Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

csizihungary

Youtube: http://www.youtube.com/CSiZiHUNGARY1 BF3: csizihungary1 Intel Core2Quad Q8400| 4 GB RAM| Nvidia Geforce GTX 460 Gigabyte 1 GB| Gigabyte Superb 550W| Razer Abyssus | Razer Goliathus

DJ RX7
ennyire rikít. 😄

:3

S2000
Dugnám😄 A felni élõben is ennyire rikít vagy szolidabb?

DJ RX7
saját fotó, saját bringa. 😄

Egyetertek

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

DannyL
Szerintem szörnyû. =)

MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu

kicsit fura, kb mint nekem a kek markolat, nem tudom, eloben kene latni ;-)

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

SrAta
fekete van rajt nememlékszel?XDDD olyan mint neked😄 Azért nem fehér, mert ahhoz hülyén néz ki a fehér markolat😄 de szted milyen ez a kék?😄

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

hol van a megszokott fehér? 😊

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

SrAta

2 perc alatt összehányva ps-be, de a célnak megfelel. Szerintetek milyen lenne kék kormánnyal?? avagy LIKE IT?😛

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

greg benz
De ha megfelel valami noname cucc is, akkor bikemagon vannak fent tizenezerért vázak, nézz szét

greg benz
Szia
Igazából szerintem nagyon ennyiért nem fogsz értelmes vázat találni még használtban sem..
ez mondjuk egész jó áron van

csizihungary
Sziasztok

Országúti biciklihez milyen vázat ajánlanátok úgy 25 ezer forintig?

Youtube: http://www.youtube.com/CSiZiHUNGARY1 BF3: csizihungary1 Intel Core2Quad Q8400| 4 GB RAM| Nvidia Geforce GTX 460 Gigabyte 1 GB| Gigabyte Superb 550W| Razer Abyssus | Razer Goliathus

DannyL
De te nem egy defekt tûrõ abroncsot akarsz? Mert én tolom itt az igét róla, de speciel ez a Speci sem az, illetve a korábban linkelt Schwalbe-k sem voltak azok.

DannyL
Sokat nem mentem még vele, legalábbis km-ben. Kb. 500km-t tettem eddig bele, de azt 90%-ban akác erdõben, ahol korábban szinte minden alkalommal volt defektem. Rálfival eddig egy sem volt.

Száraz, erdõs terepen nagyon fasza, illetve amit észrevettem, hogy süppedõs homokban is nagyon jól viselkedik. Nem különösebben kopik jobban mint bármi más.

No, voltam Veszprémbe bicikliseknél és ezt ajánlották: Specialized
De aztán lehet kitartok a racing ralph mellett. Mennyit használtad már a racing-et és mennyire kopott?

DannyL
Ha nincs pénzed a DD-s Schwalbe-ra, akkor inkább ne vegyél külsõt.
Vegyél LATEX belsõt.

Porózusabb anyagánál fogva sokkal nehezebb kiszúrni, mint egy sima belsõt. A hátránya annyi, hogy hetente fújni kell, mert szintén az anyaga miatt könnyebben elereszti a nyomást.

Én amúgy ilyen latex belsõt használok DD-s Schwalbe-val. Nem is volt még defektem.

DannyL
Ezek nem a double defense-es schwalbek-k, csak a simák. Nincs bennük defekt védelem a futófelületen, úgyhogy ez neked nem lesz jó.

Ma voltam ennél a 'jó embernél' és nem tudott hozni nekem külsõt. Most nézegetem neten, ha minden igaz ilyet tudnék egész korrekten beszerezni:
Racing Ralph
v. Smart Sam
De sajnos a pénz is határt szab... Ha már majdnem 1 árban vannak, akk. melyik lenne jobb vétel?

Ley Roland
Azigen. 😄D

MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |

Mark007
Az szép😊
Aluvázra tényleg kell vigyázni hidegben, eleve merev, de ha hideg, akkor durván az..

DannyL
Puhára esett legalább? 😊

SrAta
mindenesetre nem szép:S

DJ RX7
én nem láttam. nekem azt mondta, hogy csak simán ugrott egyet és összecsuklott alatta.

SrAta
nagyot esett?

SrAta
aztakurva😄

S2000
Én is a hajtásra tippelek, miután megvettem nekem is elkezdett kicsit kattogni, recsegni... visszavittem, átkenték azóta teljesen jó<#eljen>

DJ RX7
hóban óvatosan vele. haver váza. <#idiota>

Akkor is kattog, ha állva hajtom. Csak hajtás közben kattog, hajtás nélkül kizárólag csak egyet és rögtön ahogy abbahagyom a hajtást 😄

Köszi a tippeket, elsõváltóbowdent meg fogom nézni.

Mark007
elsõváltó bowdenje?😄
Én azt rugdostam egy ideig, mire rájöttem, hogy az kattog..😊

DannyL
Nem a nyeregcs0ved kattog? Szokott ha dzsuvás.
Hajtás nélkül a hajtómû mitõl kattogna?

