Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mark007
Jóaz, nem annyira drága. 1 kerékre ennyi, vagy 2-re?

Hunter of Deer
Már a szervízben van hétfõn max kedden kész lesz azt mondták. 3300-ért fûzik DT küllõvel.

H87-D3H/i5 4570*3,6/2*8GB Kingston/Gigabyte Extreme Gaming 1070/ 8TB HDD/Samsung 840 120GB SSD/ 650W/Razer Deathadder 2013/Logitech G15/Logitech Z3 2.1/Dell P2414H/NZXT H440/LGUH635v 4k

Mark007
Taposó pedálhoz képest tuti nagy, klipszhez képest azért olyan óriási növekedést szerintem nem fogok elérni, de kényelemben, kinézetben tuti jobb 😊

greg benz
Ha tényleg számít neked, hogy milyen gyorsan mész, mennyire fáradsz el, mennyit tudsz menni, átlagsebesség, stb. akkor én mindenképp ajánlom neked. Ég és föld, de tényleg. Mintha nem is azon a bringán ülnék amin eddig ültem. A kicsatolást megszokni pedig kb fél óra. Én elõször az udvaron ismerkedtem a rendszer mûködésével, kétszer megálltam és oldalra borultam mint a krumplis zsák, de ennyi😊 Nem egy nagy ördöngõsség, és sokkal élvezetesebbé teszi a bringázást. Azt,hogy a pedálhoz vagy kötve egyáltalán nem érzed, sõt a cipõ is olyan mintha rajtad sem lenne.

Mark007
Húú..Hát mi most hétvégén ijászversenyt szerveztünk Felsõtárkányban. 2 rendezvény volt, egyik a miénk, másik elvileg valami teljesítménytúrás, kerékpártúrás valami lehetett.. Sok-sok szép bringa. Mindegyiken SPD, vagy SPD-SL pedál szinte.
Egy sráccal beszélgettem, ide is adta volna kipróbálni egy nagyon picit, csak hát cipõ méretre sem egyezett. De így közelrõl látva, egyre jobban ott vagyok, hogy ez lesz a következõ beruházásom 😄

greg benz
Úgy tûnik a héten semmiképp nem akar összejönni nekem egy normális tekerés..a héten mentem nem egész 70km-t, vicc:S
Ma a változatosság kedvéért a vihar zavart haza. Vissza kellett fordulnom, mert a legnagyobb feketeségbe mentem😊
Innen jöttem

És erre tartottam, inkább megfordultam😊

Ami viszont pozitív és kiderült már most a rövidke 28km alatt, hogy a cipõ egyértelmûen pozitív hatással van a teljesítményemre!
Eddig ha jó formában voltam és jól ment akkor 24-25km/h-s átlagsebességeket tudtam menni. Ma szinte kényelmesen mentem, és 26.4-es átlagsebesség jött ki, ráadásul visszafelé már végig viharos szélben jöttem! Úgyhogy lesz ez jobb is még. Odafelé 30 alatt nem mentem, nagyon jó volt. És tényleg érezhetõen kevesebb energiát kell befektetnem

Mark007
Ha csak melós bringa, akkor esetleg nézd meg a BTS acél küllõket. Nem sokkal olcsóbbak, de kb ugyanaz a minõség

greg benz
<#szeret><#szeret>

Tyler Durden
Sziasztok!

Kiszemeltem egy biciklit és szeretném megkérdezni, hogy megéri e a pénzét.
Ez lenne az Scott
Eddig egy mezei KTM gépem volt, most vmi kicsit komolyabbra szeretnék váltani..
Elõre is köszi a válaszokat

konzol powa: nds light /black/, Xbox360 /slim 500Gbyte HDD/ + Kinect + MS Wireless Racing Wheel Pc: Dell E6510 + U2410 Bringa: Specialized Stumpjumper FSR

Be kell fûzni, az még nem nehéz, és sokat lehet vele spórolni. Küllõ meghúzást / centizést már én sem vállaltam. :-)

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

SrAta
Rozsdamentes acél sima legolcsóbb DT küllõ van benn 3 éve a kerekembe kapott ez már jót, rosszat izomból mindenhogy, 4 küllõ szakadt ki, de az totál egyedi eset volt...
8asok vagyogatnak de nemvészes én TOTÁLISAN megvagyok velük elégedve, nekem a 2 kereket centírozással küllõkkel együtt annakidején 9000 magyar forintért csinálták meg.

