Prescott: relatíve kis teljesítmény és nagy fogyasztás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mé há nem?
Mé há nem?
bár...
így utólag ? ? ?
Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.
Amd Sux
Amd Rulez
Intel Sux
tudom, hogy itt magas röptû dolgokról van szó, épp ezért én sem akarom a többiek szemét jelentéktelen dolgokkal fárasztani, de eme dolog fölött nem lehet felületesen elsiklani!!!
már...
...tél
... van! :)
Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.
igen, a nagy kérdés immáron vagy 2 éve, a jamhill projecttel kapcsolatos elsõ pletykák óta ez. az intel a saját itanium processzprait fojthatja meg egy 64bites X86 bõvítésû processzorral. persze az AMD is megteheti ezt(azaz kiszúrhatja az itanium lufiját) és ettõl tartottak. és itt járunk most.
When using Linux - there\'re no walls, so we don\'t need any Gates or Windows, do we?
az IA64 kód annyira eltér minden mai X86os vagy IA64es kódtól, hogy az IA64 és az X86 (akármilyen változat) egyszerre teörténõ megvalósítása már csak amulátorral lehetséges.
tehát nyugodtan mondhatjuk, hogy az IA64 kiesett. vagy kitaláltak valamit, de ez igen kevéssé valószínû.
az IA64es csak elméletileg megoldás, a valóságban nagyon nagyon kicsi a valószínûsége.
When using Linux - there\'re no walls, so we don\'t need any Gates or Windows, do we?
Gondolod nem? Neki is érdeke... :)"
enki? érdeke?
1: kijelentette, hogy nem csinál egy negyedik 64bites windowst, ami teljesen érthetõ, azt hiszem.
2: nem érdeke: már van egy 64bites windowsa. az alá meg van 64bites proci. ha ezt nem támogatja: esetleg azt a pár százaléknyi vevlõt veszti el, akik
1: szrevert vagy WSt akarnak
2: mindenképpen intelbõl áll nekik a világ
3: nem akarnak itaniumot venni
az ezen kritériumoknak megfelelõ vevõk szerintem elhanyagolgható %os arányt képviselnek egy újabb 64bites windows fejlesztési költségeihez képest. arról meg nem is beszélve, hogy az megint legalább 2, de inkább 3 éves csúszést jelentene.
az intel féle jamhill
vagy AMD64
vagy IA64
vagy humbuk.
más lehetõség nincs.
megmondta, hogy már van 3 64bites oprendszere, nem ír negyediket.
és a flame-rõl, ami megy itt: valóban sok a mosolyogtató dolog :D
Fejlettebb architektúra + (nagyobb elérhetõ frekvencia / azonos frekvencián lassabb) - nagyobb hõtermelés - sokkal nagyobb fogyasztás + lehetséges 64 bites kiterjesztés = ???
Ez vajon melyikünknél jön ki pozitívra? Itt, a tag a végén, lehet nagyon megdobja, de az a baj hogy róla elég keveset tudunk. De ha még benn is van, a Microsoft vajon fog-e rá oprendszert írni? (sajnos ez a meghatározó...)
"Na ha ilyen türelmes és rendes vagy az egyik céggel (AMD), akkor ugyancsak megteheted a másikkal is (Intel), hogy nem kezded el feleslegesen ócsárolni azt a procit, amirõl õk maguk is kijelentik, hogy nem lesz gyorsabb, mint az azonos órajelû elõzõ generációs cucc. Most akkor ki is ködösít?" Türelmes vagyok, most is, szavaztam én már bizalmat mindegyik gyártónak, volt esélyük, eljátszották, kész, ennyi.
Hmmm, hol is ocsároltam én a procit? Maximum gyártót, nem ugyan az... :) :P
"Gondolom ha az AMD lenne a piacvezetõ, akkor tõlük sem tetszene a félreszámozás... Na ne etessük egymást... :-P" (rendben, nem etetjük! :) A félreszámozás sehogy nem tetszik, senkitõl sem. Remélem nem is lesz szükség rá többet.
