Panzer Elite

← ElőzőOldal 8 / 8

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Axon
Nem is hallottam róla, hogy lenne 2. cd-je.

nah, azért elfoglaltam a falvakat, és nem volt veszteségem.. :-)))
kezdem érezni asszem.. :-))
Morr. Hogy fogok így KV-1 est vezetni?
Nem tudjátok honnan lehet letölteni?
A hivatalos lapon megadott linken nem találom...:-((
Basszus.. A special Editionomban nem volt második CD... :-((((
Énis indulok.. ;-))
Megyek és beülök egy PzIvF2be... :-)))
Jó hétvégét!!
:-))))
Axon
Komolyan kedvet kaptam egy kis Panzer Elitezéshez. Pont lejárt mára a munkaidõm, hazamegyek és újra feltelepítem. Hétfõn tartok egy kis élménybeszámolót.

Így jött össze..
:-))
Axon
Megelõztél

Axon
Megvan!
Mégsem vagyok teljesen hülye.
Összekevertem a Jagdpanzer IV-es páncélvadásszal.
A Jagdpanzer IV (Sd.Kfz. 162/1-es) páncélvadászt szerelték fel a párduc lövegével bár a neve megváltozott Stuk 42 L/70-re. Gondolom módosítani kellett valamelyest, mivel itt nem a toronyra szerelték, hanem közvetlenül a páncéltestre.

Nem a Jagdpanzer IV volt az véletlenül?
Axon
Jogos a kétpont
Összekevertem kicsit a dolgokat.
A PZIVF2 tényleg a KwK 40 L/43 ágyúval volt felszerelve és a késõbbi PZ IV G kapott hosszabb csövû KxK 40 L/48-as löveget.
A Párduc pedig már a jóval komolyabb KwK 42 L/70-es löveggel rendelkezett.
Nekem akkor is rémlik, hogy valamelyik harcjármûre rászerelték a párduc lövegét.
na majd utána nézek.

KwK 40 L/43 az volt a löveg neve..
Hát igen, csak úgy elég nehéz megnyerni a küldetéseket.. ;-))
Ha meg támacc max. bíbor szívvel tüntethetnek ki.. :-))
Axon
A PZIV F2 már csak 42 közepétõl jelent meg. Ez volt az elsõ harckocsi ami fel tudta venni tûzerõben a versenyt a T34-el. Hosszúcsövû (ha jól emlékszem pak43-as) 75 mm-es ágyúja volt, olyan mint a párducoknak. A páncélzata viszont még mindig nem megfelelõ.
Abban meg igazad van, hogy a sherman jobb ha menekül, addig míg nem lesz legalább négyszeres túlerõben.

Ja igen, már csak a különbözõ páncéltörõ lõszereket kell kitapasztalnom.. :-)))
Ahogy észrevettem eddig, legfontosabb dolog a pozíció megválasztása, a terep kihasználása.
Mondjuk beállni egy domb mögé, úgy hogy csak a torony lógjon ki... Vagy a házak között okosan manõverezni...
Én többnyire hagyom a személyzetet lõni, én csak a célpont kijelölést, meg a vezetést csinálom..

Igen, én is ezt tettem, de a PZIV F2-t egy sherman 4a1-el nyílt terepen megtámadni nem bölcs dolog.. :-)))
Hát igen.
Nem véletlen hogy az elfoglalt t34 eseket százszámra használták a germánok.. :-)
Axon
Erre remek táblzatok vannak a neten. Minden ágyúnek megvan a maga páncélátütõ képessége.
Megmondom azonban õszintén én eddig - bûnös módon - sosem foglalkoztam ezzel a szimulátorokban. Ha megláttam egy tankot, akkor támadtam!

Axon
Igazad van az oroszok képzetlenségét illetõen.
A T34-est és a KV1-esekkel szinte semmit nem tudtak kezdeni . Csak a Panzer IV D-k tudták kilõni egész közelrõl, na meg a Stug-ok is 75 mm-es ágyúval voltak szerelve. Maradtak a tüzérségi ágyúk meg a jó öreg Flak88. Viszont nagyon sokan nem vesznek figyelembe egy roppant fontos tényezõt. A légierõt. A németeknek teljes légi fölényük volt 41-ben és a stukák intézték el az orosz tankok nagyrészét.

Mondjuk az orosz fronton már a kezdeteknél sokkal nagyobb gondjaik lehettek volna, ha a Vörös Hadsereg harckocsizói jobban képzettek, illetve Sztálin elvtárs nem tizedeli meg a tisztikart... Az orosz tankok között volt néhány ami méltó ellenfele volt a németeknek.
Igen én is olvasgattam, hogy a shermanok a háború végéig rosszabbak voltak a germán gépeknél, többnyire légierõt cibáltak elõ ha valami komolyabb ellenfél (Tigris) keveredett elõ.
Végül német tankkal kezdtem el a hadjáratot, és azzal tényleg könnyebb. A lõszer elég kevés alaphelyzetben, most a harmadik-negyedik küldetésnél a Pz IV esek közül csak egyet tudok feltölteni teljesen. :-(
Na mindegy.
Milyen távolságról érdemes nekiállni lõni az ellenségre?
Mármint a tanjaikra..
Axon
A valóságban is jobbak voltak, mivel nem csak a páncél vastagság, meg a tûzerõ számít hanem a személyzet tapasztalata és az afrikai hadszinterekre már rengeteg veterán harckocsizójuk volt a németeknek. A sherman amúgy is egy fostalicska volt, csak írtózatos mennyiséget csináltak belõle. A sok lúd pedig...