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

DJ RX7
ui: lehet adnak hozzá csavart gyárilag és nekem ezek a majmok nem adták ide, mikor az öcsém megvette.

:3

DJ RX7
szóval ezt a kerékpárboltot tessenek kerülni messzirõl. tahó eladók, semmi alkatrész, lassan ellopják az ember biciklijét is. <#idiota>

DJ RX7
kiderült nem a pedállal van a baj hanem a hajtókarokkal. mind a kettõ balos pedálmenetes volt. na oké leszedték a hajtókart vissza is fizették és a mocskos gecik elvették a lánctányér rögzítõ csavart, mert azt mondták, hogy az a hajtókarhoz tartozik. csávóka még kihozott egy bts monoblokkot, hogy megnézze, hogy ahhoz van-e lánctányér rögzítõ csavar és ott volt benne. próbálta a nagykert felhívni de, már bezártak szóval hétfõn megyek vissza hozzá, hogy adja vissza nekem az a rohadt csavart. ha meg nem fogja akkor elküldöm õket a picsába. 😊

vagy esetleg van valami más ötletetek amivel esetleg bizonyíthatnám, hogy az-az enyém?

Hunter of Deer
Hellóka! Kb 2 napja kiszakadt az egyik küllõm a hátsó kerékbõl (még mindíg nem tudom hogyan amikor sehova nem ütöttem oda). a lényeg hogy ma elviszem szervízbe és átküllõztetem dt küllõkkel (itt a fórumon elég sokszor hallottam hogy erõsek) asszem 50ft darabja kb 3500ft-bõl megvan. szerintetek jó lesz ezzel a küllõvel? semmi durvulásra nem szoktam használni viszont melóba járok vele télen nyáron így a mostani küllõk már elég lestrapáltan néznek ki, gondolom a sós lé nem tett neki jót télen ...

H87-D3H/i5 4570*3,6/2*8GB Kingston/Gigabyte Extreme Gaming 1070/ 8TB HDD/Samsung 840 120GB SSD/ 650W/Razer Deathadder 2013/Logitech G15/Logitech Z3 2.1/Dell P2414H/NZXT H440/LGUH635v 4k

greg benz
Én ilyen bandázst használok most. Picit drágább a szokásosnál, de megéri hidd el! Mióta felraktam egyszer sem kellett pucolnom, és már több mint 800km óta fent van! Nagyon jó az anyaga. Korábban egy 1500ft-os bandázsom volt, azt kb 3-4 tekerés után már tisztítani kellett, és teljesen sose lehetett már kitisztítani..
Szóval szerintem egy ilyenre érdemes beruházni mert kicsit ugyan drágább, de tartós is! Annyit még tudni kell róla, hogy ha egyszer felraktad utána leszedni ne nagyon akard már max ha cseréled, mert nagyon erõs a ragasztója és ha visszatéped akkor ott marad a kormányon a bandázs alsó rétegével együtt😊 Persze felrakásnál még nem viselkedik így rögtön, csak ha már fent van már pár hete.

böröczk
Oké, majd ha elkészül, küldök pár fotót. Egyelõre még csak gondolataimban létezik..😊 amúgy ha már itt tartunk, milyen bandázst javasolnál?
Felhasználás: kisebb városi távolságok, nyaranta kisebb túrák (napi max. 40-50 km). Inkább felegyenesedve fogja Bnõm használni, így az sem baj, ha kényelmes a fogása.😊

Kumiho #2179

greg benz
Az elmondásod alapján jó kis bringa lesz, majd tegyél képet ha kész a bringa😊 Nekem is alsócsöves váltásom van és néha én is utálom, de a fékváltókar drága nagyon..mondjuk most találtam a múltkor olcsón egyet, de sora ami nem túl szép, és hát a mostani fékkarom az egy nagyon szép darab meg ritka is, egyszerûen sajnálom lecserélni.. a használhatóság rovására megy a design, ez vagyok én😊

böröczk
Hát nagyon speciális a dolog. Barátnõmnek készül egy "dizájnbájk", egy kb. 30 éves Puch Clubmant tupírozunk. Aranyszínû a váza, ehhez kerül arany fékkar (koskormányra való cyclocross és normál is, lásd itt), hozzá fehér bandázs, fehér-fekete köpenyek, krómfelni, krómsárvédõ, fehér nyereg. Nagyon nem tetszetõs számára az alsócsöves váltás, úgyhogy más megoldás nagyon nincsen. Ez még annyira nem modern, úgyhogy remélem, jól fog kinézni.

