Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

még annyit tudok mondani hogy mikor erõset fékezek koppanik valami a kormánycsapágy felõl. nem tudom mi az.többször levittem szervizbe, csak kilazították majd meghúzták de nem múlik el.a bringát júli 28 án vettem, nem kínzom nem ugratok.Bontrager kormánycsapágy van benn

SrAta
Mivel erõsen tekersz, lehet az is, hogy a középcsapágyban rossz a csapágy, vagy nem elég zsíros, vagy a hajtókar lazult le, nekem pl mind a 2 gond miatt kattogott így, illetve a fejcsõbe mozog a villa, vagy maga a villa kotyog, ha teleszkóp.

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Mark007
Akár bowden, akár a nyereg lötyög, rosszabb esetben az agyban mozog a tengely, esetleg a villa mozog a fejcsõben.
Ezt így elég nehéz távolról :S

sziasztok
egy újabb gondom akad a bringámmal.
már régóta fenn áll a probléma és nem tudom hogy mi az.
mikor erõsebben tekerek és kiállok a nyeregbõl(nagyobb súly lesz így a kormányon), és kicsit dülöngél a bicikli.Eközben egy fura kattogást hallok a kormány felõl. nem tudom honnan jön. talán valami bóvdenkattogás lehet.Nem találkoztatok hasonló problémával?

DannyL
Mázlista! <#taps>

MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu

SrAta
aztán még lehet ivott is vmit vagy egykis füvecske😄 vagy incsnálajogsi vagy izzókészlet vagy eszemfaszom aztán rögtön nem 100rugó hanem ugrik a jogsi + egyis bírság...😄

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

greg benz
Ezért mondom, hogy nem véletlenül választotta ezt a megoldást😊

SrAta
azér bicikliuton elütni valakit, az veszélyeztetés és 100 000Ft-tól jogsielvételig büntetendõ...

greg benz
Tutira neki is jobb volt így, nem véletlenül csinálta ezt.. nem kell sajnálni egy percig sem😊 Mindenki jól járt, igaz õ kevésbé😄

Mark007
Nah, valami lehetett ott is, ha ennyire félt.

zaki
nem húztam le, õ ajánlotta fel. 😄
de valszeg a rendõr megbüntette volna.
lehet õ is jobban járt így.
fõleg ha mondjuk megivott elõtte egy pohár bambit 😄

Mark007
😄😄
Hát az tény, hogy jól jártál, de azért lehúzni szegényt ennyivel :S
Fõleg ha normális, és nem támad neked..

DJ RX7
én ezt nem nagyon reklámoznám. 😄

:3

zaki
omg, tegnap vmi barom elcsapott a bicikliúton. jöttem lazán, erre jön a barom ember a passattal, be akart állni a parkolóba, és elkapta a hátsó kerekem... én elszálltam mint a gyõzelmi zászló, semmi bajom nem lett szerencsére, és a bringának se lett komolyabb baja. mondtam a csákónak hívjuk ki a rendõröket, majd õk eldöntik mi a teendõ. felajánlotta a faszi, hogy kifizeti a szervíz költségét. mondjuk ezzel nagyon nem mondott nagyot, ez az alap szerintem. vártunk egy fél órát, rendõrök nem jöttek, kérdezte mennyiért vettem a bringát, mondtam 100k-ért pár hónapja (tényleg ennyiért). mondtam neki, hogy ez a bringa már megy a levesbe, totálkáros, meg minden. erre felajánlotta, hogy ad 80 rongyot, mivel ennyi van nála kp-ban. :o
mondtam ok, rendõröknek meg visszatelefonáltunk ,hogy nem kell már kijönniük, elrendeztük a dolgot. kicsit toltam a bringát, késõbb felpattantam rá, igaz, hogy a hátsó kerékbe egyk ib@szott nagy 8as került, de egyéb baja nem lett a bringának úgy néz ki. ma kicentíroztattam 1500ft-ért, és egész jó lett a kerék, és maradt 78500ftom, lol 😄
haveroknak elmeséltem, mindenki el akarja most üttetni magát 😄DD
amúgy korrekt rendes faszi volt, együttmûködõ, higgadt, totál beismerte, hogy õ volt a jani.

SrAta
Széplett:p

SrAta
csapottseggû?😄

DJ RX7
Ezek a csapottseggû bicók a "dirt" bringák? Az pontosan mit jelent?

Ley Roland
Aha, gondoltam. SrAta-é volt.

MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |

ismerõs, találkoztam már vele, grat 😊

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

Ley Roland
Na itt az új vas! 😊

MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |

DannyL
Ezt fogja neked eladni: 19,9 EUR

Te meg ilyet szeretnél: 34,95 EUR

A helyedben rákérdeznék.

DannyL
És a sima az nem kevláros, ergó neked nem megoldás.

DannyL
Nem akarlak kiakasztani, de 6.000 Ft-ért nem a double defense-es Racing Ralph-ot fogod kapni hanem a simát. A DD-s 12.000 Ft még Németországból is.

No, voltam biciklisnél. Megrendeltem a külsõket. Racer Ralph-ot tudja nekem hozni 5.000-ér, míg a Smart Sam-et amit kinéztem 6.000-ér. Ahogy olvasgattam meg ahogy írtátok is a Racer jobb, (meg olcsóbb per pill.) így azt rendeltem. 😊

Hát jah... Ha már veszek egy külsõt akkor már legyen jó. Ezért szenvedek ajta ennyit.

