74
  • pascal
    Nemtudom, gyorsabbnak tűnik és szvsz jól el tudja dönteni, hogy melyik dolgok nem fognak változni és akkor azoakt nem kéri le, ugyanis még nem futottam olyan oldalba ahol a cachelt verziót látom a frissült helyett (vagy nem vettem észre :) )
  • Pheel
    A különbség nem a disk cacheben van, hanem az Opera által használt memória cacheben. Amíg az IE (és a Mozilla is) újratölt minden oldalt (vagy legalábbis ellenőrzi, hogy változtak-e fent a fileok), addig az Opera sok helyzetben nem foglalkozik ezzel. Mivel nem tesz fel annyi kérdést a webszervernek (amire ugye várni kell, hogy válaszoljon), ezért tűnik az Opera gyorsabbnak.

Legalábbis szerintem.
  • pascal
    Megfogtál, tényeket konkrétan nem tudok, viszont higgy nekem: tapasztalat, hogy nálam az IE csak szedi és szedi a dolgokat a cache egyre dagad de mitha nem is használná, ellenben a frissen telepített opera 1 hét haszánlat után a gyakran látogatott oldalaimat sokkalta gyorsabban jeleníti meg az 1héttel azelőtti önmagához képest ergó cacheből nyomja a statikus részeket. Számomra a cache használata nem tűnt fel az IEben. Túl régen és keveset használtam IE-t hogy ebben biztos legyek.
    Amire én akartam rávílágítani hogy ha a cache nagyra nő az IE-ben egy lehetőséged van: törlöd mind, az opera e helyett szelektál minden beálított (!!) dolgot element majd ha pár napig nem volt használva törli is azt függetlenül attól, hogy megtelt-e a számára megengedett terület vagy sem. Tény: ami a winyómon van opera cache 20megás benne van pár tegnapi tegnapelőtti netezés maradványa + a hónapokkal ezelőtti oldalak statikus részei amiket naponta látogatok, a régi dátumozású fájlok közt egy sincs amelyik ne lett volna használva legalább egy hete.
    Operában beállítható, hogy mit és milyen gyakran cacheljen, IEben pedig törölheted őket egy gombnyomással és állíthatod a maximális méretet, nem is tudom.
  • Pheel
    "#57: nem a mérte a lényeg, hanem ahogy használja..."

Tudsz valamit vagy csak beszélsz a levegőbe? Tényeket!
  • pascal
    #57: nem a mérte a lényeg, hanem ahogy használja...
    #58: A Dreamweaver tudni kell használni :P tartalmazza a legtöbb böngésző támogatási listáját és bármelyikre képes tökéletes kódot előállítani, vagy ha ésszerűen állítod be akkor olyan oldalt generál ami minden böngészővel úgy néz ki ahogy akarod.
    A bunkónak tartást azért írtam, mivel szerencsére nem találtam még oldalt ami ne ment volna ha más nem hát elégségesen opera alatt. Felőlem nem kell nem is várom el hogy valaki operára fejlesszen, ha nem legyen nyílt és miután kész az IEonly oldala nézze meg (!) más böngészőkkel és ha valami gigantikus baki van vagy javítsa vagy legalább közölje hogy szar.
    1. sose szidtam a win-t és a microsoftot, az IE-t sem!
    2. tény hogy divat, szidni őket, és én sem nézem jó szemmel ha valaki szidja (kivétel ha elvakult linux guru/fan/hívő az illető)
    A heti upgr. jó dolog, bizonyítja hogy a használt program nem tökéletes DE tökéletesedik, ezen nem kellene összeveszni, minden böngészőhöz jön ki javítás, tökéletes böngésző márpedig nincs.
    Illetve ismét hangsúlyozom, hogy nincs bajom az IE-rel, azt mondom hogy a mai elvárásokhoz képest (én a sajátjaimból indulok ki) vajmi keveset nyújt, azt sosem vittam hogy böngészni tökéletes de én azokhoz tartozom akinek több is kell. Ha mi már csak ilyen kevesen vagyunk hát legyen, én színvonalban, eszközkészletben testreszabhatóságban (shelleket hagyjuk) legalulra teszem az IE-t, ennyi. (<-- pont)
    A választás szabad mindig is az volt, kinek a pap kinek a papné.
    Végel: sem szeretem ha olyanok állnak le velem vitázni akik nem okosabbak nálam a vita tárgyában.

