1125
Az Univerzum - néhány tény, amelynek ismerete megkönnyíti benne az életet:
-
#725 Én is. 2004-ben is megtettem, idén is meg fogom. -
#724 En megteszem :D -
#723 Szerintem ez nem csak Nagyváradon jellemző. Nem azért viselik a törülközőt, hogy beszédtémák legyenek, hanem hogy emlékezzenek egy nagy emberre. -
#722 Az a baj hogy en nagyvaradon elek es ha nekiallok turulkozovel menni az utcan vagy meloba hat... nos maradjunk annyiban hogy kibeszelnenek :D -
#721 En tavaly lemaradtam rola, ez a forditas is azt segiti elo, hogy ne felejtsem el iden - vegre van douglas adams-es polom (rendeljetek ti is jol, KITUNO minosegu, jo aron), torulkozot felkapom es szepen bejarom a varost ;) -
#720 vegyetek rá ti is minél több embert, nem akarok egyedül rohangálni törölközüvel a vállamon :) -
#719 1 nappal a szulinapom utan
bizarr -
#718 ez aranyos, lehet h beszállok :) -
#717 Hihe :D -
#716 Tessék megnézni a jobb felső sarkot (unatkoztam es epp raertem ket sor kozott ;D ) -
#715 En sem. -
#714 Sajna én nem a GUS-ra fogok, mert bár tényleg jó könyv, messze nem a kedvencem. :-( -
#713 de A Nagy Könyv-ben remélem mindenkinek világos, melyik külföldi műre kell szavazni :)
Réz András beszél róla röviden, a TV menüpontnál. -
#712 Én még csak a3. közepén járok... -
#711 Most fogom az 5.-et kezdeni -
#710 Hát nem is tudom mit gondoljak a POV puskáról. Majd elválik. :P -
#709 VÁÁ még a pán galaktikus gégepukkasztó receptje is benne van :DDD -
#708 ez jó :) -
#707 itt egy aranyos kalauz a kalauzhoz :DD -
Cnut #706 4. kötet elején vagyok. -
Cat #705 Az már természetes, hogy a mozielőzetesek hamar utat találnak az internetre – a mozitörténetben azonban most először fordul elő, hogy egy kizárólag a netre tervezett, elektronikus mozielőzetes olyan nagy sikert arat, hogy a stúdió végül úgy dönt: felnagyítja és filmszalagra másolja.
A Galaxis útikalauz stopposoknak (The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy, hazai bemutató: június 16.) persze már a bemutatója előtt hatalmas rajongótáborral rendelkezik, hiszen a könyv szinte minden nyelven egyformán legendássá vált. Az interneten közzétett speciális mozielőzetest annyian töltötték le, hogy a Buena Vista International vezetői úgy döntöttek, ki kell használni a népszerűséget – és a digitális változatot áttették celluloidra.
A Galaxis útikalauz filmváltozata egyébként is felborzolta az internetes kedélyeket: az angol vígjáték jelenleg is több mint 7000 topicban van jelen és több mint 2200 blog témaköreként szerepel: és ezzel az idei nyári filmek között a legtöbbet emlegetett.
A galaktikus útikönyv számára kutatást végző stoppos ufó és földi barátjának kalandjai a világ legfurább űrlényei között a Disney-filmeket is forgalmazó stúdió idei legnagyobb sikere lehet.
-
#704 Dettó. Számolom a másodperceket. :D -
#703 vihar előtti csendben várok :) -
#702 topic UP!
már csak 17 nap a bemutatóig.... hova tűnt mindenki? -
#701 A #3-as trailerből még mindig nincs jobb minőségű változat? :) -
#700 Jeah, pöpec lett :D -
#699 lehet, hogy már nem valami friss hír, de én csak most vettem észre:
megújult a hivatalos honlap -
#698 Énisénis! :)
Viszlát, és kösz a halakat!
- Azt hiszem - mondta a lány sietve, mély, rekedt hangon -, hogy az imént nagyon haza akartál menni.
- Csak semmi sietség - mondta Arthur könnyedén. - Szeretném, ha mondanál egy történetet.
A lány a tavat nézte és töprengett.
- Jól van - mondta - ez csak egy rövid történet lesz. Nem olyan mókás, mint a tiéd, de... Mindegy.
Lefelé nézett. Arthur érezte, hogy ez most egyike azoknak a pillanatoknak. Olyan volt, mintha a levegő
mozdulatlanul várakozva venné körül őket. Arthur azt kívánta, hogy a levegő bárcsak elmenne a
francba és a saját dolgával törődne.
- Amikor gyerek voltam... - mondta a lány. - Az ilyen történtek mindig így kezdődnek. "Amikor gyerek
voltam...". Mindegy. Ez az a rész, amikor a lányok hirtelen azt mondják hogy "Amikor gyerek voltam"
és így könnyítenek a lelkükön. Nekünk is itt kell kezdeni. Amikor gyerek voltam, az ágyam fölött függött
egy kép... Nos, eddig milyen?
- Tetszik. Azt hiszem jól haladsz. Korán és kedvesen teszed érdekessé a hálószobát. De talán
kezdhetnénk valamit a képpel.
- Ez egy olyan kép volt, amit a gyerekeknek szeretni kell - mondta -, azonban ez nem működik. Tele
megnyerő pici állatokkal, akik valami megnyerőt csinálnak, ismered?
