22335
11330766891279474906.jpg
  • Blum
    Használat mikéntjétől,karbantartástól függ. Nálam rendszeres karbantartással ~3000km-t bírt a lánc,6000-et a fogsor.
  • bajtokarpi
    Akkor marad a deore. Mennyit bírnak amúgy ezek a láncok, és a fogaskoszorúk?

Köszi
  • bajtokarpi
    Szia!

Próbáltam állítani a váltón, de sajnos nem segített.

Köszi
  • Blum
    Akkor én a Deore fogsort venném. Volt bringámon Sram fogsor volt eredetileg Shimano lánccal és Deore váltóval. Aztán amikor cseréltem fogsort+láncot,akkor mindkettőből Shimanot vettem és minimálisan finomabb volt a rendszer. Minőségre nem hiszem,hogy lenne számottevő különbség.
  • Mark007
    Régen én is Sram láncot használtam Shimano sorral, nem volt vele gond, szóval szerintem az lesz, amit irtál.

Még a váltót tényleg megpróbálhatnád beállítani, hátha elcsúszott.
  • bajtokarpi
    Szia!

Shimano Deore.
  • Blum
    Szia!

Milyen hátsó váltód van?
  • bajtokarpi
    Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem. A hétvégén szétszedtük a barátommal a bringát, hogy rendbe rakjuk. Észrevettük, hogy a lánc eléggé meg van nyúlva, és kopva is. 40 cm-en volt benne közel fél centis nyúlás. Elmentem láncot venni, egy Sram PC-951 lánc 9 s (és itt jön a bibi). Felraktuk, és a hátsó fogaskoszorún elkezdett csúnyán ugrani. Namost én, mint laikus arra tudok gondolni, hogy az elkopott lánc saját magához koptatta a hátsó fogaskoszorút, és mivel az új lánc nincsen megnyúlva, se megkopva, így felül a fogak tetejére, és ez adja azt a pattogó hangot. Remélem érthető amit írok :-). Ha jó a meglátásom, szerintetek melyik fogaskoszorút érdemes megvennem? Sram PG-970 9s, Sram PG-950 9s, Shimano Deore CS-HG61, esetleg más?

Köszönöm a segítségeteket!
  • pauly
    Köszi! Meg is néztem :)
  • gordon 24
    Nekem ugyan ez a vázam van csak kék (galériában meg tudod nézni ha érdekel)
    Brutál jó masina. Én még soha nem mentem ilyen géppel mint ez. Nekem is volt Konám, tesómnak ey Glory Dh van, de én ezt a vázat nagyon sokra tartom. Szóval ajánlani tudom csak. Az UMF-et lecseréli meg tudja miről beszélek. Az egy "bohóckodás" ezekhez képest. De természetesen nem csak a socomról van szó, ebben az árkategóriában lévő masinák teljesen más értéket képviselnek.

Úgy lehetne leírni, hogy míg a másik ellened, ez neked dolgozik::D
  • Blum
    Ah,ha már itt vagyok,akkor megkérdem.

Osztálytársam is nagyon szemezget pont ezzel a géppel. Jelenleg egy fél éve összerakott UMF Freddy-je van,többnyire itthon használja de néha beugrik azért Szlovénia-Olaszország-Szlovákia kiruccanás is.
    Szóval megérné lecserélnie? Az UMF-fel is megvan elégedve,de ő mindig jobbat akar..:D
  • gordon 24
    Hát te tudod.. De szerintem jól nézz körül.. Ha van kiválasztottad rakd be ide írok róla véleményt.

Egyébként most TB-n van egy nagyon jó vétel. Egy olyan socom mint az enyém. 495 ért.. Jó tudom neked ez sok, de ez a bicó nagyon megéri ennyiért. Én nem is adnám ennyiért oda az fix..

katt
  • Shep
    Valaki van lent :D
  • cobranco
    Az idei első rövid,de annál kétségbeesettebb próbálkozásom a Bükkben:

Remélem mindenkinek megjött a kedve a bringázáshoz...de,ha elment,azon sem csodálkozom.

