007
Nem úgy néz ki hogy postázná ide is, de postával 200 körül lenne..

Mark007
Hát, nekem nem bejövõs. Singlespeed ennyiért, tektro fékek..
Szerintem keresgess még 😊

Vadnokedli
Postával is ennyi? mert hát köhöm köhöm.

Vadnokedli
ááh; Singlespeed ben?

VTX
Lehet, hogy be tudok szerezni egy ilyet: KTM
Nekem rohadtul bejön, de megéri? (kb. 185.000Ft)

\"If you want peace, prepare for war!\"

chris82
Kösz
Ez ? Mali

Mark007
Tiagra/Ultegra fékváltó
Hátha érdekel még 😊 Nem drága, nem is rossz szerintem.

Mark007
50e-ért találhatsz már normális felszereltségû bringát 😊
Legegyszerûbb ha nézegetsz valamit itt: Bikemag apró
Aztán belinkeled, és jólmegvéleményezzük, hogy megéri-e 😊

chris82
kb50e Ft-ot tudnék rászánni (lakáshitel, ugyebár 😊 )
oútiban is gondolkodtam, de sajnos baromi forgalmasan részeken kell néha tekernem, de nem vagyok olyan gyakorlott,hogy nyugodt szívvel tekerjek (értsd: tavaly õsszel kezdtem újra biciklizni).Szóval vagy monti vagy trekking jöhetne szóba, abból is használt.
köszi

DannyL
Magellan! 😊

MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu