105
Cat aszonta, nyissunk 1-et
 • Shep
  #105
  sokszor annyiba helyett talán jobb, mert akkor nem félre érthető a -többször annyiba-
 • Shep
  #104
  Fantasztikus, de azt olvastad-e, hogy egy 2l-es palackozott víz előállítása sokszor annyiba kerül, mint 2l sima csapvíz (iható). Ezen is érdemes elgondolkodni. Az az agyon klórozott dolog amiről meg beszéltek hát arra inkább nem mondok semmit.
 • Thaison
  #103
  Szerintem, nem okoz semmi problémát mert akkor nem csinálnák ezt...mivel az ember valószínűleg hosszútávon fogja inni így nem hiszem hogy ez elfogadható lenne hogy 40-50 után megmurdálsz ha csap vizet iszol. Szóval a csapvízzel nincs semmi gond, itt legalább iható nem úgy mint külföldön sok helyen ahol max fogat moshatsz vele aztán annyi. Nem hiszem hogy az jobb lenne:P:) Amúgy az ásványvizeket én is jobban szeretem csak már nem nagyon tudok választani. Amúgy az oldal érdekes volt, jó cikk.
 • Megtörhetetlen
  #102
  jaaaajhhh ne figurázzatok már ki, nyilván nem úgy értem, hogy megiszod és habzószájjal nekiállsz remegni....
  Csak annyit akart volna jelenteni, hogy HOSSZÚ TÁVON! 40-50 év alatt lehet hogy valamilyen nem várt elváltozást, betegséget okozhat pl az a rengeteg klór amivel tele van pumpálva! Azért olyan hülye nem vagyok, sem túl természetbarát, csak ha választhatok, hogy mibe szeretnék meghalni inkább az ágyban párnák közt egy kis szöszin :) Na jó nem ,de ne rövidítse már meg az életemet meg ne okozzon semmilyen betegséget se a víz, akkor már ha választhatok a biztosra megyek, mindössze ennyiről van szó.
  Nem kell egyből leoltani az embert, nem feltétlen hülye mindenki mert kicsit előlrébb gondolkodik...
 • morleone
  #101
  Mérgező!? Na ne röhögtess, néha egy kicsit meglökik a víztisztító bácsi könyökét mikor önti bele a klórt?? :D Vagy hogy gondolod? Vagy egy eddig feltáratlan ólom és arzén mezőn keresztül folyik a víz? :D
  Én spec nem szeretem a csapvizet, de ha nincs más megiszom azt is. Főleg szentkirályit szoktam venni, de azt nem tudom miért, csak mindig ezt veszem le a polcról. Már van annyi féle, hogy beleszédül az ember.
 • passatgt
  #100
  omg bocsi, azt hittem ásványok a topik neve:D
 • passatgt
  #99
  na gyerekek, kellene egy kis help:)

  vanak ilyen kis köveim:  valaki nem tudja mik ezek, milyen típusú kövek?

  köszi
 • smith09 #98
  Mérgező csapvíz ?!?! Ne szédíts már ?!?!? Reméelm ezt te sem hiszed el. Normális környezetben / !! / ahol emberek élnk és az Indiából érkező benszülöttek által lakott gettók ott em hiszem el h ne normális víz follyon. A neten sok mindnet lehet írni, főleg okosoktól akik már elolvastak 2 divat újságot amiben Alove Vera italt reklámoznak / mert azt kell inni mert azjó és különbesn meg elkell adni mert kibazsott drága a reklám / azok írják hogy " juj, ne igál csapvizet, mert káros, meg nemjó.. ". Nálunk itt a Dunántúlon teljesen jó a csapvíz. Ha nem is állnadó jelleggel, de gyakran iszom.
  Ha áványvíz akkor általában Spar.
 • Megtörhetetlen
  #97
  Na akkor azthiszem épp itt az ideje feleleveníteni ezt a topikot.
  A minap olvastam ezt: ITT ALINK EZ LENNE AZ
  Egy egész jó összefoglaló a mai ásványvíz helyzetről, no de napi 2dl a megengedett???
  Tehát a körkérdésem az lenne ti mostanában milyet isztok? És miért? Mert a csapvízről is azt olvastam, hogy meglehetősen rossz minőségű, sőt sok esetben mérgező!
 • zvaragabor
  #96
  Nézd meg a cimkét. ;)
 • smith09 #95
  Reál ásványvízet iszok, de fogalmam sincs hogy mit tartalmaz. :-)
  Nekem bejön.
 • zvaragabor
  #94
  Tesco Value Aquarius mentes víz.

