6141
  • Trucker39
    Éppen ettől válik izgalmassá a dolog. Abban semmi poént nem találok, ha a "mezei" tankosokat kell leöldösni.

Más: Érdekes dolgot tapasztaltam. Különböző okokból, időszerűvé vált az operációs rendszer újra telepítése a számítógépemen. Kapva az alkalmon, az elsők között telepítettem a Steam-t, majd az RO-t. Nem fogjátok úgysem kitalálni, mit tapasztaltam. OBI szerver (egyedül voltam fenn): 140-160 !! Más szerverek (ahol játszottak is) 160-200!! Nagyon örülök képzelhetitek
  • Serpa
    "Arad-i pálya: nagy páncélos csata, kilóméterről lövik egymást a nagyok. Mögé kerülés (kúszás, mászás), majd egy-két jól irányzott rakéta a T-34 fenekébe, és már annyi neki."

értem mire gondolsz, de a skillesebb parancsnokok nem csak előre néznek ... :)
  • Alkarcsont
    Hogy lehet LAN szervert indítani biztonsági másolattal?
  • toza #1756
    ((("eroforras vampir" lol..2500+ os barton 11*166 on jaratva,!!!256/266+256/333!!!rammal egy 7200,40 gb hdd ben 1500 pagefile.sys ,ati 9200 vga,mindez egy 5900 huf os leggagyibb epox lapban,tokeletesen fut 8000*600 ban...kizarolag net miatt vannak ojkor 20 koruli fps ek nagyobb mapokon..az sem a kis sebesseg hanem inkabb allando szakadozasa miatt,mert szar mikrohullam,de ez mas tema...

hl 2 ota meg egyertelmu kellene hogy legyen h mappakat tartalmazo tomoritett fajlos jatekokat nem totalcommanderrel erdemes kicsomagolni,vagy ha igen akkor meg alt+f9...)))

faq t tenyleg dobjon mar ossze vki aki tud pls! persze tele frankos hasznalhatos szerver listakkal!!!
    kizarolag bank kartyarol lehet megvasarni jatekot?!aber van mas lehetoseg?!
  • SubZero911
    Sajnos egy óras elég volt ebből a Red Orchestrából, sziasztok !!!!!!
  • feedb4ck
    A teleportálgatós móka az szerver lagnak tűnik. Homokos-tankos pálya volt, esetleg Arad?
  • Trucker39
    :)

Nálam épp fordított a helyzet 35-40 fps folyamatosan, az akadozás bizony a laggolástól származik. Volt olyan, hogy szaladtam, megálltam, ekkor visszatett oda a progi, ahonnan elindultam.

Gépigény az biztos hogy rengeteg. Futtassátok az RO-t, majd nézzétek meg a taskmanagerben, mekkori file-t tol fel a memóriába.
    Proci: 2.9 P4; 1Gb Ram; Ati9600XT
  • feedb4ck
    Hogy vámpír, az tapasztalat. Hogy ratyi a kódja, az nem az én véleményem. Hogy akadékoskodsz itt, az életeddel játszol.
  • joebacsi
    "A játék iszonyatosan összetákolt, ratyi kódja talán egyike a legnagyobb erőforrás vámpíroknak amivel találkoztam."
    erőforrás vámpír, de nem a ratyi kódja miatt, hanem épp az összetettsége, illetve a játéktér miatt...nézd meg a hasonló multis játékokat: ofp, bf, wwiionline...mindnek óriási az erőforrásigénye, és persze mind ratyin van megírva, ugye?
  • feedb4ck
    A játék gyakorlatilag nem skálázható, tök mindegy mire állítod, az FPS nemigen fog változni. A legtöbb amit tehetsz, hogy kikapcsolod a HDR bloom-ot és az árnyékot visszaveszed "foltra." Kapcsold ki két mouse smoothing és a reduce mouse lag opciókat is az input fül alatt.

Valódi lag olyankor van, amikor a textúrákat olvassa be a merevlemezről. Az esetemben emiatt az első találkozás az ellennel általában végzetes, mivelhogy az FPS-em 5 alá csökken.

Mindenféle merevlemez-aktivitás lagot okoz, figyeld a HDD ledet. Érdemes a játék előtt lelőni minden felesleges folyamatot, mert ha játék közben próbálod a szerver ledob magáról.

A játék iszonyatosan összetákolt, ratyi kódja talán egyike a legnagyobb erőforrás vámpíroknak amivel találkoztam. Egyformán igényel jó VGA-t, CPU-t, gyors, defragmentált merevlemezt és sok ramot (állítólag 2G vel az igazi). A CPU a textúrák kitömörítéséhez is kell. Ha nem elég erős, akkor lemaradsz a legjobb játék slotokról.

