78
  • Benedekco
    #78
    érdekes gondolkodás, hasonlít a tiédre: mekkora fika ez a fos p4 he... csak a régi 486-os toldozgatása/foldozgatása, pár K cache meg 1 kis MMX/SSE lószar nem? a helyedbe kidobnám az x86-os procimat és vannék 1 konzolt
  • Benedekco
    #77
    éa 5ghz-n mit eszik? a 220-as csatit közvetlen az alaplapba kell majd dugni??? vagy kap majd a proci 12v-os adapterről +áramot??? hmmm érdekes, és a hűtés is meg oldják kb ilyen frappánsan!
  • Mice
    #76
    én épp ezért vettem nagy monitort!

    bár...

    így utólag ? ? ?
  • Mice
    #75
    Intel Rulez
    Amd Sux
    Amd Rulez
    Intel Sux

    tudom, hogy itt magas röptű dolgokról van szó, épp ezért én sem akarom a többiek szemét jelentéktelen dolgokkal fárasztani, de eme dolog fölött nem lehet felületesen elsiklani!!!


    már...

    ...tél

    ... van! :)
  • mir
    #74
    "Nyilatkozott 1 inteles, hogy lehet lesz bennük 64 bit, de átgondolni ezt sem gondolták át, mert ha belerakják a P4 Xeonokba a 64 bitet, akkor kinyírják az intanium platformot, ami eddig nagy égés (kevesebb fogy belőle mint opteronból)."
    igen, a nagy kérdés immáron vagy 2 éve, a jamhill projecttel kapcsolatos első pletykák óta ez. az intel a saját itanium processzprait fojthatja meg egy 64bites X86 bővítésű processzorral. persze az AMD is megteheti ezt(azaz kiszúrhatja az itanium lufiját) és ettől tartottak. és itt járunk most.
  • mir
    #70
    "MIr: Nem értek annyira a dologhoz, igy azt kérdezném, hogy elméletileg lehetséges az Intel számára, olyan 64bites kódot kidolgozni, amely x86-es IA64 "egyszerre", mint az AMD féle x86-AMD64, esetleg a kettő közül az egyik elfogadható sebességű emulálásával ? (mondjuk az már nyilván nem ugyanaz) Vagy pedig ez elméletileg is megvalósíthatatlan? "
    az IA64 kód annyira eltér minden mai X86os vagy IA64es kódtól, hogy az IA64 és az X86 (akármilyen változat) egyszerre teörténő megvalósítása már csak amulátorral lehetséges.
    tehát nyugodtan mondhatjuk, hogy az IA64 kiesett. vagy kitaláltak valamit, de ez igen kevéssé valószínű.
    az IA64es csak elméletileg megoldás, a valóságban nagyon nagyon kicsi a valószínűsége.
  • mir
    #68
    na azt azért nem fogja: maradnak ők simán a jól bevált 64bitnél, az AMDt éppen nem fogják kihangsúlyozni.
  • mir
    #66
    ""Microsoft vajon fog-e rá oprendszert írni?"
    Gondolod nem? Neki is érdeke... :)"
    enki? érdeke?
    1: kijelentette, hogy nem csinál egy negyedik 64bites windowst, ami teljesen érthető, azt hiszem.
    2: nem érdeke: már van egy 64bites windowsa. az alá meg van 64bites proci. ha ezt nem támogatja: esetleg azt a pár százaléknyi vevlőt veszti el, akik
    1: szrevert vagy WSt akarnak
    2: mindenképpen intelből áll nekik a világ
    3: nem akarnak itaniumot venni
    az ezen kritériumoknak megfelelő vevők szerintem elhanyagolgható %os arányt képviselnek egy újabb 64bites windows fejlesztési költségeihez képest. arról meg nem is beszélve, hogy az megint legalább 2, de inkább 3 éves csúszést jelentene.
    az intel féle jamhill
    vagy AMD64
    vagy IA64
    vagy humbuk.
    más lehetőség nincs.
  • Pheel
    #64
    "Microsoft vajon fog-e rá oprendszert írni?"
    Gondolod nem? Neki is érdeke... :)
  • mir
    #63
    "Microsoft vajon fog-e rá oprendszert írni?"
    megmondta, hogy már van 3 64bites oprendszere, nem ír negyediket.
    és a flame-ről, ami megy itt: valóban sok a mosolyogtató dolog :D
  • Keroo
    #61
    Tény és való hogy AMD párti vagyok, de nem fogom őket minden áron megvédeni. A tények beszélnek maguktól, azon meg nincs mit vitatkozni.

