Galaxis Útikalauz Stopposoknak - Douglas Adams világa

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lacee
bocsánat, eléggé roham-kirándulûs volt: a szüleim elõzõ nap szóltak, ugyanis születésnapi meglepi volt a dolog :)

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Arch
Szólhattál volna, hogy mész, sztem lett volna pár jelentkezõ (de én biztos) akinek kellett volna "hardcover díszkiadás"os "trilógia"! :)
Illetve :(

Aquir
hogy néz ki? Nekem is mekvan ugyanugy:)

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Lacee
Dzsini, volt valami a szombati Charles-hoteles sajtótájékoztatón, vagy csak poén volt a hír? :)

Én most jöttem haza Londonból, ahol beszereztem mind az öt könyvet, hardcover díszkiadásban :)

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

RelakSfromhome
A rovar egy csepp szünetet tartott, hogy magához tér-
jen eksztázisából, majd egyik csápjával kinyúlt, hogy fel-
emeljen egy csengõ telefont.
Egy fémes kéz szakította félbe a mozdulatát.
-Elnézést - mondta a fémes kéz tulajdonosa, olyan
hangon, amelytõl egy szentimentalizmusra hajló rovar
azonnal sírógörcsöt kapott volna.
Ez itt egy másféle rovar volt, és ráadásul ki nem áll-
hatta a robotokat.
-Uram? - vetette oda. - Segíthetek valamiben?
-Kétlem - felelte Marvin.
-Nos, ebben az esetben, ha megbocsát... - A csengõ
telefonok száma idõközben hatra emelkedett. A rovarnak
millió intéznivalója lett volna.
-Rajtam senki nem segíthet - sóhajtotta gyászosan
Marvin.
-Értettem, uram. Nos...
-Nem mintha bárki is megpróbálna, persze. - A fémes
kéz erõtlenül hullott le a rovar csápjáról. A robot feje
csüggedten elõrebillent.
-Valóban? - kérdezte gúnyosan a rovar.
-Mert, kérdem én, ki látná értelmét, hogy segítsen egy
hitvány roboton?
-Sajnálom, uram, de ha...
-Úgy értem, kinek van abból haszna, ha kedves és
segítõkész egy robothoz, amelybõl hiányzik a háladatos-
sági áramkör?
-És önbõl hiányzik? - mondta a rovar szemlátomást
képtelenül arra, hogy kikecmeregjen a párbeszédbõl.
-Még nem adódott rá alkalom, hogy kiderüljön - tá-
jékoztatta Marvin.
-Ide hallgasson, maga nyomorult fémkupac. Maga be-
illeszkedési zavarokkal küszködõ mosógép...
-Meg se kérdezi tõlem, hogy mit akarok?
A rovar szünetet tartott. Hirtelen kidugta hosszú, vé-
kony nyelvét, megnyalta a szemeit, aztán ismét vissza-
rántotta a szájába.
-Miért, volna értelme? - kérdezte.
-Van valaminek egyáltalán? - vágta rá Marvin.
-Ki vele, mit akar?
-Keresek valakit.
-Kit? - sziszegte a rovar.
-Zaphod Beeblebroxot - feletle Marvin. - Ott van hátul.
A rovar remegett a dühtõl. Alig bírt megszólalni.
-Akkor meg mért engem nyaggat?! - visította.
-Csak beszélgetni szerettem volna valakivel - közölte
Marvin.
-Micsoda?!
-Siralmas, mi?

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitõl, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

RelakSfromhome
A GALAXIS Útikalauz stopposoknak nélkülözhetetlen
kísérõtársa mindazoknak, akik értelmet szeretnének tulaj-
donítani az életnek, ebben a végtelenül összetett és zûr-
zavaros Univerzumban, mert noha remény sincs rá, hogy
minden tárgyban hasznos és informatív legyen, legalább
el lehet mondani róla azt, hogy ahol nem pontos, ott ha-
tározottan
pontatlan. Viszont nagyobb eltérések esetén
mindig a valóság volt okolható.
Ez volt a veleje a feliratnak is, amely így hangzott:
"Az Útikalauz tévedhetetlen. A valóság gyakran pontat-
lan."
Ez bizonyos érdekes következményekre vezetett. Pél-
dául, amikor az Útikalauz szerkesztõit beperelték azok a
családok, amelyek hozzátartozói amiatt hunytak el, hogy
szó szerint vették a Traal bolygóra vonatkozó bekezdést
(mely így szólt: "A mohó bogárpattintó fenevad kedvelt
eledele a turistának", ahelyett, hogy így szólt volna: "A
mohó bogárpattintó fenevad kedvelt eledele a turista"),
arra hivatkoztak, hogy a mondat elsõ verziója esztétikai
értelemben lényegesen megnyerõbb, s egy okleveles köl-
tõt idéztek meg tanúnak, aki eskü alatt vallotta, hogy a
szépség igazság, az igazság pedig szépség, miáltal bizo-
nyítani vélték, hogy az ügyben senki más nem vétkes,
egyedül az Élet, amelybõl a szépség és az igazság egya-
ránt hiányzik. A bíró elfogadta a védekezést, s megindító
beszédben szögezte le, hogy az Élet megsértette a bíró-
ságot, majd mielõtt visszavonult volna az estére beüte-
mezett ultragolfpartira, haladéktalanul elkobozta azt va-
lamennyi megjelenttõl.

