Panzer Elite

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Háát, ennek szerintem éppeg óvatoskodós a hangulata.. :-))
Kamikáze stílussal legfeljebb sebesülési érmeket gyûjtögethetsz. :_))
A hangulat magával ragad akkor annyi :-))))))
Ja, hogy nagyon nekibátorodsz, és lerohanod õket... :-))
Hmm. megvan rá az esély.. :-))
Csak félek hogy a második sör után kirohanok mint Zrinyi :-)))))) utána meg sétálhatok gyalog a sivatagban :-)))))
Á, ezek jönnek maguktól.. Én is freccsel a kézben tankoztam tegnap.. :-))
Azt hiszem ha ennyi mindenre kell figyelni akkor nem iszom csak max 1 sört közben :-)))))
Ja igen, és a rádióüzenetekre, meg a térképre sem árt figyelni, megkímélheted magad a kellemetlen meglepetésektõl.. :-)
Nincsmit..
:-)
köszike
Háát:
1. Nem állsz ki hegytetõre...
2. Lassan sokszor körülnézve vonulsz.
3. Hatékonyan (ki)használni a kísérõket (de nem eszetlenül elõreküldeni õket, nagy kincs a jó személyzet), azaz: fdezzenek, de te is õket, ha ellenség van a közelben, akkor maximális tûzerõvel álljon szemben.
4. domborzat kihasználása: tornyot kidugni a domb mögül, csak addig, míg a tüzér nem tud lõni, utána azonnal megállni.. így a terep fedezi a tankodat, ha rád is lõnek, a talaj jó eséllyel felfogja..
5. Ritka a magányos Sherman... Ha nem is látod, lehet ott több..
6. Ha kilõtted, óvetosan indulj tovább, nézz körül gyakran..
7. Ne fordíts hátat a lehetséges ellenségnek, a páncél elöla legerõsebb..
8. Ne menj be a házak közé, csak ha biztos hogy nem lapul ott senki. A gyalogság is tud kellemetlen lenni.Kerítsd be a falut.
9. Az AP lõszert ne pazarold, teherautót a géppuska is elintézi, a gyalogságot szintén, AT ágyúk ellen géppuska vagy HE lõszer.. A távolságra ügyelj, 1500 m felett nem érdemes lövöldözni, várd meg míg közel érnek..
10. Használd a tüzérséget...
11. ha támadsz, próbálj váratlan irányból érkezni, ne az úton..
a 70# üzit olvastam csak gondoltam hátha van vmi speciális dolog :-))))))
Esetleg a játékal kapcsolatban van vmi javaslatod? taktika vagy vmi ami esetleg segíthetne rajtam?
Jaja.. :-)
Majdcsak kibírom valahogy... :-)))
Részvétem Neked már csak 24 órát kell várni rá.
Dejó egyeseknek..
Én ma nem jáccódom sajna..
Majd holnap bepótolom.. :-))
Naaaa még 5 óra és irány hazaaaa :-)))) már izzitanám a gépet és nyitnám a hütõt.
Igen, úgy kell. De arra nem árt figyelni, hogy amit látsz a toronyból, az lehet hogy a tüzérnek még takarásban van...
én is pár dombot szétlõttem emiatt..
Van egy billentyûkiosztós lap az igen hasznos. én is kinyomtam, és azon néztem meg amit nem tudtam.
bár már nagyjából megy fejbõl..
Igaz van egy csomó, amit nem használok..
Még bele kell jönni a rengeteg bill funkcióba
Tankot még én sem vesztettem csk akit kisérni kellett volna. Majd du megnézem az f5 billentyût :-)))) Terepet kihasználom kukucskálok a domb mögül
Hümm.
Nem kell kapkodni..
Lassan menni, és idõnként f5 el körülnézni..
terepet kihasználni..
Én úgy játszom, hogy a térképen csak a már észlelt ellenfelek vannak..
De eddig nem vesztettem tankot... :-))
Német oldalon :-))) de még be kell löni a dolgokat mert vhogy nem veszem észre az ellent csak a térképen :-)))
És melyik oldalon kezdtél? A szövetségeseknek nem sok esélyük van szerintem, az eddigi próbálkozásaim alapján..
Legalábbis az elsõ két küldetést próbáltam meg velük, de nem elég, hogy elég gyíkok a shermanok, véletlenül valahogy mindig taktikai hátrányban is vannak.. gondolok it arra, hogy a támadó német tankoknak valahogy mindig jobb pozíciói vannak, dombok közül támadhatnak, míg az amikkal nagy nyílt terepen kell védekezni... Az elsõ küldetés elég frusztráló, általában pillanatok alatt darabokra szednek...
Axon
Fanatikusok!
Én bezzeg aludtam az éjjel. Most éjfél elõtt ágyba is kerültem.

