Lineage 2 - MMORPG (OFFICIAL)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Cromac Mac Art
ja én is pont arra feküdtem mikor jöttek..😛
de tényleg öröm volt nézni milyen rendet vágtak a KOS-osok között..😊

BEAST
valoszinüleg csak a lábnyomait fogod megtalálni .) bár kitudja biztos van vmi "okos" törpe szerkenytyü gyorslabú elfek ellen .)

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

aylakistigris
ugy altalaban a bajom ezzel a varfoglalassal, hogy keves varat lehet foglalni. en csinaltam volna egy rakattal a rozsekeritessel korbevett, sarral betapasztottol a szikacsucson ulo, bevehetetlen fellegvarig. aztan mindenki kivallaszthatna, hogy mejjik neki a szimpatikus es/vagy elerheto.
egy idezet tolem, amint egy masik forumon kifejtem a velemenyem, hogy miert is elcseszett a mostani rendszer:

egy vagy tobb nagy raul az osszes varra, es a kozepeseknek esejjuk sem lesz, hogy elfoglajanak egyet. ok nem vihetnek npc-ket magukkal, mig a vedok a bastyaktol a budiig telepakolhatnak veluk mindent.
viszont, ha mindenkinek csak egy lehetne, a legnagyobbak fojjamatosan vetelkednenek a legnagyobbert, es kozben a kisebbek meg eljatszhatnak ugyanezt a maradekkal.
es mi van, ha valaki megegyet akar foglani (megnott a klan, tobb a szovetseges, stb)? semmi kulonos, probalja meg, aztan, ha sikerul az ostrom, szepen atkoltozik a regi varabol az ujba, es az elhagyottert mehet ujra a pofozkodas.
hat nem logikusabb es sikerelmenyt nyujtobb mindenkinek?

lehet, hogy en tul jatekos bartakent gondolkodom (pl a nagy szintkulonbsegu pk-kat is sokkal kemenyebben torolnam meg), de ha en lennek az egesz gazdaja, az lenne a celom, hogy mindenki megtalalja maga szamara a kello kihivasokat es elerheto celokat.

L2 mozik: http://l2mozi.uw.hu/ - http://l2mozipvp.uw.hu/ L2 kaszt kuldik: http://www.freeweb.hu/l2quests/

jol van sapadt elf, kerulj csak kozelembe...

BEAST
sztem pedig az ... amikor ottvoltam a vár elött láttam kb 10 emberkét ülni láthatoan "meztelen" karikkal és kiirták hogy csak nézõk , aztán 1xcsak felálltak és szép csillogo villogo páncélokban nekiestek az IC klánnak , ezért ölnek meg minden ilyen játékost , mert ezért elvesztettek 2 zászlot

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

SDana
Nem, elõbb ölök, mint hogy alkalmat adjak másnak ölni elv ez...

GW -|- Dana Liena Me/E - Fagyasztó szemfényvesztő -|- Dana Heel Mo/Me - Gyógyászati segédeszköz La2 -|- Danaliena 55 PW - doom light sux, bw rulz :)

SDana
Te már csak tudod, kísérletezés közben biztos rádlépett egy és azért vagy feleakkora, mint egy ember 😊

GW -|- Dana Liena Me/E - Fagyasztó szemfényvesztő -|- Dana Heel Mo/Me - Gyógyászati segédeszköz La2 -|- Danaliena 55 PW - doom light sux, bw rulz :)

Nem tudom mi logikus az "elõbb megölöm aztán kérdezek" elven.

SDana
DoO nem tom akar-e várat. Blackart ugyebár itt hangoztatta, hogy nem igazán találták meg számításukat La2ben. Ennek ellenére lehet, hogy hasoinló erõkkel õk is szert tesznek egyre. És KoS szerintem egy másik klánjának szerez majd még egyet 😊 IC és DoO együtt szerintem KoS nélkül nem tudna várat foglalni.