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitõl, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

RelakSfromhome
Az, hogy a Galaxis Útikalauz Stopposoknak kiszorította az oly népszerû Encyclopaedia Galacticát, Asimov-ra utalna? :D

RelakS
A z elõzményekrõl:
Kezdetben volt az Univerzum teremtése.
Ez sokak rosszallását kiváltotta, s elterjedt vélemény szerint nem tartozott a legjobb húzások közé.

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

"2000 évvel azután, hogy valakit felszögeltek egy fára, mert azt merte javasolni, hogy a változatosság kedvéért legyen az emberek kedvesek egymáshoz ..."

Jah. Idézgess! :)

RelakSfromhome
idézgessek a Vendéglõ a világ végén-bõl? :D

Lassan itt a film, nehogy már süllyedjen a topic! :)

Sephi
www.silverland.hu

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

RelakSfromhome
szvsz én a tréler 3-mat várom hires-ben :)

Akartam megvenni a könyvet de nem találtam sehol, csak a 4-5 kötetet :(

Másik topicban (bezárt) találtam ezt:
"Hiányzik azonban - s ez igen súlyos hibának tûnik látatlanban - a galaxis elnöki tisztjét betöltõ Zaphod Beeblebrox egyik feje, s harmadik karja."
Ez érdekes, mert a trailerekben meg volt neki a mind a kettõ :)

RelakSfromhome
Jajj... :

Zaphod: Nem tudom, mit keresek.
Ford: Miért nem?
Z: Mert... mert... azt hiszem, azért, mert ha tudnám, mit keresek, akkor nem tudnám megkeresni.
F: Mondd, bolond vagy?
Z: Ezt a lehetõséget még nem zártam ki - mondta Zaphod nyugodtan. - Csak annyit tudhatok magamról, amennyit az elmém jelenlegi állapotában ki tud bogozni. És az elmém jelenlegi állapota nem túl jó.

dikki*yysw
Egy border="0" -t miért nem raktok soha ebbe a fejlécbe?

Mindjárt végzek az ötödik résszel. Ez nem vmi jó, de a 4-esnél még így is egy nagyságrenddel élvezhetõbb.

:: http://www.behun.net :: Teh pwn Palace!™ ::

Sephi
Alig varom!

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

[NST]Cifu
Ez lenni Yo! <#eljen>
Végre egy klasszikus humor-mozi. :)

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

RelakSfromhome
meg a legfrisebb utikalauzos magyarázós is kéne hires-ben :)

Hmuda
Már csak a régebbi "tréleres" tréler kellene mov-ban. Annak nagoyn jó volt a vége az eredeti muzsikával. :-)

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

Hmuda
Long live Dzsini! :-)

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

Dzsini
a második H2G2 trailer is felkerült ultra high-ban is a hivatalos oldalra - újabb 52 mega finomság.
http://bvim-qt.vitalstream.com/HitchhikersGuide/HG2TG_InternetTrailer_2237_3000.mov
share and enjoy

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

RelakSfromhome
Beidézzem Zaphod leírását? Az sem semmi :D

RelakS
Az uccsó kettõ nekem sem tetszett annyira. Valahogy az elsõ három teljesen egységes, utána meg hátizé :(

Dynamic
Tudom, de maradjunk csak szöveghûek:)
(Egyébként én valóban csak az elsõ 3-at olvastam.Azután már nem tecc annyira.)
RelakS
Azt ugye tudod, hogy ez a világ elsõ 5kötetes trilógiája? <#idiota>

Dynamic
Lehet, hogy volt már szó róla, de tulajdonképpen hány könyvbõl készült a film?A trilógiából?
Sephi
:DD

Aquir
:)

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

RelakSfromhome
elkezdtem olvasni a galaxist.
Ford jellemzése:

Volt benne valami alig érezhetõen különös, de nehéz lett volna megállapítani, hogy mi. Talán az, hogy nem pislogott elég gyakran, s akik egy darabig beszélgettek vele, azok elõbb-utóbb helyette is könnyezni kezdtek. Talán az, hogy kicsivel szélesebben mosolygott a kelleténél, amitõl az embereknek az a zavaró érzésük támadt, hogy Ford mindjárt a torkuknak ugrik.

