22335
-
#17852 Akkor meg pláne Csepelt vennék, hirdetném az igét:D Persze csöppet macerás a beszerzése -
#17851 nem otthon élek (nem akartam ezzel kezdeni) nem hencegős.
de most a királyságban, és ezek annyira pöffeszkedős tufa britek hogy még a márkákat sem ismerik :D -
#17850 Az írtad, hogy kész biciklit akarsz venni, arra egyet tudok: Csepel Royal
Persze ha magadnak rakod össze jobban kijössz, de itt legalább vannak kész fixik, másról nem nagyon tudok:) -
#17849 ne baszakodjál már velem :D egy valag pénzt akarok biciklire költeni :) -
#17848 58-60 :D -
#17847 Mind a kettővel, foglalkoznak, legalábbis én már mindent láttam bent a boltban, a pultnál álló hölgy nem ért a dolgokhoz, de a szerelő srác, meg a többi fickó otthon van a dolgokban. -
#17846 mi lesz a vázméretemmel? :D -
#17845 Az olaj elvileg normális jelenség, mivel megbontottál egy adig zárt rendszert, a benne lévő alkatrészek kenéséből a felesleg kitudott folyni, baja nem lesz ettől elvileg. Amúgyis évente ezért kell elvinni szervízbe olajcserére! -
#17844 Levegős telói a FOX-nak vannak, amik full levegősek,l de ez olyan 130k és felfele, alatta csak zárt olajpatronos, vagy nyílt olajfürdős!
Egyébként a villádnak elég lesz annyi, hogy beolajozod a becsúszókat:) és máris szebben fognak mozogni:) -
Tsityu #17843 Hali!
Remélem jó topicba írok és hogy tudtok segíteni nekem. Adott egy Rock Shox Revelation 409 dual air teleszkóp. Nagyon puhán mozog. A teló szárán találtató egy táblázat, miszerint a gyártó feltüntette az adott testsúlyhoz tartozó levegőnyomás értékét az Air+ és Air- részhez. Megmérve a felső szelepen (Ait+) 100psi-t, míg az alsó szelepen (Air-) csupán 20psi-t mértem. Az alsó szelepnél a pumpa levétele után, minimális olaj jelent meg. Ez természetes jelenség? Az én testtömegemhez 120-135psi közöti érték van feltüntetve Air+ és Air--hoz egyaránt. Kérdésem, hogy mi a helyes módja egy telónál a nyomás beállításnak? Mire kell figyelni? A válaszokat előre is köszi. -
#17842 Jah, ezt igazolja az is, hogy bele sem fér ekkora kerék ezekbe a vázakba, tényleg zsírul nézne ki
Az irányíthatóságán pedig jócskán változtatna, hidd el.. de nekem mindegy, csinálj egy ilyen mutáns gépet ha annyira oda vagy érte -
#17841 Sokban nem változna az irányíthatóság. Szerintem igenis jól néznek ki vele.
-
#17840 Leírni most nem tudom perpill, hogy mit és hogyan, de itt egerben van egy bolt, a fickó haveromnak egy ugyanilyen villát takarított ki egy ezresért.
Bár sokat ne várj tőle, egy idő után elkopnak, berozsdál, stb.. -
#17839 Az biztos, csak hogy néz már az ki?:) Meg egyébként sem egy ilyen vázba valók ilyen durung kerekek.. az irányíthatósága is szar lenne szerintem, nem véletlenül országúti és nem véletlenül virsli gumis. Aki ilyen kerekeket akar az vegyen Montit, vagy Fitness bringát, esetleg Cyclocrosst -
#17838 Helloka!
