22335
-
#18253 párkapcsolati mérföldkő :))
-
#18252 A Cateye jó választás lehet: ("digitálisan kódolt jelátvitelt használ, hogy semmilyen külső jel ne tudja befolyásolni a működését")
A VDO-ra panaszkodtak a teszteken.. bezavar a nagyfeszültségű vezeték neki. -
cobranco #18251 A Ciclosport 4.4a kmórám ma reggelre végkép beadta a kulcsot/amugy is hulladék volt/,a magasságmérő,a %,a hőmérséklet funkció meg se nyekken,pedig új az elem,a sebességmérő funkciói viszont müködnek.Fogggalmam sincs mi lehet...mindenesetre viszem vissza.
A magasságmérő funkciója miatt vettem,de az emelkedési szög funkcióját gyakorlatilag nem lehetett használni,mert 1mp alatt képes volt 3 féle %-t is mutatni,ráadásul jó nagy eltéréssel.
Tud-e valaki ajánlani valami normálisabbat,olyan max 30 rúgó körül,magasságméröset,de lehetöleg ne ugráljon fel-le ,mint a veszett egér...
VDO MC 1.0+, Cateye AT 200W...ezekhez mit szoltok?
-
#18250 mérd le a lyuk átmérőjét! És neked négyszögtengelyes kell akkor. -
#18249 -
Amigoss #18248 Sziasztok.
Lenne egy kérdésem.
Egy régi(talán 80'as évek beli) csepel kerékpár vázba szeretnék középcsapágyat venni és az lenne a kérdésem hogy honnan lehet tudni hogy milyen jó bele?
Am szögletest szeretnék bele, ami benne volt eredetileg az ékes.
Köszi szépen. -
Tusy #18247 - nem tartom a legjobb 5letnek. Egynek jut kaja és a többi (szerintem) kapásból rád ront. Ha ezt az alkalmat megúszod akkor legközelebb ha arra jársz felismernek és követelni fogják az adagjukat
- kicsit bővebben:
-- felénk nincs sintér, így nem tudom azok hogyan intézkednek
-- rendőr csak esemény alapján fog intézkedni: szomszéddal volt kutyás affér, átjárt hozzánk a kutyájuk és idővel rendőrséget hívtunk segítségül. De ők sem álltak neki lelőni, hanem próbálták megszüntetni a jelenséget, volt amikor én vittem át a kutyát ami 10 perc után ismét szedte szét a bejárati ajtónkat ...
-- ha valakit ténylegesen bántanak (megharapnak) akkor és csak akkor fog beindulni a 'gépezet', de ahhoz is kell feljelentés (ezt ténylegesen teheti a kórház is, ha annyira súlyos az eset). Ennek a végén menhelyre vihetik az állatot vagy esetleg ki is lőhetik
-- a folyamatos feljelentések ösztönözhetik az önkormányzatot de ez eddig nekem nem tűnt a leghatékonyabb megoldásnak
- nem ismerem a romániai helyzetet, de hallomás alapján elég súlyos problémát okoznak a kóbor állatok. _Szerintem_ a 'jól átgondolt' kutyaadóval nálunk is sikerült megteremteni ehhez a megfelelő alapot
- paprika spray használatához egy gondolat: 3. szomszédunk a hátsó udvarában láncon 2 német juhászt tart (jobbról és balról), hogy azoktól illetékteleneknek ne lehessen egyszerűen behatolni. Nem igazi őrkutyák, de mástól nem fogadnak el ételt. Amikor mégis bementek (ez errefelé sajnos elég gyakori szokás, tyúkot sem tartunk ez miatt) a kutyák még jó másfél napot aludtak utána (valószínűleg altató lövedéket kaptak). Én ezt tartom durvának -
#18246 Csak egy ötlet volt. -
#18245 ne hogy már kelljen etetni a kóbor kutyákat. akkor inkább már paprika! -
#18244 Vicces, de valami húsdarab?:D Vagy bármi kaja. Valószinűleg azért követnek, mert enni akarnak, nem azért, mert bejössz nekik (no offense:D)
Eléjük dobod, aztán viszonlátásra' -
#18243 Sajnos a feljelentés alapból úszot,eleve nagyrészt kóborkutyákról van szó,ijesztő méreteket öltött mostanába a számuk és senki nem tesz semmit ellene,már lassan gyalog is fél kimenni az ember mert nincs sarok ahol ne fusson össze egy falkával... -
Tusy #18242 - a probléma ismerős, nem tudok rá jó megoldást
- nekem van kutyám (tehát elvileg nem félek tőlük annyira) de nem jó érzés amikor FALKÁBAN vicsorogva / ugatva 3 éhes kutya neked ront. Volt amikor leszálltam a bringáról és akkor nem jöttek közelebb 'csak' ugattak. Ha csak egy is megtámad akkor megy a feljelentés de ez olyan eső után köpönyeg -
#18241 Sziasztok,lenne egy kérdésem,nem konkrétan bringázással kapcsolatos de egy állandó velejáró problémáról van szó.
