Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Újpest,tél utca.
Én 7 évet eltöltöttem itt Baranyában, ha egyszer megszabadulok innen, be nem teszem a lábamat még egyszer.. el van átkozva az egész, ennyi szar emberrel még nem hozott össze a sors mint ahánnyal itt volt dolgom..
Én 7 évet eltöltöttem itt Baranyában, ha egyszer megszabadulok innen, be nem teszem a lábamat még egyszer.. el van átkozva az egész, ennyi szar emberrel még nem hozott össze a sors mint ahánnyal itt volt dolgom..
Ha felköltöztünk pestre én is akarok építeni a Bianchi mellé egy fixit. Peugeot arabisque vázra😊
8 bar mégis minek?
A jóbüdös...Durrant már mellettetek gumibelsõ? Hát nem kellemes, bal fülem még mindig zúg...
Megfoltoztam, a szelepnél volt kiszakadva..Úgynézett ki hogy tartja..fújtam bele üresen egy kicsit..Nézem, hogy megy bele, de nem fújódik fel teljesen..nyomtam még bele 2-õt, odanézek, látom, hogy egy 5 centis részen feldagadt, mire elengedtem a pumpát, már durrant...De hogy mi a franctól...
Megfoltoztam, a szelepnél volt kiszakadva..Úgynézett ki hogy tartja..fújtam bele üresen egy kicsit..Nézem, hogy megy bele, de nem fújódik fel teljesen..nyomtam még bele 2-õt, odanézek, látom, hogy egy 5 centis részen feldagadt, mire elengedtem a pumpát, már durrant...De hogy mi a franctól...
Nem vagyok gyõri 😄 Bringás haverom nincs, én foglalkozok a legtöbbet vele. De azért annyira nem vagyok analfabéta, ráadásul faterom + tesóm ilyen ezermester-féleségek, szóval nem lesz gond 😊 Elõször megveszem a fékeket, aztán meglátjuk.
Nah, mai bringázást is megoldottam..Fújni akartam még a kerékbe..
Nagynehezen beleküzdöm a 8bar, húznám le..az istenért sem jön le a pumpa..
mire leszedem, már alig van benne 2bar...
rányomtam, fújnám, erre hallom hogy ereszt..Valószinû elvágtam valahogy a belsõt..wáá..nagyon nincs kedvem belsõt cserélgetni...
Nagynehezen beleküzdöm a 8bar, húznám le..az istenért sem jön le a pumpa..
mire leszedem, már alig van benne 2bar...
rányomtam, fújnám, erre hallom hogy ereszt..Valószinû elvágtam valahogy a belsõt..wáá..nagyon nincs kedvem belsõt cserélgetni...
nincs valami haverod, aki tud segíteni? Vagy ha véletlen gyõri vagy akk esetleg én is tudok!😊
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
Tapasztalod pedig csak úgy lesz, ha nekivágsz.
Én életem elsõ(jó, ami komolyabb volt 😊) bringáját építettem, kis segítséggel. Úgyhogy nem annyira nehéz az egész.
Csak azért mondom, hogy szerelõ, mert ha elszabod, akkor gáz van 😄
Ezért csináltam legelõször ócsó, 100ft-os bowdenházzal, aztán mikor megvoltak, hova mekkora darab kell, az alapján vagdostam a rendeset.
Én életem elsõ(jó, ami komolyabb volt 😊) bringáját építettem, kis segítséggel. Úgyhogy nem annyira nehéz az egész.
Csak azért mondom, hogy szerelõ, mert ha elszabod, akkor gáz van 😄
Ezért csináltam legelõször ócsó, 100ft-os bowdenházzal, aztán mikor megvoltak, hova mekkora darab kell, az alapján vagdostam a rendeset.
Annyira nem ragaszkodom hozzá, hogy magamnak csináljam, mert nem vagyok túlságosan ügyes ilyen téren. Csak szeretnék kicsit spórolni, és azért jó lenne ha szereznék tapasztalatot is, hogy ne kelljen állandóan szerelõhöz vinni 😄 Köszi amúgy a segítséget.
ezek tudtommal és fújt, nem gyári. 😄
:3
Mármint a bowdenházat😊 Csipõfogó azt összenyomja..
Én valami bowden szerû dróttal vágtam. Csak azzal köbö 5-6 perc..De a karbont is ellehet vele fûrészelni 😊
Én valami bowden szerû dróttal vágtam. Csak azzal köbö 5-6 perc..De a karbont is ellehet vele fûrészelni 😊
elviszi a csípõfogó😄 csak bekell tekerni 1menet szigszalaggal és fölötte erõbõl egyszerre elvágni, így nem rojtosodik😄 De ha az ember nemakar próbálkozni akk ink szerelõ
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
Na ma megint gyakorolgattam a manualt! 😊 Már kb 40-50 méter megy. 😊)
MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |
Még mindig én, errõl mi a véleményetek amúgy? nálunk a szervízben 500Ft/kerék.
pl. a Schwalbe gumiknál ami "punkture protection"-os azok jók szerintem 😄
Sziasztok!
Elég sok defektet kapok (fõleg hátsó kerékre) idén ez már a 7-dik 660km alatt. Közúton, -betonon használom 99%-ba. Tudnátok valami jó külsõ gumit ajánlani ami nem vékony és nem igazán engedi át az üvegszilánkokat? (
Elõre is köszi!
