Fórumozók fényképei

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MIMACSKA
Pont ezt a hányós smilét keresem egy órája

www.extragyongy.hu

FtranX
a csontoknak 1650 °C kell, hogy megolvadjanak. (a krematóriumok is 1500 °C körül üzemelnek)
nem hiszem, hogy fõzõkondér tudna olyan nyomást (és hõt) elõállítani, hogy cseppfolyósítsa.

de mind1, elhiszem, hogy képesek voltak belerakni az egész disznót.

MIMACSKA
Mennem kéne vásárolni.... De mot mondjátok meg õszintén mi a sz*rt vegyek????

A párizsiban azok a kemény darabok prcok meg egyebek. fújjj
Mielõtt kiöntik leszûrik így a nagyobb csontok fentakadnak.

De azért õszintén szólva ma már nemigen van ilyen, mert nagyon szigorúak a higéniai követelmények.
Ezek a sztorik többnyire a múlt századból valók.

www.extragyongy.hu

Gfreiter

\"Mára oly mértékben lebutították ezt a népet, hogy ha szénát tennének elé, azt is megenné!\"

Gfreiter
Én elhiszem a fõnökömnek...

\"Mára oly mértékben lebutították ezt a népet, hogy ha szénát tennének elé, azt is megenné!\"

FtranX
amúgy emlékeztek arra a mûsorba, amiben azt mondták, hogy az ukrán maffia úgy szokta eltûntetni a hullákat, hogy beledobják a kolbászkésztõ gépbe?

Gfreiter
Egyébként néha nem szoktál érezni ilyen kis kemény izéket a párizsiban? Na azok sztem ilyen kis csontmaradványok, amikvalahogy darabosak maradtak...

Kata
Ne mondjatok ilyeneket, mert még ebéd elõtt vagyok, és még a végén megint vega leszek. :/

[/cserf][/fülünyúl]

MIMACSKA
Fúúúúúújjjjjjjjjjjjj!!!!!!!!!!!!!

www.extragyongy.hu

Gfreiter
Azon a nyomáson az is cseppfolyóssá válik!

FtranX
és mi van a csontokkal? azt hogy cseppfolyósítják?
amúgy:

Random_
még jó, hogy ma nem ebédelek 😞

Amúgy én ezeket úgy vagyok az ilyen történetekkel, hogy akkor hiszem el ha saját szememmel látom.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Gfreiter
Kannibál...

Gfreiter

Gfreiter
Viszont ha már a párizsinál tartunk. Dolgoztam egy élelmiszeripari cégnél, ahol a fõnököm valaha dolgozott a húsiparban. Elmondta, hogy volot egy "kísérlet"(?), ahol is egy egész disznót (csontjával, beleivel, "sarával", mindennel együtt) bevágtak egy hatalmas nyomású "fazékba". és akkora nyomsát adtak neki, hogy az egész színtelen(!) cseppfolyós anyaggá vált. Hozzáadtak valami sûrítõanyagot, hogy olyan masszaszerû legyen, majd illatanyagokat, aromát, és színezéket adtak hozzá... Így készül a párizsi, csak gondolom a "sarat" eltávolítják (legalábbis remélem), de sztem a többi az marad...

FtranX
én kis koromban megettem a malac bõrét nyersen, besózva.

Random_
Mi is kollegákkal heti 2-3 alkalommal meglátogatjuk a Szegedi piacot, bár azokért a húsokért nem tenném tûzbe a kezem.

Egyedül a pacal-t nem tudom megenni. Egyszer részegen ettem, de józanul nem lennék képes egy kanállal se lenyomni a torkomon. 😊)

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

hykao
Gyerekek én a levegõbe rej**oltam, bocs, ne vegyetek levegõt

...amúgy a G-nek az OFF-ban egyszer már elmesélt vizes ürítést továbbfejlesztettem pörköltbe ürítéssé....
....a beépített térelválasztó dísz akvárium mögül - gonosz vigyorral az arcomon - figyelem a vendégeket, hogy milyen jóízûen falatoznak...
Random_
hát azt ugye étele válogatja
mivel szüleim tartanak a ház körül állatokat (csirke, sertés, marha, nyúl, liba, kacsa) plusz a zöldségek a kertben. Eléggé sok alapot szolgáltatnak ahhoz, hogy ne mindent a boltból vegyünk.
Pl fagyasztott húst nem veszünk. Persze van amikos boltból veszünk húst (szalámi, virsli) mindenesetre azért nem rendszeres.