"Becsillagoztam azt a két bekezdést, ami teljesen összecseng a másik AMD párti emberke beszólásával. Szánalmas..."
Igen, hogy becsillagoztad, az szánalmas.
A többirõl meg már írtak le véleményt... Sajnos ezen hozzászólásom 0 hírértéket tartalmazott. Kár volt belemenni ebbe az adok-kapokba, mert csak a forum lett elcseszve vele. Sajnálom.
-De nincsenek."
Ne égesd magadat. Mert bizony vannak ilyenek.
"-Processzor terén szerintem már az AMD vezet.
-Csak szerinted."
Sajnos az nem vezetés, ha valami jó vagy sokat tud, esetleg fejlett. Tehát igazad van. AMD akkor fog vezetni ha 51%-os részesedése lesz.
De nincsen ...
Idézném azt a beírást, amit követett az enyém: "Kíváncsi lennék, egy tesztre ami ezt bizonyítja."
Miért is bátor? Konkrétan mondtam valamit, amit más nem hitt el, hát kapott példát a hitetlenségére. Abban a tesztsorozatban nem ez az egyetlen hely, ahol ez az arány fenn áll, de ha nem olvasod végig, csak pofázol, arra nincs gyógyszer...
(*)"Tény és való hogy az AMD-vel kicsit elszaladt a ló a XP élete vége felé, úgy 2500-2600 környékén történt meg a váltás, de ugye meg kellett várni a A64-eket."
Na ha ilyen türelmes és rendes vagy az egyik céggel (AMD), akkor ugyancsak megteheted a másikkal is (Intel), hogy nem kezded el feleslegesen ócsárolni azt a procit, amirõl õk maguk is kijelentik, hogy nem lesz gyorsabb, mint az azonos órajelû elõzõ generációs cucc. Most akkor ki is ködösít?
(**)Ez tõlük még belefért(számomra), de azért egy piacvezetõtõl ez egy nagyon nagyon csúnya húzás....
Gondolom ha az AMD lenne a piacvezetõ, akkor tõlük sem tetszene a félreszámozás... Na ne etessük egymást... :-P
"Nekem a TomsHW tesztejei nem meggyõzõek.Egy párszor már leírták magukat."
Egyéni szociális probléma. Én sem bízok bennük feltétlenül, de ha az AMD-t hozzák ki gyõztesen, nos akkor szerintem nyugodtan elhihetem, hogy bizonyos helyzetekben az Intel jobb...
"Ha majd egy magyar oldalon látok tesztet, akkor arra adok."
Gondolom neked a csipmagazin az authentikus forrás. Hehe!
"Az tény, hogy a 2800+-tól fölfelé nem igazán hitelesen számozták az AMD procikat. De valahogy jobban meg tudok érteni egy olyan céget, ami már évek óta veszteséges, mint egy nálla sokkal nagyobb tõkével, befolyással rendelkezõ mamutoriást, aki még jobban át akarja kamuzni a népet.lásd P4Celeron."
Becsillagoztam azt a két bekezdést, ami teljesen összecseng a másik AMD párti emberke beszólásával. Szánalmas...
Azt azért még elmondhatnád, hogy mivel kamuznak a Celeronnál! Olcsón adnak egy nem csúcs procit, amire mégiscsak Intel van írva. Egyszer sem írják rá, hogy az a leggyorsabb vagy, hogy leveri a konkurenciát...
A 2600+-os és a felette lévõ AthlonXP-k, na azok kamuk! Érdekes, hogy az A64-ek esetén újra sikerült értelmesen számozniuk...
Szerintem nem normális, aki ezt a Prescottot most megveszi...
Majd az új tokozásút, új chipsettel, új VGA-val (PCI Express), WLan-al...stb......
DE CSAK MAJD VEGY EGY ÉV MÚLVA.......
