Lineage 2 - MMORPG (OFFICIAL)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nah akkor én is leírom pár gondolatomat.
Nem lehet 1 frankó magyar klán amíg 2 van.
Nem lehet megoldani hogy mindenki beadjon mindent és szvsz nem is kell.
A lényeg SEGÍTENI egymásnak.
Most ide tudnék szép példabeszédet írni hogy az egyik barátommal együtt gyúrtunk vmire de nekem volt nagyobb esélyem és szükségem is a mielõbbi elkészülésre. Erre Õ odadta ingyen a cuccokat hozzá hogy meglegyen. Pár nap múlva neki kellett és én adtam neki vissza dropból és vásárlásból ugyanazokat a dolgokat. Ennyi pont elég az egészhez. Ha beadsz mindent nemlesz "semmid" és ha esetleg vki olyannak csinálnak a Te dropjaidból vmit akit nem is bírsz hát akkor megint kezdõdik a buli. Volt 5 milla anyagom abból csinált Cuki nekem fegyót ha beadtam volna még mindig demon fangal rohangálhatnék. Szóval piaci ár alatt egymásnak eladni és kölcsönözni lehet és kell is ,de mindent a közösbe nem mükõdhet mert valaki(k)nek a szemében mingig szálka marad.
Ha gondoljátok hogy tudok segíteni vmiben akkor privizzetek rám. El nem adok szinte semmit mindent ami késõbb kellhet a warémba rakom ergo tudok kölcsönözni tescosan esestleg eladni.
Ja és unum hogy cruma 2õn kell szólóznom ha vmi min 2 órás party 50+os mobokkal kinéz szóljatok!
😄D
RF ONLINE Nethyrrea -LVL51 ARMOR RIDER - Novus server BlackTide L2- BDEyes Lvl 87 ISS/73necro EVE Online - Nethyrrean FGC/RAX
A logó meg azért nagy, mert szövetségben van a klán és úgy rakták össze, hogy a klánlogó és a szövetség logó kiegészítse egymást (gondolom csak alklánok vannak szövetségben és ígymindenkinek jó a szöv logó 😊
GW -|- Dana Liena Me/E - Fagyasztó szemfényvesztő -|- Dana Heel Mo/Me - Gyógyászati segédeszköz La2 -|- Danaliena 55 PW - doom light sux, bw rulz :)
RF ONLINE Nethyrrea -LVL51 ARMOR RIDER - Novus server BlackTide L2- BDEyes Lvl 87 ISS/73necro EVE Online - Nethyrrean FGC/RAX
Majd felébredsz!
.. Pedig olcso az lolallitasa es alig fogyaszt.
De igenytelen vagyok, jonekem Tauntaun is..
Majd felébredsz!
karistatnál kitakarta a szintjét, felül azért láccik hogy lvl3-as...
furán sok skillje van a szintjéhez képest, bár nemtom mik azok.. meg elég sok C-s cucc van rajta.... 😄
A LENYEG legalabb probaljuk mar meg ezt a dolgot, szerintem mukodni fogg.
PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke
szerintemis csak barati korbe,dehat itt amugy is sokan penzbe merik a karijukat...nem egyutt fogjuk elinni a penzt😊

GW -|- Dana Liena Me/E - Fagyasztó szemfényvesztő -|- Dana Heel Mo/Me - Gyógyászati segédeszköz La2 -|- Danaliena 55 PW - doom light sux, bw rulz :)
Csuzleee 85 ISS Enchanter NAIA
(lessétek a sebességet 😊
De pl cromacnak 41en csak brigje volt meg SoR-ja akkor neki kellett segiteni. Nem olyan playereken akiknek jobb felszerelesuk volt.. De meg bukott az egesz.. ezt csak barati korben lehet megcsinalni. Ahol tok mind1, hogy pistanak vagy ferinek van dual katanaja (mert feri is orul ha pista-nak van dual katanaja..
) .
A partyzas az elmult hetben osszejott es minden este egyutt partyztunk egy par napig.. Ahol mind1 kinek volt jobb felszerelese ugyan olyan gyorsan haladtunk..
