Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DJ RX7
sziasztok!
32 küllõs NS driveres agyat idiótaság lenne befûzni 36 lyukas felnibe? késõbb lenne ennek valami következménye? esetleg van így valami hátránya?

:3

Ezt biztos nekem akartad? 😊

SrAta
bbocsi nem Void 12,6" hanem Void 3.0

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

SrAta
van egy 1 évet használt kona shred vázam 2008 megkímélt állapotban (3 karc a láncvillán, meg egy a vázon, de semmi baja), illetve egy SRAM X5 váltószettem. A váz újonnan 60 000 bele a csapágy 7000 a nyeregcsõ meg 3000 ezt odaadom neked 30ért, meg adok egy elsõ villát is, a vûltószettet, meg viheted 15ezerbe ha kellene. Szerintem gondolkozz el rajt. Csak azért adom el, mert nagy nekem a váz. A váltószettet meg azért, mivel az új vázamon (OctaneOne Void 12,6") nincs váltórögzítési lehetõség. Szerintem jó vétel, gondold végig. Ezzel a vázzal gondod nem lenne, a váltószett meg mérföldekkel jobb mint akármelyik bicón van, amit mutattál. Eredeti ára: 13e a kar 9e a hátsóváltó és 6e az elsõ. Ezt adom 15000ért... Szerintem korrekt. Azért adom ennyiért mert kell a lóvé jogsira, meg mert használt. Ha érdekel írj ide vagy írj privit. a Cuccot Gyõrben akármikor megtudod nézni (Kivéve érettségi alatt május 2-6, akkor csak délután😄😄😄)
Üdv!😄

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Mark007
Linkeket esetleg tudsz adni?
Biztos nem érdekelnek használt bringák? Lehet találni olcsó, jó állapotút, és mérföldekkel jobb felszereltségût mint ezek.. Némelyik alkatrész szinte noname kategória 😞

Recés falú felnihez lehet tenni v-féket?

greg benz
Hali😊
Bianchi ismét nagytakarítás után😛

Ezzel tisztában vagyok hogy egy belépõ kategória kapható ezért az árért, de nekem tényleg általános célokra, inkább aszfaltra nem extrém típusú minimális terepre. Valamint hobbi és testmozgás miatt kellene egy azért nem ratyi tescobike. Cross és teleszkóposban gondolkodom. Mindenképpen élõben fogom megvenni, de elõtte azért tájékozódok. 😊

Egy-két modell amit nézegettem:

(sajnos linkelni még nem tudok, sry)

Kelly's Coach 2010
Merida Crossway 10V 2009
Gepida Alboin 200 Crs
Alpina Eco C10 2011

Ezekrõl mi a vélemény, melyik inkább mint a másik? Elõre is köszönöm!
Mark007
90bõl már összetudsz hozni egy egész jó bringát.
A legegyszerûbb viszont ha keresel egy-két boltot, beméssz, elmondod mit is szeretnél, aztán majd mutat valamit. Úgyis ki kell próbálnod élõben.

Igazából a márka nem teljesen, de tökmindegy. Inkább a felszereltség számít ugye. De ahogy most elnézegetem, eléggé alja kategória sajnos 😞
Merev villa, vagy teleszkópot is szeretnél?

Sziasztok. Egy bringa vásárlás elõtt állok. 185cm, 82kg. Ezekhez a méretekhez szeretnék választani. Leszögezem hogy általános közlekedésre, esetleg kisebb túrára kellene a gép, szinte csak aszfaltra. Tehát semmi hegyes, kemény terep! Szóval inkább olyan hétvégi bicajos lennék... Sajnos nem igazán vagyok otthon a témában, de nem szeretnék egy áruházi tucat bringát venni. 90e ft amit max áldoznék rá, az olvasottak alapján tudom hogy egy alsó kategória, de úgy gondolom hogy heti 2-3 használatra nekem elég lenne. Mindenképpen újat szeretnék, bennem már nem hiszem hogy kialakulna az hogy jobbat és jobbat... Egy ideje már böngészek, élõben is nézelõdtem, de hatalmas a kínálat még ha alsó kategória is, ezért is kellene egy kis segítség hogy ti miket ajánlotok. Merida, Gepida, Kelly's, Ferrini, Caprine, Dema, GT, trekkingekben és crossban. Nagy részben ezek közül szemezgettem, de hogy melyiket és milyen típust érdemes a keretek között az PASSZ! Szóval ha segítetek akkor elõre is köszönöm!
Máté94
Visszavonom, a 10-es láncok jobban bírják...
Városba,túrához bõven elég...

