Lineage 2 - MMORPG (OFFICIAL)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Na igen a piac szerintem minden szerveren észrevehetõen fokozatosan lecsökkent az utóbbi pár hónapban. Teon-on már láthatóan jóval kevesebb a farmer az adena árusok között, összefügg ez ugye azzal, hogy rengeteg botot kibann-oltak a catacombákból és a necropolisokból ha az ember éppen oda megy xp-zni általában most már talál helyet magának abba a cata/necro-ba ahol akar. Tapasztalatom szerint leginkább A-s és B-s material-okból van legkevesebb a piacon, ugye ezekbõl is fõként azért mert a botok onnan is felszívódtak. Végülis egy dologgal szerintem nem nagyon számoltak NCSoft-nál. Tegyük fel ha mondjuk a játékos bázis vissza stabilizálódik mondjuk egy évvel ezelõtti formájára. Akkor itt a legnagyobb probléma sok játékosnak már nem az xp-vel fog lenni hanem azzal, hogy kifarmolja magának a felszerelésekhez szükséges material-okat (ez ugye majd az s80-nál lesz fõ probléma) a receptek meg keymaterial-ok farmolása meg azoknak akik ugye top a-b felszerelésekat is beakarnak szerezni. Szóval feletébb érdekes idõket fogunk ilyen szempontból megélni az elkövetkezendõ hónapokban. Tehát nem árt felkészülni a spoiler party-kra😊

Thomx
+5wit +4int -9men olyra, oly class basedben, oda nagyon kell a casting
+4wit +4int -8men +4con -5str pvp-re
+4wit +5int -9men farmolni

hallottam már dex dyeról is con helyett, de az nem éri meg...

\"A valóság csupán illúzió, bár nagyon kitartó.\"

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, hogy két varázslónál SH és sps-nél hogy érdemes dye-olni, illetve milyen ruha éri meg jobban pvp-re és olimpiára?
Gondolok itt arra, hogy pl. SH-nál Inkább cast speedet adó ruhát viseljek, vagy inkább Matk-ot adó majort, és dye is inkább matkot adjon, vagy inkább csak cast speedes cuccokat érdemes adni, mert amúgy is nagy a matkja? Sps-nél dettó, hogy csak arra menjek, hogy mind1 a sebzés, de csak cast speedes cuccokkal tömjem tele? Hangsúlyozom, pvp-re és Olimpiára kellene. Elõre is köszönöm. C.

Mydgard
Hi!

Néhány közhely dolgot hozzáfûzök! Az L2 official tényleg jó volt, mert minden mûködött, pár dolgot kellett volna korrigálni:
- magasabb rate-ek
- ebbõl következõen botmentesítés

Mivel sokan megfogadtuk, hogy ha bannolnak vissza nem megyünk, én tartom magamat hozzá! Inkorrekt emberek ezreit segédprogramra szoktatni, majd többtucatjával bannolni õket, ez volt az NCSoft faszsága! Puszta véletlen döntött, hogy ki marad és ki nem! Én most egy lag/bugmentes tört szerveren játszok napi 1-2 órát nosztalgiából, teljesen jól elvagyok! Annyi a hiba, hogy nem mûködik minden amikhez hozzászoktam (party search, horgászat, common craft), de annyita nem is életbevágóan fontos! Akik offin tolják mindenkinek jó játékot kívánok, de látható hogy hamarosan tényleg lehal a játék ha kevés játékos! Csökken a piac, omlik be a szerver gazdasága... nem vagyok ott de kíváncsi lennék a girani piacra például Franzon?! Kinek lesz kedve majd matit, recit keresgélni, amikor rájön hogy már nem talál motyót a piacon?! A girani piac szerintem a legjobb mérõje, mennyire mûködik egy szerver vagy sem.

Üdv

Razer Blade 16 | Intel Core i9-13950HX | 16" 240 Hz QHD+ | GeForce RTX 4070 | 32 GB 5600 MHz RAM | 2 TB SSD

MeoH

fuck mmo's..i.,

Most miért jó az neked hogy más szavakkal elmondod azt ami itt már 100szor elhangzott még a te szádból is és mindenkinek a könyökén jön ki?
Követelem vissza azt a 3 percet az életembõl amit elbasztam az elolvasására!

