Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez talán érdekelhet.
Persze ezek csak elképzelések, nyilván nem pontos számok. Ha te/ti tudtok ajánlani egy-két nekem való bicót, szívesen várom.
70e megint kevés szerintem. És ha jól értem napi használatban lesz, így elég hamar cseréssé válhatnak dolgok, de mutass párat, amire gondoltál.
Ha karbantartás mentes cuccot akarsz, akkor V-fékest kell venni rugós telóval.
MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu
Ja és szerintem ebben az árkategóriában inkább v-fékest vegyél,fölösleges a tárcsafék...
100-150e Ft az alap.
www.bikemag.hu-t ajánlom, ott szoktak lenni jól felszerelt bringák lenni.
Elõször inkább trekking-et ajánlanám a figyelmedbe, mert ha jól értem neked köztes megoldás kell.
Hidraulikust árcsafék meg kerekenként 20e Ft, az alap.
Minden bringát gondozni kell, ez használattól függ, meg egy kicsit az alkatrészek minõségétõl.
Szeretnék tanácsot kérni bringavásárlás téren. Nem igazán értek a témához (na jó, egyáltalán nem). Leírom mire kell és mekkora a keret, és majd ajánlotok valamit 😊 Általában testedzésre akarom használni. Hétköznap eljárnék vele munkába (szóval általános városi használat, semmi extra), hétvégente pedig egy kisebb-nagyobb túra. 99%-ban aszfalton használnám, terepre csak nagyon elvétve mennék, vagy inkább soha. Mivel egy hegy lábánál lakom, és oda mennék bringázni, ezért alapvetõ feltétel lenne egy normális fék, a többi engem nem nagyon izgat.
Szóval egy megbízható, alap bringát keresek, ami azért hosszútávon kiszolgálná a fenti igényemet. Elsõsorban mountain-bike-ot szeretnék, de rugalmas vagyok. Körülbelül 40-50-et szánnék rá, a 60 a nagyon teteje. Ennyibõl megoldható egy ilyen bicaj? Az egyetlen dolog amit laikusként szeretnék rá az a tárcsafék, de nem tudom hogy ez ennyibõl kijön-e, és ha igen, akkor egyáltalán van-e értelme (tehát az ilyen árú bringán lévõ tárcsafék elég jó-e). Egy ismerõsöm a Magellán bicókat ajánlotta. Egy bringaboltban kérdezõsködtem eddig, ott azt mondta a fickó, hogy egy ilyen megbízható bringa 90-100 alatt nem nagyon van. Na most ebbõl mennyi az igazság, és mennyire akart lehúzni? 😊
Még két kérdésem lenne: a kiegészítõ cuccokra (fények, kilométeróra, stb) mennyit kell szánni? A másik: egy ilyen bringával a fenti igénybevétel mellett mennyit kell foglalkozni? Tehát szervízelni, ilyesmi... kb. milyen idõközönként, és mennyibe kerülõ kiadásokra lehet számítani?
Elõre is köszi a válaszokat.
Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C
Vegyél egy új sort is, aztán jóság lesz 😊
H87-D3H/i5 4570*3,6/2*8GB Kingston/Gigabyte Extreme Gaming 1070/ 8TB HDD/Samsung 840 120GB SSD/ 650W/Razer Deathadder 2013/Logitech G15/Logitech Z3 2.1/Dell P2414H/NZXT H440/LGUH635v 4k
ilyen esetben mi a teendo tegyem vissza a regi lancot? csak mert azzal ugralni nem ugralt.
H87-D3H/i5 4570*3,6/2*8GB Kingston/Gigabyte Extreme Gaming 1070/ 8TB HDD/Samsung 840 120GB SSD/ 650W/Razer Deathadder 2013/Logitech G15/Logitech Z3 2.1/Dell P2414H/NZXT H440/LGUH635v 4k
tanácsok jöhetnek thx!
MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
És milyen aggyal érdemes felfûzetni? Én erre gondoltam, 2mmes DT küllõkkel.
MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |
Próbáltam terhelés nélkül, de valahogy még úgy is zavaró volt...
Majd tavaszi szünetben úgy is be kell vinnem, mert mondták, hogy majd fék- és váltóbovdent állítanak rajta, mert most a bekoptatós idõszak van.
Nézesd meg.. Hogy jól mûködik-e..
Avagy, felfordítod a bicót (kormány ülés) és hajtod kézzel és váltogatsz, ha szépen fel le megy, akkor hagyd.. Ha valahol hezitál, vagy nem megy fel jól akkor állíttass rá..
Downhill!!
De az én esetemben tehát ha hajtok, folyamatosan, és úgy váltok, hogy nem állok le egy kicsit a tekeréssel, akkor nyekken, kicsit kattan egyet és olyan érzés, mintha ugrana a lánc.
Lehet telhetetlen vagyok? 😄
A zökkenõmentes váltás az úgy értendõ, hogy megnyomod a kart reccs kész, reccs kész..
Tehát nem gondolkodik zörög kattog stbstb, hanem vált..
ha a kar megnyomása után ratata meg zörr zörr van akkor nem jó😄D
Downhill!!
De a zökkenõmenteset úgy érted, hogy téped neki és nem nyekken egyet amikor lefelé váltasz. Mert, most olyan lassúnak érzem. Nem igazán tudom, hogy ebbõl mire lehet következtetni. 😊
Tehát nem lóg a váltó, jó a lánc (nincs megnyúlva), nncs megkopva a sor..
És jól be van állítva. Mind a 2-nél zökkenõ mentes, és gyors a váltás. Amennyiben az elõbbieknél bármi hiba fent áll, abban az esetben szarul vált.
Én pl a Dh gépre csak országúti cuccokat fogok venni. Most országúti sor van fent.. A láncot is arra cserélem majd, sõt ha úgy alakul a váltót is.
Downhill!!
De azért köszi 😉
Bár az a Tiagra lehet megérné ilyen kevés pénzért, hátha lesz fent egyszer másik oldali is. De hát csak gondolom szólok, hogy van 😊
Hát figyi..
Nem tudom mennyi lesz. De kizártnak találom hogy ezt 650 euróért el tudod hozni..
10 dikéig van a licit.. Ez a bringa simán ér vagy 300 at de inkább többet ~450-500.
700 euró az 200 ezer ft..
De ha annyiért megy akkor vedd meg!😄 Megéri..😄
Downhill!!
Nekem rohadtul bejön, de megéri? (kb. 185.000Ft)
\"If you want peace, prepare for war!\"
Ez ? Mali
Hátha érdekel még 😊 Nem drága, nem is rossz szerintem.
Legegyszerûbb ha nézegetsz valamit itt: Bikemag apró
Aztán belinkeled, és jólmegvéleményezzük, hogy megéri-e 😊
oútiban is gondolkodtam, de sajnos baromi forgalmasan részeken kell néha tekernem, de nem vagyok olyan gyakorlott,hogy nyugodt szívvel tekerjek (értsd: tavaly õsszel kezdtem újra biciklizni).Szóval vagy monti vagy trekking jöhetne szóba, abból is használt.
köszi