22335
11330766891279474906.jpg
  • bardocz
    Finom csiszolópapírral lejön, és a felninek sem lesz baja.
  • lebalogh
    Sziasztok!
    A múlt héten Egerben kirándultunk egy nagyobb biciklis csapattal. Meg is áztunk néhányszor. A hét végére több biciklinek is elromlott a hátsó féke. Szétszedtük de látszólag rendben van és a fékpofa csere sem segített. Mintha valamilyen anyag került ( magától vagy nem magától ) a felnire. De nem bírjuk leszedni róla. Van valakinek valami ötlete, hogy a felnicserén kívül, hogyan tudnám orvosolni a problémát?
    Előre is köszi
  • greg benz
    htx
  • tviktor91
    Leírtam a kit mit miért-et..nem ez a topik lényege? Bocs nem jövök ide többet.
  • greg benz
    Valaki bannolhatná már a vérbe, minden fórumban trollkodik, rohadt irritáló
  • Vaxi
    soha nem unod meg kocsis?
  • greg benz
    Köszönjük Emese, viszlát
  • tviktor91
    Ezzel válaszoltam a ki és miért kérdésre a mit pedig.: Valami hauser 18 sebességes seggteleszkópos kerékpár.
  • tviktor91
    Én azért biciklizek hogy ne járjak gyalog.
  • S2000
    Ha letudod szedni a hajtókarokat, akkor talán egy csőfogóval ki tudod csavarni... de inkább nem ajánlom, roncsolódhat. Egyébként csak egy kis újrazsírozás kell neki, egy boltban olyan 5 perc alatt megcsinálják:)

#17760: Igen, a képen nem is lett a legjobb, látszik, hogy volt ott valami:)
  • Mark007
    Attól függ milyen tipusú.
    De lehet rosszul tudom, de némelyik monoblokknál nem lehet hozzáférni magához a csapágyhoz sem:S
  • ba32107
    Mekkora meló szétszedni a monoblokkot ha lenne hozzá kulcsom? Amikor pedálozok, érzek a lábammal egy kis recsegést, mintha tiszta mocsok lenne belül a csapágy.... igaz a lánc is nagyon koszos. De nem igazán értem, hogy kerülhet be ennyi kosz a monoblokkba (most az esős időszakban mentem sokat).
  • DannyL
    Jaaaa! Aztán PhotoShop-al eltűntetted?
  • S2000
    Kis csalás van benne így
  • DannyL
    Hogy fényképezted le a géped így? Hogy hogy nem dőlt el?
  • DannyL
    Ha lehet egy indiszkrét kérdésem, a segged hogy van? Amúgy!
  • Tescobetyár
    Sziasztok....Ma értünk haza a tesóm és jómagam Franciaország(Rajna part)-Budapest a Duna mentén 12 nap 1500 km tekerés....Na nem semmi túra volt.Napi 120-130 km-t tekertünk és nagyon frankó volt az idő.Németországban szinte végig napsütés volt.Ausztria itt ott 1-2 órás eső de tekerhető volt...Majd lökök később képeket...
  • ba32107
    Igen, az U-lakat mellett döntöttem, most rendeltem meg :)
  • Rainbow15
    Max. veszel egy U lakatot, +pár ezer Ft-ból csinálsz egy lánc+lakat kombót.
  • Rainbow15
    Nem tudom, hogy az U lakat milyen lehet, de az én vastag láncomat (azt hittem simán elég, tényleg vastag volt), pillanat alatt elvágták. Ulakatot szerintem nehezebb vágni.
  • ba32107
    Köszi. Még nem döntöttem el véglegesen. A legjobb megoldás a két zár egyszerre lenne, de erre perpillanat nem akarok kiadni ilyen sokat. A láncnak egy nagy hátránya hogy sokkal nehezebb mint az u-lakat nem?
  • thoomas
    Én azt mondom vegyél inkább láncot, abból is a lakatos fajtát. Ugyanis ezeket is elég nehéz elfűrészelni, és ha tönkremegy a lakat, csak veszel egy másikat. Egy U-Lakatnál ha elromlik a lakat(ami az alsóbb kategóriásaknál elő szokott fordulni) akkor kuka az egész:S
    Mellesleg a láncot bárhova eltudod rakni, ellenben az U-lakattal ami ugyebár egy fix alakú eszköz.
    1 szómint 100, nekem a láncos nagyon bevált. Erről van szó: http://bit.ly/nMjGoN
    Úgy emlékszem 6500 HUF volt kb 1 éve.
  • S2000
    Kéne
  • Rainbow15
    Ha nem ugyanott rakod le ugyanabban az időpontban, akkor szerintem jó, mert nem tudják kifigyelni, mikor hova mész. Lopó szerszámokkal meg csak úgy céltalanul nem járkálnak az utcán gondolom..:)
  • ba32107
    Jaja, meg hát azért mégsem arra kell hogy naponta otthagyjam valahol egész napra, csak rövid parkolásokhoz. Arra szerintem tök jó, valószínűleg meg is rendelem.
  • bardocz
    Nem tudom, de valószínű. Ezeket elég nehezen vágják már át, nem elég egy körömvágó olló.
  • ba32107
    Erre a lakatra gondoltam, mást nem vennék mellé. Jó vétel lenne?
  • bardocz
    U-lakat, edzett acél lánc, teleszkóp becsúszóját meg nem kell kenni semmivel.
  • ba32107
    Jaja tényleg. És a teleszkóp csúszórészét (ami nálam rendszeresen nagyon mocskos tud lenni) mivel kennéd szívesen?