• Vik1984
    Ha te ugy erzed... :-) am legyen
  • Pheel
    Csak úgy állítottad be, hogy ne lehessen másra gondolni...
  • Vik1984
    És szerinted az IE véletlenszerűen töröl, ha már nem fér bele az előre beállított méretébe?

Nem alitottam, egyetlen epeszu bongeszo sem csinalna ilyet.
  • Vik1984
    Nem muszaj minden heten letolteni az upgrade-ot, vagy az uj valtozatot.

Amugy en sem a gepert elek, csak eppen nekem oromot okoz a kis rendszerem (errol ne nyissunk vitat :-) karbantartasa, apolasa. Szeretek torodni a gepemmel, es orulok, ha kedvenc programjaimat sokszor javitjak, fejlesztik.

Mint mondtam, egy projectet nem lehet befejezni, csak abbahagyni.
  • Pheel
    És szerinted az IE véletlenszerűen töröl, ha már nem fér bele az előre beállított méretébe? Nyugodj meg, ott is az törlődik, ami a legrégebbi. Na és mi a legrégebbi? Hát, ahol a legrégebben jártál.

Miért baj a heti update?!? Tudod vannak emberek, akik nem a gépért élnek, hanem a gép van értük. Ezek az emberek szeretik a gép előtt eltöltött időt hasznosan tölteni és nem azzal, hogy új verziókat töltenek le mindenből. Nekem tökéletesen elég, ha jön néha-néha egy nagyobb verzió, plusz az elengedhetetlen hibafoltok a veszélyes problémákhoz.
  • Vik1984
    Arrol volt szo, hogy az Opera szelektal a cache-ben, "aktivan" szur, tehat a ritkan hasznalt oldalakat torli, ha "lejarnak".

Es miert baj a heti update :-) Ugyanis egy projectet sosem fejeznek be, csak abbahagyjak.
  • Pheel
    "hetente jönnek az update-ek"

Talán pont ezért nem használnám soha :)
  • Pheel
    Te miről beszélsz?
  • Vik1984

Tools-Internet Options-General-Temporary Internet Files-Settings-Amount of disk space to use

Ez miota aktiv szures?
  • CAD
    Pascal ket dolog:

Az oldalt nem "teszik" azza, pl dreamweaver nem internet explorer html fejleszto szoftver, megis szamos olyan dolog van amelyet ie eltur, masok meg kevesbe (bar mostanaba a tobbi bongeszo is probal ie-hez simulni, hal egnek).

Te meg nem hiszem hogy barkit is bukonak tarthatsz, azert mert nem torodik egy 1% vagy kevesebb reteget erinto problemaval, foleg, hogy ha nagyobb a befektetes, mint az ertelme a dolognak, raadasul valoszinuleg erinti a maradek 97%-t is - es gyakran negativan, vagy a te elkepzeleseddel gyokeresen ellentetesen!

Masik: es vaj'h mi lenne ha windows media player, file kezelo, grafikusfeluet, halozati eszkozok, szamologep, textpad stb? - Mivel tobb vagy kevesebb egy ie, hasznosabb vagy haszontalanabb mint az elobb emlitett szoftverek... masreszt addot a lehetoseg, hogy ne azt hasznald senki nem kenyzerit, igy szepen csendben mindenki hasznalja a sajatjat. A valasztas a tied, de a tobbseg talan jol talan rosszul ugy latja, hogy ie tobbet er, es bizony sokan (mint en) kiprobalt mast is... es ezekutan szememre hanyhatod, hogy 2-3 havonta nem toltom es telepitem fel a sok szart amit kiadnak.