  Összes oldott ásványianyag-tartalom: 509 mg/l
  Hidrogén-karbonát: 372 mg/l
  Nátrium: 52 mg/l
  Kalcium: 33,9 mg/l
  Magnézium: 25,3 mg/l

  Írjátok le ti is, hogy milyet isztok, és mik az ásványi-anyag tartalmak.
 • zvaragabor
  #93
  Poshaggy meg, most akartam nyitni ásványvizes topikot.
 • akyyy
  #92
  mert kiráztad belőle :-\
 • Rodman6
  #91
  Én eddig mindig ezt a díjnyertes ásványvizet vásároltam Figo arcképpel, most is ugyanazt a szénsavasat vettem, és nem szénsavas.
 • zeraton
  #90
  Cikk arról, hogy mit érdemes inni, és miért...  www.hairwellness.hu
 • Cat #89
  Újra Eauscar-díjas a Szentkirályi Ásványvíz

  Idén is Eauscar-díjjal (az ásványvíz-Oscarral) jutalmazták a Szentkirályi Ásványvizet a párizsi Aqua-Expo-n. Első alkalommal tavaly, a szénsavmentes kategóriában, 2005-ben pedig az ízesített víz kategóriájában szerezték meg az első helyezést jelentő EAUSCAR-díjat, az egyedi fejlesztésű rózsaolajjal és gyógynövény-kivonatokkal ízesített ásványvízzel.

  A Szentkirályi Ásványvíz Kft. első ízben 2004-ben nevezte be termékeit a párizsi Aqua Expo-ra, ahol a szénsavmentes ásványvíz kategóriában - több nagy nemzetközi márkát is maga mögé utasítva - megszerezte a legkomolyabb nemzetközi elismerést jelentő első helyezést.

  Idén nem a szénsavmentes kategóriában indult a Szentkirályi Ásványvíz, mégis kiválóan szerepelt: újra Eauscar-díjban részesült az ízesített víz kategória győzteseként. A rózsaolajjal és gyógynövény-kivonatokkal ízesített vizet ugyanabból a forrásból palackozzák, mint a szénsavas és szénsavmentes ásványvizeket, és természetes anyagok felhasználásával ízesítik. "Örömmel fogadtuk, hogy egyedi fejlesztésű új termékünk az első megmérettetés alkalmával jól szerepelt, és bízom benne, hogy a hazai vásárlók is szívesen fogyasztják majd. Ezt a <<rózsaolajos vizet>> elsősorban a fiataloknak és az egészséges életmódot folytatóknak szánjuk." - mondta Balogh Levente, a cég ügyvezető igazgatója. "A külföldi tapasztalatok és tendenciák azt mutatják, hogy az ízesített vizek fogyasztása terén - az édesítők, a mesterséges színezékek, valamint az E-adalékok kiszorítása miatt - igen komoly előretörés várható világszerte, így hazánkban is." - tette
  hozzá. Majd elmondta még, hogy számukra a 2004-es verseny volt az igazi megmérettetés, hiszen míg tavaly a világ összes jelentős ásványvízpiaci szereplője indult a versenyen, az idén a 150-es mezőny mindössze hétre csökkent - nem tudni mi okból, a világ nagy márkái távolmaradtak -, s a nevezők közül 3 magyar győztesként került ki.

  Az ízesített víz forgalmazására Magyarországon és külföldön is ez év
  nyarától kerül sor, a tervek szerint 1 millió db flakont palackoznak majd, és mert külföldön népszerűbbek az ízesített vizek, kb. 70 százalékát az országhatáron túl, 30 százalékát pedig hazánkban értékesítenek. A vásárlók mindazon helyeken találkozhatnak vele, ahol a szénsavas és szénsavmentes vizek is kaphatók.

  Ez év végén újabb rangos világkonferencián és nemzetközi versenyen vesz részt a Szentkirályi Ásványvíz, ahol velük együtt a világpiac legnagyobb szereplői is jelen lesznek.
 • Cat #88
  Magyar ásványvíz a világ legjobbja

  Magyar siker született az idei párizsi ásványvíz világkiállításon, a szénsavmentes kategóriában a világ legjobb vizének a Duna-Tisza közén működő Szentkirályi Ásványvíz Kft. terméke bizonyult; az ásványvíz Oscar-díjat csütörtökön veszi át Balogh Levente ügyvezető igazgató Párizsban - közölte Balogh Sándor, a cég alapító tulajdonosa.

  Balogh Sándor elmondta: az ősi tiszta vizekre jellemző ózondús illatú, édesvíz ízű szentkirályi ásványvíz fogyasztása mindenki számára, köztük csecsemők részére is ajánlott. Nitrit- és nitrátmentes, alacsony a nátriumklorid tartalma, és az emberi szervezet számára létfontosságú ásványi anyagokat - így a csontépítéshez nélkülözhetetlen kalcium-ionokat és az anyagcsere, a szív-, érrendszer normális működését segítő magnézium-ionokat - is tartalmaz.