Majd felébredsz!
pl.en dolgozok valahol 1orat,de ott dolgozik valaki 12orat is attol meg egy kozosseg,de megse kapok ugyannyi bert
Goh:ez meg ugyancsaknem tetszik,beadsz mindent,esetleg nem te kerulsz sorra,de te jatszol legtobbet vagy legalabbis sokat ezt szova teszed es akko hivatkozzunk a szabalyzat 616/21-es paragrafusara...😄D
csak a saját véleményem mondtam el
pá
most nincs kedvem itt vitába szállni senkivel...nincs kedvem már szervezni sem semmit, mert mindig ide lyukadunk ki..
kicsit besokaltam már az egésztõl..
partyban (szinte) lényegtelen milyen cuccod van!!
ha rendszeressé tudjuk tenni a partyzást, akkor az mindenkinek jó, mindenki fejlõdik, és mivel a tárgy droppokat osztjuk ezért mindenki "gazdagodik" is
ha meg nagyon kell valakinek valami akkor biztos talalál olyan embert aki ad neki kölcsön
hát ezaz. ezért nemlehet közösségrõl beszélni.
Egyébként ez asszem általános betegség, talán még emlékeznek néhányan tsrõl vaslemezre 😊
hameg nincsenek szabályok az nem demokrácia..hanem káosz.
bár ott csak 1 emberrel volt gáz csak nem lehetett vele mit kezdeni 😊
Minek??
Valóban kell egy közös klán, de mindenféle gagyi szabályok nélkül. Teljesen elég, a klán chat, amin mindenki értesül a partykról, a tervezett raidekrõl.
Azért nehogymár meg kelljen osztania a cuccait annak, aki a szabadidejét ezzel a játékkal tölti, és akár napi 10-12 órat is képes farmolással tölteni, mert õ esetleg élvezi a játékot, olyan emberekkel akiknek ez a játék annyira nem szívügyük és csak napi 1/2-1 órát játszanak majd a wow melett.
Már lassan 1-2 hete partyzunk(cukit viszem mostanában) rendszeresen Szyllel, Csobennel, Hoviraggal, Linneiel és eddig sosem volt semmi vita. Nem vártunk el egymástól semmit, mindig magtalaláltuk a megfelelõ helyet ahol az aktuális létszámmal jól boldogulunk. Sõt, soxor kerestünk több embert is, priviztünk össze-vissza és amikor mégtöbben összejöttünk mentünk dv-be.
Szóval nekünk mindenképpen lesz klán, vagy így vagy úgy.
szabályok suxxx
Nem hát (ezt is már kibeszéltük egyszer). Csak éppen technikailag te vagy a vezetõ. Ha eladod a karit, akkor megy az egész...
De most õszintén... Jelen esetben nem sok dolgot látok, amiben még bízhatnék... Klán nagyrésze elmegy másik szerverre, további gyüjtögetés abbamarad, maradok majdnem egyedûl.
Nem hiszem, hogy játékban valaha is csinltam volna olyat, ami miatt azt lehet rám mondani, hogy nem bíztam a GoHban. Csak egyszerûen nem esik jól, hogy bíztam és az a vége, hogy szétmegy az egész. Ezért nem érdemes, inkább maradok magamnak és viszlát.
Meg ha elsikerult volna adni a karit, mi valtozik? Ertem leptetek be a klanba? Hat a faszt ertem! Mert a klan nem rolam szol... En csak a szabalyokat alkottam meg, es egy olyan kozosseget probaltam megalkotni, ami beis tudja tartani.. ami szabalyok erositik mind a klant mind a benne levo tagokat. "az hogy ez nem ugy alakult, az nem rajtam mullott. Ott volt minden a warehouseba, csak receptet es bladet/shaftot/texturat kellett volna vasarolni"
Tehat akkor a logo miatt leptel be? Mert mast egy klan leader nem tud nyujtani. A klan programokat letrehozni meg nem kell leader, csak egy kis kreativitas. A szabalyzat meg mar ott volt..Vilagot megvaltani egy klan "akkar mekkora is" nem fog.
Hogy minen felesleges volt, amit csinaltal.. Alapanygok ugyan ott vannak, es nem lopja oket a warehouse keeper..
