22335
11330766891279474906.jpg
  • VRSDM
    ha otthon lennék én őt nézném.
  • greg benz
    Persze csak akkor, ha ez is kényelmes neked, meg tetszik.. nem akarok rád erőltetni semmit
  • norbi56
    á, értem, köszönöm
  • greg benz

• norbi56
    az milyen kormány? annyire nem vagyok otthon még ebben a világban:D
  • greg benz
    Jól néz ki, mondjuk egy rendes stucni és egy bullhorn kormány sokat dobna a megjelenésén:)
  • norbi56
    na, megvettem a fixit, pont jó a mérete nekem, akitől vettem ő is ekkorát használ és egy magasak vagyunk, nagyon király:)főleg hogy 50ezer volt, a hajtást meg lecserélem ha széthullik, a fékek jól fognak, az agyak pedig quando-k azok csak jók lesznek
  • Rainbow15
    és meghívtad egy sörre a rendőrt, mert ilyen rendes volt? :D
  • SrAta
    nemvolt se prizma se lámpa, csak hátul a piros villogó:D persze h sötétben votlam:D világosban nálamsincsXD jah és járdán mentemxDDD
  • Rainbow15
    Mákod volt :D
    Sötétben voltál? Mi nem tetszett, hogy nem volt prizma, vagy hogy nem volt lámpa? :)
    Ha megyek valahova, inkább felrakom a prizmákat, akárhogy néz ki, DH-n pedig leveszem..
  • SrAta
    megfogtak a kékek este:D:D:D:DD
    Hogy a kisszemem vog előre világítani, vagy mi???:D
    De nem büntetett, mert leszálltam és mondtam h oks toltam:D
  • Rainbow15
    Lámpa kötelező tartozék, de fel is kell szerelni nappal? Nem elég, ha nálam van, és ha véletlenül teljes napfogyatkozás lenne vagy világvége, felrakom? Autónál sem kell bekapcsolni nappal, de ha nincs bekapcsolva minek legyen ott?
  • ba32107
    Vannak fali tartók, nem is drágán!
  • DJ RX7
    sziasztok!
    továbbtanulás miatt albérletbe fogok kerülni. lakótelepi lakás, szerencsére az első emeleten van. garázs nincs csak pince ahonnan félek, hogy simán ellophatják a bringát. ezért a szobában kellesz tartanom.

tudnátok valamilyen praktikus megoldásokat, ötleteket, tippeket adni ezzel kapcsolatosan??
  • greg benz
    Nincs mit:) Nyugi, először én sem tudtam ezeket a dolgokat, egyszer nekem is sikerült felhangosítanom egy agyamat, de pár nap után olyan volt mint előtte, nem lett semmi baja hál istennek:) Azóta inkább az előbb leírt módszerrel tisztítom a fogaskoszorút
  • ba32107
    Köszönöm! Ezt se tudtam :D Valamit akkor kezdek majd vele, mert így nem maradhat... vagy megpróbálom szétszedni, vagy elviszem szervízbe.
  • greg benz
    Jah és persze csinálhatod ezt a tisztítási folyamatot kivett kerékkel, sőt úgy könnyebb is, én úgy szoktam, hogy kiveszem a kereket, felrakom a lábamra és úgy.
  • greg benz
    Mosni leginkább sehogy:) "amikor a fogaskoszorút pucoltam, és vízzel öblítettem le"
    Szarvashiba:D
    A fogaskoszorú tisztítása: Fogsz egy rongyot, egy részét jól befújkodod wd40-el, fújhatsz a fogaskoszorúra is. Ezen a videón láthatod a mozdulatot amivel pucolnod kell (nem muszáj ilyen ronggyal csinálni amit ő használ vagy nem tudom mi ez, egy sima régi pólóval vagy ilyesmivel ugyanígy meg tudod csinálni, én is így szoktam)

Csapágyakra, agyra nem szabad vizet engedni, azt meg gondolom mondanom sem kell, hogy magasnyomásúval tilos bringát mosni.
    Megpróbálhatod a szétszedést-zsírozást, vesztenivalód nem sok van vele.
  • ba32107
    Én ezt nem tudtam. Akkor hogyan kéne mosni? Akkor lett vizes, amikor a fogaskoszorút pucoltam, és vízzel öblítettem le. Ha nem így, akkor mégis hogy kéne? Egyáltalán hova szabad vizet engedni és hova nem?