Április közepén vettem a bicót újonnan, nem hiszem hogy a csapágyam ennyi idõ alatt meghalt... a csavarok feszességére rá fogok nézni, és ha lesz idõm, szét is szedem 😊

SrAta
szedd szét, kend át zsírral, az enyém kattogott annyira konkrétan hogy nem lehetett vele utcán menni me elugráltak elõlem a gyalogosokxD
A csapágyad má a végét járja mondjuk nekem ez 1 éve volt nem cseréltem de abbahagyta😄

Hajtómû kattog valószínû,ilyet nekem is szokott anno csinálni ha már sokáig nem ellenõriztem a feszességét. Húzzál rá a csavarokra mindkét oldalon.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Az mitõl lehet, hogy menet közben középrõl kattogást hallok? Akkor szokott jönni, ha nagy terhelés alatt vannak a hajtókarok (pl. nagy dombon fel, vagy nagy sebességben lassan). Ilyen éles fémhangú kattogás, pattanás (olyasmi mintha összeütnél két csavarhúzót). Az az érdekes, hogy ahogy csinálok egy fordulatot (tehát mondjuk állva gurulok, és hajtok egyet, tehát egy fordulat) akkor közvetlenül a fordulat befejezése után is van még egy kattanás. Tehát a pedált már nem hajtom, de még kattan egyet közvetlenül miután hajtottam, aztán elhallgat. Nem tudom mi okozhatja.

SrAta
jah ez már durvulni is nagyon jó😄 tudom ezzel csapatok 2 éve és bajom vele nem volt 1-2 küllõkiszakadás, de az egészen extrém eset és nem a kerék hibája volt!😄

Ez korrekt 😊 Köszi a leírást.

CSak városi használat,néha terep 😊

DJ RX7
mire kell?

SrAta
Mi a korrekt ár?
Novatec agyak 10 000FT környékén mászkálnak
Felni 4500 a SUN DichWich és nagyon jó
Küllõzés kb 4500FT centírrel, küllõkkel anyákkal
Felniszalag 500FT
Gumi 5000FT
Belsõ 1000FT
Fogaskeréksor 4000FT
Összesen kb:
29000-30000FT Sztem korrekt
Bár agyat lehet viszonylag normálisat kapni 4kval olcsóbban gumin is spórolhatsz 1-2k-t felnin és centíron is 1k-t ha te centírozod akkor 3at
20 felett lesz mindenképp ha jó kereket akarsz
De mégis milyen bicóba mennyi a max ár? és akkor összerakok neked egyet így elméletbe ebikeról😊

korrekt áron komplett kerék hátulra. Ötlet? 😊

böröczk
Helló,

Nem tudjátok, lehet-e valahol kapni színes váltó-bowdenházat? Vettem szép pepitásat, aztán kiderült, hogy csak a fékhez alkalmas. Elég hülyén fog kinézni, hogy a fékeknek és a váltóknak más színû... így kéne valami tipp.

Kumiho #2179

oké, megpróbálom
köszönöm a válaszokat!

Mark007
Tudom, pont ezért nem így szoktam csinálni 😊
Ha túlhúzod, szorul, ha laza, akkor meg lötyögni fog.
Kis akrobatikus mutatvánnyal összelehet nyomni a villát és a stucnit, ráhúzni a 2 csavart erõsen. Ezután a felsõt már csak épphogy becsavarom..

Számomra sokkal egyszerûbb, mint játszani a csavarral, hogy mennyire húzzam meg😊

Kilazítod azt a 2 csavart, ami a stucnin van, és 1 ami a stucni fölött van, a rózsánál. Utána elõször a felsõt meghúzod, ezzel ráhúzza a villára a stucnit. Ha nincs eléggé ráhúzva, kotyogni fog, ha nagyon meghúzod, nem fog simán mozogni a kormánycsapágy. Utána a stucnin meghúzod a 2 csavart, ami a villa nyakára rögzíti rá.

Mark007
Alulról felfele kell nyomni a villát, stucnit meg lefele, erõsen, és úgy meghúzni a csavarokat.
Ha csak szimplán a földön van úgy nem lesz a helyén a villa, és ha ráteszi a stucnit, lötyögni fog..

csak az a vicc hogy szervízbe nem is tudom hányszor volt már
kb 5*-6*
én is meghúztam de nem jó.

Mark007
Kellene nekem majd egy hátsó agy.
Tud valaki valami relatíve olcsót? 9-es kazetta megy majd rá, 130mm-es kellene.
Országútiba lenne végülis.

Mark007
A-head-es gondolom.
Erõsen arra tippelek, hogy nincs erõsen meghúzva a stucni. Ha befékezel, elõremegy a súly nagyrésze, és megmozdul a villa a csapágyban.

Vagy a szervízben nem nagyon jöttek rá, vagy valami más a gond.

Nekem is ilyen mondjuk. Ha erõsen behúzom a fékeket, kottyan egyet az egész eleje. De különösen nem érdekel, normális használat közben semmi nem mozdul meg, hirtelen meg elég ritkán szoktam megállni 😊 Csak ezért nem fogom szétbontani..