Addig meg szerinetm bõven elég az a teljesítmény, amit egy mai P4 tud nyújtani...
Intel, ATI, MS rulez...
Még valami. Az a baj emberek, hogy nem nagyon az fogja eldönteni egy CPU-ról, hogy mennyire baró (százalékos piaci megoszlásban), hogy valójában mennyire is az, hanem hogy a gyártók (DELL, Siemens, stb..) melyiket fogják jobban favorizálni. Tapasztalatom szerint az irodai szegmensben (itt van a nagydarabszám) mindíg is a megbízhatóbb (szerintük) párosok (Intel lap/CPU) kelendõbbek. És ebbõl kiindulva a szoftverfejlesztõk is hamarabb fogják támogatni a jobban elterjedt, nagyobb "hatalommal" rendelkezõ cuccot, és akkor meg hiába jobb egy picivel a másik......
Más... Senki nem említi meg a továbbfejlesztett HT-et? Az én P4-emben ugyan még a "régi" van, de ha valami támogatja, akkor az igen sokat számít... Mondjuk néznék olyan teszteket is, amibe ez is benne van...
Intel, ATI, MS rulez...
De nincsenek."
az, hogy TE nem láttál még olyat, azt nem jejelnti, hogy nincsenek. csak azt általában nem lehet megtalálni az elsõ kiskerben. mondjuk a hobb P4 lapokat se... de ez a hozzászólásod messzemenõen minõsített...
Tény és való hogy az AMD-vel kicsit elszaladt a ló a XP élete vége felé, úgy 2500-2600 környékén történt meg a váltás, de ugye meg kellett várni a A64-eket.
Ez tõlük még belefért(számomra), de azért egy piacvezetõtõl ez egy nagyon nagyon csúnya húzás....
Ha meg url kell, meg teszt...
Legelsõ kép felülrõl. Hol is van a 3200+ XP?
Na most jön, hogy a TomsHW mekkora Intel bérenc meg mittudomén, de azért mielõtt ezt beírná valamelyik nagyokos, azért nézzen körül, hogy sokszor hozzák ki az AMD-t gyõztesnek, szóval nem kellene... ;-)
De nincsenek.
"Processzor terén szerintem már az AMD vezet."
Csak szerinted.
Nem a faszt nem, az meg a "jol bevalt" PR szamokkal bohockodik. Egyik se szeretetszolgalat, mind2 at akar baszni a penzedert.
Nem art a nagy mennyisegu hideg kaja. :)
1. Egy darabig az nVidia is optimalizálgatott, aztan meg is lett az eredménye.... :)
2. Mikor kijöttek az Athlon 64-ek, és közel azonos, ha nem jobb teljesítmény nyújtottak mint a P4ek (no meg persze mint a P4EE :) ha jól emlékszem senki nem kiáltozott hogy ezek a benchmarkok nincsenek ráoptimalizálva. Ilyen alapon ha arra lõnék be a cuccokat akkor azok mit teljesítenének? :)))
Az *NTEL meg még mindíg abból próbál meg megélni, hogy a sok lúzer user csak a MHz-eket nézi. Itt most egyátalán nem azokra az emberekre gondolok akik leglább egy kicsit utánaolvasnak a dolgoknak (még ha nem is pártatlan helyeken) és hülyeségeket beszélnek, hanem azokra akiknek teljesen fingjuk sincs semmirõl. "höhö: Ezen nagyobb számok vannak!" Remélem eljön az az idõ mikor ezek a felhasználók is ledöbbennek mikor a szomszéd konfigján gyorsabban megy a doomiiiii! :D
Amúgy ennek a vitának megint kib*szottul semmi értelme sincs. Csak felb*sztátok az agyam... :DDD
Mondjuk a HalfLIfe2 ha kijön telán segít megítélni egy processzort, a többi...