Hát én azt hittem, hogy azért az agy van annyira elzárva a külvilágtól, hogy egy sima mosás nem mossa ki belőle a kenőanyagot.... gondolom egy szétszedés-zsírozás segít ugye? Mert hát ha 250 km alatt nem múlt el a hang akkor gondolom nem is fog...
  • greg benz
    Hát nagy hiba volt vízzel mosni az agyat, nagyon nem tesz neki jót. Az elmondásod alapján gondolom az történt ami szokott, felhangosodott. Ha szerencséd van akkor majd idővel elmúlik és nem lesz baja az agynak, ha nem akkor szépen lassan tönkre is megy majd.
  • ba32107
    Néhány hete lemostam a bringát és a láncot, hajtást is. Azóta zörög a hátsó agy (mintha telemostam volna kosszal, törmelékkel, recseg-ropog mikor forog a kerék). Nem durván, de azért zavaróan. Nem sokkal a mosás után elvittem szervízbe, csak hogy ránézzenek, azt mondta a srác hogy kis kosz került bele, majd kidolgozza. Azóta mentem kb 250 kilométert és még mindig hangos. Mostanra már ki kellett volna löknie a koszt, nem? Szétszedni én nem tudom, nem akarom megint szervízbe vinni...
  • norbi56
    Ma megyek megnézni, és meglátjuk hogy mennyire lesz kicsi:)
    egyébként azt mondja hogy angol webáruházban találta félárra akciózva:D
  • greg benz
    Korrekt kis gépnek tűnik, mondjuk a felszereltségéről nem ír semmit..de ennyiért jónak tűnik.
  • norbi56
    Igazából az nekem nem gond ha kissebb mert xcbõl is a kissebbet használom egy 400as nyeregcsōvel, ettõl eltekintve rendben van a bringa?
  • greg benz
    *vázméret táblázat
  • greg benz
    Itt egy vázméret, de ez is csak irányadó. Igazából az a legjobb, ha ki tudod próbálni az adott bringát mielőtt megvennéd 20-30km-en. Ha nagyon kényelmetlen akkor ennyi alatt tuti kijön.
  • greg benz
    182 centihez már inkább 60as körüli vázat kell nézned szerintem..
  • norbi56
    a hátsó agy mindkét oldalán van fogaskerék az egyik a fix a másik racsnis, forgathatod a kereket
  • ba32107
    flip-flop mit jelent pontosan?
  • norbi56
    ja, kb 182cm vagyok az 54-es méret akkor jó lesz?
  • norbi56
    Sziasztok, szeretnék vásárolni egy városi bringát mert kollégista vagyok egerben és az XC bringámat nem szeretném oda elvinni. flip-flop fixiket nézegettem, találtam is egyet. LINK szerintetek megéri az árát? Több pénzem nem is nagyon van rá.
  • Rainbow15
    Csak érdekesség, 24 óra alatt leértek Isztriára Győrből.
  • ba32107
    Hát, ha valaki nagyon edzett és tud folyamatosan sokat menni, akkor talán kivitelezhető. Nekünk durván 19 óra volt a tiszta tekerési idő. Nem rohantunk, de nem is lazsáltunk sehol (20-30 km/h között mentünk végig). Szombaton körülbelül 4 órán át strandoltunk, ezen kívül nagyobb megálló nem volt sehol. Szerintem két nap alatt is le tudtuk volna nyomni, de akkor sokat kellett volna menni és tiszta rohanás lett volna az egész (nem érte volna meg). 1 nap szerintem pedig nagyon túlzás, mivel akkor kb a víz közelébe sincs időd menni hogy időben körbeérj :) Ez a három nap pont ideális szerintem.
  • SrAta
    szerinted folyamatos tekeréssel 1 nap alatt kivitelezhető (kb 10-12 óra alatt?) vagy nagyon húzós ???
    Amúgy grat!:)
  • ba32107
    Aha, jó volt nagyon. Fenyvesen hagytuk a kocsit, és Keszthely irányába indultunk. Zánkán ért az első éjszaka, ott egy mezőn sátraztunk, Siófok után pedig a második, ahol egy nagy szabadstrandon. Az is jó volt, csak a bulizók egész éjjel nem igazán hagytak aludni :D De összességében hatalmas volt az egész túra.
  • bardocz
    Grat
    Találtatok jó helyeket kempingezéshez?
  • Mark007
    Táska nélkül hordozhatós, erős, nem 10 perc alatt elvágós esetleg flex-kell-hozzás lakatot tud valaki ajánlani? U-Lakatot nem akarok, láncos zárokban gondokodok, olyan 5-6e környékén.
  • ba32107
    Nah, balaton kör részünkről is megvolt :) 3 nap, 230 kilométer, vadkemping, egy kis vihar, strand, marha jó társaság és nagyon jó túra. Kösz az ötletet, óriási élmény volt!
  • SrAta
    na akkor ezér nem írtl:D má hiányoltalak a fórumból:D am a problémádban sajna nemtok segíteni, eddig a legnagyobb vázam 15,5coll volt:D
  • Hunter of Deer
    nem 130k-s FOX-ra gondoltam :D hanem olyanra amibe fujni kell levegőt, úgyhallottam azok nem keményednek be télen. nah valami ilyesmiből kellene nekem valami olcsóbb fajta :)