Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

greg benz
A szerelõm aki az egész bringát összerakta és szervízeli vette rá ezt a sort, és ha lenne ideje már meg is csinálta volna, de egyszerûen annyi melója van, hogy nincs két perce sem.. már nem vállal el szerelést. Mondjuk azt azért elvárom ezek után, hogy garanciába kijavítsa vagy nem tudom..

Mark007
Sokat nem tudsz vele kezdeni sajna:S
Visszavenni ugye nem fogják, szóval marad a csere. Így eladni sem nagyon tudod..max ha valakinek a jó fogaskerekek kellenek..

greg benz
Ne kérdezd.. mondom 860km-es sor,(montis!!) és nem hinném, hogy az én nem egészen 60 kilóm alatt extrém igénybevételnek van kitéve..

az igen.
Hogy hoztad össze?😄

greg benz
Csináltam egy videót a sorról, nem a legjobb de valamennyire látható rajta a jelenség.

A képen bekarikázott részeket figyeljétek, ezeken mindenképp észreveszitek
[/img]

greg benz
Felszereltség, állapot, stb stb.. ezek nélkül nem tud senki értelmes árat mondani neked rá. Esetleg ha van róla fotód az is sokat segít

fook
Valaki ?😊

Ártól függ, szerintem testbike-n bármit el lehet adni a 12 éveseknek...

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

Máté94
Gagyit fõleg nem.
Más kérdés: szerintetek a régi, használt tárcsafékemet (mechanikus, mondjuk hogy gagyi) el lehet adni valahogy? Komplett elsõ-hátsó fék, tárcsával, bowdennel, csavarokkal. MEnnyire vesznek az emberek használt féket? Gondolom semennyire.

Jaja eddig én is úgy voltam vele, hogy sötétben úgysem fogok bringázni.... de most nagyon megjött hozzá a kedvem 😄 Azért lehet egy fílingje sötétben legurulni a hegyrõl 😄

Én valószínûleg veszek levehetõ lámpákat, és csak akkor teszem fel ha este megyek valahova (prizmával együtt). Akkor tényleg kell, ezt beismerem... de amúgy nagyon ronda a bringán, ezért nem akarom.

Kulacstartót meg való igaz hogy egyszerû fel-le csavarozni, de ha már lehet, akkor inkább veszek egy síneset 😄 Utánaérdeklõdöm majd. Egyre jobban utálok hátizsákkal túrázni menni (és az esetek 80%-ában az egyetlen lényegi dolog ami benne van a víz).

greg benz
Na az bebaszna.. az is egyidõs a többi cuccal, szóval abban is 860km van. És az nem is bóvli, SRAM, 5000 ft körül volt.

greg benz
Nekem a felsoroltak közül az egyetlen ami megvan az a bukósisak😊 A mezem mondjuk felér egy láthatósági mellénnyel, rikító sárga livestrongos.
A lámpa és prizma dolgot kb leszarom mert nem szoktam sötétben bringázni, világosban meg nehogy már beszóljon érte.. Bár lámpát lehet fogok majd venni valamikor. A csengõért meg különösen nem szólhat szerintem. De egyébként szerintem a rendõrök inkább a kocsmabringásokra meg azokra utaznak akik a fát viszik vele, nem a "sportolókra"😊 Nekem még egyszer sem volt dolgom rendõrökkel.

Mark007
Lehet a lánc is meg van nyúlva, meg kellene méretned :S

Mark007
Szerintem azt a két csavart nem tart 1 percnél tovább kicsavarni, ergó felesleges sines kulacstartó rögzítés 😊

Prizma kell, elõre 1, hátra 2 azthiszem, küllõre minimum 1 db, sárga.
elsõ, hátsó lámpa. ELvileg a csengõ is kell, de azt nem nagyon látják.

Bukósisak csak akkor, ha tervezel 40km/h óra felett közlekedni, de persze azért jó az ha van rajtad mindig!
Láthatósági vitorla pedig csak este, és rossz látási viszonyok között, lakott területen kivül 😊

greg benz
Most szenvedtem vele egy kört, próbáltam állítgatni a váltón hátha..de csak rosszabb lett, meg jól felidegesítettem magam. A bowdenfeszesség állító csavar pl fogta magát és kiugrott a helyérõl ahogy állítgattam..és vissza már nem lehetett rakni:S Azzal már a múltkor baj volt, nemrég lett kicserélve. De úgy tûnik valami megint fos vele, szerintem szét is van baszódva a váltóban a csavar menete..vagy nemtom. Végül bátyám bringájából kölcsönöztem ki a csavart, azt be tudtam tekerni. De ettõl függetlenül a váltásom egy fos, komplett sebességek hiányoznak.

Mark007
Nekem shimano valamilyen van, ebikeról, 12-25-ös sor, kifejezetten outinak irva. Nem sokat mentem vele, de eddig semmi baja.

