22335
11330766891279474906.jpg
  • DJ RX7
    hát nem való. 3 kg-os acéltömb. ha vigyáz rá az ember akkor szerintem elnyűhetetlen, kitart élete végéig. :D
  • fecska
    azért a neve Dirt Jumper :)
  • kisbesi
    Dirt jumper azért szerintem semmi esetre sem XC re való .nem? Elég súlyos darab ahogyan néztem.
  • fecska
    ugyan így van az összes telójával 2010 től helyezték vissza olaszba aztán megint jókat csinálnak
  • fecska
    Gordon,
    erről mit gondolsz?
    http://www.pinkbike.com/buysell/1051367/
  • DJ RX7
    2008 óta a marzo dirt jumper -> suntour belsőt kap. nem tudom, hogy ez a többi teleszkópjára mennyire vonatkozik. de azóta a dirt jumpter 3 kukát nem ér az egész. nekem még pl. 2007-es van, ami olasz.
  • kisbesi
    Megnézegettem őket, köszönöm.
    RST-t én semmi képen sem veszek, legjobban a Marzo tetszik, szerintem azzal már tényleg kényelmesen lehet menni.
  • Blum
    Rock Shox Dart 1
    Marzocchi Bomber MZ Comp
    RST Gila Pro TNL 100 (sokan szidják,nekem nem volt vele gondom 15ezer km alatt..pedig kapott mindenből rendesen)
  • kisbesi
    Nekem régen Suntour XCM 1. szériás telóm volt, elég rosszul mozgott, és úgy kotyogott mint az állat, viszont a V3 egyik típusáról elég jókat írnak. Nekem azt mondták , hogy ne vegyek suntourt , mert elég sz*r. Van valami arany középút? XC - hez kellene, semmi DH vagy ugratás, de attól még nem lenne kímélve.
    20 - 25k, és nem akarok használtat venni !
    Ötlet?
  • DJ RX7
    a helyedben kicsit gyűjtöttem volna még hozzá és inkább valami rock shox vagy marzo.
  • DJ RX7
    saját vélemény: régi bringámon V2 volt. egy kuka. szimeringek elkezdtek kicsúszkálni egy idő után bele került minden mocsok, kosz, homok. nemsokára, már szinte semmit nem mozgott a sok trutyitól. kitakarítottam jó volt 2 hétig. a végén már a becsúszószárakon is megjelent itt ott felületi rozsda.
  • gordon 24
    illetve a faszt:))) Megegyező! Hühh de hülye vok:)) Sorry:))
  • gordon 24
    Könnyebb úgy, hogy vegyük Keszthelyt. Onnan indulva Füred felé veszed az irányt. Tehát ez az óra járásával ellenkező irány. Ez a könnyebb vonal, mert erre kevesebb az emelkedő. Van itt is tehát nem izé sík, de jóval kevesebb. És nem érdemes, mindig követni a bringa utat, mert sokszor le visz a partra, majd 2km múlva vissza, aztán megint le stb stb. Ilyenkor egyszerűbb kint maradni a műúton..

Mindegyik hszbe ezt írtam. Ez az egyszerűbb út szerintem..
  • Blum
    Arra tökéletes lesz.
  • Balee 007
    És magáról a teleszkópról mi a véleményetek?
    Hobby MTB-re lesz használva, szóval döngölt földút és társai lesznek.
  • Blum
    Szervízben is flexelik,úgyhogy jó az hozzá.

Anno én is kézi vasfűrésszel vágtam le,de vért izzadtam a végére :D
  • pajti
    Én kézi vasfűrésszel vágtam.
  • Balee 007
    Hellosztok. Lenne egy lehet hülye kérdésem.
    A héten jön meg az új első teleszkópom /Suntour XCM-V3 de a villanyakból le kell vágni 3cm-t hogy jó legyen.
    Annyi kérdésem lenne, hogy azt egy egyszerű flex-el le lehet vágni, vagy valami spéci vágóval kell levágni?
  • Mark007
    Elsőváltó bowden nem lóg a bele valahol?:D Most komolyan kérdezem, haveromnak volt, hogy kattogott, és az istennek sem értettük miaz. A bowden ért bele a hajtókarba:D
  • greg benz
    Attól, hogy tb-n nem volt még rá precedens, nem jelenti azt, hogy nem is törik :(
  • S2000
    Ennek legalább nem törik a váza
  • greg benz
    KTM betegség
  • S2000
    Monoblokk tengelyvégek megzsírozása, meg a pedáltengelyre is mehet egy adag, nekem ez segített
  • cobranco
    Szerintem is a kindulási pont a lényeg,bár a déli oldal nyugodtan ki is hagyható...végig az északin,majd egy hurokkal vissza a Balaton-felvidéken.

Technikai kérdés:

Tekerés közben határozott kattogás jön a bal pedál felöl,nyomásra fokozódik,ütni, nem üt,hajtókar nem kotyog,pedált kicseréltem,a hátsó agy is rendben.

Kizárásos alapon a monoblokkra tippelek,ráhúztam,semmi javulás,és miért csak a bal oldalon csinálja az is jó kérdés?

• ba32107
    Akkor most végülis melyik irány a könnyebb? :D Az óra járásával megegyező irány (északi parton keletnek, délin nyugatnak), vagy a másik? Most az óra járásával megegyezőt írtad, de két kommenttel lejjebb a másikat (vagy én értettem félre?)