Mondjuk én anno részben pont azért jöttem ide mert itt nem volt felszorozva az xp hanem normál mennyiséget kapott az ember. Sõt õszintén ha mondani kell valamit ami nem tetszik a Lineage 2-ben mint játék elem az a vitality rendszer. Annak személy szerint meg még kevésbé örülök, hogy most meg kb 5ször olyan tovább tart mint eddig. Ez a Quest sorozat jó ötlet nagyon, hogy kb 30%-kal kevesebbet kell xp-zni 80ig ha az ember nem herdáljal el ugye a megkapott xp-t. De az igaz, hogy ezt már akkor bekellett volna hozni mikor az lvl 85-öt beletették a játékba. Na meg ahoz képest szerintem nem lassú az xp, hogy koreai játékos társaink v a kínaiak 10-24 órát is xp-znek egyfajtában így nem nehéz elérni az end game szinteket. Csak ugye az európaiak és az amerikaiak basznak ennyit játszani egy nap ezért közelében sincsenek az end game szinteknek. Na meg ugye azért NCSoft nem is egyszer kiemeli/kiemelte mikor az L2-rõl beszél/beszélt, hogy ezt a játékot azoknak a játékosoknak készítették akik hajlandóak rászánni legalább azt a napi 6-8 órát. Szóval csak azért mert a legtöbb európainál és amerikainál emiatt hosszabb távon nem vált nem õket kell okolni.
Ide ezekre a szerverekre azt kellen bevezetni ami Kínában van az AION szervereken. Ugye 1 játékos ha 18 éven felüli kap 5 óra játék idõt amikor 2 vagy 3szoros xp-vel játszhat. De ha az 5 óra letelik egy nap a játékosnál akkor ez ahogy ott nevezik "akkumlátor" kikapcsol és onantól kezdve nem dobnak a mobok xp-t, nem dobnak itemeket illetve a kraftolásaid nem sikerülnek.
Ide is ez kellene behoznia az NCSoft-nak, akkor hogy nesztek ne sírjatok nyomassátok 3szoros xp-vel van rá 5 órátok egységesen így nem húz el egyik ember a másiktól. Aztán ha még játszani akar akkor mennyen pvp-zni.

Én errõl semmit sem tudhassak, nem voltam 70 fölött offon, azt csak freen éltem meg. Ezért mondom, hogy L2 mindent visz, mert még úgy is a legjobbak közé sorolom, hogy igazából a felét se tudtam megtapasztalni.
És triG-nek van igaza, elkéstek. Ha teszemazt Kamael idejében, vagy még az elõtt behoztak volna rendes xp rate-et, valszeg ott tolnám most is. De "dolgozni" nem fogok egy mmo-ban, az nekem kikapcsolódni kell. 😊

Ha minden igaz Epilog-ban az xp már "nem lesz akkora probléma". De ez már mind1, rég elkéstek ezzel.<#gonosz3>

solyomb
Runebe teleportáláshoz és az átuszáshoz nem kell bot😊
Azt aláírom, hogy az L2 kb mindent visz (Aionnal még csak ismerkedem lv34 körül), de ettõl függetlenül az xp-problémával (én problémának tekintem, hogy legitként aki start óta tolja, annak sincs halovány esélye se 85/80/80/80-ra) totálisan hazavágták. Ne legyen 2 hónap egy maxos kari, de azért kb 2 év alatt már illene legit játékkal elérhetõvé tenni egy 85/80/7x/7x-et, hogy az ember tényleg részt tudjon venni az endgame-ben. Milyen lenne most a játék, ha nem lettek volna soha botok? Lenne valakinek Valakas nyakasa? Járt volna valaki dínó szigeten?

hát igen ebbe a régióba az end game pvp már általában a 2-3 egymással rivalizáló legnagyobb alliance-ok egymás bejelentegetésérõl szól. Aztán meg sírnak, hogy nincs enemy😄. Nem azzal van a gond egyébként, hogy miért játszanak hanem azzal, hogy hogyan játszanak