SrAta
az igeenn😄😄😄 Bazza belsõ vastagabb mint a külsõ😄

DannyL
Ennél a felhasználásnál amire te szánod, nem fog megcsúszni. 😄

Külsõ, gyári külsõ van rajta. Megmértem a legvastagabb résznél 3mm vastag a külsõ... 😄
Hát én a biciklit ált. közúton használom de mivel kiszolgáló vagyok egy reptéren, így terepre is kikell mennem. Szal. mindenképp olyan kell amivel kevés defektet kapok. Ált. napi szinten 3km-tõl 15km-ig szoktam terepen lenni.
Hát az enyimbe már minden volt. A 10mm-es fémsórjától elkezdve az üvegszilánkon át, az olajfa üüskén keresztül a vasszögig minden volt. 😊

DannyL: Kanyarba mennyire tart? Ha vizes az út mennyire cszúszkál? Könnyû vele felnyalni a placcot?

DannyL
Mi az hogy mennyire csúszkál?

SrAta
bazz ha nemteszel fel külsõt hanem simán belsõn gurulsz se kapsz ennyi defektet😄
A viccet félretéve milyen hulladék külsõ van fenn most?
Mire kéne?
Miért szokott defekted lenni?
felütés vagy tüske?

bardocz
Én kamaraerdõbe szoktam elmenni, de mivel oda legalább 45 perc az út, így csak ~negyed-fél órát töltök az erdõben.
Gladiator
pest közelében nem tudtok jó helyet XC-hez?

Nézegettem, megtaláltam. A Schwalbe Smart Sam Double Defense gumirõl milyen véleményetek van? Nekem az még egy elfogadható ár. Mert 12.000-ért a racing ralphot annyiért találtam.

Mennyire csúszkál a Racing ralph gumi? A Double Defenses gumikat meg nem találom. Lehet hogy rossz helyen kerestem... A defektgátló szalag mennyit véd? (Mondom, nagyon laikus vagyok ebben a kérdésben, én csak hajtani tudom. Azért görcsölök ennyit a gumin mert 940km alatt 14 defektet kaptam, és már tele a hócipõm a ragasztgatással.)

DannyL
Nekem elöl hátul kevláros Schwalbe Racing Ralph DD 2.1 van, darabja 540g. Ez azt hiszem nem nevezhetõ nehéznek egy defektálló külsõnél.

SrAta
hát nekem elsõ gumi 650g hátsó meg 825g traktorgumi tudom😄 meg defektezik is rendesen😄 elõl schwalbe table top 2,25 hátul maxxis holy roller 2,4 nehezek de legalább a szálesség megvan és tapad poron mint a barom, de a kövi gumim súly miatt kevlárperemes lesz nekemis😄

DannyL
Nem akarlak megzavarni, de a szalag faszság, a lötty meg felesleges.
A kevláros Schwalbe-m ~200g-al könnyebb mint az elõzõ WTB gumim volt.

A két keréken fél kilót dobtam el, miközben defekt állóvá tettem a kerekeket. Milyen súlynövekedésrõl is beszélsz? 😉

És akkor a két kerék már szó szerint 10kiló lesz 😄D

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

SrAta
jah meg ilyen joe no flat vagy i a vér defektgátló folyadék a belsõkbe😄

SrAta
meg még defektgátló szalag is, meg dupla felniszalag, meg a felni élére tehetõ szalag és akkor talán megáll a két kerék 10 kilóba😄XD

DannyL
Nézegesd a Schwalbe "Double Defense (DD)"-es gummáit. Futófelületen és oldalfalon is kevláros, és a súlya sincs elszállva, 500g körül vannak a hajtogatósak. Nekem Racing Ralph van, még sosem volt defektem, pedig az akácerdõs gödöllõi dombságban tekerek.

Ha nagyon pro akarsz lenni defektvédelembõl, akkor beszerzel még Michelin latex belsõket is. Annak meg az az elõnye, hogy sokkal rugalmasabb mint a sima belsõ, ezáltal nehezebb kiszúrni. Viszont porózusabb anyaga miatt sûrûbben kell fújni.

Nekem is fõleg a Karaton volt a befutó. Fõleg hogy nekem még kezdõ létemre kapna elég sokat.

Lenovo ThinkPad T400; Sennheiser HD 201; Merida Matts TFS Trail 350D

Milyen külsõt tudtok ajánlani ami a legjobb defektvédelemmel van ellátva és jó kis terep gumi is. (Laikus vagyok ebben a kérdésben. Lécci segítsetek!)

Én a karatont választanám. Hihetetlenül erõs kis váz,én másfél évig nyüstöltem anno,kapott az olyanokat,hogy már nekem fájt...És semmi problémám nem volt vele. Dirt-re is jó,de streetre fõleg,mert kurva rövid az egész váz. Nagyon könnyû vele bunnyzni,manuálozni,meg jobban is lehet vele kanyarodni ezáltal. (Legalábbis én így éreztem)

#17153-ban linkelt 2. magellánt semmiféle képpen nem választanám,az a hatalmas villa elég rendesen megviselte szerintem már azt a vázat..

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

de, hülyeséget írtam. Csak kevertem ezzel a vázzal.

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

szal abba akkor nem is tudom beletenni a sima 26os kerekemet sehogyan?

ja bocs mégsem, a táblással kevertem 😊

a testbikesre figyelj majd, hogy csak 24-es kerék megy bele max.

Gepida
Magellán
vagy még várok erre hogy mennyi a váz magában: Magellan2