Majd felébredsz!
talán raideken meg ilyen heelyzetekben jó ha fenn van az ember, de pl este én sem tudok szövegelni pint az említett gyrek-feleség alszik ok miatt 😊
ha mmár nem bízik valaki a vezérben akkor el kell tûnni a színrõl. . .
drakezunk vagy dv?😄D
én teljesen nyugodt szívvel adtam le bármit, mivel tudtam azt, hogyha fel is oszlik a klán az általad említett indok miatt vagy BÁRMIÉRT akkor nem marakodás lesz, hanem legrosszabb esetben is egyenlõen szétosztjuk az alapanyagokat, vagy megegyezünk hogy kinek mikéne.
nemhiába van a nagyobb klánoknál is application beadásos jelentkezés. x beadja, klán utánaszaglászik/figyeli hogy játszik, és ha eleget tesz a követelményeknek, jöhet. ott nem a bizalomra alapoznak, de már megengedhetik azt, hogyha valaki mégis lenyúl valamelyik klántárstól cuccot, pótolni tudják. láttam erre példát: egyik 55+-os varázsló barátomnak a klántársa nyúlta le a frissen összecraftolt dual katanáját és lépett le vele/ki a klánból. vagy ami még erõsen ilyen szagú az Dancealot esete a dual shamshirral és hirtelen kiválása a KOS-ból (sztem azután lépett ki hogy sikerült +6-osra enchantolni õket....)
itt a pont 😊
szerintem nem mukodik,scavinak teljesen kizart
2.korbekerdezni?egy tiz-husz fos klanba tuti lesz valaki akinek kell,nekem nem lenne hozza kepem elkerni...egy 300k-s dropot se,ilyen erovel egesznap pvp-zhetnek az arenaba es ha valakinek van valami dropja elkernem😊
3.jah milla felett osztas volt idaig is
nemtom ki hány mmo-ba volt már, és menniy igai klánosdi tgapasztalata van, de azért leírom az én véleményem:
1. sztem inq tökéletesen megfelelne a gyûjtõklánnak, régen is annak indult, tök felesleg felesleges sp és lóvé bányászásra kötelezni bárkit is, másik hogy reo (itt birka) amennyire én ismerem elég korrektnek tûnik, szal leaderünk is okés sztem
2. Ami nagyon elbaszta a magyar közösséget véleményem szerint, az a kötelezõvé tett ventri hazsnálat. ez úgy ökörség ahogy van. milyen alapon zártok ki bárkit is azért mert nem hazsnál ventrit? mi van ha gyerek nyûszít, vagy feleség nézne tv-t stb? ez sztem faszság. Aki akar menjen fel ventrire, és csevegjen ott, de más mmo-bol tapasztalva(daoc), aki nincs ventrin iszonyatos hártányba kerül, mert az emberek lusták, és bazsnka válaszolni egy clancset kérdésre, és had ne soroljam. Sztem full közösség romboló hatása van a kötelezõ ventri hazsnálatnak, mert kevesen teszik meg azt ha ventrin vannak, hogy foglalkonak a kláncsettel is. Másik dolog, hogy (hangsúlyozom) az én véleményem szerint ez a gamma lószar pvp tekintetében, magyarán raideken , várostromon, és pvp arénázásonkívül sztem tök felesleg a ventri(persze azért én is fent szoktam lenni raja, igaz nincs micom..)
3. közös pénzbeadás, lootleadás, stb: hát ez elég meleg talaj, de ez is kivitelezhetõ lenne: MOBSTER-be már volt ár anno probálkozás, és asszem az a legjobb lehetõság. aki akar kommunázik, aki nem akar nem kommunázik. ha elkezdi 6 ember, és egymásnak gyûjtenek, azaz a pénzt amit farmoltak beadják feltétel nélkül, és leosztják kinek gyüjtenek legközelebb, az így megvett nagyobb értékek vagy bevonnak még több embert a gyûjtésbe, vagy nem(erröl annyit, még sancaék csinálták tán régen dagoékal, szal mûködik adolog, nem mind1, 1dül kell összefarmolnod 1 millát, vagy 6ótoknak), de mindeki dömthessen maga. Loot elosztás sztem alap: aki partyba van azok között megy szét a cucc, 1emberke árul, vagy ha valakinek kell apénz gyorsba, kifizetiek atöbbiek piac alatt 30%-l mondjuk, de ez finomítható (itt a szét nem oszthato dropokra gondolok..)