Ja gondoltam 😊 Akkor félreértettetek. Nem nyomom hardcore módon, csak városban megyek és néha hegyen bringázok (de akkor is csak aszfalton). Nagyon nagy sebességeket sem szoktam elérni. A freeride-os bringát csak kíváncsiságképp kérdeztem 😊 Szóval az én céljaimra nem elég egy 7-8 ezer forintos bukó?

hárdkór, amibe ha csattansz akkor megy a fejed is sisakkal együtt 😄

Positive Mental Attitude

HC?

Vadnokedli
19-25 alatt nem nagyon szabad venni ha HC módon tolod.

Belépõszintû hm 200-350 kb; lehet keveset mondtam.

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

Jaés bukósisakra mennyit költsek mininum, melyik az a kategória ami alatt nem szabad venni? (városba + túrához, semmi extrém)

Egy belépõ szintû freeride bicó mennyit kóstál?

Máté94
SrAta
sima XC váz, nem rossz. Bár aluból a 3 nyomással készített 7005ös aluminium a divat és a legjobb, de ez sem rossz.

Ley Roland
Már megoldottam. 😄 sry 😄

MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |

Ley Roland
Valaki HELP!
Ki akarom szedni a monoblokkot, de egyszerûen nem bírom megtekerni. Az egyik oldaláról már ki tudtam tekerni, de a lánctányéros oldalról nem... egy ideig tekeredett, szép nagyokat reccsent... azt most újra megszorult, de olyan mintha nem tekeredne kifele semmit...

MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |

VTX
A marzo drop-off triple-rõl és a drop-off 4-rõl mi a véleményetek?

\"If you want peace, prepare for war!\"

Holnap ezt megvizsgálom, thx

Máté94
Minden tucat ebbõl készül.
gordon 24
A teló akkor van "jól beállítva:

Amikor ráülsz a bicóra, kb 1 centit megül..

Amikor nyomogatod le tudud nyomni rendesen. Én Pl a Dh villám pedig az 20 centit mozog le tudom nyomni álló helyzetben vagy 17 et.

De.. Viszont a gyengébb villákon és ebbe bele tartozik a tied is, nincs compresszió állítás. Ez azt jelenti, hogy álltában le tudod nyomni 17 centit, viszont amikor mész vele, és kapja a pofonokat a benne lévõ olaj megfogja a villát és nem engedi lekoppani.

Ez a gyenge villákból hiányzik. De van benne elasztomer aminek szintén ez a feladata. Tehát ha álló helyzetben le tudod félig nyomni az kb jó lesz..

Downhill!!

Akkor megnyugodtam 😊 Amúgy nekem a váz sem tûnik túl szarnak, ez van ráírva (nem tudom hogy ez mennyire mond sokat). Ill. ha az segít akkor itt egy kép:
katt

SrAta
jah értem😊 mondom a vázat nem ismerem, de mivel nemolyan kategóriára használod, így a geometriába levõ hiányosságok (nem túl képzett tervezõmérnökök) illetve az hogy törhet neked nem fog elõjönni. A felszereltség viszont ennyiért Korrekt!

Új, boltban vettem. Gondolom nem tudja eladni a bringáit, mert amiket mutatott, mindegyikre kb. 5-10-el kevesebbet mondott mint ami rá volt írva 😊

SrAta
sztem hajtókaron van 100g gumikon 500. agyakon van 200. stucnin meg kormányon is 100. fék meg csak 1 van😊

SrAta
szerintem korrekt. Új, vagy használt, de boltba vetted?

Hát 86 volt a címkén, és 80-ért odaadta, ebben benne volt egy ingyen gumi csere (aszfaltra) és pedálcsere (fémpedálra). És 40-et kellett csak most adni, a többit részletre (kamat nélkül).