Tovabba szeretnem felhivni figyelmeteket, hogy felesleges olyan dolgokrol beszelni amihez nem ertettek, igy jolhangzo, de ertelmetlen es gyakran teves gondolatokat kozolni a nagyvilag fele, es foleg divatbol utalni valamit csak azert mert a ms gyartja, es a legtobben ezt hasznaljak.

Es legutobb, azt felvetni az ie szemere, hogy windowsba epitett es ezert gyors... hat konyorgom normalis embernek tekintetitek magatokat???? Azert sirni mert valami jo, es serelmezni a modjat ahelyett hogy orommel kihasznalnatok, hat ti nem vgytok epelmejuek, komolan mondom.
  • Pheel
    "Amúgymeg nagyátltalánosággban azt tapasztaltam hogy IE chache rendszere végletesen buta, és csak nő és nő a cache mappa. Ellenben az opera szelektál ha bizonyos ideig nem töltüttünk újra oldalt akkor töröl stb... "

Ha fogalmad sincs valamiről, akkor minek szólod le?

Tools-Internet Options-General-Temporary Internet Files-Settings-Amount of disk space to use
  • pascal
    Télleg a legjobb dolgot el is felejtettem modani: tudtommal egyedül az Opera használ jelenleg ramcache-t. Ami eléggé meggyorsítja a "poweruser" féle netezést. (min10 oldal nyitva :))
    Amúgymeg nagyátltalánosággban azt tapasztaltam hogy IE chache rendszere végletesen buta, és csak nő és nő a cache mappa. Ellenben az opera szelektál ha bizonyos ideig nem töltüttünk újra oldalt akkor töröl stb...
    Amúgy azt vallom, ha egy oldal IE only akkor az olyan is, egyre kevesebb olyan bunkó ember van aki full IEonly oldalt készít.

http://www.btinternet.com/~kurt.grigg/javascript/
    Itt pedig meg lehet nézni, hogy az opera7.23 bizony bizony viszi a legtöbb IE only csicsa-javascriptet.
    Az pedig, hogy a windows beépítve tartalmazza az IE-t mindig is vitatott volt, hogy jogos-e. Sajna sosem tudjuk meg mi lenne a statisztika ha az IE-t is külön kellene letölteni és a USER választhatna.
  • Pheel

Nem alapbeállítás.
  • Pheel
    Na most, ha nem megy a válasz erre funkció, akkor legalább írd oda, hogy kinek és mire válaszolsz. :-P
  • Vik1984
    Haat... Teny, hogy a Mozilla nem fel megas...
  • Pheel
  • CAD
    Bazz Pheel hat nem megeloztel ?! :)) - pont ezt az analogiat akartam en is felvettni, hogy a folyo nem csak ezen partjarol kell hidat epiteni, hogy atjojjenek az emberek :).
  • Pheel
    "A popup blocking meg beepitett a Mozillaban es az Operaban, nem kell kulon letoltogetni."

Az IE meg beépített a Windowsban, nem kell külön letöltögetni. Egy GoogleBar max 300KB, egy alternatív böngésző minimum 5MB...
  • Pheel
    Na akkor jöjjenek sorban az alapértelmezett azonosítók:

Opera
    Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1) Opera 7.21 [en]

Mozilla
    Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.5) Gecko/20030925

IE
    Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1)

Ha ebből nem képesek kitalálni, hogy melyik melyik böngésző, akkor ne csináljanak statisztikát. Az igaz, hogy rá lehet venni az Opera hazudjon magáról, de a legtöbb user nem foglalkozik ezzel, szóval nem okoz lényeges eltérést. Az Operát használók köre alapból kicsi.
  • Vik1984
    A tabbed browsing izles kerdese, valakinek tetszik.

