78
  • 3P
    Zedas!

"És talán a legfontosabb: a Prescott magos CPU-kat lehet dúrván overclockoli!!!"

Ez azért erős túlzás!
    3,6 GHz feletti órajeleket nem igen láttam sehol (normális hűtésel)...
    Ugye a megközelítően 10-12%-os overklockot nem lehet "dúrvának" nevezni...
  • asysoft
    Na igen, de ha te tuningolni akarsz, ehhez a procihoz vehetsz egy vízhűtést... És nem olyan biztos az a tuning, egyáltalán nem garantált a siker... Én erre nem építenék. Mondjuk az SSE3 még okozhat meglepetéseket... De ettől még az Athlon64 (FX) jobb, szerintem.
  • TheZsenyka
    "Egy aoptimalizációval a benchmark a lényegést veszti csak el."

nem, ha véletlenül ismeri az új utasításokat és valósan mérni is tudja őket... futtass már le egy mai gépen egy SPEED (anno nagy királyság volt) tesztet, vagy egy ős CheckIt-et...

Ne komolytalankodjunk, amíg a benchmarkok nem ismerik az új utasítások nyújtotta lehetőségeket, esetleg nem kéne hozzámérni velük az új proccokat a régiekhez...

Hasonlíts már össze például egy HT-s meg egy "non-HT"-s proccot egy olyan benchmark-al, ami nem ismeri a HT-t...
  • Zedas
    Szerintem Imike, kicsit lassíts a tempón, és némileg olvass utánna a dolgoknak.
    Kezdésnek javaslom ezt az írást Anand bácsi tollából:
    http://www.anandtech.com/cpu/showdoc.html?i=1956
    Meg ezt is érdemes megszemlélni levezetésképp:
    http://www.tomshardware.com/cpu/20040201/index.html

Ebből megtudhatod hogy miről is van szó, meg segít kiemelkedni a kőkorszakból... bár asszem túl optimista vagyok.
    Mindenesetre a lényeg: a Prescott nem szar, azonos megahertzen majdnem teljesen egyforma teljesítményt nyújt mint a Northwood. Valóban sokat fogyaszt, és rengeteg hőt termel, de van benne SSE3 és hatalmas cache.
    Egyszóval, nem szarabb, csak más.
    Másrészről az Intel saját maga is mondta hogy 3.6Ghz-ig nem lesznek a Prescottok gyorsabbak mint a Northwoodok, viszont 4-5Ghz vannak skálázva, míg a jelenlegi P4 magok már nem lesznek gyorsabbak.

És talán a legfontosabb: a Prescott magos CPU-kat lehet dúrván overclockoli!!!
  • IMYke2.0.0.0
    Hm. Ha egy vadonatúj CPU-t azért kell optimalizálni, hogy ezeket ne csinálja, akkor ott nagy baj van... nemde?
    S vaalmi felett - direkt? - elsiklottál: a proci lassabb, többet fogyaszt, és drágább!

>> AMD Athlon 64 FX 6200+ (5.5 GHz) -|- MSI K8T (VIA K8T1600) -|- 8192 MB PC3200 DDR (4*2048 Crucial CT25672Y40B) -|- ATi Radeon III 11900 256 MB (1500/3000) -|- Creative Audigy III 7.1 -|- 1406 GB (8x IBM 180GXP SATA) -|- Windows Longhorn 64 Bit -|- 23" LG FLATRON L2320A (1920x1200 / 200 Hz) -|- Feel IX Szerverház (600W) <<
  • mir
    "Esetleg meg kellene várni az optimalizált benchmarkokat illetve szoftvereket."
    Egy aoptimalizációval a benchmark a lényegést veszti csak el.

"1. Lassabb, mint elődje (hiába pontosabb az előrejelzése, és hiába mehet nagyobb frekin!)
    2. Rohadt sokat fogyaszt!
    3. Rohadt nagy hőt termel!

E három (de a 2. és 3.) dolgon (tuti) semmilyen optimalizáció nem segít!"
    sajnos ki kell, hogy ábrándítsalak: ezeken is nagyon soket lehet optimalizációval segíteni.
  • Gresi
    Én intel párti vagyok, de sosem fikáztam az AMD-t.... Mindenki vegyen amit akar.... Nekem az jött be joban és kész. Nálam a "pártiság" nem abból áll, hogy a másik oldalt fikázom... Én így döntöttem és kész. Amúgy ez egy tipikus magyar szokás. Ha valaki szurkol valaminek, vagy valakinek, akkor nem azt biztatja akinek szurkol, hanem azt szídja, akinek nem... Tiszta gáz..........
  • IMYke2.0.0.0
    Sőt, amondó vagyok: Intel szép lassan maga alatt vágja a fát...
    Már mindenki tudja, hogy csak a GHz-ekre hajt, teljesítménye pedig zuhan.
    A lámer tuningolók persze majd rináylják, hogy hú, az új P4-esem már 3.7GHz-en is elindul és legyorsulja a Te AMD-det... csak arra egyik sem gondol, hogy pont így, tuningolva éri majd el azt a teljesítményt (nem GHz-et!), amit az AMD röhögve produkál - bárhol, bármikor - kisebb fogyasztással, és hővel (ebből adódóan relatíve olcsóbban!)...

>> AMD Athlon 64 3200+ -|- MSI K8T (VIA K8T800) -|- 4096 MB PC3200 DDR (4*1024) -|- ATi Radeon 11900 256 MB (1500/3000) -|- Creative SB Audigy3 7.1 -|- 1.4 TB (8x IBM 180GXP SATA) -|- WindowsXP 64 Bit -|- 23" LG FLATRON L2320A (1920x1200 / 100 Hz) -|- FeelIX Szerverház (600W) << ---- Ezt a gépet nem verné meg egy P4 sem...
  • IMYke2.0.0.0
    Akkor is nagy átverés ez az Inteltől...
    1. Lassabb, mint elődje (hiába pontosabb az előrejelzése, és hiába mehet nagyobb frekin!)
    2. Rohadt sokat fogyaszt!
    3. Rohadt nagy hőt termel!

E három (de a 2. és 3.) dolgon (tuti) semmilyen optimalizáció nem segít!

-----------------------------------------
    Mindennemű, magyarításra vonatkozó kérdés előtt mindig nézd meg a HONLAPOMON lévő ".:Magyarítás lista:." -t!
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004

-----------------------------------------

>> AMD Athlon 64 3200+ -|- MSI K8T (VIA K8T800) -|- 4096 MB PC3200 DDR (4*1024) -|- ATi Radeon 11900 256 MB (1500/3000) -|- Creative SB Audigy3 7.1 -|- 1.4 TB (8x IBM 180GXP SATA) -|- WindowsXP 64 Bit -|- 23" LG FLATRON L2320A (1920x1200 / 100 Hz) -|- FeelIX Szerverház (600W) <<

• Gresi
    Ez picit sem volt meglepő... Szerintem még várjunk a következtetésekkel... THEZSENYKA jól mondja... Várjunk az optimalizált szoftverekre egy kicsit, illetve ne lepődjünk meg majd azon sem, ha gondol egyet az Intel, és bekapcsolja a letiltott 64bit-es cuccokat benne.........
    nem véletlen az a 150mill tranyó..... :)
  • TheZsenyka
    Esetleg meg kellene várni az optimalizált benchmarkokat illetve szoftvereket.
  • JTBM
    A mostani lakasomban ugyis elektromos futes van, uj kalyha helyett veszek majd egy uj Intel Prescot procit ;-)))