Szerintem attól függ nagyban hogy melyik irányban indulsz, hogy melyik szélénél indulsz el. Először valóban az északi partot érdemes letudni. Mi például Fenyvesről indultunk, és így az óramutatóval megegyező irányba mentünk.
  • gordon 24
    Jaja! Elindulsz Keszthely magasságából Füredig vannak emelkedők de egy csomó lejáró is van, Füred után is egy tök hosszú lejtős szakasz van. Ezeket a fordítva jössz mindig mászni kell. Szóval könnyebb az óra járásával megegyező irányba kerülni, mint fordítva. Ha családilag megyünk mi is inkább a Déli partot hagyjuk a végére, ott már csak egy adott tempóval teperni kell aztán ennyi. Északin azért küzdelmes mind 2 irányból.
  • repvez
    Igy van az északi parton sokkal több az emelkedő és frissen, könnyebben leküzdi az ember .A déli rész igy már másnap sétagalopp egyedül a Világosi emelkedő a vasutnál az aminél szinte le kell szállni a bringáról.
    Azután lejtő almádiig.
    Mi ugy szoktuk hogy almádiból Gyenesdiásig megyünk az első nap az olyan 90km majd a második nap a déli részen vissza almádiig 120km.
  • gordon 24
    Szerintem egyszerű a magyarázat! Ha az északi parton Keszthelytől mész lefelé könnyebben teljesíthető, mint lentről felfelé. Hiszen Keszthelytől Füredig kb leejt. viszont Füredtől Keszthelyig... Szóval én ezért gondolom, hogy úgy szokták.. Mi amikor volt ez a Balaton megkerüléses dolog (tudod amikor pecsétet osztanak bla bla) akkor Almádiből indultunk és oda is értünk vissza és ugye Keszthely felé indultunk. Egész jó volt amíg nem kezdett el üvölteni a szél és szakadni az eső::D De azért megcsináltuk..
  • cobranco
    Általában mindenki forditva csinálja a kört/nem is tudom,miért?/,hirtelen nem rémlik,melyik lehetett az a lejtő,mindenhol azért nem kameráztam,igy is hosszabb lett a kelleténél.
  • repvez
    Megnéztem a videót nagyon jó, bár rossz emlékeket is gerjesztett.
    Mi a kollégákkal forditva szoktunk körbemenni, igy a B.világosról mi lefele jövünk almádi felé és az már rendszerint estefelé.
    Az egyik túrán világos után van egy elég meredek lejtö aminek a végén 90 fokban kanyarodik el az ut, na én oda vágodtam bele a földbe.
    Meglendidettük a bringákat a tetején és az óra szerint 54,5km/h volt a csúcs mikor elkezdtem fékezni ,de sajnos blokkolt a kerék és elszáltam mint a győzelmizászló.Szerencsére ugy estem hogy nem tört el semmim és "csak" csipőzúzódásom lett.1 hét táppénz. Ezek után még visszatekertünk almádiba a kocsikhoz majd haza kocsival és csak másnap jutottam dokihoz.
    Azt hittem felismerem majd a videon,de az a rész át lett ugorva ha jól láttam .
  • Blum
    Nem feltétlenül kell leszedni mindent. Én anno benzint használtam tisztításra,fogkefével átpucoltam az egészet,hagytam megszáradni és utána TF2-vel befújtam. (De azt is csak módjával!)

WD40-et kenésre nem! használjuk!
  • ba32107
    Mi is voltunk nyáron körúton, nagyon-nagyon frankó volt, alig várom hogy ismét mehessünk!
  • Muttley
    ALAPOS TISZTÍTÁS

váltók, fogaskoszorú, hajtómű
    benzin, brigeciol, mi?
    mindenképp le kell szedni + áztatni, fogkefézni v. ugyanez jó úgyis is, ha nem szedem szét?
    a wd-40 hamar elpárolog, mivel adjak újra kenést a váltóműveknek?
    ha nem csináltam még ilyet, merjek nekikezdeni v. vigyem el inkább szakemberhez?
  • cobranco
    Balatonkör /2011.09.12-16./ két részben, a bringakörút nyomvonalára fókuszálva:

Jó hosszú,úgyhogy lehet jókat szunyókálni alatta.

Van slideshow
    is:

Itt a balatoni szezon,tessék menni,a víz is már majdnem 5 fokos.
  • vajo
    Kurvajó :)))) Egy haveromnak van, csak az a baja vele, hogy lehetne tárcsafékes is. :)) Viszont nem tom milyen a felszereltsége. :S
  • immposible
    Na ki milyen színkombót ajánl leendő ss csodámhoz? Ezüst felni az fix,fekete külsővel; váz és villa színén vacilálok
  • ps7a
    Tudnátok erről a bringáról véleményt mondani?
    Link
    Köszi!
  • greg benz
    Ahol van ott meg 90%-ban nincs benne köszönet...
  • Rainbow15
    :D:D
    legalább van kerékpárút, sok helyen az sincsen :)
  • hefii
    A nagysikerű Kerékpárút Nyíregyháza módra szerzőjének új megosztása:

Itt pontosan kinek van elsőbbsége? Az autósnak, vagy a kerékpárosnak? :)