22335
-
#17772 Finom csiszolópapírral lejön, és a felninek sem lesz baja. -
lebalogh #17771 Sziasztok!
A múlt héten Egerben kirándultunk egy nagyobb biciklis csapattal. Meg is áztunk néhányszor. A hét végére több biciklinek is elromlott a hátsó féke. Szétszedtük de látszólag rendben van és a fékpofa csere sem segített. Mintha valamilyen anyag került ( magától vagy nem magától ) a felnire. De nem bírjuk leszedni róla. Van valakinek valami ötlete, hogy a felnicserén kívül, hogyan tudnám orvosolni a problémát?
Előre is köszi -
#17770 htx -
#17769 Leírtam a kit mit miért-et..nem ez a topik lényege? Bocs nem jövök ide többet. -
#17768 Valaki bannolhatná már a vérbe, minden fórumban trollkodik, rohadt irritáló -
#17767 soha nem unod meg kocsis? -
#17766 Köszönjük Emese, viszlát -
#17765 Ezzel válaszoltam a ki és miért kérdésre a mit pedig.: Valami hauser 18 sebességes seggteleszkópos kerékpár. -
#17764 Én azért biciklizek hogy ne járjak gyalog. -
#17763 Ha letudod szedni a hajtókarokat, akkor talán egy csőfogóval ki tudod csavarni... de inkább nem ajánlom, roncsolódhat. Egyébként csak egy kis újrazsírozás kell neki, egy boltban olyan 5 perc alatt megcsinálják:)
#17760: Igen, a képen nem is lett a legjobb, látszik, hogy volt ott valami:) -
#17762 Attól függ milyen tipusú.
De lehet rosszul tudom, de némelyik monoblokknál nem lehet hozzáférni magához a csapágyhoz sem:S -
ba32107 #17761 Mekkora meló szétszedni a monoblokkot ha lenne hozzá kulcsom? Amikor pedálozok, érzek a lábammal egy kis recsegést, mintha tiszta mocsok lenne belül a csapágy.... igaz a lánc is nagyon koszos. De nem igazán értem, hogy kerülhet be ennyi kosz a monoblokkba (most az esős időszakban mentem sokat). -
#17760 Jaaaa! Aztán PhotoShop-al eltűntetted? -
#17759 Kis csalás van benne így
-
#17758 Hogy fényképezted le a géped így? Hogy hogy nem dőlt el? -
#17757 Ha lehet egy indiszkrét kérdésem, a segged hogy van? Amúgy! -
#17756 Sziasztok....Ma értünk haza a tesóm és jómagam Franciaország(Rajna part)-Budapest a Duna mentén 12 nap 1500 km tekerés....Na nem semmi túra volt.Napi 120-130 km-t tekertünk és nagyon frankó volt az idő.Németországban szinte végig napsütés volt.Ausztria itt ott 1-2 órás eső de tekerhető volt...Majd lökök később képeket... -
ba32107 #17755 Igen, az U-lakat mellett döntöttem, most rendeltem meg :) -
Rainbow15 #17754 Max. veszel egy U lakatot, +pár ezer Ft-ból csinálsz egy lánc+lakat kombót. -
Rainbow15 #17753 Nem tudom, hogy az U lakat milyen lehet, de az én vastag láncomat (azt hittem simán elég, tényleg vastag volt), pillanat alatt elvágták. Ulakatot szerintem nehezebb vágni. -
ba32107 #17752 Köszi. Még nem döntöttem el véglegesen. A legjobb megoldás a két zár egyszerre lenne, de erre perpillanat nem akarok kiadni ilyen sokat. A láncnak egy nagy hátránya hogy sokkal nehezebb mint az u-lakat nem? -
thoomas #17751 Én azt mondom vegyél inkább láncot, abból is a lakatos fajtát. Ugyanis ezeket is elég nehéz elfűrészelni, és ha tönkremegy a lakat, csak veszel egy másikat. Egy U-Lakatnál ha elromlik a lakat(ami az alsóbb kategóriásaknál elő szokott fordulni) akkor kuka az egész:S
Mellesleg a láncot bárhova eltudod rakni, ellenben az U-lakattal ami ugyebár egy fix alakú eszköz.