  A tulajdonos tájékoztatása szerint a szentkirályi székhelyű gazdasági társaságot 3 millió forint alaptőkével az elmúlt évben alapította - mint anyavállalat - a magyar tulajdonban lévő, családi vállalkozásként már 1989 óta működő VITAPRESS Kft. Az anyavállalat 2003-ban 3,5 milliárd forint árbevételt, és 140 millió forint nyereséget ért el. Az ásványvízből 600 millió forint bevétele származott.

  Az üdítőitalokat, gyümölcsszörpöket, -porokat, ételízesítőket a hazai piacon értékesítik, míg az alkoholmentes gyerekpezsgőket a belföldi piacon kívül 3 kontinens 24 országába szállítják. Balogh Sándor elmondta: az ásványvíz értékesítés eddig veszteséges volt. E tevékenység nyereségessé tételére hozták létre a jelenleg 60 embernek munkát adó Szentkirályi Ásványvíz Kft.-t, ahol az idén már évi 15 millió palackot töltenek meg a 270 méter mélységű kútból nyert vízzel.

  Megjegyezte: a középvállalatok közé sorolható VITAPRESS az elmúlt 14 év alatt mindössze egyszer kapott állami támogatást; tavaly a Széchenyi terv keretében 30 millió forintot nyertek el, aminek segítségével az ételízesítőket kockázó gépet helyezték üzembe.

  A tulajdonos reményét fejezte ki, hogy a világsiker nyomán állami, külföldi, vagy banki támogatást kaphatnak, és - a májusi szezon indulásáig - energia megtakarítást és minőséget is javító nagyobb kapacitású gépsort helyezhetnek üzembe a szentkirályi telephelyen, ami természetesen létszámbővítéssel is járna.
 • Punker
  #87
  üvegest kell inni, sajna eljutottunk oda hogy Egerben nem merek "termelői" bort inni :(((
 • mikike
  #86
  bort szoktam, de épp hétfőn dumáltunk erről a komcsában és mások szerint az a bor, amit kocsmában adnak tele van vegyszerrel, ízfokozóval és tartósítóval, meg valamivel amitől nem veszi át a műanyag kannának az ízét és nem is punnyad meg benne
 • BaLeeX
  #85
  - Ásványvíz van?
  - Van.
  - Szénsavmentes?
  - Van
  - Akkor szénsavasat kérek
  - Hhhhmmmm ... és hány bubisat?
  - Tessék?
  - Mert van egy bubis, öt bubis, meg tíz bubis ...
  - Komolyan?
  - Ja, de az 1 bubis dragabb, mert abbol ki kellett szednem a tobbi bubit!

  Ez az Üvegtigrisből van. A legjobb magyar film, kötelező mindenkinek.
 • Punker
  #84
  igyál bort/töményet
 • mikike
  #83
  a sör felpuffaszt
 • Punker
  #82
  most nyertek a magyarok valami ásványvíz oscar-t
 • cSuwwi
  #81
  Akkor ezentool csak sört iszunk, és nem lesz semmi bajunk... :)
 • Punker
  #80
  Thx
 • gazo
  #79
  na este utánanézek, aztán holnap visszanézek ide.
 • Punker
  #78
  azt nem tom, több helyről jön a víz
 • gazo
  #77
  Azt gondoltam. :)
  De honnan nyeri a város a vizet? Mert ha a sík részről, akkor valszeg nincs nagy gond. :)
 • Punker
  #76
  Bükk
 • Punker
  #75
  hát itt van a bükk a város fölöt meg az Eged.
 • gazo
  #74
  Egerre nem emlékszek, de majd utánanézek. Van ott valami hegy? :))
  A veszprémi csapvíz viszont tuti világátlag 2-4 x-ese, azt én mértem.
  Viszont egyszer megnéztem egy Dreher-t, abban meg szinte 0!! :))
 • Punker
  #73
  Eger környékén mi van a vízben? :)))
  csak hogy tudjam mit iszok....
 • gazo
  #72
  Hát hosszú távon eléggé. Nem is maga a radon, hanem mivel spontán bomlik radioaktív nehézfémekre (ólom, meg ilyenek) azok meg nagy felezésű idejű leányelemek, és felszívodva megülnek a csontokban, a tüdőben, szóval az emberben.
  Azért nem kell nagyon aggódni, mondjuk 10-20 évig napi 2-3 liter ilyen víz már "gázos".
 • Punker
  #71
  és mennyire káros?
 • gazo
  #70
  Az két radioaktív elem, a mélységi kőzetek tartalmazzák, ráadásul a radon gáz jól oldódik vízben.
  Pl. hazánkban Sopron, Veszprém meg Pécs (ugye ott érthetően) környékén elég jelentős, a világátlag többszöröse is.
 • Punker
  #69
  mi az a rádium-radon????
 • gazo
  #68
  Még régebben Vp-ben megmérték a különféle ásványvizek rádium-radon tartalmát, és az Apentában volt az egyik legtöbb.
 • PLaci #67
  Kár, hogy a háttér nem transzparens...
 • Loál János #66
  :DDDDDDDDD