Bár utálom a felesleges kiegészítõket, lassan kezdek rájönni, hogy néhány dolog nélkülözhetetlen. Eddig semmi nem volt a bringámon az égvilágon, se sárhányó, se lámpa, még macskaszem se. Hátsó lámpát most tettem fel, mert muszáj volt (egyik este sötétben tekertem haza, nem akartam hogy megbüntessenek). Szeretnék egy-két cuccot venni, de egyúttal szeretném megõrizni a "minimalista" dizájnt a bringámon. Van olyan kulacstartó, ami levehetõ? Csak akkor szeretném feltenni, ha nagyobb túrára megyek. Olyasmire gondolok, mint a lámpák tartói (sínes megoldás). Elsõ és hátsó lámpára tudom, hogy van ilyen.

További kérdés: sok helyen keresgéltem, kérdeztem, de egymásnak ellentmondó dolgokat találtam. Végülis kresz szerint mi kötelezõ egy bringára? Én ezeket találtam:
- prizma a küllõkre, elöl-hátul
- elsõ és hátsó lámpa
- csengõ
- bukósisak (?)
- láthatósági mellény (?)

Ezek valóban kellenek? Melyek azok, amiért valóban megbüntet a rendõr, és melyikre van csak ejnye-bejnye? Hallottam ilyen rémtörténeteket, hogy a srácot 50 ezerre büntették, mert nem volt macskaszeme... ellenben gondolom a csengõ hiánya annyira nem érdekli õket.

greg benz
Nemtom, asszem valami shimano..de a vicc az, hogy montis sor amúgy. Mondjuk óccsó is volt, valami 2600 ft körül

Mark007
Miféle sor az?
Montimon egy sunrace valami volt 1 évig.. Miután lecseréltük, megnéztem, és egyik fogaskerék sem volt egyenes, összevissza állt.. Azóta egy shimano HG-50 van rajta ha jól tudom, még mindig olyan, mintha új lenne😊

greg benz
Fásszom kivan.. valamiért kezd szarrámenni a sorom (ami amúgy szinte új, 860km van benne), az egyik fogaskerék ferde vagy 8as van benne, meg már az egésznek van egy "kilengése".. és egy sebességem konkrétan nincs már meg. A szerelõmhöz meg hiába viszem, egyszerûen annyi melója van, hogy nem tudja már bevállalni..

DannyL
Hát errõl nem tudok még nyilatkozni, mert viszonylag új.
De igen, állítólag a stopli gyorsan kopik. Meglássuk...

MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu

Hunter of Deer
Természetesen 1 kerékrõl van szó. 50 ft *32 a küllõ és 1700 a fûzés.
majd valamikor az elsõ kereket is átfûzetem de annak még semmi baja.

H87-D3H/i5 4570*3,6/2*8GB Kingston/Gigabyte Extreme Gaming 1070/ 8TB HDD/Samsung 840 120GB SSD/ 650W/Razer Deathadder 2013/Logitech G15/Logitech Z3 2.1/Dell P2414H/NZXT H440/LGUH635v 4k

bardocz
Csak a CB-k nem olyan tartósak.
mascarun
Üdv!
Valaki tud mondani egy csavarméretet ami jó a kulacstartó felfogatásához?!
Vagy ahány kerékpár akkora méret?

DannyL
Ja ez a gödöllõi dombság, csak ez nem derül ki a képrõl.

DannyL
Mi erre toltuk szombaton. 😊

fook
uhh dejó 😊 amúgy szerintetek mennyit ér egy schwinn apolló sztár ?😄

pajti

<#worship>

srácok, szerintetek melyik a jobb teleszkóp?
az RST Peak RA 130 vagy a Marzocchi bomber MZ comp?

megbízhatóság, és rugózás tekintetében

Mark007
Persze, ezt tudom 😊 Klipszem van, tehát arra vagyok kiváncsi igazán, hogy ahhoz képest mit tud. Bár elsõsorban csak stabilabb a kötés..

A húzás nekem már elsõ alkalommal ment, taposópedálhoz képest óriási elõnyt, kényelmet jelent, ez egyértelmû.

DannyL
Sokkal hatékonyabban tudsz hajtani. Én jó ideje ilyennel tekerek, volt SPD-m, most meg CB habverõm van. Két dolog miatt jók ezek a pedálok:
1. Lefele menetnél nem csúszik le a lábad a pedálról.
2. Lehet húzni is. Ennek igazából a keményebb felfele meneteknél van jelentõsége. Elsõ idõkben nem fogsz semmit sem érezni, mert a húzáshoz használt izmokat "ki kell nevelni", hogy hatékonyan tudd ezt a technikát alkalmazni. De aki nem adja fel és felfedezi ezen új izmokat, az hosszú távon sokkal könnyebben fog hegyet mászni vele.

