Galaxis Útikalauz Stopposoknak - Douglas Adams világa
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"
Illetve :(
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Én most jöttem haza Londonból, ahol beszereztem mind az öt könyvet, hardcover díszkiadásban :)
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"
jen eksztázisából, majd egyik csápjával kinyúlt, hogy fel-
emeljen egy csengõ telefont.
Egy fémes kéz szakította félbe a mozdulatát.
-Elnézést - mondta a fémes kéz tulajdonosa, olyan
hangon, amelytõl egy szentimentalizmusra hajló rovar
azonnal sírógörcsöt kapott volna.
Ez itt egy másféle rovar volt, és ráadásul ki nem áll-
hatta a robotokat.
-Uram? - vetette oda. - Segíthetek valamiben?
-Kétlem - felelte Marvin.
-Nos, ebben az esetben, ha megbocsát... - A csengõ
telefonok száma idõközben hatra emelkedett. A rovarnak
millió intéznivalója lett volna.
-Rajtam senki nem segíthet - sóhajtotta gyászosan
Marvin.
-Értettem, uram. Nos...
-Nem mintha bárki is megpróbálna, persze. - A fémes
kéz erõtlenül hullott le a rovar csápjáról. A robot feje
csüggedten elõrebillent.
-Valóban? - kérdezte gúnyosan a rovar.
-Mert, kérdem én, ki látná értelmét, hogy segítsen egy
hitvány roboton?
-Sajnálom, uram, de ha...
-Úgy értem, kinek van abból haszna, ha kedves és
segítõkész egy robothoz, amelybõl hiányzik a háladatos-
sági áramkör?
-És önbõl hiányzik? - mondta a rovar szemlátomást
képtelenül arra, hogy kikecmeregjen a párbeszédbõl.
-Még nem adódott rá alkalom, hogy kiderüljön - tá-
jékoztatta Marvin.
-Ide hallgasson, maga nyomorult fémkupac. Maga be-
illeszkedési zavarokkal küszködõ mosógép...
-Meg se kérdezi tõlem, hogy mit akarok?
A rovar szünetet tartott. Hirtelen kidugta hosszú, vé-
kony nyelvét, megnyalta a szemeit, aztán ismét vissza-
rántotta a szájába.
-Miért, volna értelme? - kérdezte.
-Van valaminek egyáltalán? - vágta rá Marvin.
-Ki vele, mit akar?
-Keresek valakit.
-Kit? - sziszegte a rovar.
-Zaphod Beeblebroxot - feletle Marvin. - Ott van hátul.
A rovar remegett a dühtõl. Alig bírt megszólalni.
-Akkor meg mért engem nyaggat?! - visította.
-Csak beszélgetni szerettem volna valakivel - közölte
Marvin.
-Micsoda?!
-Siralmas, mi?
VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitõl, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)
kísérõtársa mindazoknak, akik értelmet szeretnének tulaj-
donítani az életnek, ebben a végtelenül összetett és zûr-
zavaros Univerzumban, mert noha remény sincs rá, hogy
minden tárgyban hasznos és informatív legyen, legalább
el lehet mondani róla azt, hogy ahol nem pontos, ott ha-
tározottan pontatlan. Viszont nagyobb eltérések esetén
mindig a valóság volt okolható.
Ez volt a veleje a feliratnak is, amely így hangzott:
"Az Útikalauz tévedhetetlen. A valóság gyakran pontat-
lan."
Ez bizonyos érdekes következményekre vezetett. Pél-
dául, amikor az Útikalauz szerkesztõit beperelték azok a
családok, amelyek hozzátartozói amiatt hunytak el, hogy
szó szerint vették a Traal bolygóra vonatkozó bekezdést
(mely így szólt: "A mohó bogárpattintó fenevad kedvelt
eledele a turistának", ahelyett, hogy így szólt volna: "A
mohó bogárpattintó fenevad kedvelt eledele a turista"),
arra hivatkoztak, hogy a mondat elsõ verziója esztétikai
értelemben lényegesen megnyerõbb, s egy okleveles köl-
tõt idéztek meg tanúnak, aki eskü alatt vallotta, hogy a
szépség igazság, az igazság pedig szépség, miáltal bizo-
nyítani vélték, hogy az ügyben senki más nem vétkes,
egyedül az Élet, amelybõl a szépség és az igazság egya-
ránt hiányzik. A bíró elfogadta a védekezést, s megindító
beszédben szögezte le, hogy az Élet megsértette a bíró-
ságot, majd mielõtt visszavonult volna az estére beüte-
mezett ultragolfpartira, haladéktalanul elkobozta azt va-
lamennyi megjelenttõl.
VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitõl, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)
Kezdetben volt az Univerzum teremtése.
Ez sokak rosszallását kiváltotta, s elterjedt vélemény szerint nem tartozott a legjobb húzások közé.
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"
H2G2 Trailer 2 - QT - Hires
H2G2 Trailer 1 - QT - Hires
Összes eddigi H2G2 videjó, köztük az ominózus Trailer 3 alaias UK Trailer :)
Szerintem jobb mint a Trailer 2.
"Hiányzik azonban - s ez igen súlyos hibának tûnik látatlanban - a galaxis elnöki tisztjét betöltõ Zaphod Beeblebrox egyik feje, s harmadik karja."
Ez érdekes, mert a trailerekben meg volt neki a mind a kettõ :)
Zaphod: Nem tudom, mit keresek.
Ford: Miért nem?
Z: Mert... mert... azt hiszem, azért, mert ha tudnám, mit keresek, akkor nem tudnám megkeresni.
F: Mondd, bolond vagy?
Z: Ezt a lehetõséget még nem zártam ki - mondta Zaphod nyugodtan. - Csak annyit tudhatok magamról, amennyit az elmém jelenlegi állapotában ki tud bogozni. És az elmém jelenlegi állapota nem túl jó.
Mindjárt végzek az ötödik résszel. Ez nem vmi jó, de a 4-esnél még így is egy nagyságrenddel élvezhetõbb.
:: http://www.behun.net :: Teh pwn Palace!™ ::
C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"
Végre egy klasszikus humor-mozi. :)
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun
Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun
http://bvim-qt.vitalstream.com/HitchhikersGuide/HG2TG_InternetTrailer_2237_3000.mov
share and enjoy
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
(Egyébként én valóban csak az elsõ 3-at olvastam.Azután már nem tecc annyira.)
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Ford jellemzése:
Volt benne valami alig érezhetõen különös, de nehéz lett volna megállapítani, hogy mi. Talán az, hogy nem pislogott elég gyakran, s akik egy darabig beszélgettek vele, azok elõbb-utóbb helyette is könnyezni kezdtek. Talán az, hogy kicsivel szélesebben mosolygott a kelleténél, amitõl az embereknek az a zavaró érzésük támadt, hogy Ford mindjárt a torkuknak ugrik.
Meg mikor elõször feltûnik Ford:
-Helló, Arthur! - mondta az árnyék.
Arthur a napba hunyorgott, és meglepõdve észlelte, hogy Ford Prefect áll fölötte.
-Ford! Helló! Hogy vagy?
-Remekül - mondta Ford. - Figyelj csak, ráérsz?
-Hogy ráérek-e? - hördült fel Arthur. - Hát ha eltekintek attól, hogy itt kell feküdnöm, különben ezek a buldózerek lerombolják a házamat, ráérek. Miért?
A Betelgeusén ismeretlen fogalom az irónia; ha Ford Prefect nem koncentrált, gyakran nem is értette.
-Nagyszerû! - felelte. - Hol beszélgethetünk nyugodtan?
-Hol micsinálhatunk? - kérdezte Arthur.
Ford néhány pillanatig nem figyelt oda. Meredten bámulta az eget, mint a nyúl, mely el akarja gázoltatni magát egy autóval. Aztán leguggolt Arthurhoz.
-Beszélnünk kell - mondta sürgetõen.
-Rendben - mondta Arthur. - Beszélj.
-És innunk - mondta Ford. - Életbevágóan fontos, hogy beszéljünk és igyunk. Most rögtön. A faluban, a kocsmában.
Újabb ideges, várakozásteljes pillantást vetett az égre.
-Figyelj, hát nem érted?! - süvöltötte Arthur. Prosserra mutatott. - Az az ember le akarja dönteni a házamat!
Ford értetlenül nézett.
-Ehhez terád nincs szükség, nem? - kérdezte.
<#idiota>#idiota>
Bár én ezt nem vettem észre.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Féklámpa egy ûrhajón!!! :D:D:D:D:D
szóval van egyszer az elsõ teaser. (felrobban a Föld)
van egyszer az amerikai trailer (Arthur rossz napja)
van egyszer az internet trailer - ez jött tegnap
és akkor van még a sky trailer, amibõl egy 1perces kis rövidkét láttunk, de most itt a teljes
van benne Slartibartfast, elég sok kép a Magrathea gyárteleprõl, delfinek, meg ilyesmi.
BAROM ÁÁÁLLAT BAGÁÁÁÁÁZS!!! :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
Töltök még1-et, hátha az nem lesz némafilm. Egyébként jól láttam a bálnát, igaz?