SrAta
ez kijött 60-70bõl?
NAGYON JÓ VÁSÁR VOLT! A vázat nem ismerem, de a felszereltség belépõ kategória. a teleszkóp meg a váltók bõven elég amire neked kell.

Okés, köszi mindenkinek 😊

DannyL
Jó lesz az, nem lesz vele gond ne izgulj. Hozzáértés nélkül nehéz a használt piacon jót kifogni, újonnan meg ennyibe kerülnek.

MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu

Én városon belül, ha ott kell hagyni valahol a bicót, akkor egy 10e Ft-s Auchanos bicóval megyek, A-B-be tökéletes, akárki akármit mond. 😊

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

Öhm, hát igazából nem értem ezzel mire célzol, de biztos 😊

De most komolyan azt mondjátok hogy annyira szar, hogy nem jó egy hobbi biciklisnek?

Máté94
Mûködik még a 3-napos pénz visszatés, visszavétel? 😊
Mark007
80-ért azért lehet kaptál volna egy deore körüli felszereltségû traktort 😊
Féket koptasd, hátha jobb lesz, de ha valami tektro szerû, akkor ne várj tõle sokat.

Meg a másik hogy így van 1 év garanciám, ugye.

Igazad van, kicsit szidom is magam hogy ilyen hamar megvettem, de most már nincs mit tenni. Szerintem azért jó lesz nekem ez is 😊

Máté94
Nem is az mondtam, hogy milliókért vegyél bicót, hanem várj vele, nézz apróhirdetést, mert szoktak keveset használt, nagyon jó bicók lenni.
Ja hát pont erre kell, amit írtál. Akkor még használom kicsit, mielõtt visszavinném állíthatni a fékeket, hátha jobb lesz.

#16658: egy kicsit tényleg az volt, de nagyon jó ajánlat volt (csak a felét kellett most fizetnem), és több pénzem nem volt rá. Vedd figyelembe hogy én azért nem olyan szinten akarok bringázni mint ti 😊

DannyL
Gila egy kezdõ szintû rugós teló, csodákat ne várj tõle. Egy ideig tolni fogja azsírt is kifle, de majd abbahagyja. Egyébként az nem baj, ha jó nagyokat mozog a villa. Az a gáz ha felüt, de azt nem fog ne izgulj.

A tárcsaféknek meg az elején kell pár km míg bekopik kicsit, javulni fog valamennyit a fékhatás.

A konfiguráció erõsen hobby XC kategória, de túrázni meg császkálni tökéletes. Csak semmi durvulás.

MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu

Máté94
Elhamarkodott döntés volt...
Vettem bicót. Lenne pár kérdésem:
1. a telót csak én érzem rettenetesen puhának, vagy minden teló ilyen? Pl. simán erõbõl kb a feléig le tudom nyomni. Ez így jó? Már felnyomtam az erõsséget maxra, de így is puhának érzem. Rugós teló.
2. mechanikus tárcsafékes elöl-hátul, viszont én nagyon gyengének érzem a féket. Mondtam az eladónak hogy állítsák be, mert a próbakör során is gyengének éreztem, de szerintem elfelejtették. Ha tövig behúzom, akkor mennyire kéne megfognia? Nyilván nem blokkolnia kéne, azt tudom, de gondolom erõsen és gyorsan meg kell fognia. Be kell esetleg kopnia? Mennyi idõ? Vagy vigyem vissza hogy állítsák be?

Bocs a hülye kérdésekért, de még sosem volt se tárcsafékes, se teleszkópos bringám.

Amúgy adatok, amiket megtaláltam a bringán:
Maga a bringa: Sprint Hektor
Teló: GILA T8 RST
Váltó: Shimano Altus
Fogaskoszorú: Shimano Acera
Gumi: Kenda
Fék, lánc: nemtom

Többi infót egyelõre nem tudok. Ezek mennyire gagyi/jó cuccok? Amúgy 80 volt, kedvezménnyel.

greg benz
Mark007
Szerintem elég az a 12-23..Ha én itt elmászogatok vele, akkor te neked ott a síkságon bõven sok is lesz az a 23...😄

Máté94
Milyen bringa? Hát az enyém. 😄D
Trekking országúti kerékkel+ 32-es gumi.
Elõl azt hiszem 48-38-28. De mindig a középsõt használom.