Van egy Suntour XCM V2 HLO nevezetű teló a bringámban. bicóval együtt adták kb 2 éve vettem. minden nap járok vele ha más nem akkor melóba oda-viszza olyan 12km (télen-nyáron). mióta megvan még nem volt szétszedve és most már elég nehezen akar mozogni, eddig sem volt valami pro teló kb csak a nagy kátyúkat illetve a patkákat tompította viszont azokat elég jól. lekoppantani még eddig nem sikerült.
most hogy már szegény elég nehezen mozog gondoltam szét kellene szedni. nem nagyon értek hozzá, még eddig nem szedtem szét telót. esetleg pár tipp jól jönne, esetleg videó vagy ábra hoyg hogyan is megy ez, mert nem szeretném ha szétszedném aztán mindenféle cucc peregne ki ls aztán nem tudnám visszatenni :D
Szervízbe kérdeztem de nem foglalkoznak kimondottam ilyen telóval, de megcsinálnák kb 5k-ért. nah hát én ennyit nem szeretnék kiadni érte ha megoldható a szétszedés/ tisztítás itthon.
amúgy egy új telót szeretnék venni ha lehet levegőset ami ha jól tudom télen nem keményedik be fagypont körül :D és amúgy is jól mozog. úgyhogy ilyeneket is ajánlhatnátok de ha lehet ne legyen túl drága(szimpla városi / terep bicózáshoz illetve melóba járni vele úgyhogy nem kell 100ks teló :D) . kb télen lesz meg rá a zs azért is nem akarok a mostaninak a szervizelésére pénzt kiadni.
bocsi hogy ilyen hosszú lett, remélem tudtok segíteni.
thx! -
Tusy #17837 KRESZ 2010 (csak a módosításokat tartalmazza, ami nem változott arról nem ír semmit se)
Sebességhatárok bevezetése, egységesítése
lakott területen kívül kerékpárral, ha a kerékpárt hajtó kerékpáros fejvédő sisakot visel és utast nem szállít 50 km/óra,
lakott területen kívül kerékpárral, ha a kerékpárt hajtó kerékpáros fejvédő sisakot nem visel 40 km/óra,
a kerékpárúton közlekedő járművel 30 km/óra,
a gyalog- és kerékpárúton közlekedő járművel 20 km/óra,”
- a kerékpár meg nem jármű, ezzel kicsit megzavartak
- Kaposváron a sétáló utcán szoktam kerékpárral menni (nemcsak én), eleinte még a "gyalog- és kerékpárút" tábla volt kint de most már csak a "gyalogút" tábla. A városban sok helyen tiltják a biciklit, marad a járda (ha nincs külön bicikliút) -
#17836 ui: kerékpárúton meg gyalogos-bicikliúton is mehetsz 40-el, sisakban 50-el, ha ezt tábla vagy útburkolati jel nem tiltja/korlátozza lassabbra. -
#17835 KÖTELEZŐ:
1. Elől, hátul fixen szerelt aktív (világító) lámpa.
2. Elől hátul passzív fényvisszaverő.
3. LEGALÁBB EGY keréken BOROSTYÁNSZÍNŰ fényvisszaverő prizma.
4. Városon kívül kukásmellény.
5. Hangjelző eszköz.
6. Sisak kell ha 50km/h sebességgel akarsz száguldani rendes úton vagy kerékpárúton vagy ahol szabad kerékpárral menni!
7. GYALOGOS ÚTON NEM MÉSZ!!!!!!! CSAK 12 ÉV ALATTI GYERMEK KÖZLEKEDHET RAJT 10km/h-VAL, ILLETVE HA AZ ÚTON LEHETETLEN A KÖZLEKEDÉS. (pl víz alatt van az egész és csak a járdán tudsz elközlekedni, ekkor 10km/h) HA SEMMI NEM INDOKOLJA AZ OTT HALADÁSOD A RENDŐR BÜNTET!!! -
Tusy #17834 - 4 csengőm ment tönkre, most dudám (kürt) van de mivel a gumit egyről már lelopták abból is a második ... -
#17833 csengő kimaradt, prizma az első kerekre kell, viszont az kötelezően sárga brrrr
pedig lenne sokkal jobb és szebb megoldás is
426-427 hozzászólásokban itt leírtam részletesen !