A politika meg nincs lezsírozva. Bármikor létrejöhet törés a nagy szövetségen belül. Az pedig mindenkinek lehetõség szövetkezésre és várfoglalásra. Nem hiszem, hogy pár hónapnál tovább tartanák a várakat (ugyebár eleve két hét a támadhatóság, szóval az nem is olyan sok). Sok kis klán van jelenleg és már elöttük a példa, hogy mit kell tenniük, hogy nagyok legyenek. Csak hajlandóság és szándék kérdése...

aylakistigris
a szaladgalas a monsztava nem baj, ha szepen utes es lovestavban teszik azt korbe-korbe. sok help-help-et kiabalorol is azert nem verik le a monszat, mert elfut vele a vakvilagba.

L2 mozik: http://l2mozi.uw.hu/ - http://l2mozipvp.uw.hu/ L2 kaszt kuldik: http://www.freeweb.hu/l2quests/

csak az utesenek szele ert😛

Acro
Éppa rra gondoltam ,hgy valószinüleg a Dioni , es Gludini kastélyt is Kos,Ic vagy Doo fogja elfoglalni.
És utána már tuti hogy tõlük nem lehet majd elvenni,mert nem elég hogy a támadónak ott lesznek a városõrök, a városvédõ playerek..de ugyanúgy a csõcselék is hátbatámadja õket😊
Szal itt már le van zsírozva az egész politika

Khold- 52 SR

BEAST
jaja engem is jol megtaposott 1 , bár nemtom hogy a hid mellet a várárokban áltam és kiirta hogy a köcsi golem vmi sokezreset ütött rám 😄

BEAST
hehe nekem a girani támadás teccet amikor a dombalja felõl megindult a csöcselék 😄DDDD 3 zászlot vertek le az exwarosok és a dark horizontosok , közben meg a sok noname emberke meg rohangált össze vissza akkor volt hogy utoljára haltam mert hiába lett már elmagyarázva hogy haver vok a sok klánnálküli név között nem tünik fel .) és ha már a zászlok is kezdenek fogyni mindent levágsz 😄 habiszt hanem biszt 😄

SDana
Egyébként a törp szaktudás diadalát leginkább tömegoszlatásra használták, ahova lépett, onnan szépen szétspriccelte az emberekt, jó volt nézni 😊

SDana
Igazad van... Cserébe bennem növekszik az érzés, hogy amint meglátok egy ilyen klánba tartozó embert, rögtön tökönlövési illetve torokmetszési ingerem támad. Szerintem ez ugyanolyan természetes, mint hogy õk a nagyok és valóban megtehetik okkal, amit tesznek néha. 😊

Azt a párducot a levegõben még a csata végén is ott láttam, szerintem alánövesztettek egy zászlót 😄

Nekem az egész oreni mókából leginkább a D (asszem fõleg ex warosok) támadása tetszett. Szervezetten (sajna csak õk, EV nem nagyon tartott velük) benyomultak és szétvertek egy zászlót. Meg egy másikat is majdnem. Szépen kifigyelték, mikor célszerû támadni és akkor mentek. A KoS csak az elsõ zászló ledöntése után döbbent rá, hogy kezd baj lenni 😊

SDana
Hehe, pedig úgy szerettem, amikor odaszaladtál, belelõttem és utána szaladhattál vissza 😊 Olyan jó volt nézni 😊

CSapatvezérnek én mindenképpen a tankot javaslom. Õ megy elõl és õ választja a célpontot. Az már a csapattársak inteligenciáján múlik, hogy megvárják, amíg õ üt elõször. Illetve, hogy ha esetleg nekiesik több mob, akkor mit tesznek. Pl root a szaladgálóra, altatás, altatásban lévõt nem felébreszteni, gyógyítás, de ne úgy, hogy mindenki a papnak ugorjon, illetve megosztani az erõt két mob között. Ez utóbbi nekem jól megy, mivel általában távolabról szemlélem a helyzetet 😊

Egyébként ami az ijjász egyik legnagyobb elõnye szerintem és amiért egy csak ijjász csapat nagyon jól elvan, az az, hogy rá tudja kényszeríteni a saját támadási sebességét a mobokra a szaladgálással. Ez összehasonlítva a sebzésével szerintem egy ijjászt is tankok közé emel, mert végül is lebuffolja annak a sebzését. Persze a többiek meg szaladhatnak aztán szegény megkergült szörny után... 😊

