22335
-
#18093 Hát igazából a törvény úgy szól, hogy akár a természet károsítást végző eszközt le is foglalhatják. Erre nem volt példa még, de megállítanak, minket, lefényképeznek, felveszik az adatokat stb stb...Elsőre figyelmeztet másodszorra büntet..
Erre sem tudok még példát, és pl engem még nem fogtak meg, de ismerősöket igen.. Sajnos ez Magyarország, itt ez sem, mint sok más sem működik..
Viszonyunk, velük szar... Ők utálnak és meg akarnak fogni minket, mi meg szívből gyűlöljük őket, de igazából nem is őket, a törvényeket... -
#18092 és milyen viszonyban vagytok az erdészekkel? >) de komolyan mit lehet ellenük tenni/sokszor találkoztok velük? -
#18091 Én Budapesten lakom. Mi A János hegyre járunk ide van felvonó, a Fogas kerekű.. De itt tilos::D
Van a Hármas határ hegy, oda is lehet menni ott nem tilos, de nincs felvonó.
Aztán Sopronban van egy kiépített pálya. Van Tatabánya környékén is egy pálya, de ezt nem ismerem..
Egyedül nem igen jó ez, 2-3 ember kell az előbb írtak miatt.. Én sem megyek egyedül... -
#18090 hova valósi vagy, és Magyaro.-n hol lehet ezt üzni (törvényesen/törvényen kívűl) Ti hova szoktatok menni? Sajnos így 16 évesen nem hiszem hogy keret, de főleg idő legyen rá, hogy külföldre eljárjak, meg az a gáz, hogy itt tényleg se pálya se olyan emberek akiket érdekel, és sokszor attól félek, hogy egyedül elesek, és ott döglök meg egyedül az erdőbe xD -
#18089 Jahh és még egy adalék ehhez, Sajnos Magyarországon üldözendő tevékenység. Rengeteg, erdőben tilos, a többségében az (igaz mi nem foglalkozunk ezzel, mert hol máshol??). Tehát ha igazán jól akarsz bicózni, akkor irány külföld, mi is oda járunk inkább. Ausztria Szlovénia.. Marbor, Semmering, Saalbach, Schladming stb stb... -
#18088 A Dh sajnos nagyon megosztó sport!
Az emberek egyik része konkrétan utál minket, ez igaz a biciklisekre, is a másik része fel néz ránk.
Aki azt mondja, hogy ehhez nem kell tudás, lejön ő bárhonnan, az nem tudja miről beszél, ezért mondom, hogy az, hogy 40 el legurulok a dombról az nem Downhill. Az emberekben legalábbis a tudatlan részében ez a Dh.
Akkor szoktak ezek az emberek meglepődni amikor olyan meredek helyeken, ahol 4 kézláb jönnek fel, boton támaszkodva, te megjelensz szemből és kb elmész mellette 30-al::D NAhh akkor szoktak tágra nyílni a szemek.
Ehhez is baromi nagy állóképesség kell, egy Dh bringa 17-20 kiló plusz a te súlyod, ezt ezeken a terepeken megtartani, és lejönni iszonyat nagy munka. Kéz és láb izom nem kevés kell ehhez. Persze nem egy tour de france, erőlét szükséges, de talán nem is arról beszélünk.. -
#18087 Szia!
Hát huhh.. Igazából a Downhillhez azt mondom, hogy ezek a dolgok amiket leírtál nem igen kellenek.. MAx a bunny hopp alapjai, ha egy olyan valami jön amit ugye ugró nélkül át kell ugrani..
