22335
11330766891279474906.jpg
  • VRSDM
    most az van hogy kész bicajt vennék. de nem tudom a méreteket, márkákat, lehetőségeket. illetve tudom, de biztos vannak még jobbak.
  • Máté94
    Szerinted ebbe beleférne egy 50mm-es gumi? :DD
  • Máté94
    Én annyit tudok, hogy régi triathlon vázat kell keresni. :D
  • VRSDM
    na helo srácok.

régen sokat irtam meg mégtöbbet olvastam.
    és most én szeretnék kérdezni tőletek.

biciklit szeretnék vásárolni, flipflop singlespeed / fixie. internetről. :D

namármost. eleddig volt egy saját építésű fixim, egy régi fecske felújított veretőm, meg egy ktm singlespeed. és igy vannak tapasztalatok, de a konkrét számokkal nem igazán vagyok tisztába.

szóval vannak itt okosok tudomén. és hogy egy két írással megsegíthetnének ám engemöt. magasság / méretek ...

városi / hétvégi túrázós környéken lenne használva, de magas igénybevételek mellett (sokat :D) köszi előre is a segítést.
  • ba32107
    De jó kis cuccot találtam: Bike2USB. Van valakinek valami tapasztalata vele? Tök jó lenne, nem is túl drága, csak kéne hozzá egy dinamós agy...
  • greg benz
    Hoztam egy kis Biankát
  • greg benz
    [email protected], ne offoljuk a topikot:D
  • ba32107
    Zsír, ez jó hír, köszi!
  • SrAta
    ha nem zavarod a forgalmat, ill nincs kinn tábla, hogy illegális, akkor legális!.
  • ba32107
    Én úgy tudtam, hogy a vadkemping illegális :D Na mindegy, azért nem nagyon félünk, csak nem fognak megbüntetni. Tisztálkodást pedig úgy gondoltuk, hogy a szabadstrandokon lévő zuhanyoknál megejtjük :D
  • bardocz
    Az egyik vadkempinget egy badacsonyi borozó tulajdonosa ajánlotta, nagyon jó eldugott hely volt, a másikat meg a bicikliút mellett egy dombon találtuk, jó rálátásunk volt az útra mellette, és fákkal körül volt véve. Biciklit nem féltettük igazán, mert egy lélek nem járt arrafele rajtunk kívül. A vadkemping meg nem illegális, szóval elvileg nem szólhatnak érte. A tisztálkodás meg mehet a balatonba, igaz az nem túl alapos:D
  • ba32107
    Ja és persze a balaton körbetekerésről van itt szó :D
  • ba32107
    Bardocz, megkérdezhetem hogy hol toltátok a vadkempinget? Általában hol ajánlott? Nem féltettétek a bringát éjszaka? Nem piszkálhatnak ez miatt a hivatalos szervek? Tisztálkodást hogy oldottátok meg? Mégiscsak megyünk mi is úgy néz ki (péntek - vasárnap). Már csak a rossz idő kavarhat be, de ahogy nézem szerencsénk lesz :)
  • Mark007
    Hát, nehéz kérdés:)
    Attól függ neked mit érne, mi kellene tényleg belőle. Mert a fékváltók megdobják az árát, de anélkül meg csak akkor adnám, ha már eladtam külön:) Mivel ahogy ismerlek, az neked nem kéne :D

De hát..fékváltók nélkül egy olyan 20-as körül lenne kb:)
    Váz+stucni+kormány+nyereg+villa+ha kell a két fék is. Jah meg ha kell 3e-ért eladó a flight deck is:)

Mert így a hajtást el tudom passzolni, első kerék nekem tökéletes lesz, hátsóban agycsere, meg újrafűzés, és az is tökély SS-hez.

De ha tényleg érdekelne, adhatsz egy msn vagy email címet, aztán megbeszélhetjük :)

• greg benz
    És kerekek, hajtás nélkül mit kérnél érte?:)Volt amúgy bikemagon most felrakva egy peugeot vázszett (minden rajta volt csak kerekei nem voltak) gyönyörű festéssel, 12ezerért,azt hittem rosszul látok! Fel is hívtam de persze már megelőztek.. :S
  • Mark007
    57-es:)
    De az a gond, hogy egyben szeretném eladni. Mert most darabonként tuti rajtam maradna a negyede. És az árából kellene összedobni valamit:)

Mondjuk olyanba még belemennék,hogy kerekek, esetleg hajtás nélkül..
  • greg benz
    Ha el akarod adni mindenképp szólj:) Minimum a váz érdekel:P Mekkora is?
  • Mark007
    Kettő között sok különbség nincs:) Csak az agy.
    Ahogy én számoltam, egy 10e Ft-os, használt vázzal, 60-70ből nagyon jót ki lehetne hozni, de ebből 30-35e a két kerék. Szóval egyszerűbb kerékkel olcsóbban is kijönne. Csak ehhez el kellene adnom a pözsót..