És hogy miért cseréltem le az SPD-t a CB-re:
1. A két habverõ kb. olyan nehéz mint 1db SPD pedál, így elsõsorban a súly miatt vágtam bele. De van más elõnye is.
2. Lassú felfele meneteknél ha megakadsz valamiben és le kéne tenni hirtelen a lábad, az SPD-vel szinte lehetetlen ezt megtenni, nem akad ki idõben és irány az útszéli bokor. 😊 Ezzel szemben a CB sokkal hamarabb reagál a hirtelen lábkiemelõ mozdulatra és le tudod tenni a lábad.

Mindkettõt tanulni kell és elõre kell gondolkodni, ha nem akarsz eldõlni. Mindenki elporol egyszer-kétszer vele, ez természetes. Viszont rengeteget nyújt cserébe.

Én a CB-t ajánlom inkább. Ha valaki komolyan gondolja és van rá magja, akkor ilyet vesz.

Mark007
Bár én olvastam valahol, hogy nem nyersz húzással annyit, mint amennyit fáradsz, de attól függetlenül hatékonyabban tudsz hajtani.

Szabi84
Igen és azért jó mert nem csak nyomsz vele, húzod is. Meg kell tanulni mert nagy pofára esés lehet belõle.

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

greg benz
greg benz
Egyébként montisok és országútisok egyaránt használnak spd-t. Az spd-sl ami országútin a jellemzõbb (meg a look), az spd pedig a montisoknál

greg benz
Keresek neked róla mindjárt valami jó cikket vagy ilyesmit. Egyébként igen, a cipõt a talpán található stopli segítségével becsatolod a pedálba, így lényegében össze vagy kapcsolva a bringáddal😊

greg benz
Hát az nem hátrány ha nem lötyög össze-vissza a hajtókarod, tény😄D

Igazából úgy értettem, hogy ez hogy mûködik, miért jó, stb 😊 Kezdõ vagyok még, nem vágom. Meg amúgy is, ha jól sejtem ez országútira való (nekem montim van). Szóval ez hogy is van? A cipõ "hozzákapcsolódik" a pedálhoz?

Mark007
Eger, szóval itt is van bõven hegy, domb 😊
Õszintén szólva még nem volt idõm nagyon kipróbálgatni az új hajtókart, Pedig tényleg érezni, hogy merevebb..nem kotyog, simán forog, nem rezonál be..Úgyhogy ez is gyorsít azért..

greg benz
Korábban linkeltem de itt van újra😊
Nem tudom van-e még nekik amúgy, mert mikor beszéltem telón az üzlettel már akkor mondta a srác, hogy viszik mint a cukrot

Errõl a cipõ/pedál cuccosról tudsz valami bõvebb infót adni/linkelni?

greg benz
Eddig én is lassúnak éreztem magam, mert az is voltam😄 De ezzel az spd dologgal úgy érzem új dimenziók nyíltak meg elõttem😄 Egyébként ebben a 47es körben nekem is volt emelkedõ,lejtõ, sík egyaránt. Nem az alföldön vagyok, itt változatos a terep😊 Hová valósi vagy egyébként?

Mark007
Jah és sokat segített ez az új hajtókar, bár elég kifacsart módon😄
Elsõ váltóm ugye nem jó most ehhez, így csak középsõ, 39-es tányért tudok használni, és köbö 1-estõl a 7-esig hátul. az olyan 14 fog ha jól tudom 7-esben.
Eddig mindig leváltottam, amint gyorsabban mentem. Most meg nincs lejjebb, jóval gyorsabban pörgött a lábam, és nagyon meglepõdtem, mikor eddig olyan helyen, ahol 30 körül mentem, 35-36-ot mutatott az óra.

Valószinû nagyon lassú fordulatszámon mentem eddig ezekszerint..

Mark007
Elmennék tekerni veled egyszer..😊
nagyjából sík terepen 27-28 szokott lenni, ha emelkedõs, hegyre fel, hegyrõl le az út, akkor is 26 körül vagyok. Pedig valahogy lassúnak érzem magam. Igaz, 20-25 km-es köröket szoktam menni csak.

Én régebben mindig úgy állítottam be,hogy hogyha a mutatóujjammal megfeszítem a láncot,akkor függõlegesen kb. 1 ujjnyit lengjen ki. (Ezt jól megaszontam,remélem érted,hogy mit mondok 😄)

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

DJ RX7
single speed-en mennyire legyen feszes a láncom?
van csúszópapucsos láncfeszítõm szóval be tudom állítani pontosan csak nem tudom milyen lenne az optimális láncfeszesség.

:3

greg benz
Én régóta húztam a dolgot, aztán egy barátom belinkelte ezt az akciós szettet és pont pénzem is volt úgyhogy lecsaptam rá😄

Kimentem még egyet gurulni, a vége 47km lett, 27.1-es átlaggal

Mark007
Tutira 😊
Majd, ha lesz rá pénz 😊

greg benz
Szerintem a klipszhez képest is, mert az spd-n abszolút fixen van a lábad nem mozog sehová, úgyhogy hatékonyabban tudsz pedálozni. Ha más nem keress spd-s ismerõst és próbáld ki egy rövid túra erejéig, szerintem te is beleszeretsz😄