Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Visszavenni ugye nem fogják, szóval marad a csere. Így eladni sem nagyon tudod..max ha valakinek a jó fogaskerekek kellenek..
Hogy hoztad össze?😄
A képen bekarikázott részeket figyeljétek, ezeken mindenképp észreveszitek
[/img]
Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"
Én valószínûleg veszek levehetõ lámpákat, és csak akkor teszem fel ha este megyek valahova (prizmával együtt). Akkor tényleg kell, ezt beismerem... de amúgy nagyon ronda a bringán, ezért nem akarom.
Kulacstartót meg való igaz hogy egyszerû fel-le csavarozni, de ha már lehet, akkor inkább veszek egy síneset 😄 Utánaérdeklõdöm majd. Egyre jobban utálok hátizsákkal túrázni menni (és az esetek 80%-ában az egyetlen lényegi dolog ami benne van a víz).
A lámpa és prizma dolgot kb leszarom mert nem szoktam sötétben bringázni, világosban meg nehogy már beszóljon érte.. Bár lámpát lehet fogok majd venni valamikor. A csengõért meg különösen nem szólhat szerintem. De egyébként szerintem a rendõrök inkább a kocsmabringásokra meg azokra utaznak akik a fát viszik vele, nem a "sportolókra"😊 Nekem még egyszer sem volt dolgom rendõrökkel.
Prizma kell, elõre 1, hátra 2 azthiszem, küllõre minimum 1 db, sárga.
elsõ, hátsó lámpa. ELvileg a csengõ is kell, de azt nem nagyon látják.
Bukósisak csak akkor, ha tervezel 40km/h óra felett közlekedni, de persze azért jó az ha van rajtad mindig!
Láthatósági vitorla pedig csak este, és rossz látási viszonyok között, lakott területen kivül 😊
További kérdés: sok helyen keresgéltem, kérdeztem, de egymásnak ellentmondó dolgokat találtam. Végülis kresz szerint mi kötelezõ egy bringára? Én ezeket találtam:
- prizma a küllõkre, elöl-hátul
- elsõ és hátsó lámpa
- csengõ
- bukósisak (?)
- láthatósági mellény (?)
Ezek valóban kellenek? Melyek azok, amiért valóban megbüntet a rendõr, és melyikre van csak ejnye-bejnye? Hallottam ilyen rémtörténeteket, hogy a srácot 50 ezerre büntették, mert nem volt macskaszeme... ellenben gondolom a csengõ hiánya annyira nem érdekli õket.
Montimon egy sunrace valami volt 1 évig.. Miután lecseréltük, megnéztem, és egyik fogaskerék sem volt egyenes, összevissza állt.. Azóta egy shimano HG-50 van rajta ha jól tudom, még mindig olyan, mintha új lenne😊
De igen, állítólag a stopli gyorsan kopik. Meglássuk...
MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu
majd valamikor az elsõ kereket is átfûzetem de annak még semmi baja.
H87-D3H/i5 4570*3,6/2*8GB Kingston/Gigabyte Extreme Gaming 1070/ 8TB HDD/Samsung 840 120GB SSD/ 650W/Razer Deathadder 2013/Logitech G15/Logitech Z3 2.1/Dell P2414H/NZXT H440/LGUH635v 4k
Valaki tud mondani egy csavarméretet ami jó a kulacstartó felfogatásához?!
Vagy ahány kerékpár akkora méret?
az RST Peak RA 130 vagy a Marzocchi bomber MZ comp?
megbízhatóság, és rugózás tekintetében
A húzás nekem már elsõ alkalommal ment, taposópedálhoz képest óriási elõnyt, kényelmet jelent, ez egyértelmû.
1. Lefele menetnél nem csúszik le a lábad a pedálról.
2. Lehet húzni is. Ennek igazából a keményebb felfele meneteknél van jelentõsége. Elsõ idõkben nem fogsz semmit sem érezni, mert a húzáshoz használt izmokat "ki kell nevelni", hogy hatékonyan tudd ezt a technikát alkalmazni. De aki nem adja fel és felfedezi ezen új izmokat, az hosszú távon sokkal könnyebben fog hegyet mászni vele.
És hogy miért cseréltem le az SPD-t a CB-re:
1. A két habverõ kb. olyan nehéz mint 1db SPD pedál, így elsõsorban a súly miatt vágtam bele. De van más elõnye is.
2. Lassú felfele meneteknél ha megakadsz valamiben és le kéne tenni hirtelen a lábad, az SPD-vel szinte lehetetlen ezt megtenni, nem akad ki idõben és irány az útszéli bokor. 😊 Ezzel szemben a CB sokkal hamarabb reagál a hirtelen lábkiemelõ mozdulatra és le tudod tenni a lábad.
Mindkettõt tanulni kell és elõre kell gondolkodni, ha nem akarsz eldõlni. Mindenki elporol egyszer-kétszer vele, ez természetes. Viszont rengeteget nyújt cserébe.
Én a CB-t ajánlom inkább. Ha valaki komolyan gondolja és van rá magja, akkor ilyet vesz.
MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu
Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C
Õszintén szólva még nem volt idõm nagyon kipróbálgatni az új hajtókart, Pedig tényleg érezni, hogy merevebb..nem kotyog, simán forog, nem rezonál be..Úgyhogy ez is gyorsít azért..
Nem tudom van-e még nekik amúgy, mert mikor beszéltem telón az üzlettel már akkor mondta a srác, hogy viszik mint a cukrot
Elsõ váltóm ugye nem jó most ehhez, így csak középsõ, 39-es tányért tudok használni, és köbö 1-estõl a 7-esig hátul. az olyan 14 fog ha jól tudom 7-esben.
Eddig mindig leváltottam, amint gyorsabban mentem. Most meg nincs lejjebb, jóval gyorsabban pörgött a lábam, és nagyon meglepõdtem, mikor eddig olyan helyen, ahol 30 körül mentem, 35-36-ot mutatott az óra.
Valószinû nagyon lassú fordulatszámon mentem eddig ezekszerint..
nagyjából sík terepen 27-28 szokott lenni, ha emelkedõs, hegyre fel, hegyrõl le az út, akkor is 26 körül vagyok. Pedig valahogy lassúnak érzem magam. Igaz, 20-25 km-es köröket szoktam menni csak.
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
van csúszópapucsos láncfeszítõm szóval be tudom állítani pontosan csak nem tudom milyen lenne az optimális láncfeszesség.
:3
Kimentem még egyet gurulni, a vége 47km lett, 27.1-es átlaggal