    Fejlettebb architektúra + (nagyobb elérhető frekvencia / azonos frekvencián lassabb) - nagyobb hőtermelés - sokkal nagyobb fogyasztás + lehetséges 64 bites kiterjesztés = ???
    Ez vajon melyikünknél jön ki pozitívra? Itt, a tag a végén, lehet nagyon megdobja, de az a baj hogy róla elég keveset tudunk. De ha még benn is van, a Microsoft vajon fog-e rá oprendszert írni? (sajnos ez a meghatározó...)
  • Keroo
    #59
    ".....de ha nem olvasod végig, csak pofázol, arra nincs gyógyszer." Te biztos tudod.... :)

    "Na ha ilyen türelmes és rendes vagy az egyik céggel (AMD), akkor ugyancsak megteheted a másikkal is (Intel), hogy nem kezded el feleslegesen ócsárolni azt a procit, amiről ők maguk is kijelentik, hogy nem lesz gyorsabb, mint az azonos órajelű előző generációs cucc. Most akkor ki is ködösít?" Türelmes vagyok, most is, szavaztam én már bizalmat mindegyik gyártónak, volt esélyük, eljátszották, kész, ennyi.
    Hmmm, hol is ocsároltam én a procit? Maximum gyártót, nem ugyan az... :) :P

    "Gondolom ha az AMD lenne a piacvezető, akkor tőlük sem tetszene a félreszámozás... Na ne etessük egymást... :-P" (rendben, nem etetjük! :) A félreszámozás sehogy nem tetszik, senkitől sem. Remélem nem is lesz szükség rá többet.

    "Becsillagoztam azt a két bekezdést, ami teljesen összecseng a másik AMD párti emberke beszólásával. Szánalmas..."

    Igen, hogy becsillagoztad, az szánalmas.

    A többiről meg már írtak le véleményt... Sajnos ezen hozzászólásom 0 hírértéket tartalmazott. Kár volt belemenni ebbe az adok-kapokba, mert csak a forum lett elcseszve vele. Sajnálom.
  • Inquisitor
    #57
    Gondolom a PR szám fikázók tudják, hogy lóf*sz köze SINCS a Pentiumokhoz. AMD saját oldala szerint a PR szám egy AMD Athlon 1000-es procihoz viszonyított teljesítményt mutatja.
  • Inquisitor
    #56
    "-Ha az AMD processzorokhoz lennének olyan jó minőségű alaplapok, mint az Intelekhez"
    -De nincsenek."
    Ne égesd magadat. Mert bizony vannak ilyenek.

    "-Processzor terén szerintem már az AMD vezet.
    -Csak szerinted."
    Sajnos az nem vezetés, ha valami jó vagy sokat tud, esetleg fejlett. Tehát igazad van. AMD akkor fog vezetni ha 51%-os részesedése lesz.
    De nincsen ...
  • Pheel
    #55
    "Most egy tesztet kiragadni a többi közül elég bátor vállalkozás."
    Idézném azt a beírást, amit követett az enyém: "Kíváncsi lennék, egy tesztre ami ezt bizonyítja."
    Miért is bátor? Konkrétan mondtam valamit, amit más nem hitt el, hát kapott példát a hitetlenségére. Abban a tesztsorozatban nem ez az egyetlen hely, ahol ez az arány fenn áll, de ha nem olvasod végig, csak pofázol, arra nincs gyógyszer...