Ezen kívül is lenne egy kérdésem, nem csak neked hanem bárkinek aki szeretne segíteni: szeretnék zárat venni, mit ajánlotok? Montim van, nem a legolcsóbb teszkósat akarom venni, de nem szeretnék rá sokat se költeni (7-8 ezer alatt mindenképp). A fontos dolog az, hogy nem rendszeres, hosszú időre való lezáráshoz keresek lakatot, hanem gyors, "beugrok a boltba" jellegű lezárásokra (ezért sem akarok drágát venni, felesleges). U-lakatnál alább ne adjam?
  • SrAta
    a wd40 egyszeri gyors megoldásnak jó, mert van kis kenése, de mivel főleg zsíroldó ezért a láncnak nincs kenése már.
  • ba32107
    Köszi! Azért wd40 volt, mert muszáj volt valami kenést adni neki, és nem találtam hirtelen mást :) De ma vagy holnap akarok venni bringaláncolajat.
  • SrAta
    igen! DE minél előbb most le gázolajjal a láncot hagyd megszáradni és olajjal (NEM WD 40!!!!!) kend be!
  • ba32107
    Eső utáni bringázásban ti mit szoktatok csinálni a bicóval? Tegnap rendesen eláztam vele, hagytam ahogy van gondoltam kiszáradt, és reggelre itt-ott rozsdafoltok letten a láncon és a fogaskoszorún. Befújtam WD40-el, mire beértem a munkahelyre eltűntek (lekoptak?) Ez "normális"? :D
  • kisbesi
    Ezt nézzétek:D
    Van benn egy két durva.
  • DannyL
  • DannyL
    Megkapta a gép a 180-as XT tárcsákat. Harapós. =)

• S2000
    Itt egy másik kép, ezen jobban látszanak a dolgok:)

• bardocz
    Ja, azt érdemes. Egyszer tekertem úgy, hogy minden súly a táskám tetejében volt, úgy kacsáztam, mint egy kisgyerek:D
  • ba32107
    Ilyen táskám van (picit csalóka a kép mert el van dőlve a táska). Szívesen vinném, csak félek hogy az egyensúlyomat haza fogja vágni. Majd kipróbálom milyen tekerni ezzel megpakolva :)
  • bardocz
    Nekem egy kábel fut ott, raktam alá szigszalagot, ami nem is látszik, mert egyszínű a vázzal. Én inkább a 70 literest vinném, ha akkora, amekkorának képzelem. Egyik srác olyannal nyomta, igaz ő túrázgat rendesen, és megszokta mára nagy súlyt. Amit én a bicón meg a hátamon vittem, azt ő mind a táskában.