Az összeszokásról meg csak annyit, hogy nem egyszer volt olyan, hogy az elsõ 5 percben még beszélgetett a banda, hogy ki mit hogyan. Aztán egy pár óráig egy mukk se mert már mindenki tudta a dolgát...

aylakistigris
na, akkor en is rakok be par kepet.
az elso, jol peldazza, hogy igenis vannak ojjanok, akik megadjak a torpi mestereknek es nagyszeru harcosoknak a nekik kijaro tiszteletet

ezen a felul-kozeptajon levo cicus az erdekes. ezt vajjon mijjen spelltol tudja?

ez pedig az orenhez hivott elso ostromgolem (torp szaktudas diadala)

itt pedig az a pillanat, amikor vegre bezuztak a kaput teljesen (kozepen ismet a torp tudas diadala):

sajnos arrol a pillanatrol lemaradtam, amikor az orok kirontottak, es a tamadok fejvesztve menekultek eloluk. a legszebb pillanat volt az egesz ostrom alatt (hiba karorom, jot nevettem es nemi elegtetel is volt, amiert az elso masodpercekben lemeszarolatk)

BEAST
én nem fikáztam senkit sem 😄 bocs ha ugy tünt csak elmondtam a véleményemet , tanácsokat meg mindig tudok adni még ha nem is jok .) csak megint megy a fuj de utáljuk a nagyklánokat mert megöltek és lesem szartak minket , ez igaz tényleg nem nagyon érdekelte õket hogy az alap szövetségen kivül ki hal meg , de megkell azt is érteni hogy õk már akkorák hogy megtehetik , és nekik nem volt tul nagy szükségük segitségre , csak gondolj bele 6 IC klán és 5KOS klán volt ott teljes létszámmal antharason kivül szted mivel nem birtak volna még el , mert sztem a várvédõk semmik voltak nekik a pár ellenséges klán meg max 1-2 tagot ölt meg ... itt arrol szolt az egész hogy a sok kisebb lvl3as klán is szeretett volna vmit csinálni ezért jelezték a nagyobb klánoknak hogy jönnének segiteni, ezt 1ik klán sem utasitotta vissza ...

tisztelettel "mindigtudokokoskodni" biszt

Acro
Háát Beast ..neked nagy vezérnek kellene lenned..de komolyan.
Olyan jól tudod osztogatni a tanácsokat hogy megszakad a szívem..
De azért nem kell itt fikázni az Inquis-t.Ez a klán még csak gyerekcipõbe jár ,most ismerkedünk egymással ,és még nagyon sokat kell tanulnunk..de azért mindent megteszünk hogy fejlõdjünk e téren.Míg a Doo ..meg Kos már több tucat játékba voltak ..Egy évek alatt összeszokott gárdájuk van.Szal érthetõ hogy szervezettebbek.

Khold- 52 SR

aylakistigris
dana, orulok, hogy vegre nem te akarsz mindig elsonek tamadni , mert piszkosul rontja a hatasfokom, hogyha csak rohangalok a monszta utan, ahejjet, hogy csepelnem. remelem ez a tobbi tuzersegi karinak is peldat nyujt legyen az magiazos, vagy vesszoropteto.
nem hazabeszelni akarok, de a torpi azert van, hogy ot ussek, mert jo esetben duplaja a HP-ja, mint a tobbieknek, de rosszabb esetben is joval tobb. viszont nem is sebez akkorat. tehat, ha az o hp-ja felen van akkor meg boven birja, nem kell parazni. foleg, ha buffulva is van, es nehezkonzervnek csomagolva.
a masik regi problema/orok kerdes, hogy ki is vezesse a partyt? a legegyszerubb valasz, hogy akinek van pl rootja. ha ijjen nincs, akkor valamejjik tank, aki majd kivalasztja a mobot, es mehet a roham. a balra toled, a kozelebbik izet tamadjuk jellegu parancskiadasnak nem sok ertelme van, mert egyaltan nem biztos, az o karija tenyelg ugy all, ahogy te latod. akkor mar hasznaljuk az asziszt (vagy hogy hivjak) gombocskat, ami mindig azt celozza, amit a fonok (aki eppen kijeloles alatt all) kinezett es kijelolt maganak.
de a legfontosabb, hogy az aktualis vezert (fuggetlenul attol, hogy pure tank, vagy agyontanult magiazos, esetleg csak taktikus hiler) mindenki elfogadja es bizzon benne, mert, ha a fonok mond valamit, az szentiras. nem keres, hanem parancs. tehat nem ertelmezni - plane vitatkozni - kell, hanem legjobb tudasod szerint vegrehajtani. ha nem bizol meg benne feltetlen, akkor ne is lepj be a partiba, vagy valasz(tass) masik vezert.