Kumiho #2179

greg benz
Szerintem tudod használni, de annyira nem értek hozzá, csak tudom, hogy nekem pl. a 3x8-as fékváltókarra azt mondták tudom használni a 2x7-es rendszeremhez. Egyébként miért nem fékváltókart veszel? Országútin érdekes ilyen váltó😊 Vagy egyeneskormányos?

böröczk
Sziasztok,

Volna egy kis problémám... régi országútin szeretném áttenni a vázcsõrõl a kormányra a váltókat. Sikerült szereznem átalakítót, amivel a vázcsövön megfogatjuk a bovdent, innentõl megy majd a bovdenház. Ezzel talán túl vagyunk a nehezén, viszont kéne nekem váltókar is. Nézegettem, ami stílusban megfelelne nekem, az a Shimano sl-tx50-es váltója, amelybõl még gyártanak jobb-6 bal-frikciós darabokat. A gyártó azonban azt írja, hogy frikciós, 3 sebességes a váltókar. Kérdezem én, hogy lehet-e ezt használni két tányéros outi tárcsára...? Mivel maga a váltókar nem igazán tudja a három sebességet, kétlem, hogy túlváltana, azonban nem tudom, hogy egyáltalán megoldható-e..?

Kumiho #2179

greg benz
Megjött a cipõm, úgy tûnik pontyó a méret😊)

SrAta
nem menetfésû, hanem rá kell tekerni egy ugyanakkora menetmetszõt, hátha kijavítja

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

SrAta
az a baj, egy hogy nem kovácsmûhelybe viszed, mert nem a kovács, hanem az esztergályos vág menetet. Kettõ. Minden további nélkül megoldható, hogy teljesen új menetet vágjon bele, CSAK kisebb lesz az egész és nem lesz jó a hajtókarodba. Mutass egy képet a sérült menetrõl és megmondom, lehet házilag is korrigálható egy menetfésûvel, vagy ha letakarítod a menetet.

DJ RX7
Pf hát megmondom neki, hogy útközben kiesett belõle arról meg nem tehetek. ne hogy már egy prizma miatt ne cserélné ki egy 500-assal ocslóbb pedálra.

greg benz
De komolyan😄 Gondolom ha már reklamációval viszel vissza egy terméket akkor azt elvárják, hogy ne legyen sérült vagy hiányos😄

DJ RX7
<#nyes><#nevetes2>

greg benz
Ha nincs benne a prizma akkor szerintem úgy küldenek el a pedállal együtt, hogy repülsz😊

DJ RX7
én ezt más miatt basztam el. hosszú. az a lényeg, hogy beleerõltettem egy hajtókarba, nem kellet volna. vettem újat ennek meg gyárilag szar a menete. viszem vissza, remélem kicserélik annak ellenére, hogy nincs meg az egyik prizma. max majd amire kicseréltetem abból kiveszem az egyiket. csak sajnos szegecsesbõl nekik már csak fehér mûanyag haro pedál ez meg szép metrokék színû volt. 😄

szerintetek a régi pedálomat ha elviszem egy kovácsmûhelybe meg tudják javítani rajta a menetet?