túró ;)
\"Born to Lose, Live to Win\" --Motörhead
>> AMD Athlon 64 FX 6200+ (5.5 GHz) -|- MSI K8T (VIA K8T1600) -|- 8192 MB PC3200 DDR (4*2048 Crucial CT25672Y40B) -|- ATi Radeon III 11900 1024 MB (1500/3000) -|- Creative Audigy III 7.1 -|- 1406 GB (8x IBM 180GXP SATA) -|- Windows Longhorn 64 Bit -|- 23" LG FLATRON L2320A (1920x1200 / 200 Hz) -|- Feel IX Szerverház (600W) <<
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Ezen jót röhögtem :) Gondolom a PR jelzést is azért vezette be, hogy ne ködösítsen. Kár, hogy a jelzések nem valósak. Bizonyos helyzetekben a 2.6-os P4C lazán leveri a 3200+ -os XPket. Persze van, ahol nagyjából stimmelnek az értékek.
Zedas: Te meg vegyed, tuningoljad és szárazjég talán elegend? lesz a h?téshez! Nagy parasztvakítás az egész!
\"Born to Lose, Live to Win\" --Motörhead
Hide and fear, Cobra Commander is here !
Ha tényekkel akarsz valamit igazolni azt lehetõleg ne az Anand és a Tomi fiú oldaláról vedd...
Párszor lejáratta magát mindkét társulat, meg szívesen fogadnak el csekket, hogy görbetükröt tartsanak bizonyos termékek elé...
Bye
Az új P4-es nem éri meg a pénzét, mert több negatívuma van, mint pozitívuma...!
De hát annak, aki a számok bûvöletében él bõven megteszi. Én azért maradok az AMD mellett, mert az igyexik nem ködösíteni és átb@szni úgy, mint a P4 (Intel)... Pfff
>> AMD Athlon 64 FX 6200+ (5.5 GHz) -|- MSI K8T (VIA K8T1600) -|- 8192 MB PC3200 DDR (4*2048 Crucial CT25672Y40B) -|- ATi Radeon III 11900 1024 MB (1500/3000) -|- Creative Audigy III 7.1 -|- 1406 GB (8x IBM 180GXP SATA) -|- Windows Longhorn 64 Bit -|- 23" LG FLATRON L2320A (1920x1200 / 200 Hz) -|- Feel IX Szerverház (600W) <<
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Csak az a gond hogy attól még a Prescott nem szar.
Egy új technológia alappillére, se több, se kevesebb.
Nem a lényeg, hanem a fontos!
"És talán a legfontosabb: a Prescott magos CPU-kat lehet dúrván overclockoli!!!"
Ez azért erõs túlzás!
3,6 GHz feletti órajeleket nem igen láttam sehol (normális hûtésel)...
Ugye a megközelítõen 10-12%-os overklockot nem lehet "dúrvának" nevezni...
Az igazi kolléga nem csak ígér, hanem be is tart...
/*WTF?!*/
nem, ha véletlenül ismeri az új utasításokat és valósan mérni is tudja õket... futtass már le egy mai gépen egy SPEED (anno nagy királyság volt) tesztet, vagy egy õs CheckIt-et...
Ne komolytalankodjunk, amíg a benchmarkok nem ismerik az új utasítások nyújtotta lehetõségeket, esetleg nem kéne hozzámérni velük az új proccokat a régiekhez...
Hasonlíts már össze például egy HT-s meg egy "non-HT"-s proccot egy olyan benchmark-al, ami nem ismeri a HT-t...
Kezdésnek javaslom ezt az írást Anand bácsi tollából:
http://www.anandtech.com/cpu/showdoc.html?i=1956
Meg ezt is érdemes megszemlélni levezetésképp:
http://www.tomshardware.com/cpu/20040201/index.html
Ebbõl megtudhatod hogy mirõl is van szó, meg segít kiemelkedni a kõkorszakból... bár asszem túl optimista vagyok.
Mindenesetre a lényeg: a Prescott nem szar, azonos megahertzen majdnem teljesen egyforma teljesítményt nyújt mint a Northwood. Valóban sokat fogyaszt, és rengeteg hõt termel, de van benne SSE3 és hatalmas cache.