    (*)"Tény és való hogy az AMD-vel kicsit elszaladt a ló a XP élete vége felé, úgy 2500-2600 környékén történt meg a váltás, de ugye meg kellett várni a A64-eket."
    Na ha ilyen türelmes és rendes vagy az egyik céggel (AMD), akkor ugyancsak megteheted a másikkal is (Intel), hogy nem kezded el feleslegesen ócsárolni azt a procit, amiről ők maguk is kijelentik, hogy nem lesz gyorsabb, mint az azonos órajelű előző generációs cucc. Most akkor ki is ködösít?


    (**)Ez tőlük még belefért(számomra), de azért egy piacvezetőtől ez egy nagyon nagyon csúnya húzás....
    Gondolom ha az AMD lenne a piacvezető, akkor tőlük sem tetszene a félreszámozás... Na ne etessük egymást... :-P


    "Nekem a TomsHW tesztejei nem meggyőzőek.Egy párszor már leírták magukat."
    Egyéni szociális probléma. Én sem bízok bennük feltétlenül, de ha az AMD-t hozzák ki győztesen, nos akkor szerintem nyugodtan elhihetem, hogy bizonyos helyzetekben az Intel jobb...


    "Ha majd egy magyar oldalon látok tesztet, akkor arra adok."
    Gondolom neked a csipmagazin az authentikus forrás. Hehe!


    "Az tény, hogy a 2800+-tól fölfelé nem igazán hitelesen számozták az AMD procikat. De valahogy jobban meg tudok érteni egy olyan céget, ami már évek óta veszteséges, mint egy nálla sokkal nagyobb tőkével, befolyással rendelkező mamutoriást, aki még jobban át akarja kamuzni a népet.lásd P4Celeron."

    Becsillagoztam azt a két bekezdést, ami teljesen összecseng a másik AMD párti emberke beszólásával. Szánalmas...
    Azt azért még elmondhatnád, hogy mivel kamuznak a Celeronnál! Olcsón adnak egy nem csúcs procit, amire mégiscsak Intel van írva. Egyszer sem írják rá, hogy az a leggyorsabb vagy, hogy leveri a konkurenciát...
    A 2600+-os és a felette lévő AthlonXP-k, na azok kamuk! Érdekes, hogy az A64-ek esetén újra sikerült értelmesen számozniuk...
  • GodBadka
    #54
    Ritka nagy hülyeségeket írkáltatok össze (többnyire). Jókat szórakoztam a hozzászólásokon. Csak így tovább.
  • Gresi
    #52
    Még valamit....

    Szerintem nem normális, aki ezt a Prescottot most megveszi...

    Majd az új tokozásút, új chipsettel, új VGA-val (PCI Express), WLan-al...stb......

    DE CSAK MAJD VEGY EGY ÉV MÚLVA.......

    Addig meg szerinetm bőven elég az a teljesítmény, amit egy mai P4 tud nyújtani...
  • Gresi
    #51
    Kár a keresztbe ordibálásért... Egyik sem jobb a másiknál. Mindenki vegye azt, amit akar, ami neki tetszik. Én személy szerint az Intelt választom.

    Még valami. Az a baj emberek, hogy nem nagyon az fogja eldönteni egy CPU-ról, hogy mennyire baró (százalékos piaci megoszlásban), hogy valójában mennyire is az, hanem hogy a gyártók (DELL, Siemens, stb..) melyiket fogják jobban favorizálni. Tapasztalatom szerint az irodai szegmensben (itt van a nagydarabszám) mindíg is a megbízhatóbb (szerintük) párosok (Intel lap/CPU) kelendőbbek. És ebből kiindulva a szoftverfejlesztők is hamarabb fogják támogatni a jobban elterjedt, nagyobb "hatalommal" rendelkező cuccot, és akkor meg hiába jobb egy picivel a másik......

