22335
11330766891279474906.jpg
  • greg benz
    Nem kicsit!
  • pajti
    Ez de jó lehet :D
  • VCarlosV
    Sziasztok!
    Szerintetek melyik váz lenne jobb ás alkalmasabb teljesítmény szempontjából dirtre(ugratásokkal) és enyhe DH-ra egyben(János hegy) ? Egy Wenson 9.9 vagy egy 2008-as Kona Stuff? (Esetleg egy airborne vázról mit gondoltok?)
  • gercse
    Thx.
    Elgondolkodtató az általad írt kettő is :D
    Úgy látom még lesz pár bringa, amit körbejárok
  • S2000
    Bár azt mondtad, használt nem érdekel, ezen és ezen elgondolkodnék :)
  • S2000
    Én a másodikat választanám a három közül, kezdésnek egész jó
  • gercse
    jobban beleástam magam, nos egyelőre ez a 3 keltette fel az érdeklődésem, vélemény? (tudom a ti szinteteken ezek gagyi bringák, de kezdésnek nem hiszem, hogy kell nekem jobb, és a kategóriát nézve ilyesmi kell sztem, többet megyek majd aszfalton)

Caprine Cross One
    Alpina ECO C20
    Kellys Stylus

Az is segítség, ha a három közül megmondjátok melyik éri meg legjobban az árát. (még ha ti nem is vennétek meg soha :D)
  • gercse
    a mert nem kell az elejére :D
  • gercse
    mert valóban a használattól fog függni, hogy mennyit áldozzak érte, ill. melyik típus legyen a frankó
    ez még nem tiszta teljesen, így inkább nem is kapkodom el
  • Máté94
    Nem igazán, ha csak nem heti párszor van használva.
  • gercse
    inkább újat gondoltam, mert használtnál nem tudhatom a háttéréletét,
    terep az nem takar semmi komoly dolgot nálam, murva, erdei utak, ilyesmi,
    de nem szándékozom sem ugratni, sem downhillezni, semmi extrém dolgot csinálni :D

a komolyabb márkák szinte legolcsóbb termékeit (amik kb. ilyen árban vannak) érdemes megvenni?
  • Máté94
    Hát... inkább valami cross gép kellene ide, ha már több mindenre kell használni. Új vagy használt is jó?
    Mit takar a terep? A csapás még belefér, ugratni, hegyet mászni már kevésbe, ha csak nem vagy igen jó kondiban. :D
  • gercse
    Üdv. emberek!

Közeljövőben tervezek kerékpárt vásárolni.
    Eddig csak egy régi Puch országútim volt ill. egy ezer éves monti.
    A használat sokféle lenne, aszfalton is gyűrném valószínűleg, de nyáron terepre is vinném. Persze semmi komoly, profi szintű sportot nem űzök, csak hobbi szinten szeretek tekerni, ill. haverral túrázgatni.
    Kb. 80-85e Ft-t szánnék rá, gondolom valamilyen MTB lenne az ideális megoldás.
    Örülök akármilyen válasznak, annyi is megteszi, hogy hol éri meg nézelődni, mire figyeljek, milyet ne, ennyiért ne akarjak biciklit venni :D. stb.

(gondolom sokadik hasonló kérdés, ezért sorry)
  • Muttley
    thx :)

nagyon megtetszett ez a bicikliváz
    kiderült, a komplett gép 860 e.
    a váz meg "csak" 380 e.
    lehet, h le kell mondanom róla? ;)

• S2000
    4 féle színben kapható, de kötve hiszem, hogy más lenne az összetételük, mert akkor szerintem drágábban mérnék :)
  • Muttley
    ezt a Bikefun fékbetétekre érted?
    melyik szín, melyik?
  • proway
    köszi, megnyugtattál :D rájöttem h hiányzik az adrenalin az életemből és ez a DH azért eléggé lázba hozott.
  • kisbesi
    Én szerintem XC az egy remek "alapkő" a DH-nak, mindenképpen azzal kezdeném, és utána természetesen jöhet a lejtmenet is, nem vagy elkésve! :)
  • proway
    elég rég nem bicikliztem már, de általánosban ilyen dombos helyeken bicikliztünk sokat mint ahol a DH-t nyomják, 20 éves vagyok amúgy.
  • ba32107
    Ez engem is érdekelne, én nyáron kezdtem xc-zni, és 1-2 éven belül talán elkezdenék dh-zni (24 vagyok)
  • kisbesi
    Van biciklis múltad? XC-zés vagy valami?
  • proway
    Sziasztok, hány éves korig érdemes elkezdeni még a DH-t? :)
  • SrAta
    a fémes fut még szinterezett néven is!
  • SrAta
    hát nemtom 3 féle betét van vagyis 4
    gyantás, félig gyantás(félfémes), fémes, és kerámia
    Ebben a sorrendben keményednek
  • Muttley

