Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A kerekeket viszont féltem, a két kerék gumival kb 30ezerbe fáj, nem tapsolnék örömömben, ha kilopnák alóla..
De szerintem ezt a zefal zárat fogom venni, mert tisztításnál nem kell kulccsal baszakodnom, mégsem tudják kinyitni ha lerakom valahol.
Néztem már természetesen láncot is, valami ilyesmit szeretnék

Annak kétlem, hogy nekiállnak, fõleg ha imbuszos.
Én is a kereket félteném inkább 😊 De arra elég szerintem egy imbuszcsavaros "gyorszár"(ami nem is az, mivel csavaros lesz így..😊)
Ha egymás mellett van két bringa, az egyik gyorszáras, a másik meg csavaros, tuti nem kezdenek el csavarhúzóval szenvedni..😊
Inkább lakatba ruházz be..😊
Ami még ugye kérdés, hogy mûködik-e a fék V-fékhez használható fékkarral is, mert akkor bátran nekilátok a kormányrúd cseréjének is..?
Kumiho #2179
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
azaz
kb 1000 ft a 2õ én BBB bowdenházat vettem, de mindegy csak teflonos legyen meg ne legyen 450FT alatt méterára, mert az már szar.
Aztán 750-1000FT ért kapsz KÖSZÖRÜLT váltóbowdent, szerintem megéri, jobban mint a 10 000FTos ripcord teflonos. Az a léyneg, hogy köszörült legyen, a JAGWIRE és a SHIMANO jó márkák.
Aztán kell még bowdenvég meg bodenházvég, meg ezt fel is kell rakatnod, kb 5-6ebõl kijössz.
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
Váltókarból meg amelyik tetszik szerintem..
Lenne egy kérdésem.
Barátnõmnek tervezek venni egy kb 20 éves, szép állapotú KTM Austria trekking biciklit, azonban Számára nem szimpatikus az alsócsöves váltó, valamint a koskormány.
A hátsó tárcsa sajnos csak 5 sebességes, így igen limitáltak a lehetõségeim az átformálásra.
1. Egyáltalán épkézláb-e az a gondolat, hogy a jelenlegi (alsó csövön lévõ helyre) felszerelek egy ilyen adaptert, mely után elviekben már rendes bovdenházzal lehetõség nyílik rá, hogy kormánycsõre tegyem a váltót..?
Ha igen, akkor tud-e valaki ezen kívül más (szebb) váltót, amelybõl van még 5 sebességes változat..?
Milyen lehetõségeim vannak a fékkar cseréjével kapcsolatban? Patkófékhez milyen fékkart szerelhetek? Canti vagy V-fékes kar rendesen mûködteti?
Ha van valakinek valami ötlete, szeretettel várom azokat.😊
Kumiho #2179
:3
\"If you want peace, prepare for war!\"
Húzd be a fékkart párszor(teljesen be fog menni a kormányig).
Szépen lassan felfog keményedni normálisra a fékkar. Húzd be tövig, tartsd úgy, és közbe húzd meg a csavarokat a féktesten.
És ha minden szépésjó, akkor mûködni fog rendesen.
Csak ezt ne játszd el sokszor, mert tudtommal fellevegõsödhet a fékcsõ.
van egy kis problémám. leszedtem az féket, hogy megtisztítsam kicsit csakis kívülrõl. nem szedtem szét semmit. hayes stroker trial. megnéztem a pofákat mennyire vannak elkopva egy kicsit se. rá pár napra mikor visszaraktam most behúzás nélkül szorul a tárcsa és nagyon szarul fog. a pofákat jól raktam vissza. ameddig le volt szedve nem húztam be a fékkart.
hogyan tudnám orvosolni a problémát?
Ez bõven elég, 4000 az elsõ+hátsó együtt.
A fékkar szerintem nem éri meg. Ha csak simán a fékkart cserélnéd, akkor talán, de így, hogy emiatt vegyél váltókart, szerintem felesleges..
A másik kettõre majd valaki, akinek van tapasztalata V-fékekkel 😊
1. 5 vagy 7? Keresgéltem a neten is a testbike mellett, írogatják itt-ott hogy jobb a 7-es, de érdemi különbséget nem találtam. Mindkettõt agyondícsérik. Az ebike-on több mint 3000 ft a különbség kerekenként... a bike-shopon már nagyon barátságos ára van (5800 a 7-es) de jelenleg nem kapható. Szóval szerintetek mennyit ér meg a különbség?