Meg mikor elõször feltûnik Ford:
-Helló, Arthur! - mondta az árnyék.
Arthur a napba hunyorgott, és meglepõdve észlelte, hogy Ford Prefect áll fölötte.
-Ford! Helló! Hogy vagy?
-Remekül - mondta Ford. - Figyelj csak, ráérsz?
-Hogy ráérek-e? - hördült fel Arthur. - Hát ha eltekintek attól, hogy itt kell feküdnöm, különben ezek a buldózerek lerombolják a házamat, ráérek. Miért?
A Betelgeusén ismeretlen fogalom az irónia; ha Ford Prefect nem koncentrált, gyakran nem is értette.
-Nagyszerû! - felelte. - Hol beszélgethetünk nyugodtan?
-Hol micsinálhatunk? - kérdezte Arthur.
Ford néhány pillanatig nem figyelt oda. Meredten bámulta az eget, mint a nyúl, mely el akarja gázoltatni magát egy autóval. Aztán leguggolt Arthurhoz.
-Beszélnünk kell - mondta sürgetõen.
-Rendben - mondta Arthur. - Beszélj.
-És innunk - mondta Ford. - Életbevágóan fontos, hogy beszéljünk és igyunk. Most rögtön. A faluban, a kocsmában.
Újabb ideges, várakozásteljes pillantást vetett az égre.
-Figyelj, hát nem érted?! - süvöltötte Arthur. Prosserra mutatott. - Az az ember le akarja dönteni a házamat!
Ford értetlenül nézett.
-Ehhez terád nincs szükség, nem? - kérdezte.
<#idiota>

RelakSfromhome
:)

Sephi
Mit le nem tudtam rohogni amikor elmagyarazta hogy milyen konnyu repulni :D

RelakSfromhome
Vajon Arthur repülése kimarad?

Hmuda
Kiégett a bal tolatólámpa? <#idiota>

Bár én ezt nem vettem észre.

RelakSfromhome
Ja, meg egy másik jelenetben a szív jobb felsõ része fehéren világított :) Multifunkciós hajtómû/féklámpa? :D

Hmuda
Na megnéztem ezt a most belinkelt trélert is. Ez is van olyan jó mint az elõzõ "tréleres", de nagyon tetszik, hogy a végére berakták az eredeti muzsikát (remélem sokszor fel fogják használni a filmben is). Amúgy tényleg volt kerékcsikorgás és világított a szív "fékezéskor".

RelakSfromhome
õõ... délután megnézem megint

Dzsini
megint más kérdés, de attól még az szívforma, és pont utána jön a szerelmes jelenet (és máshol meg a gyorsítás elõtt izzik fel - ne mindig higyj a hangeffekteknek, utólag keverik rá a trailerekben)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

RelakSfromhome
Viszont amikor világít, akkor én kerékcsikorgást hallottam...

Dzsini
az nem féklámpa... az egy szívforma (ha megnézed alul van neki egy kis csücske, és pont egy piros szív izzik fel, a közepén az impro. meghajtóval

RelakSfromhome
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!

Féklámpa egy ûrhajón!!! :D:D:D:D:D

Dzsini
jó, akkor most már tele vagyunk trailerekkel...
szóval van egyszer az elsõ teaser. (felrobban a Föld)
van egyszer az amerikai trailer (Arthur rossz napja)
van egyszer az internet trailer - ez jött tegnap
és akkor van még a sky trailer, amibõl egy 1perces kis rövidkét láttunk, de most itt a teljes

van benne Slartibartfast, elég sok kép a Magrathea gyárteleprõl, delfinek, meg ilyesmi.

Dzsini
valószínûleg pont az az. egy film zenéi általában utoljára készülnek el, a trailerben (és az elõzetes vetítéseken) ritkán használják a végleges zenéket, inkább más filmekbõl választanak hangulatban-stílusban oda tartozót.

RelakSfromhome
Mit lehet tudni arról a zenérõl, ami a Föld felrobbantása elõtt játszódik közvetlenül? Azon kívül, hogy benne volt az Aliens végén kétszer is?

RelakSfromhome
megnéztem a trélert mp9-el, így már volt hang.

BAROM ÁÁÁLLAT BAGÁÁÁÁÁZS!!! :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

CrucifX
Megneztem az uj trailert - hatalmas, nem tudom, hogy a kegyetlen narracio vagy a jo vagasnak koszonhetem-e, de kezd eloszlani minden ketelyem az alkotassal kapcsolatban!

RelakSfromhome
megnéztem az új trélert, és nemigazán üvöltötte le a hajamat :D
Töltök még1-et, hátha az nem lesz némafilm. Egyébként jól láttam a bálnát, igaz?