A vidéki ember megteheti, hogy nem kell mindent a boltból vennie. A városi is megteheti ha van vidéki ismerõse csak ugye az idõnként macerásabb.

MIMACSKA
Kiskoromban mindenfélét szerettem; hurka ; kocsonya ; disznósajti stb. Ezeket most már meg nem bírnám enni....

www.extragyongy.hu

Gfreiter
Pedig a szalontüdõ nem rossz...

FtranX
nekem az otthoni dolgokkal pontosan az a bajom, hogy láttam, hogy mibõl készült. a hurkát azóta utálom, mióta disznóvágáson láttam, hogy beledarálják a tüdõtõl kezdve a malac füléig mindent.

Gfreiter
Engem csúcsragadozó lévén fõleg a húsok érdekelnek... Hopp, akkor Tihanyit nem veszünk többet... Egyébként a kis kockasajtok is elég gyanúsag nekem....

Kata
De a fõzéshez is a boltba mész vásárolni, nem?

[/cserf][/fülünyúl]

Random_
Amit maga készít az ember abba tényleg jobban lehet bízni mint a bolti bizonytalan eredetû élelmiszerekben.

Kata
kutyaropit

[/cserf][/fülünyúl]

MIMACSKA
Most két hétig beteg voltam így nem tudok friss adatokat, elõtte meg síeltem. Tehát decemberi osztályzatok:

Endívia ( azok az elõre vágott saláták):5
Tihanyi borsos és egyébb fûszeres camb. sajt:2
Karaván sajt:4

www.extragyongy.hu

FtranX
disznósajtot!

Kata
Így van. 😊

[/cserf][/fülünyúl]

Gfreiter
Akkot lécci tedd mindig közzé,hogy ki kapott jelest, ugyanis nagyjából én is tudom, hogy készül a párizsi, viszont nem tudom, hogy mit lenne érdemes enni...

hykao
Képet kérünk!
Loál János
Jóvan!

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

hykao
"Borbély János néven a Google ezeket a képeket adta ki"
Ez esetben bocsánat, és a dzsénou visszavonva a szövegembõl.

A többi viszont marad...

Loál János
Oks. Jano = Dzsénou, aki az otthoni nickem. Thx.

Random_
Ja és az elsõ meg a harmadik nem is Borbély János.

tom. minõségjelzõként használtam, amolyan szópótló szónak, mint a izé. nem akartam dzsénout bántani, azt sem tudtam, hogy õ egy személy.

MIMACSKA
Amióta tudom, hogy mik zajlanak néhány étel..gyárban, próbálok minél kevesebbet hallani róla mert a végén semmit esm fogok enni.
Viszont egy olyan helyen dolgozom ahol élelmiszerrel foglalkozunk és minden héten elmegy a HACCP-s valamelyik üzembe. Mindíg meg kell néznem a jelentéseit és így látom, hogy ki kapott jelest!!!
Na azokat nyugodtabban vásárolom.

www.extragyongy.hu

hykao
ok
Random_
Wow lehet, hogy valaki rokon faterom családfa kutatásához hasznos lehet.

Majd holnapra ígérek valamit mert otthon van CD-n az összes kép.

Random_
Ahogy tej színû reggeli italt se mert még a gyártók, se merték tejnek neveni. 😊)

hykao
Borbély János néven a Google ezeket a képeket adta ki:

Jelezd, hogy melyik vagy te!
MIMACSKA
Nem állítom,hogy tutira igaz de én mindenesetre nem eszem

www.extragyongy.hu

MIMACSKA
Én ezt a girosos sztoryt nem hallottam, viszont azt igen, hogy párizsit NE egyél.........

www.extragyongy.hu

Loál János
Dzsénou itt se volt.

Random_
Majd elküldök egy párat csak szét kell nézni a fotóalbumban. 😊

MIMACSKA
Reggelt mindenki!!!!

www.extragyongy.hu

hykao
Gyóvan, intézkedj csak.
Kata
Így van. 😊)

[/cserf][/fülünyúl]

hykao
Alkalomadtán megörvendeztethetnél minket a rólad készült fényképek valamelyikével.