Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Azigen 😄 Kocsit veszek ennyiért 😄

SrAta
boltból ha most így kihoznád karcolná a 2 milliót...:S
Am Gordon nemtom mennyiért vette...

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Az egész bicó durván mennyibe van ha meg szabad kérdezni?

gordon 24
Igen! Az egy DHX 5.0

Köszönöm!😄

Downhill!!

Nagyon karaj gép! <#eljen>

Középsõ rugóstag is Fox?
gordon 24
Dehogyis:😄

Használt, villa csak rendbe van téve. 150 ért vettem..

Downhill!!

SrAta
újan vetted???😮😮😮😮
400eyerért???
Az durva...:S

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

gordon 24
Köszönöm szépen srácok!:😄

Jaja egy Fox 40 rc2 van benne most a Marzocchi eladás alatt😄

Ez a villa, iszonyat, olyan szépen mozog, meg egyáltalán, hogy azt nem is lehet elmondani..

Viszont ami gáz és úgymond ultra gáz::😄 Hogy ugye újonnan, majd 400 ezer pénz, és konkrétan zörög benne a rugó...D

Downhill!!

DJ RX7
végül ezlett. remélem csak pozitív csalódás ér.

:3

SrAta
fox40?
Szép nagyooonn!!!!

DannyL
zsírságos <#eljen>

MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu

Ok, kösz még egyszer a segítséget 😊

#16735: <#wow1>

pajti
<#worship>

gyönyörûen néz ki ezzel a villával <#eljen><#eljen>

Lenovo ThinkPad T400; Sennheiser HD 201; Merida Matts TFS Trail 350D

Mark007
Jó lesz az a BB7 bõven 😊
Hidraulikusnál ha felforr, akkor levegõsödik a fékcsõ, szóval minimum olajcsere, de szerintem semminek nem tesz jót a 100 fok feletti olaj 😊 Mondjuk azért ez nem egyszerû elérni nyugi 😊

Azért mondtam, hogy terepre tárcsát, mert megbízhatóbb véleményem szerint. Fõleg ha pl. nedves a talaj, növények, a felnire is kerül víz, és máris romlik a fékerõ V-fékkel. Tárcsával meg nem lesz ilyen gondja.
Hidraulikus meg (számomra) adagolhatóbb, ami, mint irtad, sokat számít, ha jobban csúszik a talaj. De ez csak egy szubjektív vélemény vala 😊

greg benz
<#ijedt><#eljen><#eljen><#eljen>

Vadnokedli
Atomzsírkaraj; elfogadnám ezt a kis lovacskát

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

gordon 24
Na srácok elkészült a gép!😄

Most asszem 100%-osnak tekinthetõ...

Villa csere után:

Ime..

Downhill!!

bardocz
Terepre pont kisebb fékerõ is elég, mivel az elsõ kerék hamarabb megcsúszik, mint aszfalton.
bardocz
Elõre kell tárcsafék, a hátsót bármilyen talajon blokkolod v-fékkel.
Vadnokedli
Úgy mint a reggeli kávé-cigi-csoki-zabpehely vagy akármi. 😄 Csak kicsit lassabban.

S2000
Nem csak a fékpofa kopik el ilyenkor, a fal is fogy, persze az lassabban😊

Kopásjelzõ? A fém fal hogy tud elkopni, elfogyni? 😄

S2000
Az kopás jelzõ csík... ha kezd eltûnni, nemsokára vége a felni oldalfalának😊

Inkább csak priviben írom le a nevét, hogy ne legyen belõle semmilyen probléma senkinek... 😊

melyik bolt?

Persze, tudom hogy nem szabad fokozatosan fékezni, szakaszosan szoktam én is. A gond inkább az, hogy az út sajátosságai miatt nem tudom kigurulni a lejtõket (kanyargós út, nagy lejtõk, kb. 20 perc leérni). Ha erre megyek bringázni (márpedig erre szeretek menni, másfelé nagyon nincs is lehetõség), akkor ezt sajnos nem tudom kivédeni. Elsõ-hátsóval felváltva fékezést legközelebb kipróbálom, eddig kizárólag együtt használtam a kettõt, külön-külön nem volt túl nagy biztonságérzetem (nem sokat lassultam 😄)

Aszfalton használom csak. Hogy mennyit szánok rá az jó kérdés... túl sokat nem szeretnék, mégpedig azért, mert egyre inkább szeretnék kicsit durvulni, terepen menni, és ehhez egy jobb bringa szükséges. Tehát inkább arra gyûjteném a pénzt, minthogy a mostani alap gépembe öljem. Ez maradna utcainak, de ez még jó messze van (legalább 1 év), szóval egyelõre erre is kell valami jobb fék. A beállítással már többet foglalkoztam mint a felszereléssel, de így sem tudtam olyan jól megcsinálni, mint mások. Gondolom V-féket könnyebb beállítani, mint egy tárcsaféket.

Bolt van bõven (Pécsen lakom). Egyelõre nem érdeklõdtem komolyabban, mert elõször online kutakodom. Ahol vettem a biciklit, oda nem akarom visszavinni. Eléggé kontárok (úgy adták át a biciklit, hogy a hátsó féktokot meg sem húzták...), nem túl kedvesek, nem bízom bennük.

Köszi a segítséget még egyszer 😊 Vagy a két V-fék, vagy hátra V-fék, elõre BB7 variáció mellett fogok dönteni.

Amúgy mi történik hidraulikusnál, ha nagyon felmelegszik? Meggyullad az olaj? 😄

Vadnokedli
Nincs a közelben bringás bolt? Lehet ott is van; és meg tudakolhatod mennyi a felszerelés-beszerzés, stb.