Igen én a hadjáratokat szeretem igazán :-)))) Csak még hozzá kell szokni mert a kezdés gyalázatos volt :-))) Löttem mindenre ami mozgott :-))) (szegény bokor)
Sorstársam... :-)
Én hülye 11 kor fejeztem be egy hazavitt munkát, de még muszáj voltam utána egy küldetést menni... :-)))
Te a hadjárat módot nyomod?
Nektek köszönhetö az hogy ilyen álmos vagyok mert kénytelen voltam tegnap elökeresni a Panzert és nyomni egy partyt. Sajnos ezért késön sikerült lefeküdni aludni ami persze nem baj.
még nagyon álmos vagyok azaz inkább még nem ébredtem fel (de remélem a fönököm nem veszi észre)
Jóreggelt. Reggelt?! Napot.
OK, köszi, vmelyik nap takarítok, csak most kissé sûrû aprogram.. :-(

Lehet hogy akkor a kézikönyvben megnézem jól..
Szép yo reggelt
Axon
Megmondom õszintén ennyire nem merültem el a játékban. Simán single küldetéseket próbáltam ki.

Behoztam a munkahelyemre a Panzer Commandert. Majd szólsz ha sikerült helyet csinálnod a postafiókodban. Akkor majd feldarabolom és elküldöm.

Hopsz..
Valami eszembe jutott: Jelenleg csak Pz IV F2 amit választhatok. Az egyik javításon volt eddig, de odaadtam a falke2-nek. Jól következtetek?: Ha most kilövik mindkettõt, akkor tank nélkül maradok.
Kérdés:
a Morálnak mi a szerepe a PE-ben?
A kitüntetések hatása?
Egy parancsnokomnak adtam vaskeresztet, addig Good volt, utána Excellent lett.. :-)
Éppeg Übermensch tankos társulást építek.. Most a Taberda küldetést úsztam meg egyetlen sérülés nélkül.. :-)
Mert az jó. :-))
Mikor kapok újabb tankot?
Most van két Pz IV F2, és két IV E a csapatban..
Bár most nemtom kipróbálni.. Munka:-(
http://members.ozemail.com.au/~pref8u/PE.htm

ezen is vannak jó kis modok..
Persze nem kell vele sietni, tekintve hogy célszerû lenne elõbb befejezni a Pz elite-t :-)))
Köszi, természetesen érdekel.. :-))
Axon
Elég sûrûn nézegetem a boltokban a kínálatot, na meg az internetes árjegyzékeket, de én még soha nem láttam sehol, sem boltban, sem árlistán. Igazából azt sem tudom már, hogy én honnan szereztem meg. Az biztos, hogy nem tört változat, mivel keresi az eredeti cd-t és az én írt cd-met eredetinek látja. Ha gondolod megnézem mekkora pontosan az iso-ja. Azt összetömörítem winrar-al, biztos kisebb lesz. Aztán feldarabolom úgy 50 megás darabokra és átköldözgetem. Ha letöltesz egy darabot küldesz egy emilt, hogy átjött. Azután küldöm a következõt, így ha ügyesek vagyunk 1 nap alatt átküldöm, ha nem vagyunk ügyesek akkor 2-3 nap. Megvan hozzá az 1.3-as patch is, már nagyon nehéz beszerezni a neten. Azért jó, hogy eredeti cd-nek látja az írt cd-t, mivel így a patch tökéletesen mûködik vele.
Szólj ha érdekel a dolog, szívesen segítek.

Hümm.
Az emilfiókom kellõ méretû, azaz 100 Mb, de sajna csak olyan 45 szabad belõle, mert tele van munkai dolgokkal.
Kapni má nem lehet sehol?
Axon
Szívesen megosztom veled az enyémet, csak valamilyen lehetõség kell ahova feltöltöm. Vagy esetleg egy megfelelõen nagy email fiók. Az enyém pl. 100 megás, 5 darabban átküldhetõ.
Ha van valami ötleted, akkor szólj.