A játék remek de a gépemet teljesen leamortizálta. A legújabb hibaüzenetek:
    nv4_disp (ez egy végtelen loop a videodriverben)
    bad_pool_header (a network driverrel kapcsolatos)
    usbport.sys (magáért beszél)
    no_more_irp_stack_locations (lila fingom sincs mi ez)

Ezek a legújabbak. A connection failed, incompatible version, critical error, no video error, general protection fault persze továbbra is vezet.

bosszúm iszonyatos lesz...
  • joebacsi
    hát durván giga ram, 2ghz(2000+) körüli proci, és legalább ati9600, vagy azzal egyenértékű videókari, ha játszani akarsz vele neten, forgalmasabb szervereken normális felbontásban low-on...
  • vodMarci
    Levettem a felbontást 640*480-ra,a grafikát is lehúztam,és így is laggol.Mi ennek a gépigénye?
  • SubZero911
    Nekem hibátlanul működik, elndul stb. csak eszméletlen laggolást és bugokat csinál játék közben. Pedig PING alacsony, grafika nem terheli.....

Akkor ha már jók a tapasztalatok mondjatok jó szervereket, majd rákeresek ...
  • Trucker39
    Többnyire igen, de ha vissza olvasol, levonod magad is a konzekvenciát.
    Az a baj ezzel a Game-val, hogy ha működik, akkor sajna nem nagyon lehet tőle elszakadni. No meg offline-ban egyáltalán nem szeretek vele menni. Hihetetlen jó érzés, hogy tök ismeretlenekkel pár mozdulatból is megértjük egymást. Nincs is annál nagyobb érzés, mikor a T-34 figyelmét egy valaki magára vonja, a másik meg körbe rakja robbanó szerrel. (A Paksoldert nem is említem, mert annál még semmi nem jött be jobban. "Muszka" elrongyol mellettem páncélautóval, félre ugrom, majd utána küldök egy páncéltörőt és már meg is sültek szépen. Arad-i pálya: nagy páncélos csata, kilóméterről lövik egymást a nagyok. Mögé kerülés (kúszás, mászás), majd egy-két jól irányzott rakéta a T-34 fenekébe, és már annyi neki.
    Elnézést, kicsit hosszú lett a "hangulat jelentés", csak próbáltam érzékeltetni, milyen a játék "feeling"-je.
  • joebacsi
    épp mondani akartam, ez iszonyat gyakori hiba :)
    (énis beleestem anno, vagy 6 vga drivert, meg 2 alaplap driver csomagot zongoráztam végig, mire egyszer véletlenül megnéztem, hogy pöttyet kisebb lett a kicsomagolt könyvtár, mint a tömöritett :D)
    tényleg össze kéne egy faq-ot, ami tartalmazná a
    - rídmí lefordított változatát
    - a hivatalos fórum faqját magyar nyelven
    - egykét plusz dolog, ami egyikben sincs benne (pl ez a kitömörítési hiba)

ha valaki tudna ezekben részt vállalni, szóljon priviben, és összehozzuk
    ezenkívül jól jönne egy új ismertető, mert a fennti egyrészt nemműködik, másrészt ez a behunos ismerterőre mutat, ami még a régi ut modhoz készült, azóta pöttyet változott a játék :)

meg kéne nekünk ide egy házigazda, hogy up-to-date lehessen a topik (magyar szerverek címe, közös ts cím, interaktívabb banner, etc...), illetve a retardált hülyegyerekek támadását is el lehessen folytani :)
    ha nincs nagyon ellenvetésetek, ez utóbbit szivesen bevállalom :)
  • SubZero911
    Mindenkinek ilyen bugos ez a Red Orchestra, vagy csak nekem produkálja magát ?
  • SubZero911
    Szevasztok !
  • Pink Tiger
    köszi a segítséget!!!
    rájöttem mi volt a gond... rosszul csomagolta ki a total commanderem az eredeti fájlt
    így mükzik!!!
    elég jó gamma egyébként teccik:)
  • Trucker39
    Még pontosabban erre gondoltam. Angolul értök kicsit segítsenek már elolvasni!
  • Trucker39
    Itt nem találtál semmi megoldást ??
  • Trucker39
    Amikor bemásoltad a Steam alkönyvtárba, hová tetted?
  • Pink Tiger
    HIBA HIBA

na hali, lehúztam ro-t
    mindent csinálok ahogy kell, de ezt kapom indításnál:

