Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

greg benz
Igen,régi megoldású, legalább két imbuszkulcs kell a lazításhoz, és utána sem egyszerû kiszedni a nyeregcsövet, még úgy sem, hogy én direkt megkenem kicsit😊Ezért is reménykedek benne, hogy talán azért azt nem kell féltenem..
A kerekeket viszont féltem, a két kerék gumival kb 30ezerbe fáj, nem tapsolnék örömömben, ha kilopnák alóla..
De szerintem ezt a zefal zárat fogom venni, mert tisztításnál nem kell kulccsal baszakodnom, mégsem tudják kinyitni ha lerakom valahol.

Néztem már természetesen láncot is, valami ilyesmit szeretnék

Mark007
Neked is ilyen régi outis, nyeregcsõ csavaros a rögzítése, nem?
Annak kétlem, hogy nekiállnak, fõleg ha imbuszos.
Én is a kereket félteném inkább 😊 De arra elég szerintem egy imbuszcsavaros "gyorszár"(ami nem is az, mivel csavaros lesz így..😊)
Ha egymás mellett van két bringa, az egyik gyorszáras, a másik meg csavaros, tuti nem kezdenek el csavarhúzóval szenvedni..😊

Inkább lakatba ruházz be..😊

greg benz
Hát azért nem fogom folyton kirángatni a nyerget csõvel együtt😄DD

böröczk
Itt volna a kiszemelt jószág. Azért nem agyváltósat néztem ki, mert szeretünk túrázgatni (Balaton körül, Velencei tónál stb.) és jómagam egy KTM Life Speed 3*9 sebességes paripán ülök, aminek ugyebár a kerékmérete is 28-as. Neki egy montija van, ami eleve 26-os, így lehetetlenség tartani a tempót (ami engem bosszant). Mivel szoktunk hegyre is felmenni (sokszor csomagtartón sok csomag) azért kell elõre is legalább két tányér (jobb volna a 3), és így inkább erre a bringára esett a választás (mindenképp férfivázast szeretne és méretileg ez 53-54-es, továbbá elég jó árban van).

Ami még ugye kérdés, hogy mûködik-e a fék V-fékhez használható fékkarral is, mert akkor bátran nekilátok a kormányrúd cseréjének is..?

Kumiho #2179

SrAta
a nyerget vedd ki és vidd magaddal, egyébként én a kormányt és a féket is félteném, ha a fék hidrás, mert kb az is lopható és egy komolyabb 30-40k de eddig a cigó agya má nem jut el...xD

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

greg benz
Muszáj, mert nem akarok azon idegeskedni még akkor is ha fél percre hagyom valahol a bringát, hogy kiszedik a kerekeket.. de még így is féltem pl a nyerget/nyeregcsövet. Mondjuk az az én bringám esetében minimum 2 imbuszkulcs segítségével nyitható csak.. vagy így is van okom aggodalomra?😊

SrAta
öhm nézzük fékenként kapsz bowdenházat TEFLONOS KELL! 450FT métere, méretre vágatod
azaz
kb 1000 ft a 2õ én BBB bowdenházat vettem, de mindegy csak teflonos legyen meg ne legyen 450FT alatt méterára, mert az már szar.
Aztán 750-1000FT ért kapsz KÖSZÖRÜLT váltóbowdent, szerintem megéri, jobban mint a 10 000FTos ripcord teflonos. Az a léyneg, hogy köszörült legyen, a JAGWIRE és a SHIMANO jó márkák.
Aztán kell még bowdenvég meg bodenházvég, meg ezt fel is kell rakatnod, kb 5-6ebõl kijössz.

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

SrAta
akartam énis😄

Mark007
Igen, a bowden visszatartó pont erre van 😊 Nekem is ilyen van, fékváltókarhoz.
Váltókarból meg amelyik tetszik szerintem..

