Red Orchestra Ostfront 41-45

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Azt sem tudtam, hogy van ilyen!
Sajnálattal vettem észre, hogy a közösség számára létrehozott TS szervert nem használja senki. Ezért felteszem a kérdést, hogy tartotok igényt rá? Mert ha nem akkor valószínûleg le lesz állítva. 😞

Serpa
SDK indítása

nem gondoltam volna, h egy SDK ~760 mega is lehet, ráadásul elsõ indításnál felszökik +2gigára.

Na a mai nap alkalmával én is beléptem a legális felhasználók táborába.
Kicsit szokatlan, hogy nem kell vadászni a szervereket mert mindenhova be tudok menni. 😊 Viszont egy valami kicsit bántja a szemem, mégpedig az, hogy minden tekintetben lassabban tölt a steam-es változat mint a "biztonsági másolat". 😞

Trucker39
Ez igaz.
Amugy meg mióta megjavult a pingem, olyat is tapasztaltam ma, amit még soha. Kiirta játék közben hogy Pause. Nekem kellet várnom, hogy a többiek szinkronba kerüljenek!!!
Marha jó érzés meg kell jegyeznem! 😊)

ezt úgy hívják csordaszellem, de még így is hatalmas nagy szerencse kell, hogy a 11 társadbó 1 se vagye észre, hogy valami nem gut...
Trucker39
Azt hittem már nem sok újat látok ebben a játékban.
Szituáció a köv.:
Basovka, 12vs12. nagyban nyomulunk elõre. Elsõ pontig eljutunk, le csüccsenek az árokba. Azt hittem én naiv, hogy a többiek is ezt teszik. Pusztán csak azért mert baromira jól védekeztek az oroszok. Hát erre mit csinál a népes társaság, elindul a következõ ponthoz. Héé! Még ez sincs elfoglalva! Próbálom felhivni a figyelmüket, de sz*** nak rám. Persze egyedül nem lehet elfoglalni, mert vagy 2-3 orosz a környéken volt. Kilöttek, mondom megnézem mit csinálnak. Hát az utólsó navi pontnál ácsorognak és várják, hogy elfoglalódjon!!!
Próbálja az ember finoman elmagyarázni, hogy csak szép sorjában megy a dolog, de rám sem bagóztak.
És még a múltkor azt mondtam, hogy az AI-nál nincs rosszabb. Tévedtem.

1210
[NST]Cifu
Na ez az, ami miatt sokszor a multijákokban a falnak tudok menni. Vala az örök vita, hogy single player vs. multi-player. Csakhogy a multiban mindig voltak/vannak/lesznek olyanok, akik abban látják a játék értelmét, hogy elrontsák a többi játékos élvezetét, szórakozását, és ebben lelnek örömöt. Anno a Ghost Recon esetén rémlik olyasmi, hogy vicces emberek az indulóhelyen rögtön az elején beleröpítettek egy rakétát a még egy csoportban álló csapattársakra. Volt, hogy az egész bagázs belepusztult. Ha-ha-ha-ha...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
A DoD:S sajnos folytatja a DoD hagyományait. A béta idõkben (huhúúú, jó régen, talán 3-4 éve is már, akkor még sima HL modként) még olyan dolgok voltak benne, hogy ha meglõttek, véreztél, és meg kellett állnod, hogy bekötözd magad. Nem volt automata újratöltés, meg ilyenek. Elég korrekt kis játék volt. Aztán úgy járt, mint a CS, a Valve megvette a csapatot és a játékot, kijött az 1.0, és minden le lett butítva, hogy még populárisabb legyen. A DoD:S megint kicsit visszalépés volt, a sima DoD-ban voltak már küldetésorientált mapok is, a mostani DoD sajnos klasszikus terület / zászlófoglalgatásból áll.

Ettõl függetlenül ha van egy szabad fél órám, akkor kiereszteni a gõzt tökéletes. Gyors, pergõ, vannak játékosok és ugyanakkor nincsenek ordító hibái. Hangulata meg egyébként szerintem van. A DoD soha nem akart ultrareális játék lenni.

Trucker39
No "bevetés"-rõl vissza térve. Új tapasztalat, Egy halom ifjonc beállt a német oldalra és folyamatosan pusztította a technikát és a személyzetet. Persze a saját oldalunkon. Arra vigyáztak, hogy egyszerre ne túl sokat, mert kidobja a szerver, csak annyira, hogy erõsen hátráltatva legyünk.
Pl.: Csapatszállítót elvitték és eldugták valahová. Gyalog kellett az Aradi páyán közlekedni.
Az ilyen kis ****** mér nem mennek játszani a Sims-l ???
Bocsánat a Sims rajongóktól.