solyomb
Valóban az end game pvpre kihegyezett játékban azokkal van a gond, akik end game pvpért játszák, ez egy igen komoly megfigyelés volt Watson...
Nos igen end game pvp-t az utóbbi 1 évben legalább 75%-ban a botok játszottak. Na már most ezek egyrészét már kibann-olták a másik része ugye meg azért hagyta abba mint ahogy Sanci mondta, hogy ellenségeik és klántársaik egyrésze is abbahagyta. Mivel ugye általában a legit játék EU/NA-n általában nem játszik annyit mint 1 ázsiai ezért 1 idõ után lemarad mint a borra való. Ugye erre bevágja a hisztit és abbahagyja v szünetelteti (amivel mégjobban lemarad) vagy arra hivatkozik, hogy sok a bot és abbahagyja. Már most a botok azért elég szépen kihultak az ilyen top klánokba lévõ félig játékos félig bot emberkék meg folyamatosan azt lesik hol csal a másik, hogy írhassanak róla.
Szóval nem a játékkal van itt baj, hanem azokkal a játékosokkal akik ilyen módon játszák itt játékot függetlenül attól, hogy legit v nem legit játékos.

Thomx

solyomb
Vipi, ez nem papagájság kérdése - ha az lenne te már nevelnél egyet😄 - De azoknak akik inkább az endgame PVP miatt játszottak ezzel a játékkal, azok számára, már szerintem kimult, mert a sok barát/klántárs abbahagyta, a sok ellenfél aki tudott játszani abbahagyta, vagy mert már a 200vs200 is csak akkor jön össze ha bombariadot rendelnek el a Dioni pilvaxban is😊
úgy értettem, hogy ma(de már 28). Legalább most már akkor tudod, hogy a halál után is van élet😄. A végérõl meg nem beszélt senki semminek.

Thomx
Ettõl kezdõdött: #83219 tessék...

És miylen élet lett? Élõhalottas?) Amúgy is ha már valaminek a végérõl beszélünk régen rossz nem?

sobron nem régen mondogatta, hogy hagyjál már a statisztikáiddal😊. Nos ez is 1 Lineage2.es által készített statisztika. Egyébként tökéletesen látom, hogy minden szerver light tehát 3k fölött biztos nincs egy szerveren sem a létszám. De akkor ezt a statisztikát se vegyük komolynak.

De egyébként milyen élet lett itt a fórumon ahogy láttam sokszor az utóbbi idõbe több napos kihagyással volt 1-1 komment ez amit most leírok lesz a 26. komment.

Összehasonlításul egy kis EU/NA off stat (18:45)

• Bartz 950
• Devianne 929
• Teon (EURO) 2123
• Franz (EURO) 1505
• Luna (EURO) 905
• Sayha 827
• Aria 978
• Phoenix 1282

Csak EU/NA l2 halott mindenütt máshol virágzik.
Elég megnézni az oroszokat: http://l2on.ru/
Ha vki tud mûködõ angol átiratot az postolja ha lehet 😊

Ott a pont!

DeathlyHallows
Te mit szívtál?

Vipi, kellenek a siratóasszonyok is 😄 Meg a nyugdijasok, akik a régi szép idõkrõl karattyolnak egész nap. Hogy, "bezzeg az én idõmben még..., de ez a mai már..."

Van aki a világvégét várja, van aki az ufók eljövetelében reménykedik és van, aki már hosszú ideje nyekereg arról, hogy L2Dead. Aztán majd egyszer csak igaza lesz a nagy számok törvénye alapján... 😄

81BD/75PR/6xDA - on Sayha

DeathlyHallows
így van!

itt 99%-ban mindenki szereti L2-t(ezért játszott évekig vele), ettõl még L2 halott.

99JEW ARCHER/99TH/99SWS/99WARLOCKKILLER \"No one likes us - we don\'t care\"

Sámán
És csak jönnek, csak jönnek a "halott L2" papagájok, akiket állítólag egyáltalán nem érdekel ez az egész...

(én többnyire nem szoktam nézegetni azokat a game-ket (vagy a topikjaikat...) amiket utálok, szerintem egy nagy rakás ***ok, és soha többé nem fogok játszani velük...)

De ha egyszer egy szerencsétlen elkezdi a "halott L2" nótát -azonnal jön a többi birka... (akik nem tudom honnan keveredtek ide, hisz az ellenségeiknek sem kívánnák L2-t... -biztos túl olvashatatlan a topik címe...) <#nyes>