Bikefun fékbetétek

az egyik helyen azt mondták:
    a piros a legpuhább, szürke (ez nem volt) a középkemény, fekete a nagyon kemény
    a másik helyen csak piros volt és sárga. sztük ez a keménység urban legenda, mert hogy a Ritchey-nél van különbség keménységben a színek között, és így ez (a hülyeség ugye terjed) átragadt a bikefun-okra is

most akkor mi az igaz?
  • Ley Roland
    Jó jó nem akarok vitatkozni. :) Életembe nem jártam még a János-hegyen, mivel nem pesti vagyok, csak gondoltam bemásolom. :)
    Amúgy meg itt nálunk se szeretik, ha feljárunk a hegyre...
  • gordon 24
    Ez egy írdatlan nagy baromság! Ha jártál volna 10-15 éve fent nem hinnéd el. Nagy kamu. Valamelyik nagy fejüt zavarajuk ennyi a lényeg. Az összes gyökér ott lakik, és utálják hogy menekülni kell ennyi a lényeg. Én vagy 20 éve járok oda semmi változás, elötte pont ilyen volt!.. Ráhúzzák erre, de ez nem állja meg a helyét.
  • SrAta
    Persze a szembe hegyoldalon a Politikus házhelyérő az erdőt eltoló dózer nem okoz eróziót....-.-
  • ba32107
    Így azért már érthető :D
  • Ley Roland
    "A riportból kiderül, hogy a János-hegyi fenyvesek alatt 100-150 év alatt kialakult, alig 10-15 cm vastag termőtalaj rétegét a fékező kerekekkel megbontjuk, a fűfélék, cserjék apró gyökereit átvágjuk, így a következő eső már könnyen meg tudja kezdeni a táptalaj elmosását. Alig 1-2 év alatt a termőréteg eltűnik, és az eső már a lágy mészkövet vájja. Ahogy a termőtalaj nélkül maradt növények kipusztulnak, a folyamat felgyorsul. Ezt nevezzük eróziónak, ennek apropójából lendült akcióba a Pilisi Parkerdő Zrt. és a Budapesti Erdészet."
  • fecska
    Csak vicc volt hoy erzekeltessem az anyagi korulmenyeket. Eszemben sincs manapsag hitelt venni es suerintem nem is adnak mivel meg kozepiskolas vagyok
  • ba32107
    Ez azért annyira nevetséges... mégis mit károsít egy bringás a természetben? Egy DH-s ugyanannyira káros, mint a vasárnapi biciklis aki kirándul, azokat mégsem büntetik... sőt, egy kiránduló család több szemetet szór el, mint ti egy hétvége alatt szerintem :)
  • ba32107
    Picit off de ha rám hallgatsz, ne vedd fel a diákhitelt a hobbi miatt, csak ha nagyon muszáj... én még mindig nyögöm a törlésztést, pedig "csak" 300 ezret vettem fel. Eddig 100 ezret fizettem vissza, és ez csak a kamat volt...
  • fecska
    Nekem a stinky az alap mert tetszik, mar kiprobaltaM es tetszik a geoja es van egy ismerosom amerikaba aki akar venni majd egy demo-t jovore es eladja nekem a stinky deluxe-xat ugyhogy a vaz az adott;)
  • werdaa
    ez is jó

itt: http://goo.gl/fGwgV

..sfgsdsdsdsd
  • gordon 24
    Igazából a Stinky kezdésnek jó.. Mondjuk én picit Kona ellenes vagyok, pedig volt Konám, az albumomban meg tudod nézni, meg a mostanit is..

Nekem nem mozog jól, én nem szerettem::D Én ha most kezdeném, Big hit, vagy ilyesmiben gondolkodnék. A 888as marzo jó, de a 2008 as kiadásúakat felejds el. 2007 elötti villákat nézz, vagy fiatalabbakat.

Erős kerekek kellenek, jó fékek, és mehet a menet. De azért egy 200 körülbe egy stinky, vagy akár egy big hit is benne van..
  • fecska
    csak egy L-el
  • fecska
    ahha írtam, hogy szeretnék nyárra egy stinkyt összerakni valami 888-al (mertugye nincs diákhitel fox 40reXD)és előbb megtanulni rendesen, aztán elmenni komolyabb helyekre, hogy ne halljak meg azért :)
  • gordon 24
    Hát szerencsére, ugye mindannyian felnőtt népek vagyunk::D Van nekem is autóm, a tesómnak is. Így a dolog úgy zajlik, hogy 2-en és barátnőkkel ( ha szeretnének jönni) bepattanunk az autóba kimegyünk egy kb 2-3 napra, ebből 2 t bicózunk egyet csajozunk::D

Ha a lányok nem szeretnének jönni, akkor pedig az autó teherbírásától függöen::D hívunk barátokat..Általában 3 biker tud jönni, velem együtt, mert 3 bicónál többet nem igen tudunk elrakni, nagyon max 4 de az már, nehéz ügy..

Kint mondom 2 napot szoktunk 90% ban eltölteni. Ez kb egy 20-25 kört jelent a pályán. És kb fejenként egy 30-35 ezer ft-t. Mindennel utazással, szállással felvonó bérlettel mindennel együtt.

De oda ki, merev bicóval nem érdemes kimenni, mert semmit nem tudsz csinálni.. Oda kell hátulra is teló...
  • fecska
    és egy ilyen külföldi (osztrákia szlovákia) utat hogy szerveztek le?
    egy kocsira felpakoltok pár bikeot, és kimentek ottvagytok pár napig és hazajöttök, vagy felszáltok a vonatra nap elején, és este hazajöttök?