Máté94
Valami 3 sebességes agyváltós szépség jobb lenne. 😊
böröczk
Sziasztok,

Lenne egy kérdésem.
Barátnõmnek tervezek venni egy kb 20 éves, szép állapotú KTM Austria trekking biciklit, azonban Számára nem szimpatikus az alsócsöves váltó, valamint a koskormány.
A hátsó tárcsa sajnos csak 5 sebességes, így igen limitáltak a lehetõségeim az átformálásra.
1. Egyáltalán épkézláb-e az a gondolat, hogy a jelenlegi (alsó csövön lévõ helyre) felszerelek egy ilyen adaptert, mely után elviekben már rendes bovdenházzal lehetõség nyílik rá, hogy kormánycsõre tegyem a váltót..?
Ha igen, akkor tud-e valaki ezen kívül más (szebb) váltót, amelybõl van még 5 sebességes változat..?
Milyen lehetõségeim vannak a fékkar cseréjével kapcsolatban? Patkófékhez milyen fékkart szerelhetek? Canti vagy V-fékes kar rendesen mûködteti?

Ha van valakinek valami ötlete, szeretettel várom azokat.😊

Kumiho #2179

DJ RX7
megpróbáltam. sajnos nem segített. a dugattyúkat nem tudtam jobban benyomni. ahogy nyomtam befele ki is jött. levegõ került bele? :s

:3

gordon 24
NEM, nem NEM!!😄

Downhill!!

VTX
Szerintetek baj, ha DH bicón csak hátsó tárcsafék van? Bár tudom, hogy én döntöm el, hogy jó-e vagy nem, de úgy mégis??

\"If you want peace, prepare for war!\"

Mark007
Szedd le, pofákat vedd ki, LAPOSFEJÛ, minél nagyobb csavarhúzóval nyomd vissza a dugattyúkat, pofákat vissza, féket fel, de ne húzd meg a csavart teljesen, lötyögjön a féktest.
Húzd be a fékkart párszor(teljesen be fog menni a kormányig).
Szépen lassan felfog keményedni normálisra a fékkar. Húzd be tövig, tartsd úgy, és közbe húzd meg a csavarokat a féktesten.
És ha minden szépésjó, akkor mûködni fog rendesen.

Csak ezt ne játszd el sokszor, mert tudtommal fellevegõsödhet a fékcsõ.

DJ RX7
na már 95%-os a dartmoor-om. már csak lánctányér kell.
van egy kis problémám. leszedtem az féket, hogy megtisztítsam kicsit csakis kívülrõl. nem szedtem szét semmit. hayes stroker trial. megnéztem a pofákat mennyire vannak elkopva egy kicsit se. rá pár napra mikor visszaraktam most behúzás nélkül szorul a tárcsa és nagyon szarul fog. a pofákat jól raktam vissza. ameddig le volt szedve nem húztam be a fékkart.

hogyan tudnám orvosolni a problémát?

Mark007
Jagwire bowden szett
Ez bõven elég, 4000 az elsõ+hátsó együtt.

A fékkar szerintem nem éri meg. Ha csak simán a fékkart cserélnéd, akkor talán, de így, hogy emiatt vegyél váltókart, szerintem felesleges..

A másik kettõre majd valaki, akinek van tapasztalata V-fékekkel 😊

Hosszas kutakodás és testbike.hu-n olvasgatás után úgy döntöttem, hogy a szar tárcsafékeimet cserélem elöl-hátul Avid Single Digit V-fékre. Ezzel kapcsolatban lenne néhány kérdésem (vannak láma kérdések is közte, úgyhogy ne röhögjetek ki):

1. 5 vagy 7? Keresgéltem a neten is a testbike mellett, írogatják itt-ott hogy jobb a 7-es, de érdemi különbséget nem találtam. Mindkettõt agyondícsérik. Az ebike-on több mint 3000 ft a különbség kerekenként... a bike-shopon már nagyon barátságos ára van (5800 a 7-es) de jelenleg nem kapható. Szóval szerintetek mennyit ér meg a különbség?
2. világosítsatok fel egy picit légyszi az elnevezésekkel 😄 Kezdõ vagyok még. Olvastam ezt-azt, de egyelõre nem tiszta. Tehát a fékbetét az a része a féknek, ami súrlódik a felnin ugye? 😄 A gyári Avid esetében ezt le lehet cserélni olyan fékbetétre, ahol külön van a betét és a pofa. Tehát ez ebben az esetben azt jelenti, ha mondjuk veszek egy cserélhetõ pofás betétet, akkor van a fékbetét (ami tartja a pofát), és ebben cserélhetõ a pofa (ami súrlódik a felnin). Jól mondom? Tehát gyakorlatilag csak a pofát kell cserélni. A fékhez adott gyári betét pedig egybe van építve a pofával. Ugye? Írta egy srác, hogy vett xy márkájú fékbetétet, és "szerencsére illett az Avid saruba". A féksaru melyik alkatrész?
3. fékkar: nagyon ajánlották az FR5-ös Avid fékkart ehhez a fékhez. Ez szerintetek mennyire szükséges? Most egy Shimano fékváltókarom van, ha szeretnék Avid fékkart, akkor nyilvánvalóan kéne külön váltókart is vennem. Fontos annyira az Avid fékkar, hogy ezt meglépjem?
4. Bowden, bowdenház. Azt olvastam, hogy a fékkar + bowden + bowdenház majdnem olyan fontos, mint maga a fék. Akkor kezdjük egy egyszerû kérdéssel: a bowdenház az amiben fut a bowden ugye? 😄 Fogalmam sincs, jelenleg milyen bowdenem és házam van.... mennyibe fájna ezeket minõségire lecserélni? A legolcsóbb bowden amit találtam a webshopban, az 7000 forint volt...

