Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kumiho #2179
Nekem nagyon úgy tünik, hogy ez 120-as. 5-ösre van méretezve. Igaz, hogy van még hely a papucs és az alsó fogaskerék között, de ha beraksz oda mégegyet, akkor a lánc vagy a fogaskerék be fog akadni szerintem.
Úgyhogy ha 6-osat akarsz, akkor mindenképp hosszabb tengely, ESETLEG, ha a tengely hossza engedi, kivinni a csavarokat amennyire csak lehet, tehát "szétfeszíteni" a vázat, és akkor talán befér.
De tényleg vidd el boltba, és nézzétek meg, hogy belefér-e. Ha a közelben lennél, mondanám, hogy hozd el, mert még 6-os sorom is van valahol, de én Egerben vagyok, te meg ahogy néztem, nem a közelben 😊
De mindezek elõtt nézd meg, hogy egyáltalán a váltó/váltókar engedné-e a 6-os sort..
[email protected]
Tedd fel, ránézek.
De a legegyszerûbb az lesz, hogy beviszed egy bringásboltba, ahol van 6-os soruk, és rápróbáljátok. Csak ha régi, eredeti alkatrészek vannak rajta, akkor lehetséges, hogy a váltókar csak 5 sebességes, sõt, még az is, hogy a váltó is..:S
Kumiho #2179
Vagy marad a Sram sor.
Véleményem szerint nem éri meg tengellyel szenvedni, akkor már inkább egy kazettás agy..
Akkor így már értem.
Kumiho #2179
Ha most a tengely épphogy átéri az 5-öset, akkor a 6-os nem fog rámenni, ez tutibiztos.
Kumiho #2179
Kumiho #2179
135 mindenképp sok lesz. Nekem 9-es kazetta van fent, és 130mm-es.
135 tudtommal montis agyaknál van..
Ha 120mm-es, akkor 126-ra szétlehet húzni, azt még bírja.
Mindenképp nagyobb sort akarsz, vagy jó az 5-ös is? Mert valahonnan tuti lehet szerezni még..
Ez bonyolultabb kicsit:S
Méregetni kellene hozzá. De szerintem tengelyt sem egyszerû szerezni már..
menetesnél a sorban van az egész szerkezet... Akkor viszont az agy rendben van..
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
Mivel 5 sebességes, így erõsen valószinû, hogy menetes racsni van rajta. Magyarán a fogaskerék koszorúnak nincs baja, azok csak fogaskerekek. Az agy halt meg.
A váltókart pedig nézd meg, hogy ha 5ösbe, vagy 1-esbe váltassz, akkor marad-e még útja a váltókarnak, vagy az is végállásba kerül.
Ha van még hely, akkor rámegy egy nagyobb sor(6 vagy 7), ha viszont nem, akkor vagy váltókar csere, vagy marad az 5-ös sor.
Volna egy kicsit összetett kérdésem.
Pár napja vásároltam egy igen jó állapotú, kb. 20 éves Puch Clubman bringát, gyakorlatilag különösebb baja nincs, csak annyi, hogy a hátsó racsni kaka. Induláskor a levegõt tekerem egy kis darabig, utána indul a hajtás.
A gép 5 sebességes, felmérésem szerint (mivel alsócsöves a váltó) nem pozicionáltak a váltói. Szerettem volna a hátsó racsnit lecserélni, de 5 sebességeset nem igen találok sehol. Gondoltam tehát, hogy felteszek egy 6-7-8 sebességes darabot. Kérdésem az, hogy ebben az esetben szükségem lesz-e új tengelyre/agyra/váltóra/váltókarra?
Nem egy gagyi darabot szeretnék összehozni, de túl sok pénzt sem óhajtanék rá költeni.
A jelenlegi váltó számomra nóném, viszont nem Shimano positron, ebbõl feltételezem, hogy tetszõlegesen állítható a minimális és a maximális mozgása, elvileg nem kell cserélni nagyobb fogas-kerékszám esetében sem...szerintem (mivel csak hobbibringás vagyok)
Kumiho #2179
Amúgy csak sima box 😊
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Nekem a max olyan 50-55 között volt..
Átlagod mennyi szokott lenni? nekem 27-28 között mozog..
Sík terepen meg 30körül normál tempóban..
Hát..úgy néz ki,hogy nem bírom tovább,visszatérek a kerekezés világába. Elkezdtem nézegetni a gépeket..
Mindenféleképp használtat szeretnék venni,de abból is a megkímélt darabok érdekelnek kizárólag.
Most így délután kinéztem Õt.
Nagyon fasza kis gépnek tûnik,méretre is pont jó lenne. Nektek mi a véleményetek róla,megér ez 130ezret?
Max. 150-ig mennék el,de az már nagyon a max. 😊
Eredetileg valami kicsi hátsó rugóúttal rendelkezõ fullyban gondolkodtam,de amint látom ebbe a keretbe nem fér bele egy megkímélt darab. Meg aztán csak ritkán mennék vele terepre,szóval lehet,hogy fölös is lenne.
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Mi azelõtt, hogy betettük erre a szemétbánya helyre a lábunkat pesten éltünk (én,bátyám és faterom születésünk óta, muterom is nagyon régóta), és ott nem tapasztaltunk ilyen dolgokat mint amik itt vannak, nem voltak ilyen gondjaink. Szerintem egyszerûen annyira más felfogásúak itt az emberek, hogy az félelmetes.. a linkségrõl meg már nem is beszélve.
Stucnit nekem is cserélnem kéne, a 120-as hosszú, de nagyon drága..
Nem akarok apróhirdetni, de ha esetleg érdekel valaki, akkor van egy 120-as stucnim eladó, lesz még egy 2tányéros outi hajtókar, és talán egy 105-ös hátsó agy is 😊
Jut eszembe, néztem a zefal gyorszárat. Én régen szívtam csúszópapuccsal és gyorszárral, csak a shimano fogta meg. Persze ott tárcsa is volt, de azért mégis.
Szóval elõtte azért próbáld majd ki 😊