- Persze. Engem is terheltek vele. Nyuszik mellényben.
- Pontosan. Sőt, ezek a nyuszik egy tutajon voltak, amin voltak még válogatott patkányok és baglyok
is. Talán még egy rénszarvas is volt ott.
- A tutajon.
- A tutajon. És egy fiú ült még rajta. A mellényes nyulak meg baglyok meg patkányok között. Egy olyan
vidám, cigányképű utcagyerek-fajta.
- Jujj.
- A kép aggasztott, ezt kell, hogy mondjam. Volt ott még egy vidra, ami a tutaj előtt úszott és én a tutaj
alatt ébren feküdtem esténként és azért aggódtam, hogy a vidrának húznia kell a tutajt, az összes
szerencsétlen állattal együtt, akiknek egyáltalán nem kellene egy tutajon lenniük, és a vidrának annyira
vékony volt a farka amivel a tutajt húzta, hogy azt gondoltam fájhat neki, ha állandóan húznia kell. És
ez aggasztott engem. Nem nagyon, csak mindig egy picit.
- Utána egy nap - emlékszem a képet évekig néztem minden este - hirtelen észrevettem, hogy a
tutajnak van egy vitorlája. Előtte soha nem láttam. A vidra meg jól volt és egyedül úszkált. - Vállat vont.
- Jó történet? - kérdezte.
- A befejezés kicsit gyenge, de megható és lehet osztani a zsebkendőket.
- Fenchurch nevetett és átölelte a lábait.
- Ez csak egy hirtelen felfedezés volt, az aggódás évei eltűntek és már nem nyomasztott a dolog
annyira. Olyan volt mint amikor valami nehéz súlyt, amit éveken át cipeltél végre lerakhatsz, amikor
rájössz, hogy van más szín is a feketén kívül, vagyt amikor egy száraz fadarab kihajt. Majd egy belső
hang hirtelen azt mondja "Hagyd abba az aggódást, a világ jó és tökéletes hely. Sőt, igazán
gondtalan." Talán azt gondolod, hogy én ezt most azért mondtam, mert így éreztem ma délután. -
#697 Vendéglő a világ végén 24. fejezet vége.
-Tehát lényegében egy percen belül landolni fogunk?
- kérdezte Arthur.
-Nos, nem annyira landolni, mint... ööö... mint in-
kább...
-Mint inkább mi? - kérdezte Ford élesen.
-Hát - válogatott a kapitány óvatosan a szavak kö-
zött -, úgy rémlik, hogy a lezuhanás jobban...
-Lezuhanás?! - kiáltott fel egyszerre Ford és Arthur.
-Ööö... igen - mondta a kapitány. - Igen, azt hiszem,
ez része a tervnek. Volt rá valami borzasztó nyomós ok,
ami pillanatnyilag nem akar beugrani. Valami, ami azzal
volt... ööö...
Ford felcsattant:
-Az egész bagázs egy rakás szerencsétlenség! - ordí-
totta.
-Ja, igen - csillant fel a kapitány szeme -, most már
emlékszem. ez volt az az ok!
ugyan az, 26.fejezet közepe táján:
-Mért nem képesek az emberek békében és harmóni-
ában élni egymással?! - sopánkodott Arthur.
Ford hangos és rendkívül öblös nevetésre fakadt.
-Negyvenkettő! - mondta sunyi vigyorral. - Hiába,
nem megy! Na, nem baj.
Arhtur úgy nézett fordra, mintha az megőrült volna, s
minhogy semmi sem utalt az ellenkezőjére, úgy érezte,
tökéletesen helyénvaló a feltételezés, miszerint csak-
ugyan így áll a helyzet. -
#696 Amugy a Ketseg alzacaban is van utalas erre a lovas jelenetre szal halgassa' el mert neked megyek trambulinrol! -
#695 Az a síma DG, most a Kétség Lazacáról volt szó és mivel arról a könyvről szólt az beszólás, amire az üzeneted ment, a fene se hitte volna, hogy te nem arra gondolsz. -
#694 Dirk Gently vazeg... Lo... Emelet? -
#693 Ezen én is gondolkoztam. Szerintem az orrszarvúsra gondolhatott. -
Szid #692 Az most mellik jelenet? -
#691 Az a jelenet a loval... eskuszom kevese volt azoknak a torteneseknek az eletemben amikor aszitem megfuladok :D -
Inquisitor #690 Jobb ha nem, olyan lenne mint a "majdnem" erdeti DÜNE könyvszéria vagy a "majdnem" eredeti Asimov könyvutánzatok, amiken Frank Herbert és Asimov félméteres betükkel írt neve alatt a kontárok neve hangyap*csniy méretbe merik csak kiírni ... -
#689 Ja, utóbbit sajnálom, hogy félkész. Valami D.A. fanatikus befejezhetné, esetleg a talán meglévő kéziratok alapján. -
Inquisitor #688 Ha tetszik olvasd el a Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodáját is, mert az is nagyon jó! Van neki egy második része is, de ahhoz picit D.A. rajongónak kell lenni, mert nehezebb falat. Meg a Kétség Lazacában van egy félkész harmadik része is. -
#687 ohh, köszöntem szépen :)
jó kis buli volt tegnap este, most kb úgy érzem magam, ahogy Arthur lehetett a történet elején... :P
mégOFFabb:
Dzsinivel mi van? -
#686 Off:
Boldog Szülinapot! :)
Ha erre jársz... :)