Hmm. Azt én is néztem a neten, de nem találtam nálunk olyan boltot, ahol forgalmaznák.. Hol lehet beszerezni?
Illetve:
Milyen videókártya az amivel nem jön?
Én jobban szeretem a hadjáratokat, jobban leköt, stratégiai játékokban is azt szeretem, ha fejlõdhetek, és van valami "körítés" :-)
Meg különben is szeretek kitüntetéseket kapni..
Annak idején az M1 Tank Platoonal játszottam sokat, de aztán volt pár nagyon bosszantó dolog benne, ami miatt abbahagytam... Sajna az Amrored fist 3 nem indul el a gépemen, bár ez az engine kontra via chipset problémából ered, a commanhe 4 is ugyanezt teszi..
Axon
Megnéztem a www.derkampfpanzer.de oldalt. Jó kis fansite.
Az Ostpak mod nekem is megvan, de még nem néztem bele. Próbálom pótolni a mulasztást.

Igazad van abban, hogy a tankszimulátor nem egy népszerû mûfaj. Mint már említettem én csak hármat ismerek. A nagy kedvencem továbbra is a Panzer Commander. Sajnos a mostani gépemen ez az egyetlen program ami nem jön ki a grafikus kártyával/meghajtóval. Minden létezõ játék elindul rajta csak ez nem, de a munkahelyi gépemen vagy a laptopomon simán megy.
A Panzer Commander-ben megvalósítható a komplett II. világháború végignyomása a kampány módban. Ha jól emlékszem egy Panzer 35t-vel indulsz német oldalon. Én a kampányt nem nagyon nyomtam. A single missziókat szerettem és mivel van pályaszerkesztõje, így a net tele van szerkesztett pályákkal százegynéhányat magam is letöltöttem hozzá, de csak kis részét próbáltam ki.

Igen, a derkampfpanzer az.. Ott találod õket.. :-)
Egyelõre én az eredeti hadjáratot nyomom, mert az jó...
És elgondolkodtam, milyen jó lenne egy olyan játék, amit el lehetne kezdeni mondjuk 39 szeptemberében, és mondjuk végignyomulni választott nemzettõl függõen németként európán-afrikán, britként akár indiában, oroszként karéliában.... Stb... :-))
Na mindegy, talán majd egyszer..
Bár ez a tankszimulátorosdi nem egy népszerû mûfaj:-( Sajna a játékfejlesztõk között sem... :-(((
Hát, én most indítottam egy hosszú hadjáratot.. a germán oldalon, miután próbálkoztam a szövetségesekkel, és elég hamar kilõttek.. :-(( Eddig az elsõ két küldetést csináltam meg, de veszteség nélkül..
Én azt a bal felül látható izét használom a többiek irányítására. A mod-okat asszem a www.derkampfpanzer.de oldalról szedtem, le, de azért még holnap megnézem és beírom a linket...
A magyar küldetések az Ostpak nevû kiegészítõben vannak..
Csak valami nem kóser velük, mert nekem kissé kusza lett a menü, és target gomb segítségével sikerült kilövetnek két baráti tankot... :-))
Axon
Sikerült végre leülnöm és elindítanom egy kampányt. Sajnos a leírást nem böngésztem át eléggé, ez hiba volt mivel nem tudtam a többieket irányítani. Észnélkül ment mindenki amerre látott. Érdemi csatába sajnos nem bocsátkoztam. Ma kinyomtatom a leírást és végre átolvasom.
A letöltött Mod-jaid viszont érdekelnének.
Honnan lehet letölteni õket (elsõsorban a Magyarországi küldetések érdekelnének).

Töltöttem l jósok Mod-ot, keleti front, balaton, várpalota, stb. Kíváncsi vagyok milyenek.. Van vkinek tapasztalata ezzel?
No? Sikerült megoldani problémát?
Én ma este szeretnék játszani egyet.. Bár amunkától függ leginkább.
Elvileg kellene...
Legalábbis az elsõ cd-n semmiféle modot nem találtam...
És valamelyik netes izén mintha at olvastam volna...
:-(
Ez gáz...
De remélem sikerült megoldani..
Axon
Tegnap az égiek nagyon nem akarták, hogy összejöjjön egy kis Panzer Elitezés.
Éppen installálom felfele és amint vége az installnak, kétségbeesett kiáltásra kellett kiszaladnom a szobából. Egy vadonat új csaptelep megadta magát és csõtörés lett a fürdõszobában. Úgyhogy a délutánom új csaptelep után való rohangálásból és csõszerelõ munkálatokból állt.
A tankjaim addig ott dekkoltak a sivatag szélén...