Mark007
Jah igen, ezt is irni akartam 😊
Vagy tényleg szakaszosan fékezel, vagy pedig elsõ-hátsóval FELVÁLTVA.
Így mindkettõnek van ideje hûlni. Hidraulikusnál már vigyázni kell, mert ha felfõzöd, akkor gázvan😊

Hunter of Deer
Ne csodálkozz ha csökken a fékerõ ha szinte állandóan fékezel... túlmelegszik a fék. jobb ha fékezel egy kicsit majd gurulsz és újra fékezel mert akkor legalább tud hûlni egy kicsit. nekem Shimano hidraulikus fék van elõl hátúl és megvagyok elégedve vele.

H87-D3H/i5 4570*3,6/2*8GB Kingston/Gigabyte Extreme Gaming 1070/ 8TB HDD/Samsung 840 120GB SSD/ 650W/Razer Deathadder 2013/Logitech G15/Logitech Z3 2.1/Dell P2414H/NZXT H440/LGUH635v 4k

Mark007
Mennyit szánsz rá? Aszfalton jössz lefele, vagy terepen?
Terepre én már elgondolkodnék egy hidrás féken, hátra meg egy jobbfajta (pl. Avid Single Digit 7) V-fék. És akkor azzal tuti nem lesz bajod, meg is fog fogni.
Azért egy 20perces ereszkedés gyorsabban megfogja enni a fékpofát :S
Én általában aszfalton használtam, és ott is úgy, hogy nem fékeztem a lejtõ végén, mert bõven kigurultam.

Vagy esetleg két darab Avid Single Digit 7-es, és akkor olcsón jössz ki.

Féket felrakni nem bonyolult, JÓL beállítani annál inkább.
Attól függ mennyit kér a szerelõ, elõtte kérdezd meg. 1-2ezret szerintem megér, ha tipped sincs, hogy kezdj neki.

A Mecsek lábánál lakom, és általában oda tekerek fel, majd gurulok le (20 percnyi folyamatos fékezés körülbelül). Szóval azért használva van rendesen. A mostani fékeket mindenképp szeretném lecserélni (sajnos gagyi, látszattárcsafékrõl van szó), elõre valószínûleg beszerzek egy BB7-et, hátra pedig... azt még meglátom 😊

Még egy kérdés: ha veszek egy féket online, vagy valahol, akkor minimális tapasztalattal nekiálljak magam feltenni, vagy inkább vigyem el valahova? Gondolom ott jó pénzt fognak elkérni a szerelésért.

Mark007
Hátulra jóval kisebb fékerõ is elég, inkább elõre vegyél egy BB7-et tényleg, bõven elég lesz 😊
Attól függ mire használod. Nekem a montimon volt hátul bb7, használtan vettem, kopott pofával, 2 éve még mindig az van benne 😊 és még van rajta anyag..😊

Vadnokedli
Nekem csak hátul van fékem; fémig le van kopva majdnem teljesen, így is fog. (még nem cseréltem benne fékpofát. 😄

Azzal én is szemeztem már 😊 Csak sajnos egy kerékre ennyi, a hátsóra is kéne. Amúgy a pofáknak milyen a minõsége? Gyorsan kopnak? Én az enyémmel legurultam vele párszor a helyi hegyrõl, és teljesen elnyalódtak a pofák, alig volt fékerõ a végén...

Kösz az infót a felnirõl. Még csak ismerkedem a témával 😊

Vadnokedli
én egy Avid BB7 es tárcsaféket vennék. 17 ezer újonnan. Nekem is ez van(2-3-4 éve)

Amúgy ez a CNC-zett falú felni. Ez nem recés 😄

Hát nekem 10 éve volt utoljára bringám 😄 Szóval én még a teljesen sima falú felnire emlékszem. A fekete csík elvileg az a rész, ahol a duplafalat összehegesztették, legalábbis ezt mondták nekem.

Amúgy gagyi a tárcsafékem, és gondolkozom hogy lecserélem egy minõségi V-fékre. Mit ajánlotok? Márka, stb?

Mark007
Recés? Ez sztem sima fékfelület 😊 bár az a fekete csík nem tudom mi benne, de nekem is ilyen.

Ilyen: katt

Vadnokedli
Mutass egy képet a felnirõl; mert nem értem hogy recés. (mert van olyan felni aminek cnc-zett az oldala és úgy recés? érted.)

Erre tudnátok valamit mondani?

ez egy rakás szar...

DJ RX7
egyrészt mert 25k-ba kerül, mert 16-ért már nem lehetne kapni, mert tudtommal azok az utolsó darabokra vonatkoztak, másrészt meg nincs szükségem arra, hogy frikóval toljam.

SrAta
te beteg vagy😄 ha erre vadászol és van 15k-d egy agyra😄 miért baj ha frikós????😄 csak plusz elõny!😄

SrAta
jaja egykis reklám:p hátha érdekel😛

Mark007
Mondom, hogy nem értek ehhez a részéhez 😊
Utána is olvasok mán'...😄
De akkor bocsi, nem nyert 😊

DJ RX7
"Freecoster-es" 😊

Mark007
Nem nagyon vagyok otthon SP-ben, meg azt sem tudom perpill, mifán terem az a driveres agy 😊, de Ebikeon pölö van egy BTS singlespeed agy 16e-ért, driveres.
BTS HC elite

DJ RX7
akkor helyette tudnátok ajánlani valami hátsó agyat max 15k Ft-ig? 36 lyukas és csúszópapucsos vázhoz kellene. (dirt/street-re) szóval single speed lenne a legjobb. gondolom 15k-ért driverest nem lehet még találni újonnan.

Mark007
Be lehet egyáltalán rendesen? 4 lyuk ki fog maradni, nem lesz valami merev tákolmány szerintem