FeketeVipera 77 SS

solyomb
Mikor lehetünk szemtanui annak, hogy te néptelenedsz el? Nagyon örülünk neki, hogy te jót játszol, de tényleg... Csak nem vagyunk rá kiváncsiak.
DeathlyHallows
ne vitassuk már kérem.. 😄 ez annyira egyértelmû, nem kell hozzá megunni hogy lássuk az l2 szar úton járt és szar útra érkezett, azoknak jó játék még akik megélték az úgymond 'régi szép idõket' és van mibõl táplálkozniuk.. vagy éppen nekik szar mert nem bírják nézni mi folyik itt 😄 (pl. én:p)
mindig jönnek új arcok? húú az jó, biztos õk fogják feltámasztani a játékot akiknek fogalmuk sincs mi történt ezelõtt a gameben.. az utolsó kliens ami nyomot hagyott bennem az a C4 volt.. utána már csak baszkódás

Engem az érdekel csak hogy mikor lesz tört bot epilóghoz 😊

Flash mar a sokadik generacio l2-ben van aki mar c2-nel lealt mert eleg volt neki, en is ha olyanom van eloveszem ideig oraig.
De mikor megjelent messze jobb volt mint a tobbi mmo, szoval lehet te mar bele untal de attol fuggetlen mindig jonnek uj arcok en tudom mar csak ha vissza gondolok mikor meg flash is kezdo volt 😊

the world is mine

"Az a lényeg vagyunk még itt akik jót játszanak még a Lineage 2-vel. Nélkületek meg mégjobbat. Ennyi."

Erre meg inkább no comment, mert nem akarlak megbántani.

Ámen, látom vannak emberek akik értik hogy mirõl beszélek.

Thomx
Majd ha jönnek az új updatel az SEk akik felveszik bishop/ee skilleket még jobb lesz a játék. Esetleg még egy lv 90 majd bejön késõbb 😄 Szóval ne csak azt hidd, hogy a playerek fogynak, az L2 minõsége/játszhatósága is romlik. Másik meg, csoda, hogy nem lézerpisztolyal lövöldözik az arbalester... stb.

pharao
NEEEEEEEEEE! Húz már innen a picsába ! Én azt hittem, hogy a te állatfajtád már rég kihalt... Én nem nagyon akarok ebbe a témába belemenni, de ha az ember belép L2-be offon, érezheti a nyomott hangulatokat, amik uralkodnak. Pillanatnyilag az EU/NA szerverek nincsenek a csúcson és bár az új update talán majd ad neki egy kis lendületet, csak egy ideig, óráig fog tartani. Ehhez nem kell létszámokat olvasni, vagy statisztikán nézni ez egyszerûen már szinte törvényszerû dolog. Aion-ról meg annyit, hogy egy jól bevált friss MMO nem fog 1-2 hónap elteltével lejárni. Nyilvánvalóan nem jött be mindenkinek, mert sokaknak más az igényük, de amíg a fejlesztõk veszik a fáradságot és fejlesztik, addig nem hiszem, hogy bármitõl is tartani kellene.

U.I.: " annak is szemtanúja voltam miként néptelenedett el az AION Kínában" akkor miért nem Kínai fórumokra irkálsz inkább?

FlashXP - Eva\'s Saint/Mystic Muse/Elemental Summoner on Franz server! Meguntam a szarakodást és átváltottam az EE-re! VipJoco: \"Köcsög legit takarodj!\" ^^

Gordis2k
NEm tudom mire mondjátok, hogy L2nek vége. Egyszerüen fele anyian játszák mind eddig majd Merg lesz megint. De szeritem egyáltalán nincs vége...amit mi sem bizonyit jobban mint a havi több 10 milliárdos Adena eladás😊. Nem a régi, de nem halott😊 Ha már csak 2 szerver lesz egy euro és egy Usa és azon darabonként 6k ember akkr is jobb lesz mint a ma futo MMO-k 90% a😊. Még ha én Aionra is cseréltem😊

Shanway(Sieghard)81MM/78ST/79DC/75DA HUNCsuzlee 81/79/77/58 BestBD BD(Franz) Tikirino PPR(Franz)ShAnGron TH(Franz) Shanael KamaNOOB(Sieghard)

Én nem kábítom magam semmivel. Látom én is, hogy mi van itt EU/NA régióban. De annak is szemtanúja voltam miként néptelenedett el az AION Kínában májusban még tele volt szinte az összes szerver agusztusban, már éppen, hogy csak láttal valakit fent lenni kínai idõben. Ráadásul amennyire hallom, hogy mennyire sokan mondták vagy tervezik lemondani az aion elõfizetésüket európában, az sem lesz itt valami sokáig olyan népszerû pláne, hogy tele van bottal az egész.