1 szómint 100, nekem a láncos nagyon bevált. Erről van szó: http://bit.ly/nMjGoN
Úgy emlékszem 6500 HUF volt kb 1 éve. -
#17750 Kéne -
Rainbow15 #17749 Ha nem ugyanott rakod le ugyanabban az időpontban, akkor szerintem jó, mert nem tudják kifigyelni, mikor hova mész. Lopó szerszámokkal meg csak úgy céltalanul nem járkálnak az utcán gondolom..:) -
ba32107 #17748 Jaja, meg hát azért mégsem arra kell hogy naponta otthagyjam valahol egész napra, csak rövid parkolásokhoz. Arra szerintem tök jó, valószínűleg meg is rendelem. -
#17747 Nem tudom, de valószínű. Ezeket elég nehezen vágják már át, nem elég egy körömvágó olló. -
ba32107 #17746 Erre a lakatra gondoltam, mást nem vennék mellé. Jó vétel lenne? -
#17745 U-lakat, edzett acél lánc, teleszkóp becsúszóját meg nem kell kenni semmivel. -
ba32107 #17744 Jaja tényleg. És a teleszkóp csúszórészét (ami nálam rendszeresen nagyon mocskos tud lenni) mivel kennéd szívesen?
Ezen kívül is lenne egy kérdésem, nem csak neked hanem bárkinek aki szeretne segíteni: szeretnék zárat venni, mit ajánlotok? Montim van, nem a legolcsóbb teszkósat akarom venni, de nem szeretnék rá sokat se költeni (7-8 ezer alatt mindenképp). A fontos dolog az, hogy nem rendszeres, hosszú időre való lezáráshoz keresek lakatot, hanem gyors, "beugrok a boltba" jellegű lezárásokra (ezért sem akarok drágát venni, felesleges). U-lakatnál alább ne adjam? -
#17743 a wd40 egyszeri gyors megoldásnak jó, mert van kis kenése, de mivel főleg zsíroldó ezért a láncnak nincs kenése már. -
ba32107 #17742 Köszi! Azért wd40 volt, mert muszáj volt valami kenést adni neki, és nem találtam hirtelen mást :) De ma vagy holnap akarok venni bringaláncolajat. -
#17741 igen! DE minél előbb most le gázolajjal a láncot hagyd megszáradni és olajjal (NEM WD 40!!!!!) kend be! -
ba32107 #17740 Eső utáni bringázásban ti mit szoktatok csinálni a bicóval? Tegnap rendesen eláztam vele, hagytam ahogy van gondoltam kiszáradt, és reggelre itt-ott rozsdafoltok letten a láncon és a fogaskoszorún. Befújtam WD40-el, mire beértem a munkahelyre eltűntek (lekoptak?) Ez "normális"? :D -
kisbesi #17739 Ezt nézzétek:D
Van benn egy két durva.
-
#17738 -
#17737 Megkapta a gép a 180-as XT tárcsákat. Harapós. =)
-
#17736 Itt egy másik kép, ezen jobban látszanak a dolgok:)
-
#17735 Ja, azt érdemes. Egyszer tekertem úgy, hogy minden súly a táskám tetejében volt, úgy kacsáztam, mint egy kisgyerek:D -
ba32107 #17734 Ilyen táskám van (picit csalóka a kép mert el van dőlve a táska). Szívesen vinném, csak félek hogy az egyensúlyomat haza fogja vágni. Majd kipróbálom milyen tekerni ezzel megpakolva :) -
#17733 Nekem egy kábel fut ott, raktam alá szigszalagot, ami nem is látszik, mert egyszínű a vázzal. Én inkább a 70 literest vinném, ha akkora, amekkorának képzelem. Egyik srác olyannal nyomta, igaz ő túrázgat rendesen, és megszokta mára nagy súlyt. Amit én a bicón meg a hátamon vittem, azt ő mind a táskában.