Egyszóval, nem szarabb, csak más.
Másrészrõl az Intel saját maga is mondta hogy 3.6Ghz-ig nem lesznek a Prescottok gyorsabbak mint a Northwoodok, viszont 4-5Ghz vannak skálázva, míg a jelenlegi P4 magok már nem lesznek gyorsabbak.
És talán a legfontosabb: a Prescott magos CPU-kat lehet dúrván overclockoli!!!
S vaalmi felett - direkt? - elsiklottál: a proci lassabb, többet fogyaszt, és drágább!
>> AMD Athlon 64 FX 6200+ (5.5 GHz) -|- MSI K8T (VIA K8T1600) -|- 8192 MB PC3200 DDR (4*2048 Crucial CT25672Y40B) -|- ATi Radeon III 11900 256 MB (1500/3000) -|- Creative Audigy III 7.1 -|- 1406 GB (8x IBM 180GXP SATA) -|- Windows Longhorn 64 Bit -|- 23" LG FLATRON L2320A (1920x1200 / 200 Hz) -|- Feel IX Szerverház (600W) <<
Egy aoptimalizációval a benchmark a lényegést veszti csak el.
"1. Lassabb, mint elõdje (hiába pontosabb az elõrejelzése, és hiába mehet nagyobb frekin!)
2. Rohadt sokat fogyaszt!
3. Rohadt nagy hõt termel!
E három (de a 2. és 3.) dolgon (tuti) semmilyen optimalizáció nem segít!"
sajnos ki kell, hogy ábrándítsalak: ezeken is nagyon soket lehet optimalizációval segíteni.
Intel, ATI, MS rulez...
Már mindenki tudja, hogy csak a GHz-ekre hajt, teljesítménye pedig zuhan.
A lámer tuningolók persze majd rináylják, hogy hú, az új P4-esem már 3.7GHz-en is elindul és legyorsulja a Te AMD-det... csak arra egyik sem gondol, hogy pont így, tuningolva éri majd el azt a teljesítményt (nem GHz-et!), amit az AMD röhögve produkál - bárhol, bármikor - kisebb fogyasztással, és hõvel (ebbõl adódóan relatíve olcsóbban!)...
>> AMD Athlon 64 3200+ -|- MSI K8T (VIA K8T800) -|- 4096 MB PC3200 DDR (4*1024) -|- ATi Radeon 11900 256 MB (1500/3000) -|- Creative SB Audigy3 7.1 -|- 1.4 TB (8x IBM 180GXP SATA) -|- WindowsXP 64 Bit -|- 23" LG FLATRON L2320A (1920x1200 / 100 Hz) -|- FeelIX Szerverház (600W) << ---- Ezt a gépet nem verné meg egy P4 sem...
1. Lassabb, mint elõdje (hiába pontosabb az elõrejelzése, és hiába mehet nagyobb frekin!)
2. Rohadt sokat fogyaszt!
3. Rohadt nagy hõt termel!
E három (de a 2. és 3.) dolgon (tuti) semmilyen optimalizáció nem segít!
-----------------------------------------
Mindennemû, magyarításra vonatkozó kérdés elõtt mindig nézd meg a HONLAPOMON lévõ ".:Magyarítás lista:." -t!
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004
-----------------------------------------
>> AMD Athlon 64 3200+ -|- MSI K8T (VIA K8T800) -|- 4096 MB PC3200 DDR (4*1024) -|- ATi Radeon 11900 256 MB (1500/3000) -|- Creative SB Audigy3 7.1 -|- 1.4 TB (8x IBM 180GXP SATA) -|- WindowsXP 64 Bit -|- 23" LG FLATRON L2320A (1920x1200 / 100 Hz) -|- FeelIX Szerverház (600W) <<
nem véletlen az a 150mill tranyó..... :)
Intel, ATI, MS rulez...