Elég sok defektet kapok (fõleg hátsó kerékre) idén ez már a 7-dik 660km alatt. Közúton, -betonon használom 99%-ba. Tudnátok valami jó külsõ gumit ajánlani ami nem vékony és nem igazán engedi át az üvegszilánkokat? (
Elõre is köszi!
Mint elõttem irták, kisebb a surlódása.
De szerintem ne vegyél így bowdent. Gondolom se bowdenvágód, se tapasztalatod ilyen téren.
Sima ollóval, csípõfogóval nem tudod elvágni sajna, le is kell méregetni.
Én a legjobban ezt a részét utálom az építésnek..
Legegyszerûbb ha beviszed a boltba, és elmondod mi is kéne..
Persze ha magadnak szeretnéd csinálni, akkor nem szóltam😊
De szerintem ne vegyél így bowdent. Gondolom se bowdenvágód, se tapasztalatod ilyen téren.
Sima ollóval, csípõfogóval nem tudod elvágni sajna, le is kell méregetni.
Én a legjobban ezt a részét utálom az építésnek..
Legegyszerûbb ha beviszed a boltba, és elmondod mi is kéne..
Persze ha magadnak szeretnéd csinálni, akkor nem szóltam😊
teflonos: szvsz hoszabb élettartam és kevesebb súrlódás!? 😄(nem rojtosodik olyan hamar)
Váltóbowdent ne rakjál fékhez, fékhez amúgy is vastagabb kell meg más a végük is.
Váltóbowdent ne rakjál fékhez, fékhez amúgy is vastagabb kell meg más a végük is.
Teflonos bowdenház mit takar, miben jobb? Amúgy váltóbowdent lehet fékekhez tenni?
Mondjuk az lehet..Bár én kimostam párszor, aztán "jóvanazúgy.."😄
Én is ásványvizes, félliteres "kulacsot" használtam, mert lusta voltam venni egy kulacsot...😄 De így azért kényelmesebb..
Én is ásványvizes, félliteres "kulacsot" használtam, mert lusta voltam venni egy kulacsot...😄 De így azért kényelmesebb..
Legjobb kulacs a 1,5 literes Mizse ásványvíz. A palacknak nincs íze, nem kell óránként újratölteni, használat után eldobandó, és ha ellopnák.. hát vigyék.😊 A nem nagyon pro kulacstartókba tökéletesen passzol.
Kumiho #2179
Hát jah,az jó ötlet amit mondasz, hogy ha félteni kell akkor viszek valami óccsót😊
Én úgy rendeltem meg a hazai forgalmazótól a szerelõm üzletébe a kulacsokat😊 Annyit tud a drága kulacs, hogy már a kezdetektõl nem volt semmi mellékíze a víznek tõle, teljesen jó. Viszonylag jól tartja a hõmérsékletét (mondjuk ez köszönhetõ annak is, hogy fehér) és jó a szopókája😄
Én úgy rendeltem meg a hazai forgalmazótól a szerelõm üzletébe a kulacsokat😊 Annyit tud a drága kulacs, hogy már a kezdetektõl nem volt semmi mellékíze a víznek tõle, teljesen jó. Viszonylag jól tartja a hõmérsékletét (mondjuk ez köszönhetõ annak is, hogy fehér) és jó a szopókája😄
Passz, még kitalálom addig 😊
Hát ha táskával vagy, akkor elrakod. De azért szerintem ha városba méssz, elég 1 kulacs, az meg elfér..Vagy veszel valami olcsót ilyen alkalmakra, aztán ha bringázni indulsz, és nem rakod le, akkor meg ott a rendes..😄
Bár nem tudom mit tud egy drága kulacs. Én bementem a boltba, elõtúrt egy dobozt, kinéztem belõle egy fehér SRAM kulacsot, aztán mondta, hogy vigyem 200ért...😄
Hát ha táskával vagy, akkor elrakod. De azért szerintem ha városba méssz, elég 1 kulacs, az meg elfér..Vagy veszel valami olcsót ilyen alkalmakra, aztán ha bringázni indulsz, és nem rakod le, akkor meg ott a rendes..😄
Bár nem tudom mit tud egy drága kulacs. Én bementem a boltba, elõtúrt egy dobozt, kinéztem belõle egy fehér SRAM kulacsot, aztán mondta, hogy vigyem 200ért...😄
A kerekekhez nem lenne egyszerûbb olyan zefal zárat venned amilyet én linkeltem be? Én még azt nem tudom, hogy a kulacsokkal mit csináljak majd, mert képesek azt is kilopni.. 3ezer volt a 2db
Szeptembertõl én is viszem magammal a bringát, remélhetõleg Debrecenbe.
Én is valami hasonló, láncos zárat akarok, plusz még 1 vagy 2 kisebbet.
A naggyal az elsõkereket plussz a vázat rögzítem valahova, a kisebbel pedig a hátsókereket a vázhoz.
Remélhetõleg 2 zárnak nem állnak neki, és kilopni sem tudják..
órát, lámpákat meg zsebre kell vágni..😊
Én is valami hasonló, láncos zárat akarok, plusz még 1 vagy 2 kisebbet.
A naggyal az elsõkereket plussz a vázat rögzítem valahova, a kisebbel pedig a hátsókereket a vázhoz.
Remélhetõleg 2 zárnak nem állnak neki, és kilopni sem tudják..
órát, lámpákat meg zsebre kell vágni..😊