BEAST
ha énis köztük lettem volna énis mindenre támadtam volna mi mozog és nem az én logom van a feje felett ... tök logikus

BEAST
eh , hát ha szerinted ennyi elég 😄 1 hatalmas hadsereg 1 picike része tudott rolatok sõt sztem még annyi sem .) várhato volt hogy elsõhalottak lesztek ... más klánok megtudták oldani hogy szövetségesként tekintsenek rájuk ti nem ...

Birk@
Egyszerûen csesztek szólni hogy az inquisitors klán megy, ennyi

Birkus Maximus

Birk@
Mi hát nem? Ric szólt, hogy DoO mellé kell mennünk segíteni. Ez talán nem felkérés? 😊

Birkus Maximus

BEAST
nemis nagyon akarom ... engem most nem bántottak és amikor végre átjutottam a sok kötsögön a domb alján már biztonságban rohangálhattam közöttük ... azt nem mondtam hogy kedves de erõs és okos klán ... és annyira erõs a vezetés és ugy összetudják kovácsolni a csapatokat ahogy mi sohasem fogjuk

SDana
Ne szépíts, nekem már soha nem fogod bemagyarázni, hogy a KoS normális és kedves banda 😊

SDana
Ez az ígéret meg a késöbbi bocsánatkérés kb annyit ér, mint amikor egy GM kér elnézést, hogy valami nem mûködik. Meg hogy menjek a supporthoz...
Ez úgy látszik ilyen La2s vonás 😊

BEAST
hát izé , nem ... nekik marhára nem volt szükségük segitségre ... csak az IC/KOS/DoO szövetség megoldotta volna minden segitség nélkül ... akik +ban voltak vendetta stb jelentkeztek a klánok honlapján és képpel mutatták meg hogy kik õk és kiket nem kéne ölni ... szal meglehetett volna ezt szervezni ...

Birk@
Meg úgy, hogy õk kértek fel minket... Talán nekik ellett volna megszervezni nem?

Birkus Maximus

Cromac Mac Art
ehh de ha kommunikálnak egymással mondjuk TS-en vagy beírja a klán-chat -re...

mellesleg DoO-val is sikerült beszélni ostrom elõtt...és õk nem is vertek agyon...(legalábbis engem nem..😊)

BEAST
hát az ugy van hogy a milliobol 1 srácnak megmondtátok kik vagytok .)

Cromac Mac Art
hmmm..Oren ostroma elõtt épp ott beszéltünk meg gyülekeztõt ahol a KOS klánok gyülekeztek...kérdezték is melyik oldalon állunk, elmondtuk nekik kik vagyunk és mért jöttünk,(DoO-nak segíteni, de nem tudjuk elérni 7sword-öt) erre azt mondta a srác hogy hisz nekünk és megigérte hogy minket nem fognak támadni...aztan mégis levertek...erre kössél gombot..

BEAST
amugy akikkel beszéltem azt se tudták kik azok az inqek ... elkellett magyarázni hogy 1 lvl3as klán aki segiteni jött már orennél is ... erre a válasz hogy ez szép töletek de ezt megkellet volna beszélni KOS forumon is

BEAST
princessnellel meg harmmal "tárgyaltam" (anyáztam hogy hagyjanak békén) és pár HVbõl jövö ICs KOSossal jöttem vissza az elsõ halálom után de a domb alján szo szerint meglincseltek minket ...

BEAST
végigg ott voltam és igaz hogy megint 5x haltam ... de most nem az ICsek KOSosok öltek meg 😄 , hanem a domba alján gyülekezõ feldühödött tömeg ...