4. mindeki lépjen be 1 karijával legalább, mert kimaread az információkbol, én pl se inq leõtt, se inq-s tagságom alatt pl fingom nics mit csinlt goh, és hol xp-tt, kellettem vagy becsatlakozhattam volna e egyáltalán.
5. probáljuk nem baszogatni egymást, és nem kötözködniegymással, csak játszunk, és élvezzük..
most egyenlõr ennyi:-)
Túl régóta játszok MMO-kat és túl sokkal ahhoz, hogy ne legyek kritikus.. ;-)
A scammelésrõl... Azt írtam, hogy hirtelen olyan érzésem támadt. Nem tom, te mit éreznél, ha belépsz egy klánba, beadsz cumókat és pár nap múlva a líder közli, hogy eladja a karit. De mindegy.
A hájend cuccokkal kapcsolatban meg beszélgettünk egyszer, akkor volt az, hogy nagyon elkezdett viszketni a kilépés gomb felett az ujjam 😊
Azt se mondtam, hogy csak én gyûjtöm... Csupán amikor egyedûl nyomulok (nem azért mert nem akarok partiban menni) és utána leadom a cuccokat, akkor támad néha ilyen érzésem.
Egyébként nem érdekel, hogy ki tetszik meg ki nem (szerintem veled kapcsolatban már egyszer kifejtettem ezt személyesen). Csak az érdekel, hogy legyen klán (pl most a GoH) és nyomjuk együtt, gyûjtsünk, csináljuk. Bajom azzal van, hogy ha összerakom a dolgokat és hozzáteszem, hogy meg akar szûnni a klán, akkor minden eddigi felesleges volt. Ezért morcoskodok és anyázok meg szarral dobálózok 😛
- alapanyagot klán wareba (egy nap úgyis csak minimális értékût tudsz találni, hameg valakinek kell még annyi valami krafthoz akkor ki lehet onnan utalni. olcsóbb mint rengeteg pénzért venni piacon)
- tárgy drop ha esik, és te kapod, akkor illenék körbekérdezni hogy a klánban kinek lenne rá szüksége (elsõsorban NEM kristályosítás miatt 😊 ), és ha valakinek kell akkor neki odaadni (legfeljebb megbeszélitek hamár annyira mohó vagy, hogy valami kis pénzt adjon érte), ha nem, akkor megtartod és azt csinálsz vele amit akarsz
- x összeg feletti drop esetén ez annyiban módosul hogy a partiban lévõ magyarok közt oszlik az ára. mert gondolom ha esik egy katana, nemszívesen dobja senki se a másikhoz, hogy "nesze baze, használd csak" 😄
én így csinálnám
Szoval a gyujtesrol. Az alapanyag az meg mindig bent van, akar ki akarmit osszerakhat ha szerez receptet es bladeket (nehogy mar nekem keljen 8 karinak receptet vennem a sajat penzembol,igy is vettem nehany bladet "meg meg anno stiletto receptet is probaltam szerezni".. Meg lehet hogy nem magamnak vettem meg anno Dark Screamer Edget meg Stiletto Edget (de mind1).. csak nincs recept meg csak 1-2 balde van....
Hogy lenyulnam az alapanyagot.. hmm nem tudom hogy kiszerzi a legtobb alapanyagot.. bar gondolom az aki sokszor jatszik es magas szintu. es 1x nem rinyaltam a cuccaim miatt, pedig 53as vagyok (voltam) es nincs high end cuccom (ami annyira nem is erdekel).
-csak te gyujtod az alapanyagot? akkor jol nyomod.. osszerakni egy Dwarven Chain Setet "cromacnak" es meg marad 660 varnish 70steel stb...Akkor grat. lehet mar Krish-ed lehetne ha nem lepsz be..
Nem vagyok tul hatarozott.. LoL ehez nem fuznek hozza semmit, sajnos nagyon keveset tudtok a hatter dolgokrol "tul keveset is hogy ilyet kijelentsetek".. Sajnalom de most akkor nagyon hatarozott leszek.
Thx
Majd felébredsz!
erteke letrejon mindket esetbe-ergo haszon annak akie,haszon a klannak,jobb felszereles,hatekonyabb jatek...😄D
..