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1207316514 -
Tusy #17832 - milyen cuccok kellenek bringára, hogy megfeleljen a KRESZ-nek?
-- első - hátsó világítás biztosan, lakott területen belül és bicikli úton szerintem ennyi kell
-- kolléganőm szerint kötelező még a kerekekre prizma az oldalról láthatóság miatt, meg a hátsó lámpa mellé (alá / fölé) még egy prizma (ha ez tényleg kell akkor ilyet vennem kell)
-- lakot területen kívül kell még láthatósági (kukás) mellény, én ennyiről tudok ami kötelező
-- a sisak tudtommal nem kötelező, a KRESZ kiegészítésben annyit találtam róla, hogy sisak nélkül bicikli úton 40 km/h, gyalogos - bicikli úton (sisakkal is) 20 km/h a megengedett legnagyobb sebesség (gyalogos úton talán 10 km/h de ott nem szoktam száguldozni) -
#17831 azért valaki segít majd veretőt választani? -
#17830 Én azért biciklizek hogy sportos legyek. -
#17829 Hát..szerintem akinek van hozzá szerszáma, meg szakértelme, lehet ki lehetne tágítani annyira.. -
#17828 Ajjaj... pedig jó ötletnek tűnt... -
#17827 Nekem is csak 3,5 cm -
#17826 Áh,esélytelen:) A hátsó keréknél a középcsapágy mögötti merevítésnél ahol a legkeskenyebb a hely a keréknek, ott 3cm van kb.. mondom a cx sem fért be:) Igaz csak pár mm híján -
#17825 Vagyok, írj rám nyugodtan:) -
#17824 És ők mivel foglalkoznak inkább? Monti vagy Outi? Én inkább valami olyasmit keresnék, akik nem a legújabb karbonvázas bringát akarják rámsózi, hanem foglalkoznak régi outikkal, és értenek is hozzá:) -
#17823 5 cm, de olyan 4.6 inkább. Tolómérővel van pár kép róla. -
#17822 én debreceni vagyok, itt a legjobb az szerintem a Gyöngyház kerékpár és fitness nevű bolt, én általában ott vásárolok kivéve ha netről :D
árban jók, értenek is dolgokhoz, annyi baj van velük hogy a jobb cuccok általában csak rendelésre vannak -
#17821 Márk mikor leszel msn-en? Kéne folytatnunk a pug diskurzust:) Bocsi, hogy múltkor úgy eltűntem -
#17820 Hát nem hiszem, de ez is már egy újabb váznak tűnik. Hány centi ez a gumi? -
ilyesmiket is nézegettem.
/s látszik elfér azé nagyobb abroncs is.
-
#17818 Sziasztok
Univega matricákat szeretnék venni, de sajnos még nem találtam semmilyen hazai oldalon, valaki esetleg tudna mondani olyan helyet ahol lehet kapni ilyen gyártómatricákat vagy olyat ahol lehet csináltatni? -
#17817 Ekkora hely pl. a tiédben van? :D
Innen jött az ötlet. -
#17816 Áh, ekkora gumit régi országúti vázba? Meg egyáltalán országúti vázba? Felejtsd el:) Nekem már a CX gumi sem fért be (hátul) , egy újabb vázba az még beférne, de a régi országútik vázában különösen kicsi hely van a keréknek. -
#17815 Csak mert szeretnék egy olyan régi országútit venni, aminek a vázába belemegy, de eddig normális képet nem láttam, hogy mekkora hely van hátul. :D -
#17814 Feltétlenül -
#17813 Nah, mostanában mindenki flip-flop agyasat akar?:D
Engem is érdekelne, miféle vázakat lenne érdemes. Én valami rövidebb felsőcsöveset akarok, hogy ne kelljen nagyon előredőlnöm.
Esetleg valaki Debrecenben ismerős? Legjobb bringabolt?