Ha az alapjában vett Downhillt nézzük, Akkor arra van szükséged, hogy gyorsan biztonságosan tudj, menni, és a letöréseket, különböző kanyarokat "csukott szemmel" tud végrehajtani. Ami még fontos, hogy a Dh pályák jó részén vannak ugratók, tehát az ugratásokat is tudni kell.. Dupla ugratókon kell gyakorolni.. Sok ugrató kerülhető, de sok nem, és ha jó akarsz lenni, akkor egyik sem::D
A DH-hoz ami fontos, az a full face bukó, és gerinc védő, illetve térd védő. Nagyon nagy tempókat lehet elérni, vannak pályák ahol 60-70 km/h-t tudsz menni, köves tekerős szakaszon, ha ott van perec akkor nagy baj van. A farolgatás, vagy a hátsó kerék csúsztatása, az nem bicikli tudás. Azt egy ovodás meg tudja csinálni, és ráadásul semmi szükség rá. A meredek pályákra jó fékek kellenek, és telók minden mennyiségben:D Elől feltétlenül, hátul fokozottan ajánlott::D
És az egészhez egy jó nagy adag bátorság... Az, hogy pl 40 el tudsz haladni az nem Dh. Bent az erdőben, fák között keskeny ösvényeken, köveken gyökereken megtenni ugyan ezt, nahh az a Dh.. Ezt máshogy nem lehet, megtanulni, csak ha csinálod csinálod csinálod... Egyre bátrabb leszel, egyre jobban fogod élvezni szeretni, és eljutsz valameddig ameddig a korlátaid engedik.. De védő nélkül semmi képen ne kezdj neki. Nem tudom mit írhatnék még, kérdez, ha szeretnél.. -
#18086 *haverokkAL osztálytársakkAL -
#18085 azért szerintem jobb ha tudsz, meg tudnak menteni bizonyos helyzetekbe.
(ez már nem neked szól): beszélgettem osztálytársaimról, haverjaimról is erről, és miért van az, hogy a fele elveti a dhsokat, a fele meg azt mondja, hogy ő is bármkor lejön egy dombról... -.-
azért megnézném Mariborban hogy jönnek le... kapaszkodva a fékbe... -
Rainbow15 #18084 szerintem a DH-hoz nem kell feltétlenül manualozni / bunny-zni tudni, érezni kell a bicót. Kell egy hegyoldal, és le kell róla jönni minnél gyorsabban... -
#18083 Szóval szeretnék megtanulni DH-zni
fogtam a polarx-em felraktam rá két bb5/203-at, vettem egy fullface bukót, meg egy kesztyűt :)
hogy kezdjek neki?
azt tudom hogy sokat farolnak/állóra fékezik a kereket, de kb közöm nincs hozzá:)
van itt egy picike pálya nagyon pici, kb 200 méter a hossza, 30 méteres szintel, van rajta egy kb 1,5 méteres letörés, na kezdtem ott felborulni :D utána ugyanarról a dombról lementem egy sima lejtőn, pálya nélkűl, (csak egy út volt) viszont ott mentem vagy 40-el az tetszett ahogy süvítet a szél.
Szóval mit kéne gyakorolnom, megtanulnom, gondolom egy manual vagy bunny hopp kell (manualozni nem tudok :S)
Nyáron tervezek venni egy Kona Stinky-t vagy valami ahhoz hasonlót.
úgyhogy ha van időd regényt írni, akkor tudsz mesélni nekem egy kicsit?
Meg az is érdekel pl, hogy miért sípolnak állandóan a videókban? :D -
Bmx01 #18082 nem tudom lehet e itt ilyet
eladó -
#18081 Itt vagyok!:::D -
cobranco #18080 Elismerésem azoknak a kollégáknak akik ilyen körülmények/hó,hideg,sár,dagonya stb/között is nyomják,én jóval kényelmesebb vagyok,jelenleg is döglök itthon,novembertől már 10 kiló plussznál járok.
Itt az utolsó aktiv túrámról egy "screenshot" még tavalyról:
-
#18079 ahha akkor nyílván Ő eléggé tolja, mert lenne pár kérdésem hozzá! -
Balee 007 #18078 Gordon ha jól tudom dh-zik egy Intese-el -
#18077 van valaki itt aki DH-zik? -
dx #18076 + van 3db dobozos,teljesen új 26 x 1.75/2.15 belsőm -
dx #18075 nem érdekel valakit egy Run & Move kulacstartó öv?
bolti ár feléért adom, én már nem használom. -
#18074 vagy a monocikli :D -
#18073 Teszek rá pótkereket, akkor nem büntethet meg...:D -
-
#18071 Hi. testbike, bikemag apróhirdetések között nézelődj hátha találsz hasonló ritkaságot és akkor be tudod lőni az árát.