SrAta
nekem benne van vagy 2000km és rendesen ugribugriztam vele és semmi gubanc nincs a fehér bts pedálommal, HC Comp

greg benz
Gratulálok😄

Mark007
Az úgy gázos😄

Menj be a boltba, vegyél rá egy prizmát, rakd fel a szeme elõtt a pedálra, és add vissza😄😄

DJ RX7
ráadás szerkesztve. 😄d

greg benz
Hát akkor vidd vissza és követeld a pénzed, és többé ne vegyél ilyen fost😄

DJ RX7
ha már pedálról van szó. tegnap elkúrtam a fehér bts pedálom menetét. ma vettem újat és hát az újnak is szar a menete. <#idiota><#idiota> nem, nem a hajtókarban rossz.

ja és a mi még vicces, hogy siettem a felszereléssel barátnõ miatt és a macskaszemeket gyorsan lepattintottam róla, mert ugye minek rá.<#idiota> hát most az egyik elrepült a picsába és nem találom. meg kell még keresnem, hogy vissza tudjam vinni a boltba.

greg benz
Akkor nem lesz baj😊

Mark007
A szövet sértetlen, szóval csaknem adja meg magát.. Remélem, nem volt olcsó..😄

greg benz
idõvel ha kop, úr isten ilyet leírtam?😄 Idõvel ha kopik..na😛

greg benz
Hát szerintem nagy baja még nem lesz talán attól, bár lehet idõvel majd gondol egyet és végigszakad ott😄 A nagy nyomás miatt ugye.. De tényleg attól függ, hogy mennyire mélyen jött le a gumi.

Mark007
ÁÁÁÁ. Hogy ez nekem nem jutott eszembe..úristen..😄
Köszi! 😊

Amúgy, relatíve új gumi, 200km van benne köbö..Nagy baja azért nincs, csak egy 10-15 centis részen, 1mm szélességben tünt el a gumi..

greg benz
A hátsó fékemnél nekem is necces, alig van rajta a fékpofa a felnin, és majdnem a gumihoz ér😊 Meg is kellett kicsit nyesni, a szerelõm profin megoldotta. De nem volt még vele szerencsére semmi gondom, és jól is fog. Annyit mondott, hogy idõvel ha kop újra kell belõle kicsit lenyesni, hogy ne érjen véletlen se a gumihoz

Így én is jártam..kellemetlen :S Pláne,amikor ezt egy szinte vadonat új gumival teszi. Ezért szoktam gyakran ellenõrizni a pofák pozícióját és használat elõtt mindig ráhúztam egy kicsit,mert hajlamos volt rá,hogy egy nagyobb fékezést követõen elmozdultak,aztán akkor kezdõdött elölrõl. Haverom úgy oldotta meg a problémát,hogy egy nagyon pici darab,vékony szivacsot tett az alátétek alá.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Mark007
Jogos 😊
Ma meg dühös lettem magamra.. Hátsófékem eleve olyan, hogy tengelyt cseréltem benne, mert rövid volt, és most is anyával van odafogatva.
Plussz, éppenhogy elérte a fékfelületet rendesen.
Aztán, egy jó ideje elkezdett nyekeregni fékezés közben, de csak szakaszosan. Meg is néztem, volt a kerékbe egy mm-eres 8-as.. Gondoltam amiatt hamarabb éri el a fékfelületet..

Francokat. A 8-as miatt a jobb oldali fékpofa hozzáért a gumihoz. Én meg nyugodtan használtam így. Szépen le is koptatta ott a gumit, néhol már a szövet látszik:S

greg benz
Hát igen, abban az értelemben semmiképp nem nevezhetjük olcsónak.. De ez egy ilyen hobbi, ez van ezt kell szeretni😊 De igazából egyszer megveszed és jó esetben évekig kiszolgál.. így kell nézni.

Mark007
Az lehet, hogy nincs olcsóbban, de azért attól még drága😄
Nem azt mondom, hogy nem éri meg, mert tényleg jó, csakhát..:S

greg benz
Nem olcsó? Csak a cipõt sem igazán kapod meg ennyiért😊 Ennyi alatt tényleg már ne is "álmodozz"
Engem pont tegnap szembesített az itteni bringásom azzal, hogy 20-25 alatt ne reménykedjek cipõben.. úgyhogy erre a szettre most lecsaptam mintállat😊

Mark007
Ez sem olcsó sajna, de azért jobb áron van 😊

greg benz
Én pont ezért adom el.. találtam spd-sl pedált cipõvel együtt 21ért.

Mark007
Ne, kössz, elég a cipõ😄

De amúgy tényleg megvenném, de egy cipõ nagyon sok :S

greg benz
Feleségül ne vegyelek?<#idiota>