BEAST
nah népek ha hazaérek teljeskörü sok sok képes bemutatot nyujtok itt nektek ...

nekem akkor jo a pvp ha nem fut el az elenfel😄D
utolerni ugyse tudom😊

Acro
Én elég jól érzem magam pvp ben az oracle karimmal..és root/sleep kombináció is hatásos..
Emelett meg csapatársakat megvédem a varázslók altatásától

Khold- 52 SR

😄DDDDDDDDDDDDDDDdd

occó e cigi és lötty érdeklődni pmben

nem játsza le 😞

occó e cigi és lötty érdeklődni pmben

azert faszom tele van a droppal, reggel 3 oran keresztul oltem lakint es a kronbe spidereket penzen kivuli drop egy plate boots design es egy spellbook: curse gloom volt. kellett jonnom meloba, erre jott egy DE vazsi megolt ket pokot es mindket pok blesed C sps receptet dobott neki
menjen a faszomba ncsoft

Cromac Mac Art
csak lenne már 1-2 storm cubic-om..😊

SDana
Csapat pvp-ben szerintem elõször a paokat és a legnagyobbakat sebzõket kell kiiktatni (mágusok, tõrösök, ijjászok). Ha ez sikerült és maradt még talpon valaki, akkor a maradék (ha van, pvpben nem sokat ér a tank agressionja) már egyszerû.
Kár, hogy pvpben lényegében csak ijjászokkal szinte mindenkit meg lehet verni. Még esetleg pár tõrös kellhet. Nem jól van kitalálva 😊

Acro
Jó lesz ez szerintem is..
Csak majd be kell nagyon gyakorolni a csapat pvp-t.Hogy amikor éles helyzet van akkor mindenki tudja mi a dolga és ne habozzon

Khold- 52 SR

SDana
A sokak által lenézett Summoner munka közben.
Egész érdekes. Talán még hatékonyabb lenne dual katanával. Akár fehér mobokra is mehetne. Valamint ahogy nézem pihennie max akkor kell, ha lelép a summon, addig van élete és manája is bõven.

SDana
Erre jellemzõen azt lehet csinálni, hogy aki nem aszerint megy (pl beleköt egy mobba, akibe nem célpontja a tanknak), azt ott kell hagyni, hogy akkor játszon vele 😊 Vagy egyszerûen csak türelmesen rászólni.
Szerintem egyébként egy ilyen csapatjátéknak elég alapvetõ eleme némi fegyelem, különben nem is lehetne jól partizni...

Cromac Mac Art
jahh..igen csak az a baj, hogy már az elején igy kellett volna csinálni, (tisztek meg fegyelem), de tul nagy demokráciát engedtünk aztan ez lett, mostmeg már senki sem akar "parancsot" teljesíteni..

SDana
Gyakorolni kell. Meg nevelni embereket, hogy mit is csináljanak nagyobb csapatban. Példának (és némi kritikának 😊 a tegnapi bogármedvézést tudnám felhozni.
Én mint ijjász már megtanultam, hogy lehetõleg közelrõl mindig csak a tank után menjek és azt lõjem, amit õ is (valamint, ha valaki belémszeret, akkor ne szaladjak a világ végéig, mert én is és a mob is gyorsabb, mint akik levernék rólam 😊. Ellenben nem volt egyértelmû, hogy ki is vezeti a csapatot. Cromac szépen ment elõre és alacsony szintje ellenére hõsiesen nyomta magába a híleket 😊. Ellenben sokszor volt olyan, hogy mindenki ment a saját feje után és kettéoszlott a csapat. Ez nem volt nagy baj, mivel jóformán mindenki egyedûl is el tudott volna intézni egy ilyen bogármedvét, de nem volt túl célszerû se.
Szerintem egyszerûen csak gyakorolni kell és jól leba*rintani, aki nem azt csinálja, amit kell. És gyakorlás alatt nem azt értem, hogy együtt menni mindig, hanem parancsra, utasítások alapján csapatozni. Valaki(k) meghatározzák a menetet és úgy nyomulni. 😊

Cromac Mac Art
ezert is lett volna szükség a tisztek letrehozására, amit felvetettem anno, de ebbõl sem lett sok minden..mert nem elég kitalálni a dolgokat hanem alkalmazni is kellene