• ba32107
    Én is várost váltok szeptembertől, és én is gondolkoztam valami városi bicón :) Mennyibe állna meg egy alap singlespeed (nem fixi) gép?
  • Mark007
    Jah, ezt megpróbálom, hátha.
    Monoblokk nincs, Integrált Sora hajtókar:)

Szerintetek városba milyen bringát érdemes? Debrecenbe megyek szeptembertől, erősen gondolkodok egy flip-flop agyas fixi/singlespeeden.
  • SrAta
    felteszed a váltókatr max fokozatba
    keresel vmi hülyét aki kiteszi a helyére a váltót kézzel.
    behúzod a bowdent és megfeszíted tiszta erődből.
    meghúzod a bowdentartó csavart
    Aztán így jólesz
    vagyis nekem az lett
  • S2000
    Nem lehet, hogy a monoblokk tengelyhossza nem jó?
  • Mark007
    Nem, ennyire azért értek hozzá:) Más a gond..
  • Balee 007
    Szerintem a végállás állító csavarokkal be lehet állítani
  • Mark007
    Kéne egy kis segítség.
    Elsőváltót nem tudom beállítani.. Már egy félnapom elment rá, és csak felidegesítettem magam. Bármit csinálok, egyszerűen nem viszi fel a láncot a nagytányérra. Ha nagynehezen fel is ugrik, beleér a lánc. Kézzel kitudom húzni, hogy jó legyen, de a váltókarral nem..

Próbáltam már mindenféleképpen feszíteni a bowdent, nem lehet jobban.

Viszont kiengedve nagyon sok útja van még szabadon. Tehát mintha..távol lenne a váz, vagy nem is tudom..

Valami tipp? Már lassan ott tartok, hogy fixit csinálok belőle..
  • CoFoC
    Előre is bocs az offért.
    Szeretném ajánlani nektek a blogomat. Hírek, interjúk, érdekességek, verseny beszámolók az országúti kerékpározás világából.
    http://highroad.blog.hu
  • Rainbow15
    Az embereket nem biztos, de ha valaki ketté vág egy STOP táblát, azt inkább megbűntetik, mint ha valaki csak ellopna egy 300e Ft-s biciklit. Sok táblarongálót elkaptak. Bicikli tolvajokkal meg nem foglalkoznak.

Az lenne a legjobb, ha lenne egy "forgalmija" mindegyik bicónak, vázszámmal, bent lenne egy központi rendszerbe, és akkor lenne értelme igazoltatni a bicósokat :) Csak sokan tudják nélkülözni a 10-20-30e Ft-s biciklijüket, amiket elloptak tőlük, ezért nekik nem annyira fontos szerintem, mi meg kevesen vagyunk. Bár azért külföldön sem hagynám kint a bicót az utcán, akárki akármit mond.
  • Flamingofiu
    Kíváncsi vagyok a részletekre, főképp a szállásra értve. A jövőben én is tervezek hosszabb túrákat de nekem a vadkempingezéshez van pénzem meg úgy hangulatosabb is. Én egy veterán agyváltós géppel nyomom de a múltkor nekem is meg volt a napi 130km.
  • SrAta
    figyelj azután, hogy vannak olyan videok a neten, hogy a város közepén csúcsforgalomban fűrészelik le sorba a lakatokat flexxel az emberek csak megnézik, de nemszólnak hozzá semmit... Szted érdekel valakit ha vágják a táblát????
  • Rainbow15
    azért táblát vágni eléggé feltűnű, a lakat vágás annyira nem :)
  • SrAta
    táblához ne, mert akkor nem a lakattal fognak pöcsölni, hanem elvágják a tábla lábát!
    Csak erősebb anyaghoz kösd mint a lakat, mert ha nem akkor nemis a lakattal foglalkoznak, hanem elvágják amihez kötötted
  • bmate17
    Mi a véleményetek és milyen tapasztalataitok vannak az olcsóbb kategóriás(~4000ft) sisakokról?
  • pajti
    humoros topikból:

:'D
  • ba32107
    Igen gyorszáras, csak pont azt akartam elkerülni hogy minden parkolásnál ki kelljen szedni :D Ugyanez a helyzet a nyereggel is.
  • bardocz
    Ha gyorszáras, akkor kiszeded, és odakötözöd az u-lakattal azt is. Én ezt csináltam, egy táblához odafért az egész.
  • ba32107
    *első kerék védésére
  • ba32107
    Aham... akkor az egyetlen értelmes megoldás a kerék védésére, ha nem akarom állandóan leszedni az, hogy ha veszek még egy u-lakatot / láncot?
  • bardocz
    Nem éri meg a pluszt. Azt simán átvágják.
  • ba32107
    Nincs raktáron az a kryptonite lakat, amit kinéztem.... ezért egy drágábbat veszek :D A kérdés az lenne, hogy szerintetek érdemes olyan lakatot venni, amihez van sodrony kábel is? Pl. ezt:
    katt

Nagyon hasznos lenne a kerék, ill. üles lezárásához, de mennyire erős? Érdemes kiadni rá azt a pár ezer forint pluszt?
  • thoomas
    Sziasztok!
    Valaki használt már ilyen sunrace váltókart(jobbos)?
    http://ebike.hu/termekek/valtas/valtokar/normal-shimanohoz/11050+sunrace+dlm93+trigger+shifter+v%C3%A1lt%C3%B3kar/
    Árban nagyon jó. A kérdés leginkább az lenne, hogy mennyire jól kezeli a shimano hátsó váltót('06 deore 9s.). Kérlek írjátok le ha van valami infótok ezügyben;)