Az a helyzet,hogy mostanában nem egyszer fordult velem elő,hogy agresszív kutyák jelenlétével kellett megbirkózni tekerés közbe ami nem egy kellemes élmény ha értitek mire gondolok.Ma is azon vettem észre magam hogy kb. 4-5 dög vadul rohan rám,illetve utánam és tuti nem egy baráti pacsira vágytak.Igen tudom,nem feltétlen én vagyok az irritáló számukra hanem a bringa ami zavarja őket,de ettől függetlenűl veszélyesnek tartom ezt a dolgot,bármikor valamelyik utamba kerülhet aminek csúnya bukás lehet a vége.
Mit lehet tenni ezzel szemben?Ti hogy jártok el ilyenkor?Nincs valami szerkezet vagy bármi ami elzavarná a nem kívánt követőket?Egyesek a paprika sprayt ajánlották de ezt kicsit radikálisnak tartom,tuti van valami egyéb is ami segít megbírkózni a problémával.
U.I: Előre is bocsi ha már sokadjára jön valaki ilyesmivel itt a topicba de most lusta voltam visszanézni a sok hozzászólást :) -
#18240 Sziasztok!
Van pár eladó cuccom, hátha valakit érdekel valami:)
Katt -
#18239 Köszi:D
Úgy tűnik Tusy mondta jól, a leírás szerint is ezt jelenti:) -
kisbesi #18238 http://inter-quartz.de/gb/10-LD3151.html
nekem megvan a papírja, és ez a típusszáma -
#18237 Halvány fingom sem nem van:D Ezt dobta a gugli:) -
#18236 Tényleg, ez is lehet, erre nem is emlékeztem már :D
És el fog magától tűnni majd vagy valamit kell csinálnom vele? -
#18235 így van :)
-
Tusy #18234 - szerintem elérted a szervizre beállított km.-t és azt jelzi -
#18233 Az a gáz, hogy fingom nincs mi a típusszáma, ez a lista meg igen hosszú :DD
Ennek az inter-quartz-nak amúgy mi köze van a Crivithez? -
#18232 Hátha itt megtalálod:http://www.inter-quartz.de/gb/index.html -
#18231 Hát azt csekkolhatom :DDD -
#18230 "check engine"?:D -
#18229 Sziasztok!
Emlékszem, hogy itt többen is vettetek anno velem együtt a Lidl-ben kapható Crivit km órából, ebből egészen pontosan:
Megjelent rajta egy kis villáskulcs logo és villog, és nem tudom megnézni mit jelent ez mert nincs már meg a használatija :D Ha valaki megnézné nekem azt nagyon megköszönném! Én amúgy arra tippelek, hogy merül az elem, de az a biztos amit a leírás mond.. -
Blum #18228 Nem semmi a srác :O
-
Blum #18227 Lehet,hogy csak a nyomás nem állt helyre,mert nem természetes pozícióban volt tárolva. Ha fel lesz szerelve a bringára és hosszas pumpálás után még mindig csinálja,akkor érdemes belenézni. -
#18226 elvileg zárt rendszer, ha újan vetted fél éve akkor hibátlanok a tömítések és nem lehet levegős... -
#18225 sziasztok!