Köszi elõre is.

Mark007
Nem is mondtam, hogy jobb a v-fék 😊 csak azt, hogy az is megfogja 😊
Nekem is FR5 volt a hátsófékemhez, ha jól tévedek, akkor annyi volt a gondja, hogy számomra 1 ujjal kényelmetlen volt..

greg benz
Zefal Lock'n roll gyorszárakkal kapcsolatban van valamelyikõtöknek tapasztalata? Készülök a pesti létre, nem szeretném, ha elvinnék a kerekeimet.. 😊

bardocz
Nagyon egyszerû, a dörtösnek gyakrabban lesz benne nyolcas, és nem kell adagolnia a féket, hanem koppanjon. Ha vféket koppanósra állítasz, akkor a legkisebb nyolcasra is be fog fogni.
SrAta
hát nemtom nekem 1 fékem van hátul, az tárcsa, le nem cserélném szar véfékre... Valamiért tárcsát használnak a dirtösök is...

SrAta
szerintem a speed dial 7 kar jobb!

Ley Roland
Aha. Köszi! 😊 Mert most akarok majd Avid FR5 fékkart venni, akkor lehet veszek hozzá egy Avid Single Digit 5-t. 😄

MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |

Mark007
Hátra szerintem bõven elég lesz. Esetleg egy Avid Single Digit 5.
Ebikeon 5e alatt van.
Hátsó kereket egy olcsó fék is blokkolni tudja, deore-t is meg az avidot is be tudod állítani rendesen, szal, amelyik szimpatikusabb szerintem 😊

Ley Roland
Hátra tudnátok nekem ajánlani egy használható V-féket? Én a deore-t nézegettem.

MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |

van egy eladó SKARPEA S250 MTB-M
A vázon 1-2 kisebb karctól eltekintve hibátlan gépezet
Vázméret 22"
felszereltség:
Kormány: skarpea
felnik: kenzel, hátul tárcsás agyal, kazettás meghajtással
pedál: WELLGO cserélhetõ tüskés
v-fék: Shimano Deore 2010 (új)
gumik: Schwalbe black jack (kb 10km van benne)
villa: Suntour XCT V2
váltó: shimano altus
fékváltókarok: shimano altus (rapidfire)
hátul cserélve lett a menetes meghajtás kazettásra, amikor cseréltem nem kaptam sehol 7 sebességes fogaskereket igy 8 sebességes van hátul..de jelenleg a 8.-ik sebesség nem használható mert a fékváltókar csak 7 sebességes
nem egy leélt agyon nyúzott bringáról van szó.. munkába járni és túrázni használtam
AJÁNDÉK: MERIDA láncvillavédõ
MERIDA váztáska

ÉRDEKLÕDNI: [email protected]

ez a 26 player nem nagy szám szerintem.

SrAta
a-a bikediscountról csapággyal szállítással ittvolt 57bõl 3nap alatt😄

DJ RX7
lengyelországból vetted? 😄

SrAta
haver most vett egy two4playt elv ma jött meg neki.
Nekem meg octane one void 3.0ám van😄

DJ RX7
egyiksem. srácnak 2 váza van. a shine meg a two6player.
nekem egy narancs 2010-es two6player-em van. pénteken befûzik az octane agyat és akkor majd lesz fotó arról is. 😄

SrAta
melyik a tied?😄 v mind2õ?😄

fook
nagyon szép 😊 El is felejtettem írni , két hete megjött az én bicóm is 😊

DJ RX7
remélem nem gond ha beteszek ide saját bringafotót. az én dartmoor-om péntekre lesz kész.