Így már teljesen érthetõ a dolog. Mert eddig álltalában vaktában lövöldöztem a tankokra és akkor is inkább a lövegtornyukra, de így, hogy látom nagyjából melyik részére kell lõni már sokkal egyszerübb. Köszi az infót!

Amúgy meg igen is lehet csapatjátékot játszani csak az a baj, hogy a játék még elég új, ezért még kell egy kis idõ, hogy tényleg csak azok maradjanak állandó játékosoknak akik tudják, hogy mi az a taktika. Az önjelölt rambók meg amúgy is ki fognak potyogni mert nem fogja õket lekötni, hogy rohannak egyedül a pálya közepén és valaki állandóan leszedi õket.

Szerintem a csapatmunka szükségszerûen kialakul, csak idõ kell hozzá. Olyan ez mint amikor bezársz 32 down kórost egy acélperselybe 2000 évre, élelmiszerrel 20 doboz gyufával meg egy szétrobbantott ladával. Csak türelem kérdése és látni fogod ahogy elindulnak meghódítani a világûrt.
én maradok a rogyókúpos keményfémmagvas páncéltörõ lõszer mellett
Én most a héten próbáltam ki a DoD:S-t számomra csalódás volt, nagyon kevés idõt fordítottak a fegyverek lemodellezésére a mauser még a DoD-ban is jobban nézett ki. DoD:S-ben már néhány fegyvert vállhoz emelhetsz pl. Mauser vagy Garand, de tökre felesleges, mert megmaradt a DoD-ból a célkereszt is, nem his hozza azt a ahngulatot, mint az elõdje RO-val meg fel nem tudja venni a versenyt.
joebacsi
az ofp cti-je (ami ugye nem széria 😊), és a wwiionline játékmenete után nemnagyon tudok olyan játékot, aminek multis játékmenete összetettebb lenne a bf conquestjénél, szóval ha a bf gyenge pontjairól van szó, akkor a játékmenet nem ide tartozik 😊
a szétszórtság kezelésére pedig ott a voip, azon keresztül ha valaki érez magában egykis vezetõi készséget, akkor jókis csapatmunkát tud összehozni (nopersze ha értelmesek az emberek, de szerencsére itt azért kevés a vérpistike)
sajna viszont ro-t csak egy maroknyi ember játszik, személy szerint énis azt a kis idõt ami játékra jut, inkább bfre szánok, szinte egyedül a közösség miatt...

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

[NST]Cifu
Nekem az RO-val nem a grafikával van a bajom (bármikor elviselek egy erõsen középszerû grafikát, de akkor vagy játékélményben, vagy realitásban adjon kellõ pluszt, a BF szintû bugyuta játékmenettõl úgyis égnek áll a hátamon a szõr). Hanem azzal, hogy nem igazán lehet összefogni a játékosokat.

Menetrend szerint azzal találkoztam a szervereken, hogy legfeljebb 2-3 fõs csapatok, de méginkább magányos rambók mászkálnak szerte-széjjel. Lehet arra fogni, hogy jó szerveren, jó csapattal kell játszani, de ez valahol a játék hibája azért, hiszen van rá mód, hogy valahogy "összefogják" a játékosokat (squadok létrehozása, parancsnoki lánc, akármi). E nélkül viszont valahogy szétszórt, összeszedetlen az egész, kicsit éppen a BF-re emlékeztet engem. 😞

[NST]Cifu
Szvsz az RO sem más ilyen téren, mint a legtöbb játék: elsõ sorban a játszhatóságot tekintették alapnak, nem a realitást.

A valóságban ugye olyan dolgok is bejátszottak, minthogy a német optikák híresen jó minõségüek voltak, szemben az orosz optikákkal. Az olyan dolgok, hogy a T-34-esnél három harckocsiból kettõben csak rádióvevõ volt, és csak a harmadikban (rajparancsnoki) volt rádióadó is. Tehát ha a rajparancsnokot kilõtték, a két másik harckocsi személyzete végighalgathatta a haláltusájukat, utána meg gondolatolvasós rendszer mûködött, hogy vajon a másik harckocsiparancsnok akkor mit akar tenni.

Ekkor pedig még nem is beszéltük arról, hogy milyen lõszert használnak, kumulatív, vagy rogyókúpos keményfémmagvas páncéltörõ lõszert, stb.