2. világosítsatok fel egy picit légyszi az elnevezésekkel 😄 Kezdõ vagyok még. Olvastam ezt-azt, de egyelõre nem tiszta. Tehát a fékbetét az a része a féknek, ami súrlódik a felnin ugye? 😄 A gyári Avid esetében ezt le lehet cserélni olyan fékbetétre, ahol külön van a betét és a pofa. Tehát ez ebben az esetben azt jelenti, ha mondjuk veszek egy cserélhetõ pofás betétet, akkor van a fékbetét (ami tartja a pofát), és ebben cserélhetõ a pofa (ami súrlódik a felnin). Jól mondom? Tehát gyakorlatilag csak a pofát kell cserélni. A fékhez adott gyári betét pedig egybe van építve a pofával. Ugye? Írta egy srác, hogy vett xy márkájú fékbetétet, és "szerencsére illett az Avid saruba". A féksaru melyik alkatrész?
3. fékkar: nagyon ajánlották az FR5-ös Avid fékkart ehhez a fékhez. Ez szerintetek mennyire szükséges? Most egy Shimano fékváltókarom van, ha szeretnék Avid fékkart, akkor nyilvánvalóan kéne külön váltókart is vennem. Fontos annyira az Avid fékkar, hogy ezt meglépjem?
4. Bowden, bowdenház. Azt olvastam, hogy a fékkar + bowden + bowdenház majdnem olyan fontos, mint maga a fék. Akkor kezdjük egy egyszerû kérdéssel: a bowdenház az amiben fut a bowden ugye? 😄 Fogalmam sincs, jelenleg milyen bowdenem és házam van.... mennyibe fájna ezeket minõségire lecserélni? A legolcsóbb bowden amit találtam a webshopban, az 7000 forint volt...
Köszi elõre is.
Nekem is FR5 volt a hátsófékemhez, ha jól tévedek, akkor annyi volt a gondja, hogy számomra 1 ujjal kényelmetlen volt..
MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |
Ebikeon 5e alatt van.
Hátsó kereket egy olcsó fék is blokkolni tudja, deore-t is meg az avidot is be tudod állítani rendesen, szal, amelyik szimpatikusabb szerintem 😊
MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |
A vázon 1-2 kisebb karctól eltekintve hibátlan gépezet
Vázméret 22"
felszereltség:
Kormány: skarpea
felnik: kenzel, hátul tárcsás agyal, kazettás meghajtással
pedál: WELLGO cserélhetõ tüskés
v-fék: Shimano Deore 2010 (új)
gumik: Schwalbe black jack (kb 10km van benne)
villa: Suntour XCT V2
váltó: shimano altus
fékváltókarok: shimano altus (rapidfire)
hátul cserélve lett a menetes meghajtás kazettásra, amikor cseréltem nem kaptam sehol 7 sebességes fogaskereket igy 8 sebességes van hátul..de jelenleg a 8.-ik sebesség nem használható mert a fékváltókar csak 7 sebességes
nem egy leélt agyon nyúzott bringáról van szó.. munkába járni és túrázni használtam
AJÁNDÉK: MERIDA láncvillavédõ
MERIDA váztáska
ÉRDEKLÕDNI: [email protected]
Nekem meg octane one void 3.0ám van😄
nekem egy narancs 2010-es two6player-em van. pénteken befûzik az octane agyat és akkor majd lesz fotó arról is. 😄
Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C
Monti elterjedtebb, fõleg Magyariában, és van is belõle belépõkategória, olcsóért.
De outiban nem nagyon lehet találni ilyet.
Ugyanez montinál? Már 4-5ezertõl van shimano fékváltókar..
És akkor sorolhatnék még itt gumi,hajtómû, pedál árkülönbségeket. Persze tudom montis cuccokból is van kurva drága (xtr), de akkor is az országútihoz a legdrágábbak az alkatrészek, amíg a Bianchi épült folyamatosan ezzel szembesültem.
Mai világban már az is drágáért van...😊)))
De igazából ez sem igaz, mert Az országútik ennek a duplája sõt triplája is lehetnek...
Szóval, hát ez van.. Hülye hobby😄 Inkább sakkozni kéne😄
Downhill!!
Akár igen,akár nem,ha valaki kiváncsi merre tekeregtünk,még húsvét elõtt…
Videó itt:
Jó szórakozást!
http://cobranco.hu/
Szerettem volna egy AM-et ~400kból lett volna na akkor anyámék teljesen kiakadtak, nem is lett semmi belõle😞
Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |
A Váz nagyjából 2000 euró: 550000ft
A villa az kb : 400000ft
Hajtás: 60000ft
fékek: 60000ft
a 2 kereke kb: 100000ft (a ringle agyak darabja egy 22+ a felnik darabja 17 meg a küllök)
Egyéb alkatrészek kormány, ülés, üléscsõ, lánc váltó stb stb.. Arra is nyugodtan lehet számolni egy 70000-80000ft
olyan 1200000 1300000ft körüli értéket képvisel. Vadonatújonnan.
Így hogy használt, kb 680-700 ezer huf..Kb ennyiért lehetne eladni.
Nekem olyan 800-900 ezer be van kb...
Úgyhogy nem olcsó, de megéri!!😄
Downhill!!