Szabi84
jól kommentálod<#eljen>

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

Máté94
Tech, percizitásnak ára van. 😉
greg benz
passz.. tippem szerint a bonyolultabb és kifinomultabb gyártási technológiák,drágább anyagok miatt is lehet. De ez sem feltétlenül igaz, maximum a felsõbb kategóriás gépekre.

De miért ilyen drágák ezek a biciklik? Csak azért mert azok a legkönnyebbek?

greg benz
Hát van azért 20-30ért már pár is, a sora amit te is mondtál. De nekem ami leginkább nem tetszik ezekben, hogy oldalra van kivezetve a bowden, és ott középen tornyosul a sok szar, az meg engem nagyon irritálna, ezért is nem cseréltem le. A legolcsóbb rejtett bowdenes fékváltókar 50ezer.. úgyhogy inkább maradok a jó öreg vázváltónál, olyan szép fékkar meg úgysincs még egy ami nekem van felrakva, meg az ritka is😊)

Mark007
Egyetértek. Egy fékváltókar viszont tényleg 20-30e..DARABJA😄 Tehát újonnan minimum 50-60.. Ami azért vicc, mert annyira nem egy bonyolult szerkezet..A sora fékváltó az egyetlen, ami olcsó, az viszont állítólag használhatatlanul kényelmetlen, direkt butított verzió..
Monti elterjedtebb, fõleg Magyariában, és van is belõle belépõkategória, olcsóért.
De outiban nem nagyon lehet találni ilyet.

greg benz
Hát az országútinál drágább mûfajt nem tudok elképzelni. Nézegettem fékváltókarokat. Országútinál 15 a legalja, ez a campa fékváltókarja,full mûanyag..shimanoból 20-30nál kezdõdnek a fvkarok országútihoz.
Ugyanez montinál? Már 4-5ezertõl van shimano fékváltókar..
És akkor sorolhatnék még itt gumi,hajtómû, pedál árkülönbségeket. Persze tudom montis cuccokból is van kurva drága (xtr), de akkor is az országútihoz a legdrágábbak az alkatrészek, amíg a Bianchi épült folyamatosan ezzel szembesültem.

pajti
<#eljen>

Mark007
Ócsó a sakk
Mai világban már az is drágáért van...😊)))

gordon 24
Hát a Dh az nagyon drága..

De igazából ez sem igaz, mert Az országútik ennek a duplája sõt triplája is lehetnek...

Szóval, hát ez van.. Hülye hobby😄 Inkább sakkozni kéne😄

Downhill!!

Királd,Vadna,Alacska,Uppony,Dédestapolcsány,Lázbérc…van,ki e neveket ismeri…?
Akár igen,akár nem,ha valaki kiváncsi merre tekeregtünk,még húsvét elõtt…

Videó itt:

Jó szórakozást!

http://cobranco.hu/

norbi56
Engem már akkor hülyének néztek itthon amikor 100k-t kiadtam a kerekekre, hajtásra pedig még kedvezményt is adtak😄
Szerettem volna egy AM-et ~400kból lett volna na akkor anyámék teljesen kiakadtak, nem is lett semmi belõle😞

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

greg benz
És én még azt hittem nekem van "drága" bringám<#idiota><#idiota><#idiota><#idiota><#idiota>

gordon 24
Hát ha besétálsz egy boltba akkor kb ezek az árak:

A Váz nagyjából 2000 euró: 550000ft
A villa az kb : 400000ft
Hajtás: 60000ft
fékek: 60000ft
a 2 kereke kb: 100000ft (a ringle agyak darabja egy 22+ a felnik darabja 17 meg a küllök)
Egyéb alkatrészek kormány, ülés, üléscsõ, lánc váltó stb stb.. Arra is nyugodtan lehet számolni egy 70000-80000ft

olyan 1200000 1300000ft körüli értéket képvisel. Vadonatújonnan.

Így hogy használt, kb 680-700 ezer huf..Kb ennyiért lehetne eladni.

Nekem olyan 800-900 ezer be van kb...

Úgyhogy nem olcsó, de megéri!!😄

Downhill!!