• fecska
    persze hogy beleszólhatsz:)
    annyi a gond hogy nagyonmax van rá 300000-rem :(
    ebből nem kapokk semmi mást sajnos:(
  • greg benz
    Sanszos :DDD

• Mighty
    Lehet téged láttalak ma Váci út melletti bringaúton, kezedben a nyereggel?
  • grimm13
    Hello mindenki kéne egy kis segítség! Egy Rock Shox SID SL-nél szeretném beállítani a légnyomást, én 84 kg vagyok. Utána is néztem de szeretnék meggyőződni hogy nem csinálok hülyeséget :) a Positive légnyomás 140-160 psi között legyen a negativ szintén 140-160 psi között mivel XC-re használom. Szerintetek ez így OK ?
  • gordon 24
    Ha beleszólhatok!

Nee! Ezt nee::D De komolyan. Ha ráülsz egy jó Dh gépre és erre a konára érteni fogod!

250-300 ezer forintért amit mondasz. Demot Glory, Iron Horest intense vázat tudsz venni. 400-500 ert tudsz venni komplett Demot, Iron Horset. Ami egy komoly gép.

Ez a kona, komolytalan mozgásban, és mindenbe(nem csak ez minden Kona)

Szóval tessék komolyabb berendezésen gondolkozni.. De ez az én véleményem ahogy gondolod..
  • fecska
    Természetesen nem másfélmillióért:)
    Még nincs jövedelmem, apám pedig nem politikus:)
    Használtan, és nem kell ez az egyed, hanem veszek festéket, meg matricát, és átfújom ilyenre:)
    300000-ért meg nem kapok Demot, meg GiantGloryt:)
  • Blum
    Én is sokmindent kitaláltam már :)
    Ráadásul ennyi pénzt nem adnék egy Stab Supreme-ért. Inkább trek,vagy speci.
  • fecska
    Kitaláltam ilyen bicajom lesz:)
    Csak nem biztos, mire oda kerülök, hogy lenne is rá pénz, addigra lesz eladó ilyen váz :)
  • acdc
    Scandium vàzam mèg nem volt mèg csak èlőben sem láttam erről kéne infó vagy tapasztalat....
    A belinkelt bicaj vételén gondolgodom megér az annyit stb...Ha nem voltam világos.
  • greg benz
  • acdc
    Sziasztok!

Lenne egy 2010 kona kiadású (vadi új) 350k körül scandium,125 kg összsújra kellenne,jelenleg egy 6061-es scott alu vázasom van de a gyártó 110 kg-ig ajanlja, nem akarom megvárni még kettétörik alattam amúgy is kényelmetlen.

Ténleg kényelmes és erős a scandium (titanra nincs keret csak a váz lenne ennyi-ez is hitelkártyára lenne rendelve-gondolom az tartósabb bár kicsit nehezebb.

kona

• gordon 24
    Vasárnap csattogok majd ki:)) Addig még passzolom:))
  • greg benz
    Köszi szépen:) Kint volt az expon ugyanolyan bringa mint az enyém (ugyanaz lényegében csak picit változtattak a festésen), három is volt belőle, egy kiállított, és kettő görgőn :D Az egyiket jól meg is hajtottam :DD

• Blum
    Én épp ma hoztam egy Biker's Guideot egy helyi boltból,többi majd érkezik még később.

Visszafele olvasgattam a topikot kíváncsiságból..hát. Gyönyörű ez a Cube országúti.
  • greg benz
    Sziasztok!
    Bringaexpon volt innen valaki? Én voltam be is táraztam:D

• gordon 24
    Hát sajnálom::D

Pedig eladnám::)))
  • gordon 24
    Szia!

Hát a dolog úgy van, hogy elég egyszerű, egy olyan embernek aki otthon van a dologban. Hiszen, egy váltó leszedés nagyon hamar megy.

A dologban az, nehéz, hogy specko szerszámok kellenek hozzá. Ha ilyened nincs már érdemesebb bevinni egy szervizbe ahol megoldják..

Ugyanis a láncot mindenképpen bontanod kell. Ehhez kell láncbontó. A fogassort le kell szedni, ehhez szintén specko szerszám kell.