Amúgy, így néz ki a tied is? -
#18070 Csáó mindenki!
Van egy antik Giant bringám és kiváncsi volnék szerintetek mennyi lehet az értéke.:) eszmei felbecsülhetetlen..
Bringáról annyi hogy ez egy Giant Super Sierra 1988-as kiadás,az enyém majdnem hogy gyári állapotú, ami nem gyári a 2belső+a külső, a pedál, meg talán a váltó bowden, a többi mind Shimano deore xt
Váz: Giant Super Sierra, Cr-Mo 2000g
Felni: Japán Araya Rm 15
Agyak: Shimano Deore XT
Váltó,Váltó bowden,Bowden ház, hajtás, fékek, fékpofa, fékkar, váltókar, mind Shimano deore XT
ülés: eredeti bőr giant. kormány ugyszint giant..
Sőt még a középrész csapágykosarába is belevan ütve hogy Shimano Deore XT:)
Nos a fontosakat leirtam:) Remélem tudtok segiteni:)
Köszi Előre is:)
-
#18069 Verx big szép:) -
#18068 Köszi srácok -
#18067 -
#18066 áááááá áááá ááá áááá ááá ááááá gyönyörűűűű*-* -
#18065 Hali!
Rég nem jártam erre, most így fest a vas, várjuk a tavaszt türelmetlenül
-
cobranco #18064 Mi autóval járunk,és a költségek 90%-át az üzemanyag teszi ki,kaját viszünk,szállás: vadkemping...szóval/az autós szakaszt leszámitva/ a költségek szinte a minimálisnál is alacsonyabbak.
de,ha további részletek is érdekelnek nézz fel ide:
http://cobranco.atw.hu/
van itt turabeszámoló is,meg egyéb infók. -
cobranco #18063 Az alagutas rész tényleg hihetetlen volt,az egyész hegy tele van furkálva bringás kazamatákkal,járatokkal. -
ba32107 #18062 Ezt valahogy átugrottam, de Vaxi kommentje után belenéztem, hát tényleg gratula! Nagyon szép helyen tekertetek, az már biztos. Nekem eddig a leghosszabb egy balaton túra volt, de mindenképp szeretnék csinálni én is valami hasonlót mint ti... azt megkérdezhetem, hogy kb. mennyibe fáj egy ilyen túra? Oda-vissza utazás, jegyek, egyéb költségek... és hány napos volt, hol aludtatok? -
#18061 zseniális, minden tiszteletem, mind a túráért, mind a videóért! -
#18060 Sziasztok!
Van egy eldobható SR XCM-em és mivel nagyon utáltam,ezert szeretném elpusztítani meg, szeretnék vele egy kicsit kísérletezni.
Először is kipróbáltam egy 203milis juicyvel hát... Picit eltekerededd. xD
De hogy ne legyen nyugta most ki akarom húzni valami extrém (modndjuk 160mm) rugóútra, ha lehet meg tovabb fokozni akkor megcsinalnam nyílt olajfürdősre:P.
Namost még sosem csináltam ilyet.
Valaki tud segíteni? csinált már ilyet?
En szedtem mar szet takaritani meg ilyenek de tpbbet nem
Kell e valami extra?
Kösz -
#18059 Én irigykedtem az alagútas részre :D -
cobranco #18058 ...akkor még egy "gyenge" kis ráadás:
Alpok Trilógia.2011.Bonus.rész. Mondsee (Austria) HD 720p
Levezetőkörnek szántuk, a hegyek itt már csak háttérdekorációk.
-
#18057 ezt néztem szimpatikus:D volt már neked ilyen? -
Rainbow15 #18056 Én Race King-et vettem a street bicómra tavaly, mert itt jó áron adják páran, és nem rossz cucc. -
#18055 Schwalbe Big Apple? -
#18054 Sziasztok, hát jó rég jártam erre, szeretnék valami városi ballonosabb gumit a montimra('09 tfs700), még most áll de tavasszal szeretném használni suliba járásra. Az is jó ha slick esőben nem fogom intenzíven használni. Ti mit mondanátok? Azért egy Szent Istvánból jó ha kijön a kettő:)