Build RedOrchestra_Build_[2005-11-27_10.48]
    CPU: AuthenticAMD Unknown processor @ 2043 MHz with 1023MB RAM
    Video: NVIDIA GeForce 6600 GT (8198)

: UGameEngine::Init <- InitEngine <- FMallocWindows::Free

láttam itt már volt másnak is ilyen problemje de megoldást nemolvastam kiegy postból sem

na

szóval
    leszedtem
    a rar részét kicsomagoltam
    steamet installáltam
    kreáltam egy új accot
    kiléptem
    a)steamapp.cfg-t átírtam, steamet elindítottam, hiba lásd fent
    b)a steam.dll-t és a steam.cfg-t bemásoltam a steam könyvtárba, steam indít, hiba lásd fentebb
    c)a steam apps könyvtárba bemásoltam gamát és onnan indítottam, hiba lásd fent

steamapp.cfgém:

valakinek valami ötlete?
  • Trucker39
    Nekem újra le kellett töltenem a progit, hogy egyáltalán elinduljon úgy, ahogy a leírásban szerepel. Bár a pingen ez sem segített.
  • joebacsi
    van egy jó angol readme a játékhoz, az alapján csináltál mindent?
  • Richard90
    Valaki csinálhtna egy F.A.Q-t
    még mindig nem sikerül megcsinálnom a multit (valami hülye degub hibát ír ki)
  • Serpa
    így is jó volt.

Hedgehog túl nagy map 3-4 embernek.
  • Trucker39
    Voltam, bár kevesen voltunk a szerveren.
  • Serpa
    van vki/jön vki OBI n/ra?
  • syscoHUN
    Jaja Joe jol beszel mint alltalaban,regen az itteni OFF BF2 szerver eleg jol meg volt telitve.Ugyhogy szerintem is kene egy tuti jol bevalo allatkiralyzsir szerver.Es azon kene tolni a hentet.
  • joebacsi
    ez nemígy működik :)
    1 jó szerver kell (lehetőség szerint folyamatos adminolással, hogy a majmok, illetve a nagypingű külföldiek ki legyenek vágva)
  • Serpa
    minél több van, annál valószínűbb, h vmelyiken lesz vki ...
  • Cypher7
    Minek amik vannak azokon sincs soha senki...
  • Serpa
    játékservert nem akarsz összedobni?
  • Cypher7
    Ja és majd elfelejtettem a szervern működik egy listázó rendszer aminek a segítségével megnézhetjük, hogy éppen kik vannak a szerveren.

http://www.hunclan.hu/ts/listing.php?detail=193.202.63.241&detailport=8768&page=1&sort=server_name&direction=asc&showgroup=all
  • Cypher7
    Látrehoztam a magyar Red Orchestra Community számára egy külön Team Speak szervert!

A szerver címe:
    193.202.63.241:8768
    vagy ts.hunclan.hu:8768

A szerver szabadon használható. Jelenleg én vagyok az egyetlen admin-a, de várom a jelentkezőket akik szivesen vállalnák még rajtam kívül ezt a feladatot!
    Feltételek:
    Betöltött 18. életév.
    Viszonylag sokat játszon az illető(hogy fenn tudjon lenni a szerveren :)).

Továbbá várom a javaslatokat a szobákat illetően mivel egy szűz szerverről van szó.

Na száz szónak is egy a vége remélem így sikerül kicsit összefogni a community-t. :) Használjátok egészséggel!
  • Mersant
    nekem amúgy jó kifelé a pingem, pl BF2 40 német szerverek, de a feltöltés az tényleg gáz, és tényleg nagy gecik és drágák..
  • joebacsi
    áhh sorstárs :)
    invitel a legnagyobb csicska geci internetszolgáltató, nekem is ugyanez a netem van, de a gyakorlatban az upload még a 96kbitet sem éri el...külföldre pedig rengeteg helyen nekem 250-300as a pingem, ahol a többiek más adslel még simán mókáznak 60-70es pinggel...mindezt ugyanannyiért, vagy még drágábban...csak itt mucsaröcsögén sajna nincs más adsl szolgáltató, kábel meg még tirpákabb :(
  • joebacsi
    gondolom az az 1giga az 266on fut csak (nekem is szinte ugyanezek vannak, annyi különbséggel, hogy a proci 2400+ athlon)
    mert ezesetben az a szűk keresztmetszet (mármint a buszsebesség), mert ramot én megnéztem 768-1300 megáig, nemsok különbség volt, és gyakorlatilag ugyanezt a teljesítményt produkálta egy 1800+ os athlonon, szoval a proci orajele sem zavar már sok vizet...
  • Serpa
    elnéztem vmit.
    sry.
  • Eisenhower
    hát nem kellene annyit inni