Anno még az UT-s idõkben tetszett az RO, csak kissé túlságosan is kaotikusnak hatott (ez a játékosoktól függ, ugye, a nagy terepen szabadon kószáló játékosok ha nincsenek összefogva valahogy (pl. a pálya desingja miatt, mint a DoD-ban), akkor annak anarchikus képe lesz, vagyis mindenfelé magányosan kószáló játékosok töltik be a pályát).

Mikor megjelent a Steam-en megvettem, hátha bejövõs lesz, a DoD-al úgyse nagyon játszok már. Hát sajnos csalódtam benne. Nem fogott meg a hangulata, és ha már nem nyújt olyan szintû realitást, amit én elvárnék tõle, akkor legalább jó, pörgõs szórakozást nyújtson, de ilyen téren meg a DoD-al nem versenyezhet.

Mersant
szerintem a graf. tökéletesen visszaadja a komor, szürke, füstös harctér hangulatát. nem tudom egyesek mit várnak, csilli-villi far cryt vagy mit?! :-D mert ha megnézzük a fegyvereket közelrõl, vagy a köves talajt, tankokat szerintem igen élethûre sikerültek, csak maxra kell tolni a grafikát. aki grafika alapján dönti el mivel játszik, hááát.... de legalább nem jön ide 1 csomó hülye mint BF2be, és nem cseszik el a játékunkat <#eplus2>

A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.

Trucker39
Egyetértek.
Az sem érdekel, mit mondanak a grafikáról.

Mersant
igen a tankoknál ez jól el lett cseszve. 1 lövésbõl szerintem csak a Panzer IVet lehet kilõni, de ne kérdezd hogyan, német szoktam lenni :-) a hivatalos honlapon megtalálod a leírásokat, itt
remélem 1 patchben javítják ezeket a sebzéseket, mert az életben a tigris 1 lövésbõl szedte a T34eket, itt meg tényleg a leg használhatatlanabb. ettõl eltekintve ez a legjobb játék amivel eddig találkoztam <#violent>

A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.

Nem értem, hogy a gészítõk mi a alapján találták ki és írták meg a tankok sebzési tulajdonságait, de ha a tigris a valóságban is ilyen használhatatlan lett volna akkor hamar vége lett volna az oroszországi harcoknak. Arról már nem is beszélve, hogy mióta veheti fel egy T34-es a versenyt egy párduccal? Már nem egyszer elõfordult velem, hogy az orosz harabb kilõtt több száz méterrõl mint mint én õt... A másik óriási hiba, vagy csak hibás kalkuláció mikor közelharcban a párduccal 3-4 telitalálat után(nem pattantak le) se tudok kilõni egy IS-2-õt.

Ja és aki ért hozzá az mondja már meg nekem, hogy hova kell lõni a tankon ha egy lövéssel akarjuk elintézni? Mert ugyancsak nem egyszer fodult velem elõ, hogy egy teljesen "egészséges" tankot egy lõvéssel kilõtt az ellen. Akár közelrõl akár távolról.

Száz szónak is egy a vége szerintem a tankoknál valamit nagyon elszûúrtak a készítõk... 😞

Serpa
hogy mi a gyakorlati haszna?

ha tömörítve lenne, közkinccsé tehetted volna és (bár sosem csináltam még ilyet) talán készítettem volna egy mapot.
manual nekem nagyon is részletesnek tûnik.

amúgy semmi.

me and a monkey
Sztem nem, steam alkalmazáson belül lehet(ne), ott a "tools" fülön.
De mi a gyakorlati haszna egyébként?

http://ibtportal.hu +++ http://www.redorchestra.hu http://www.antegotovina.com

Serpa
aha.

tömörítve lehet leszedni?

me and a monkey
Még nem, azt hittem v.mi tájékoztató PDF-formátumban.
Software Developer's Kit.
Ez valamiféle pályaszerkesztõ vagy mi?
Bõvebben.

http://ibtportal.hu +++ http://www.redorchestra.hu http://www.antegotovina.com

Serpa
me and a monkey!
sdk -t leszedted?

mer szted mi lenne a faq ban😄 gyagya..egyebkent "szar"grafikat azer mongyak sokan,mert nem kapcsoljak ki a blur izet..attol elmosottak es benak a tavolabbi dolgok meg fak stb...vagy rendelesnel kell allitani es maris jobb lesz..korabban megadott linkel a 3ds extra hangok kacsolasat javasoljak,az is sokat segit fpsben,meg grafban is..porbald ki..

szerverek kongasa meg nyilvan idozonakbeli kulonbseg miatt van...nem mindenki ecakazik ugyanakkor...
Ja a cs-nek is fos a grafikaja(ennel biztosan),megis annyian toljak a gammat.