bringám éppen darabokban van. az egész telet darabokban töltötte. csak jövőhét végén érek rá teljesen összeszerelni. a olajos fék miatt aggódom, hogy fellevegősödhetett. mikor szétszedtem és lepakoltam a garázsba akkor beleraktam azt a kis műanyag darabot a pofák közé ami nem engedi összenyomni a pofákat. (ugyebár így jött gyárilag a csomagolásban) sajnos a fék csak úgy le volt dobva. nem tudom melyik volt feljebb a fékkar vagy a féktest. berakott műanyaggal húzogattam a fékkart és hát eléggé furcsa volt, mintha levegős lett volna. mennyi az esély rá, hogy tényleg megtörtént? a fék több mint fél éves csak, nem volt sokat használva.
előre is köszönöm! -
#18224 A boltokat kiirja, csak a távolság nem jó:D
A 10kmnél távolabb lévő Városban található boltot 1.7 km-ernek irja..:D
De jó kezdeményezés:) -
hefii #18223 Köszönjük! -
Blum #18222 Küldtem is egy hibát! :) -
hefii #18221 Sziasztok!
Elindult egy nonprofit kerékpár üzlet, bicikli webshop kereső pár hónapja.
Az oldal akár egy megadott irányítószámhoz legközelebbi kerékpárboltokat listázza ki távolság szerint sorba rendezve úgy, hogy a kapott eredmény listát utána lehet szűkíteni szolgáltatás (pl.: hol lehet kerékpáros ruhát is kapni?) szerint!
A kiválasztott bringaboltra kattintva megkaphatjátok az adott bolt elérhetőségeit, nyitvatartását.
Itt tudjátok megnézni: kerékpárbolt kereső
Mi a véleményetek? Szerintetek használható az oldal?
(u.i.: ha hibát találtok, vagy nem találjátok a kedvenc bringaboltotokat, akkor légy szíves segítsétek a munkánkat és használjátok a "hibát találtam" linket a bolt aloldalokon) -
Blum #18220 Részvét!
Nekem meg keresztszalag szakadásom van :( -
#18219 nézegetem folyamatosan a PB-t ilyen 1000-1300 dollár küröl már szép régi demo 9eseket lehet találni arról úgy hallottam jók te mit gondolsz róluk?
egyébként most szünetel a project, mert sikeresen eltörtem a vállam... -
#18218 Sziasztok!
Az Octane 10T Driveres agyamban nagyon elfáradt az O alakú rugó. Erősebb tekerésnél néha már a kalapácsok nem bírnak rendesen kapaszkodni.
Mennyi az esélye, hogy bringaboltban vegyek ilyen O alakú rugót? Lehet-e szerintetek ilyet kapni vagy csak driverrel együtt?
Esetleg házilag jobbá tenni? Arra gondoltam, hogy felhevítem a rugót és úgy összehúzom valamivel, majd gyorsan lehűtöm. Mennyire lenne ez jó ötlet? Félek elveszítené akkor a rugalmasságát teljes mértékben.
Esetleg lehet ilyen rugót gyártatni valamerre? -
bajtokarpi #18217 Én is pont így vagyok vele. 3 éve alig kellett bérletet vennem. -
#18216 Én is kb 1 hete hagytam ott 15k-t a bringa boltban (ugy hogy a lancot mar elotte megvettem :)) uj fogaskoszoru + uj kozepso lanctanyer + uj valto gorgo mert mar azok is nagyon hegyesek lettek. bar vegulis ha azt veszem nem olyan veszes osszeg, foleg hogy telen nyaron bringaval jarok mindenhova, szal 2 havi berlet raforditas 2 ev alatt nem veszes :) -
Blum #18215 8000km egy láncnak és fogsornak akárhogy nézem az nagyon sok. Én 2 év alatt tettem a gépbe 15ezret,ezalatt megevett a gép 5 láncot és 3 fogsort. Bár még mindegyik ment volna egy ezrest nyugodtan,de elővigyázatosságból lecseréltem őket. (Hajtóművet valahogy nem volt kedvem cserélni :D) -
bajtokarpi #18214 Akkor már esedékes volt a csere. 8000 km-t tettem 3 év alatt a bringámba. Tavaly a szervizes azt mondta, hogy még nem kell cserélni. Így utólag lehet, hogy hiba volt rá hallgatni. Nagyon el vannak kopva.
Köszönöm a segítségedet!!!