A másik tényezõ pedig az, hogy ezt a programot bizony fanatikus német srácok készítették. Gondolhatod, hogy kedvenc dédelgetett tankjaikat egy parányival jobb értékekkel látták el mint az ellenségét.
Próbálkozz elõször német tankokkal. Bár az is lehet, hogy az AI egy picit mindig csal és teljesen mindegy melyik oldallal vagy a gép tankjai mindig jobbak lesznek.

Kérdésem:
Kinek vannak jó tapasztalatai ashermanokkal? Én eddig az elsõ afrikai küldetéseket próbálgattam, és nem voltam tõlük elragadtatva..
Mintha a germán tankok (pzIII és IV) sokkal erõsebbek lennének. (azaz: lövöldözöm rájuk, semmi, és pillanatok alatt kilövik a szakaszomat)
Mi lesz, ha egy tigris felbukkan?
Kösz.
Akkor lesz olvasnivalóm ismét.. :-))
Axon
Van kézikönyvem hozzá, magyar nyelvû. Ha jól tudom ez rajta volt a gamestar újság által kiadott verzión.

nagykispeter
igen

Asrock Z170 PRO4S, i56600 16GB Kingston DDR4, EVGA GTX970 SSC ACX 2.0 ,

Értem. Van a CDn kézikönyv hozzá? (eddig még nem volt idõm megnézni.. )
Axon
Igazad lehet, mivel én nem láttam a SE cd-t. Nekem még az elsõ kiadás van meg.

Ahm.. Ez mintha rajta lenne az SE cdn..
Szeva népek !
Van egy pici kínom a PE-tel , valami VGA problémára (talán memória címzés (???)) hivatkozva a küldetés betöltése után elszáll az egész és nem tudom megoldani a problémát .

XP prof hun , nforce2 , Gef4 Ti4200 , DX9b , patch-ek és a legutolsó (nem bétás) driverek fent , eredeti game .

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

Axon
Megnéztem a nevét és röhögni fogsz mert setup.exe a neve :)
Jobban utána néztem és a pontos neve:
SNOW/NIGHT Mod Version 1.0 german and english version
144 megás kiegészítõ

Ja, benne, most néztem meg a honlapot..
Na otthon kipróbálok egy T34est.. :-)))
Ezek elvileg benne vannak a specialban?
A pz commanderhez nem volt még szerencsém..
Nekem eddig bejött, a játékmenetre is sikerült rájönnöm, legalábbis azt hiszem.. a grafika télleg kicsit csúf, mondjuk még a beállításokkal nem sokat tököltem..
Annak az orosz frontos kiegészítõnek mi a neve?
Axon
Pontosabban 6+1 kiegészítõ jött ki hozzá.
1 nagy teljes és 6 kisebb mod.
Mind letölthetõ a netrõl ingyenesen.

Elvileg ez a legjobb II vh-s tankszimulátor. (abból a 3-ból ami egyáltalán megjelent)
Azért mondom, hogy elvileg, mert nekem a Panzer Commander sokkal jobban tetszik. Talán azért mert játszhatóbbnak tartom.
Ezen kívül még az I-panzer44 -rõl tudok, ez meg is van, de nem túl szinvonalas.

nagykispeter
Én rég játszottam vele kb. 1 éve akkor azért hagytam abba mert nem tudtam benne menteni és a játékmenet sem volt egéssz világos!De újra kifogom próbálni,hátha most jobban megy!

Asrock Z170 PRO4S, i56600 16GB Kingston DDR4, EVGA GTX970 SSC ACX 2.0 ,

PREMIERE1
Kijtt egy kiegészítõ hozzá már elég régen. Abban benne volt az orosz front is!

\"... népszavazás döntsön a nép szavazásból történõ kihagyásáról ...\"

PREMIERE1
Meg Olaszország.

\"... népszavazás döntsön a nép szavazásból történõ kihagyásáról ...\"

Hmm. Nekem is megvan. :-))
A grafika öreg sajnos, ez igaz. A hangulata viszont állatijó, és Olaszországról megfeledkeztél. Mondjuk a keleti frontot én is hiányolom. Az irányítással elég könnyen megbarátkoztam, és szerintem elég jól felépített játék.
DJ Skyline
szerintem szar játék!
megvan csak azért mondom!
szar a grafika,az irányítás!
kár hogy csak 2 féle helyszínen tudunk menni(Normandia,és a sivatagi hadjáratok!)

Itt lehet tiipek, trükkök taktikák témakörben tapasztalatot cserélni...
← ElőzőOldal 8 / 8