kastil
Hát igen....ugy tunik elkiabaltam, most egyetlen serverre sem enged be amin vannak....valami baja van a kapcsolatommal....
haverokkal beszeltem msn-en, hogy milyen kafa kis game, jojjenek jatszani, mindegyikojuk azt mondta ilyen szar grafikaju jatekkal nem jatszanak...szerintem egesz jol nez ki, legalabb nem zabalja meg a gepemet....
FAQ meg szerintem felesleges, csak azt kellene leirni pontosan, hogy hogyan kell megcsinalni, hogy neten is tudjanak jatszani, amugy az miert van, hogy ilyen kevesen vannak a servereken?...en latok kb 100+ servert, de szinte mindegyik ures, ennyire "uj" game, vagy csak nem ismerik....vagy mi az okra?..

Trucker39
Igen az überismertetõ nem megy. Igazi FAQ még nincs.
Amugy szerencse dolga, hová enged be, de ha már benn vagy, ki ne gyere amig a szemed bírja. <#pias>
Csak arra figyelj, hogy AI szerverekre ne menj. Nekem legalábbis nem jöttek be. Vagy túl buták és csak ácsorognak, vagy a seggükön is szemük nõtt és képtelenség a közelükbe jutni.

kastil
Nálam is, de nem tudom miert, de engem szinte minden serverre felengedett amit probaltam...

aki tud aktiv szerver cimeket lecci dobjon mar parat,vagy mak kell hozza es legtobbre fel lehet jutni?!
ja es u:ber ismerteto= halott link....csak nallam!?
Trucker39
Sorry.
Már nagyon ki voltam éhezve egy kis játékra. Napok óta a gátvédelmi programban "jeleskedek". A karom majd' le szakad, de már nagyon hiányzott a game. Pár óra alvás után történt az esti játék és azonnal kialakult a "csõlátás" effektus.
Majd jobban figyelek. <#finom>

Serpa
az jó lenne.

most már lépek ...

kastil
1-2 havert majd megprobalok beszervezni, jo lenne neha azert megtolteni a magyar servert <#worship>

kastil
Ezen, de ez sajna most is full ures...
Valaki johetne jatszani <#violent><#gun>

Serpa
gondolom ezen voltál 217.27.212.204:7757, sajnos csak ez az 1 magyar server fut.

kijött a SDK, ami csak steamrõl tölthetõ le.
SDK manual

kastil
ja igen eXistenZ neven vagyok, ha valakit erdekel <#mf1><#boxer><#banplz>

kastil
Lattam egy magyar servert, de csont ures volt, valaki mondana esetleg egy masikat ahol altalaban sok magyar vagy?...amugy igy neten, a jatek ki***tt jó, csak még lámika vagyok<#lama>
hát negativumnak egyedul azt tudnam felhozni hogy marhara sokaig tolt egy mapet, de ez bizonyara az an gepem hibaja, na nembaj marhajo game!!....pedig en cod-os meg Bf-es vagyok

Serpa
engem észre se vettél 😞

Hedgehogra már nem engedett be, Odessa után.

Trucker39
Megoldotta.
Sikerült egy szerveren fenn maradni kb 2 órára. Sajna elfáradt a szemem, de jó kis pályák voltak.

Serpa
<#eljen>

pedig már azon filoztam, hogy írjam le ...

kastil
Mindnekit szeretek!!!...bocs a sok láma kerdeser, sikerult!!!...kiraly game

kastil
egesz pontosan:
Steam is already running.
You may only run one copy of Steamat a time.

hát bocs, ha valami tok egyertelmu de bena angolos vagyok...^^

kastil
Hát, koszi szépen, de asszem megint bajba vagyok, singleben kiprobaltam, nagyon bejon, csak egy bajom van vele, az, hogy amikor felteszem steamet, azt irtak 1138-as hsz-ben hogy elkezd updatelni, utana meg csinalni kell egy accountot, nos nekem update kb 20%-nál kiirja azt hogy steam is already, azt hiszem ezt, valaki segitsen pls!

Serpa

kastil
Hali, most szedem le a tort verziot, kb 1 ora es lennvan, csak erdeklodni szeretnek, hogy van-e valami fontos tudnivalom, patch, ha igen akkor esetleg honnan szerzem be, mivel olvastam hogy elvileg steamen keresztul lehet az ilyen dolgokat lerantani....de azert egesz topicot nem volt kedvem ^^....szoval ha valami fontos dolgot kellene tudnom azt megkoszonnem ha kozolnetek veleme..!!. ty

Serpa
én még nem találtam.

Tényleg, kalózék nem tették már közzé a patchet?