Az a lényeg vagyunk még itt akik jót játszanak még a Lineage 2-vel. Nélkületek meg mégjobbat. Ennyi.

L2-nek vége, bedughatod a fejed a homokba, probálhatod kábítani magad mindenféle fake statisztikával de az a lényegen nem változtat....

neked lehet de attol meg mashol vigan jatszanak vele.

the world is mine

MeoH
Attol meg L2isdeath... Nezd csak meg a online letszamokat az eu/na szervereken.

fuck mmo's..i.,

a 3,5 milla aion elõfizetõ számot 1-2 aion fansite-on láttam. A bevételek eloszlását meg NCSoft bevételi jelentéseibõl. Illetve néztem még ezek mellé a koreai top listákat is. Én nem állítom, hogy megnõtt a Lineage játékok elõfizetési és eladási száma (mondjuk a bevételi jelentések és toplisták azt mutatják, hogy igen).

Csak azzal kapcsolatban írtam ide, hogy láttam 1-2 emberke írogatta az "l2isdead" szöveget ami ha úgy nézzük erre a régióra részben igaz is, de globálisan nem (igaz attól nekünk itt se jobb se rosszabb nem lesz, hogy Ázsiába milyen eredményeket ér el a Lineage 2 v az AION).

MeoH
Megnott az L2 es L1 elofizetok szama, ofc... honnet veszed ezeket, es minek irkalod ide?

fuck mmo's..i.,

Elméletileg Ázsiába elég komolyat durrant ez a kiegészítõ meg a Gracia Final is. Felteszek 1 kérdést Gordi megválaszolja és kiderül😊
Szóval ennek az évnek az elmúlt részében a Lineage 2 és Lineage 1 elõfizetõk száma nõt meg nagyon magas értékben vagy az AION csúszott vissza hirtelen nagyon? NCSoft közleményei szerint eddig ebben az évben fõleg az elsõ felében kb egyenlõ pénz összegeket termelt nekik az L2 és az AION nem túl sokkal de valamivel kevesebbet a Lineage 1. Közben 2009 májusában kijött egy olyan hír szerûség, hogy az AION-nak 3,5 millió elõfizetõje van. Ugye mivel már 2008 végétõl (ha csak Koreában is de ment a játék). Szóval ha a két játék megegyezõ pénzt termel akkor nyilván az elõfizetõk száma is hasonló, illetve ugye AION-nak arra fele is szórták a collector edition-jeit ami azért 3-4szer annyiba kerül mint 1 Lineage 2 acc (a Lineage 1-es acc-ról meg nem is beszéljünk).
Aki otthon van aion-ban is (én már vissza is mondtam az elõfizetésem -16k huf 😞), az is tudhatja esetleg a választ.

Gordis2k
november 25.

Shanway(Sieghard)81MM/78ST/79DC/75DA HUNCsuzlee 81/79/77/58 BestBD BD(Franz) Tikirino PPR(Franz)ShAnGron TH(Franz) Shanael KamaNOOB(Sieghard)

Nincs vkinek infója róla hogy mikor lesz live az új kieg?

Gordis2k
Brutál jo FoG is akkora nuker XP.... és az a filing hogy szolozok dino szigeten baromi nagy😊 millio mob van😊

pharao
Megcsináltam az Epic Questet és tényleg elég zsír! Fõleg mikor anakim VS Lilith meccs van nekem meg körülöttük kell futkároznom és Anakim PM-ezget, hogy haladjak, ne tököljek! 83-on kb 17,5 %, 1,5 millió AA és egy Bracelet, ami 5K weightet ad pluszba.

A helyek tényleg faszák lettek. Különösen örülök annak, hogy GC-t ismét életre keltik 😊 Iszonyat PVP-k voltak ott anno. 😄

FlashXP - Eva\'s Saint/Mystic Muse/Elemental Summoner on Franz server! Meguntam a szarakodást és átváltottam az EE-re! VipJoco: \"Köcsög legit takarodj!\" ^^

Gordis2k
a skilleket megnyitva simán enchantolhatsz nem kerül xpbe csak 1 giant book és a rendszer valami frenetikus!

Milyen enchant?

Gordis2k
Megjegyemém, hogy bár én aionozok ATM a ptsel játszottam 2 orát... és eszméletlen fun a dolog😊 a bérelhetõ pet buffer az uj szpotok és enchant mega questek nekem bejön!