A popup blocking meg beepitett a Mozillaban es az Operaban, nem kell kulon letoltogetni.
  • Pheel
    Írtátok, hogy az IE-ből hiányzik a popup blocking. Létezik egy TELJESEN INGYENES és megfelelően profi megoldás rá, úgy hívják, hogy GoogleBar. Nem lassít, nem fagyaszt, teljesen jól végzi a dolgát.

A tabbed browsingról pedig annyi a véleményem, hogy lehet, hogy van, akinek tetszik, de én egyből kikapcsolom, ha ilyet látok.
  • Bandee
    Nah. Annyian írogatták h mozilla így úgy h leszedtem. Hát szép meg jó, de annyit mondok h 2 dologgal jár a szememben az IE előtt :
    1. popup block
    2. tabbed browsing
    Ha ez nem lenne, nem is maradt volna mert semmi különös, memóriát ez is zabál, szóval NC! ;)
  • [NST]Cifu
    Tök mind1, hogy megnézi-e a forrást, a hozzászólásba csak akkor tud ilyet berakni, ha regisztrálja magát. Tudod az SG.hu fórumában az unregesek nem alkalmazhatnak semilyen HTML vagy UBB kódot... :)))
  • CAD
    Amugy viszonylag nagy latogatottsagu magyar weboldal bongeszostatja is alatamasztja ezzeket az adatokat.Tehat aki ezt az adatot nem tartja realisnak az nem a foldon el.
  • CAD
    Igy van nem szabvany csak ajanlas amit vagy betartasz vagy nem...
  • [NST]Cifu
    Regisztráld magad, csak úgy lehet ilyesmiket alkotni :)))
  • Vik1984
    Ide kívánkozik, hogy:

"Azt szeretem a szabványokban, hogy olyan sok van belőlük. És ha az aktuális nem tetszik, megvárom a jövő évit."
    Andrew S. Tannenbaum: Számítögépes hálózatok

A W3 szabványról annyit, hogy az tartja be aki akarja, ez csak ajánlás, vagy mi.
  • CAD
    Jah jah, nagytudasu html szakerto tevedte be hozzank.

Nem szolok hozza az alabbi, ie bugos, lassu, lassan tolt a windows stb, mert ez csak a totalis tajekozattlansagot, a rosszindulatusagot es az objektivitas hianyat jelzi.

Namost, ha html, css stb. W3 szabvanyt hasznalnank akkor sokkal sokkal "kevesebb" lenne a net, nagyon szuk amit ok adnak ahhoz kepest mint ami van, javaslom, ha nem ertessz hozza ne szolj hozza... ez tobbiekre is vonatkozna, peldaul hansrix nem keves hulyesegeit irt le kettovel alattam :)
  • [NST]Cifu
    Ilyen van, hogy parázs effekt? :)))

Talán meglepő, de van...
  • An-Dee
    Már hogyne lenne Cult3d plugin Operához.

Egyébként a szabványtól pont az IE van a legmesszebb :))
  • mikike
    1et talált
  • mikike
    no akkor megint nyomok egy WindowsUpdatet
  • mikike
    öööö
    már bocs, de én NetCaptort használok ami tudja azokat a dolgokat amiket leírtatok, sőt...
    amúgy ez is IE-nek számít, mert az a motorja és a serverek annak írják fel
    és még szerintem sokan használnak fülezhető (és ingyenes) IE alapú böngészőket
    (Crazy, Slim Browser, MyIE...)
  • Vik1984
    Én links nevűt használok (2e6458. helyezett 3 fővel :-). Ritkán nézek olyan oldalt, ahol JS és Cookie-nál több kell.

Aműgy most linuxos Mozillát használok. Lassabban tölt, mint az IE, de ha már fut, akkor gyorsabb.

IE alatt pedig nincs alapból popupp killer. Ez nagy gáz. De oda is lehet letölteni.

P.S.: links alatt nincs is popupp :-)
  • pascal
    Na végre egy rendes kis fórum :)
    Opera foreva'