    Más... Senki nem említi meg a továbbfejlesztett HT-et? Az én P4-emben ugyan még a "régi" van, de ha valami támogatja, akkor az igen sokat számít... Mondjuk néznék olyan teszteket is, amibe ez is benne van...
  • mir
    #47
    ""Ha az AMD processzorokhoz lennének olyan jó minőségű alaplapok, mint az Intelekhez"
    De nincsenek."
    az, hogy TE nem láttál még olyat, azt nem jejelnti, hogy nincsenek. csak azt általában nem lehet megtalálni az első kiskerben. mondjuk a hobb P4 lapokat se... de ez a hozzászólásod messzemenően minősített...
  • kowajano
    #46
    tökjo régen AMD re irták hogy ahhoz kell a nagyobb táp mer sokat fogyaszt most majd az Intelhez kell :DD
  • Keroo
    #44
    Most egy tesztet kiragadni a többi közül elég bátor vállalkozás. pl: http://www.tomshardware.com/cpu/20040201/prescott-10.html#opengl Legfelső kép felülről... :)

    Tény és való hogy az AMD-vel kicsit elszaladt a ló a XP élete vége felé, úgy 2500-2600 környékén történt meg a váltás, de ugye meg kellett várni a A64-eket.
    Ez tőlük még belefért(számomra), de azért egy piacvezetőtől ez egy nagyon nagyon csúnya húzás....

  • Pheel
    #42
    Gratulálok! :)
  • Pheel
    #41
    Habzó szájú? Miért lenne ez habzó szájú? Teljesen természetes, hogy a PR számok nem minden esetben esnek egybe azzal, amire szeretnének az AMD procik hasonlítani. Csupán annyi a lényeg, hogy ha az a csúnya Intel be akar csapni, akkor az a szép AMD meg nem? Gondolkodni kellene...

    Ha meg url kell, meg teszt...
    Legelső kép felülről. Hol is van a 3200+ XP?

    Na most jön, hogy a TomsHW mekkora Intel bérenc meg mittudomén, de azért mielőtt ezt beírná valamelyik nagyokos, azért nézzen körül, hogy sokszor hozzák ki az AMD-t győztesnek, szóval nem kellene... ;-)
  • I94
    #38
    Nembaj, versenyezzenek csak, amig 1mast utik, csak nekunk vasarloknak lesz jobb.
  • I94
    #37
    "Ha az AMD processzorokhoz lennének olyan jó minőségű alaplapok, mint az Intelekhez"
    De nincsenek.

    "Processzor terén szerintem már az AMD vezet."
    Csak szerinted.
  • I94
    #36
    "az AMD mellett, mert az igyexik nem ködösíteni és átb@szni úgy, mint a P4 (Intel)..."
    Nem a faszt nem, az meg a "jol bevalt" PR szamokkal bohockodik. Egyik se szeretetszolgalat, mind2 at akar baszni a penzedert.
  • I94
    #35
    "Viszont várnak az Athlon 64-re..."
    Nem art a nagy mennyisegu hideg kaja. :)
  • Keroo
    #32
    Optimalizáció:

    1. Egy darabig az nVidia is optimalizálgatott, aztan meg is lett az eredménye.... :)
    2. Mikor kijöttek az Athlon 64-ek, és közel azonos, ha nem jobb teljesítmény nyújtottak mint a P4ek (no meg persze mint a P4EE :) ha jól emlékszem senki nem kiáltozott hogy ezek a benchmarkok nincsenek ráoptimalizálva. Ilyen alapon ha arra lőnék be a cuccokat akkor azok mit teljesítenének? :)))

    Az *NTEL meg még mindíg abból próbál meg megélni, hogy a sok lúzer user csak a MHz-eket nézi. Itt most egyátalán nem azokra az emberekre gondolok akik leglább egy kicsit utánaolvasnak a dolgoknak (még ha nem is pártatlan helyeken) és hülyeségeket beszélnek, hanem azokra akiknek teljesen fingjuk sincs semmiről. "höhö: Ezen nagyobb számok vannak!" Remélem eljön az az idő mikor ezek a felhasználók is ledöbbennek mikor a szomszéd konfigján gyorsabban megy a doomiiiii! :D

    Amúgy ennek a vitának megint kib*szottul semmi értelme sincs. Csak felb*sztátok az agyam... :DDD
  • IrkaBirka
    #31
    maradjunk annyiban, hogy ez egy business. nem érdekel, hogy az office xp 2004 hogyan muzsikál a prescott-al. Az sem érdekele, hogy egy photoshop macro mennyi idő alatt keveri ki a szineket a képen.
    Mondjuk a HalfLIfe2 ha kijön telán segít megítélni egy processzort, a többi...
    túró ;)
  • Sub
    #30
    Pheel: na most sok új infót osztottál meg a nagyérdeművel...
  • IMYke2.0.0.0
    #29
    Ezt nem is kellett volna begépelned. Feleslegesen fáradoztál.