Ha mindent leszedtél összerakni is egyszerű. kell venni direkt erre a célra kitalált hézagolókat, amely a kazettás agyat annyira kitölti, hogy az egy fogaskereket fel tudd tenni. De a fogassor záró menetes részére szükség van. Ezzel a kerék kész.

A további ss, dologhoz, már csak egy új lánc kell, ha a váz csúszó papucsos. Lerövidíted a láncot kb olyanra, hogyha a kereket berakod feszes legyen. A csúszó papucs miatt, ha húzod a kereket, feszül a lánc. Fontos, hogy feszes legyen ugyanis ha nem az mindig le fog esni..

Ha a váz nem csúszó papucsos, akkor úgynevezett singulátor kel, ami majdnem úgy néz ki mint egy váltó, ezt abba a fülbe is kell berakni, ez végzi a dolgát.

Ha az árakat nézzük:

Ez a singuláor kb 4000ft
    a lánc kb szintén 4000-5000ft
    A hézagolók kb 2000ft

Természetesen ha csúszópapucsos a singulátor ára ugrik..

Remélem mindent leírtam..

• Mark007
    Hát, a hozzászólásodból itélve nem vagy otthon a szerelésben(nem sértésként írom!:) ), szóval szervízbe vidd.
    Elmondod neki a problémád, és mit szeretnél, ő meg majd javasol valamit:)
    Agyat nem kell cserélni szerintem, csak egy átalakító kell SS-re.
    Ha csúszópapucs akkor csak egy rövidebb lánc kell, ha ejtő, akkor meg egy láncfeszítő. Plussz ugye a fogaskerék.
    Szerintem ez egy 20as alatt lesz bőven, munkadíjjal is:) Főleg, ha eladod a váltót:)
  • kakaoskalacs
    Üdv!
    Kérdésem lenne, remélem találok rá választ mert nem igazán értek a kerékpár szereléshez. Nos:
    -Adott egy Polar X Table Top bringa. Röviden: Nincs szükségem a váltóra , ha le akarom szerelni mindenképpen csináltassam szakszervízben? gondolom ha már Singlespeed-es lesz a bringa akkor uj csapágy is kell amit szintén nemtudok mifélét, vagy csak toljam be mondjam meg hogy ,hogy m ia helyzet és bizzam magam a szakemberre?. abban reménykedek árban 20k alatt meguszom a dolgot.
    Remélem érthetően fogalmaztam. Üdv!
  • greg benz
    Felejtsd el, hogy azt 200 euronak még csak a közelében lévő összegért fogod megkapni:) Egy karbon váz önmagában 150e forintnál kezdődik
  • Blum
    Jól megépített gép,de ez nekem "túlzás" (vagy inkább kevés? :D) lenne. A váz geometriája,a hatalmas első teló,a Single Track felnik és persze a Single Speed hajtás teljesen kiüti az eredeti elképzelésemet. Azért köszönöm szépen!
  • bmate17
    Országúti kerékpárt szeretnék venni, semmiképpen nem szeretnék rákölteni 100 rugónál többet. Körül néztem vaterán, bikemagon és még sok más hirdetős portálon, de sajnos rájöttem, hogy nem nagy a választék, úgy hogy körülnéztem a német ebayen is, hát meglepődtem..200 euróért adnak egy FOCUS márkájú karbon vázas alig használt kerékpárt, aminek az aukciója holnap jár le, és ez még csak egy példa volt..szinte hihetetlen..
    A kérdés pedig az lenne, hogy van itt olyan aki már rendelt kerékpárt külföldről?
  • gordon 24
    Hát jahh!::D

Kb semmi értelme.. Nem használom, szóval szeretném eladni.. Van a Dh bicó, meg egy országúti ők ketten elegek..

Szóval ha szeretnétek egy jó bicót szerintem olcsón ime::D
  • Máté94
    Na, ennyi volt? :D
  • gordon 24
    Haha!:))

Mert nem raktam be:))

katt
  • Blum
    Ha jó lesz a link,akkor megsasolom. :) (nálam nem látszik semmi :( )