    >> AMD Athlon 64 FX 6200+ (5.5 GHz) -|- MSI K8T (VIA K8T1600) -|- 8192 MB PC3200 DDR (4*2048 Crucial CT25672Y40B) -|- ATi Radeon III 11900 1024 MB (1500/3000) -|- Creative Audigy III 7.1 -|- 1406 GB (8x IBM 180GXP SATA) -|- Windows Longhorn 64 Bit -|- 23" LG FLATRON L2320A (1920x1200 / 200 Hz) -|- Feel IX Szerverház (600W) <<
  • Pheel
    #28
    "Én azért maradok az AMD mellett, mert az igyexik nem ködösíteni és átb@szni úgy, mint a P4 (Intel)... "

    Ezen jót röhögtem :) Gondolom a PR jelzést is azért vezette be, hogy ne ködösítsen. Kár, hogy a jelzések nem valósak. Bizonyos helyzetekben a 2.6-os P4C lazán leveri a 3200+ -os XPket. Persze van, ahol nagyjából stimmelnek az értékek.
  • Sub
    #27
    Fordult a kocka! Eddig az AMD-t szidta mindenki hogy olyan mint egy konvektor! Most meg...??? loller!!!! Múltkor volt itt egy cikk hogy mennyit lehetne spórolni ha a szgép által termelt h?t f?tésre fordítanánk :D
    Zedas: Te meg vegyed, tuningoljad és szárazjég talán elegend? lesz a h?téshez! Nagy parasztvakítás az egész!
  • Cobra.
    #26
    Ha az AMD processzorokhoz lennének olyan jó minőségű alaplapok, mint az Intelekhez, akkor az Intel valóban szép lassan csődbe menne. Processzor terén szerintem már az AMD vezet.
  • Omegared
    #25
    Kedves Zedas.

    Ha tényekkel akarsz valamit igazolni azt lehetőleg ne az Anand és a Tomi fiú oldaláról vedd...

    Párszor lejáratta magát mindkét társulat, meg szívesen fogadnak el csekket, hogy görbetükröt tartsanak bizonyos termékek elé...

    Bye
  • IMYke2.0.0.0
    #24
    Zedas: Tévedsz, nem kőbaltával rohangálok, és nem gránitpalára vésem ezt: hülyeséget írtál... olvasd el újra!
    Az új P4-es nem éri meg a pénzét, mert több negatívuma van, mint pozitívuma...!
    De hát annak, aki a számok bűvöletében él bőven megteszi. Én azért maradok az AMD mellett, mert az igyexik nem ködösíteni és átb@szni úgy, mint a P4 (Intel)... Pfff


    >> AMD Athlon 64 FX 6200+ (5.5 GHz) -|- MSI K8T (VIA K8T1600) -|- 8192 MB PC3200 DDR (4*2048 Crucial CT25672Y40B) -|- ATi Radeon III 11900 1024 MB (1500/3000) -|- Creative Audigy III 7.1 -|- 1406 GB (8x IBM 180GXP SATA) -|- Windows Longhorn 64 Bit -|- 23" LG FLATRON L2320A (1920x1200 / 200 Hz) -|- Feel IX Szerverház (600W) <<
  • aDannyBoy
    #21
    En is eszrevettem, hogy hidegebb van nalam mint a masik szobaban :) nalam amd ott intel van :P
  • Zozo76
    #20
    Milyen f@sza lessz telen nem kell feljebb venni a konvektort ha megy a gep. :)
  • Zedas
    #18
    Ja, bocs, én is Athlon 64-et fogok venni :)

    Csak az a gond hogy attól még a Prescott nem szar.
    Egy új technológia alappillére, se több, se kevesebb.
  • Darth Sith
    #16
    jó sokba kerül, de nézd a jó oldalát. lesz egy márkás procid, és egy kiválló radiátorod télre.. :D